Bir arkadaşımın bana yardımcı olmak için ya

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
ELLCRYS
Kullanıcı
Kullanıcı

Bir arkadaşımın bana yardımcı olmak için ya

Post by ELLCRYS »

... konsept özeti.Kendisine yazdığını kopyalayıp başka bir forumda kullamamda bir mahsur olup olmadığını sordum.O seve seve kabul etti.Buyrun yararlanın.

"Changelings' goal is to bring creativity to the world. They are beings out of the Dreaming, dependant on this creativity. If the mundane world shall ever fall completely to Banality, the Dreaming would be torn away from it for ever. There's a strange symbiotic relationship between the Dreaming and reality, as both need each other to survive. A complete sundering of them would spell doom for both those worlds. (In a world without dreams, nobody could ever sleep well and civilisation would tear apart. The Dreaming, left without the creative spark that humans provide, would wither and die.) Changelings, being of both worlds would suffer horribly, of course.
Glamour is the 'currency' of creativity. Only humans can produce Glamour, this is why the mundane world is so important for Changelings. They can either muse humans to produce Glamour, which is very slow, or reap this Glamour out of these people, which often leaves the vicitms passionless and suicidal. Also, because of their special station as half-humans, Changelings can produce Glamour themselves, which is impossible for true fae.
Over the centuries, Glamour more and more faded, as people grew more and more conveniant with the status quo. Which makes it a precious rarity in the modern world, where nobody seems to care for anything. Now Changelings fear that creativity and therby Glamour, might fade from the world completely. So they desperately try to inspire as much Glamour as possible, try to hold on against the flood of Banality." -by Kane Motri
zulkarneyn
Kullanıcı
Kullanıcı

Türkçe

Post by zulkarneyn »

Değerli arkadaşım,

Anladığın, hoşuna giden ve paylaşmaya değer gördüğün bir şey varsa bunu Türkçe yazmanda fayda var: Bu tartışma alanını okuyanların İngilizce bilme zorunluluğu olmadığı gibi, senin de bu yazıda paylaşılmaya değer ne gördüğün belirgin değil.

Hakikaten dikkate değer bir şeyse Türkçe yazma ihtiyacı hissedeceğin düşüncesiyle,

Sevgiler.
ELLCRYS
Kullanıcı
Kullanıcı

-

Post by ELLCRYS »

Değerli zulkarneyn,

Türkçe yazmam da fayda olduğunu biliyorum,fakat bu yazıyı yazan arkadaşım yabancı bir kişi ve ben de Türkçe'ye çevirmekle uğramak istemedim.Neden diyeceksin?
1-Changeling:The Dreaming oyunu şu anda bilidğim kadarıyla İngilizce,Almanca ve Fransızca versiyonlarına sahip.
2-Zaten oyunu öğrenebilmek için İngilizce gerekiyor.

P.S:Sen veya herhangi başka bir kişi bu yazıda neyin paylaşılmaya değer görüldüğünü farkedememiş olması ihtimaliyle söylüyorum:
Bu yazı, oyunun orjinal konusunun son derece güzel ve hissettirici bir şekilde özeti olması nedeniyle paylaşılmaya değer buldum .

Ben de ilgin ve fikirlerin için en içten dileklerimle teşekkür ederim.
zulkarneyn
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: -

Post by zulkarneyn »

ELLCRYS wrote:Değerli zulkarneyn,

Bu yazı, oyunun orjinal konusunun son derece güzel ve hissettirici bir şekilde özeti olması nedeniyle paylaşılmaya değer buldum .
Peki bu paylaşılmaya değer yazı ne anlatıyor? Türkçe yazabilirsen, yani gerçekten Türkçe yazmayı becerebilirsen diyorum, ben öğrenmek istiyorum.

Bu özetin gerçekten "güzel" ve "hissettirici" (ne demekse artık!) olduğunu; oyunun gerçekten "orjinal" olduğunu görmek için buna ihtiyacım var. Aksi takdirde, alıntıladığın bu yazı anlaşılmadığından ötürü tartışma alanındaki saçma sapan sözcükler yığını olarak olarak kalmaya devam edecek.

Ã?eviriyi neden yapmadığını yazmışsın, ben de sana neden çeviri yapılırı yazayım -ki daha önce yazmıştım:

"Anladığın, hoşuna giden ve paylaşmaya değer gördüğün bir şey" olursa çeviri yapmanda fayda var.

Bunu yapmaktan acizsen, özgün ve güzel olduğunu düşündüğün oyun dizgesini üzerine yazılarını İngilizce konuşulan bir tartışma alanında devam ettirmeni diliyorum. En azından anlaşılmaya, paylaşılmaya değer gördüğün şeylerin hakkını verecek birilerini bulursun.

şimdiden teşekkürler.
ELLCRYS
Kullanıcı
Kullanıcı

Saldırılarına gülüyorum.

Post by ELLCRYS »

Değerli zulkarneyn,

Saldırıların:
-"Türkçe yazabilirsen, yani gerçekten Türkçe yazmayı becerebilirsen diyorum, ben öğrenmek istiyorum. " demişsin.Buradan da şu sonuca vardım;kendini benim Türkçe yazabilme becerilerimi sınayacak kadar yeterli bilgiye sahip olarak görüyorsun.Gülüyorum.
-"Bu özetin gerçekten "güzel" ve "hissettirici" (ne demekse artık!) olduğunu; oyunun gerçekten "orjinal" olduğunu görmek için buna ihtiyacım var. Aksi takdirde, alıntıladığın bu yazı anlaşılmadığından ötürü tartışma alanındaki saçma sapan sözcükler yığını olarak olarak kalmaya devam edecek. " demisin."Hissettirici" ile neyi kastettiğimi senin veya herhangi bir kişinin anlayamaması beni çok irdelemiyor.Ben anlatabildiğime inanıyorum.Ama samimi olarak bir gün neyi kastettğimi sormaya tenezzül edersen eğer,emin ol seve seve açıklarım.Alıntıladığım bu yazıya "saçma sapan sözcükler" yığını olarak nitelendirmişsin.Gülüyorum ve ayrıca bu yorumuna en uygun cevabı site yöneticilerinin verecğini düşünüyorum.Hakarette bulundun.Umursuyormuyum?Hayır.
-"Bunu yapmaktan acizsen, özgün ve güzel olduğunu düşündüğün oyun dizgesini üzerine yazılarını İngilizce konuşulan bir tartışma alanında devam ettirmeni diliyorum." demişsin.Herhangi bir konuda aciz olduğumu düşünmüyorum.Bunun hakkında karar verebileceğini de sanmıyorum.Kaldı ki bu foruma yazmadan önce kuralları oldukça dikkatli okudum.Orada bu forumda kullanılan dilin yalnız Türkçe olduğuna dair bir madde yok.

P.S:Son derece basit saldırılarına neden cevap verdiğimi anlamamakla beraber,seviyemi koruyarak verdiğim cevapları anladığını ümit ederim.

Saygılarımla.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

özür dilerim arkadaşlar bu şekilde kırıcı olamanız hiç hoş görünmüyor. sizden rica ediyorum bu tartışmayı bitirin.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
zulkarneyn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by zulkarneyn »

yeminer wrote:özür dilerim arkadaşlar bu şekilde kırıcı olamanız hiç hoş görünmüyor. sizden rica ediyorum bu tartışmayı bitirin.
Sayın Yeminer,

Bazı şeylerin nasıl göründüğünden çok, neyi anlattığı önemli. İngilizce anlatılan bazı şeyler "güzel", "hissettirici" (artık neyse!) görünebilir. Abesle iştigal olup olmadığını, hakaret içerip içermediğini nasıl anlayacağız?

İngilizce bilmek zorunda mıyız?

Bu mümtaz arkadaşın yazdığı diğer İngilizce alıntılara başkalarının da benzer sorular getirdiğini göreceksiniz.

Ã?slupların "kırıcı"lığından önce, bu tür tartışmalara mahal vermek istemiyorsanız, madem bu alanın yöneticisisiniz, bazı ilkeler belirleyin.

Anlaşılmayan, ne idüğü belirsiz İngilizce alıntılar kopyalayıp yapıştırıp tartışacak mıyız, yoksa Türkçe konuşup bu oyunlar hakkında başkalarının da faydalanmasını sağlayacak mıyız?

Aslında görünen o ki Ellcrys denen zat diğer iletilerinden de görülebileceği üzere paşa keyfi olduğunda bu oyunlar hakkında çeviri yapıyor veya kendine ait yazılar yazabiliyor.

Neden bu yazı söz konusu olduğunda paşa keyfi olmuyor, kendisi bilir.

Dediğim gibi, ben de bu müstesna bilgilerden faydalanabilmek istiyorum, bunları Türkçe okumak istiyorum. Başkalarının da bunu istediğinden eminim. Tabii ortada faydalanılabilecek bir şey varsa.

Burada Türkçe yazılar yazıp okuyacak mıyız, yoksa İngilizce mi? Siz de bir karar verseniz iyi olur. Yoksa bir paylaşım zemini olarak bu tartışma alanının işe yarayıp yaramadığının sorgulanması gerek.

Ellrcys kardeşim, burada kullanılacak dilin yalnızca Türkçe olduğuna dair bir madde gerekli mi sence? Yoksa gereksiz İngilizce alıntılar yapacak kişilere önlem babında kapıya "Türkçe Lütfen" diye yazmak mı gerek?

Türkçe lütfen canım.
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Arkadaşlar bu tür tartışmaların yeri bureası değil...

BU yazının türkçesi varsa ing bilmeyenler için, türkçe versiyonunun konmasını rica ediyorum eyer yok ise ingilizce bilenler yararlansınlar, bir şekilde de yazıda ne yazdığını okyan bir arakdaşımız kısaca yazsın..
aynı forumları paylaşmak dayanışmayı gerektirir..

bir sorununuz varsa bunu site dışında halledin burası bir ring değil....
burda didişerek hiçbir kullanıcının huzurunu kaçırmaya hakkınız yok...

Biraz sert konuşmuş olabilirim ama bu tür olaylar daha öncede oldu kullanıcıların sitenin amacını ve forum düzeninin biraz kavramaları lazım artık bence....

bu bir frp sitesi ve herşeyde önce amacımız frp nin ne olduğunun anlaşılması bazı konuları konuşup tartışmak frp bilgilerini paylaşmak için bir platform sağlanması...

biri birinin tavuğuna kışt deyince burda tartışma çıkarsa biz sitenin adını frpring diye değiştirelim....

BU yazdıklarım sadece size değil okuyan herkes kendine pay çıkarabilir....

Okuduğunuz için teşekkürler
amacım kimsenin kalbini kırmak değil ama bir düzen oturmazsa işimiz zor
( bunu ben mi söyledim :) )
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
ELLCRYS
Kullanıcı
Kullanıcı

.

Post by ELLCRYS »

En kısa zamanda bu kibar uslubunuz için Türkçeye çevireceğim yazıyı.Son derece hoş ve haklı yazmışsınız.
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

İlgin için teşekkür ederim :)
ELLCRYS
Kullanıcı
Kullanıcı

*

Post by ELLCRYS »

Dönüşkenlerin amacı dünyaya yaratıcılık getirmektir. Rüyanın dışında, yaratıcılığa bağlı varlıklardır. Eğer sıradan dünya sıradanlığa düşerse, Rüya ondan tamamiyle kopar. Rüya ile grçek arasında garip simbiyotik bir ilişki mevcuttur, ikiside varolmak için birbirine ihtiyaç duyar. İkisinin birbirinden tamamiyle ayrılması, iki dünya içinde tamamiyle ölüm(kıyamet) anlamına gelmektedir. (Rüyasız bir dünyada insanlar uyuyamazlar, uygarlıklar yıkılır. İnsanların sağladığı yaratıcılık ateşinden mahrum kalan Rüya ise yiter ve ölür.) Dönüşkenler, iki dünyanında varlıkları olarak korkunç acı çekerler tabii ki.
Glamour ise yaratıcılığın 'değeridir'. Sadece insanlar Glamour üretebilir, bu sıradan dünyanın Dönüşkenler için bu kadar önemli olmasının sebebidir. Onlar insanları Glamour üretmeleri için düşündürebilirler, ki bu çok yavaştır, ya da bu insanlardan Glamouru söker alırlar ki buda sıklıkla kurbanları tutkusuz ve intahara eğilimli bırakır. Tabii yarı insan olmalarından kaynaklanan onların bu özel durumlarında, gerçek perilerin yapması imkansız olan, Glamouru kendileri için üretebilirler.
Yüzyıllar geçtikçe,insanlar statü peşinde için daha çok uğraştıkça (burayı tam çeviremedim.) Glamour giderek daha fazla siliniyor. Bu durumda o kadar nadirleşiyor ki hiçkimse hiçbirşey için ilgilenmiyor oluyor. şimdi Dönüşkenler yaratıcılığın dolayısıyla Glamourun dünyadan tamamen silinmesinden korkuyorlar. Ondan dolayı can havliyle mümkün oldukça Glamour ilhamı vererek Banallik seline karşı durmaya çalışıyorlar. (Kane Motri tarafından yazılmış,benim tarafımdan çevrilmiştir.)
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

son paragrafın ilk iki cümlesi:
Yüzyıllar boyu, insanlık içinde bulduğu statünün rahatlığına daha da kapıldıkça, glamour (sahte cazibe, çekicilik) gittikçe siliniyor. Bu onu, hiç kimsenin hiçbirşeye değer vermiyor gibi göründüğü dünyada, değerli bir nadirlik yapıyor.
ELLCRYS
Kullanıcı
Kullanıcı

.

Post by ELLCRYS »

İyi çevirmişsin.Sabah 6da 15 dakkada yapılan çeviriden bu kadar hayır getirebildim. :)
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Sana teşekkür ediyorum ELLCRYS...
ELLCRYS
Kullanıcı
Kullanıcı

.

Post by ELLCRYS »

Lafımı olur. :)
Image

Bu resim WoD 2.0 Vampire:The Reqiem'den yayınlanan ilk 3 resimden biri aslında ilki sayılr.