FRP DE AşK DA VAR MI acaba?
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

FRP DE AşK DA VAR MI acaba?
Arkadaşlar benim merak ettiğim bi şey...Dm olarak diğerlerini merak ediyorum birasçıkta:) siz nedersiniz oyun kuran arkadaşlar FRP senaryolarımızda aşkta olmalı mı? bence kesinlikle olmalı, oyuncuyu tamamen ona bağlamanın bir diğer yönü. ,iyi ve gerçek bir senaryoda olmalı diye düşünüyorum. ama yanlıuş anlamayın BENCE BU.
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
evet olmalı
ama gerçekçi olmalı
oyunda aşık olan karakterler size bunu inandırmalı
(öyle "sevgiliiim component var mıı?" gibisinden değil, ki ben bunu kendi gözlerimle görmüştüm)
oyun gerçek hisler ve düşünceler üzerine dayanan bir şey olmalı ise, ki olmalı, o zaman nefret olduğu gibi, hırs olduğu gibi, aşk da olmalı
ama bunun sınırını iyi çizmek lazım.
bizim oyunlardan birinde gerçek hayatta sevgili olan iki insan oyunda birbirilerinden nefret eden grup üyelerini oynmamışlardı (biri barbar biri büyücü ne beklersin ki?) ve mükemmel iş çıkartıyorlardı. Hatta o kadar ki, oyun bittiğinde ve dağıldığımızda ilk yarım saat içinde birbirlerinin elini tutamadıklarını söylemişlerdi...
hah işte bu örneğin tyam tersi başarılabilirse o zaman frpde aşk bal gibi de olur ve olmalıdır
ama gerçekçi olmalı
oyunda aşık olan karakterler size bunu inandırmalı
(öyle "sevgiliiim component var mıı?" gibisinden değil, ki ben bunu kendi gözlerimle görmüştüm)
oyun gerçek hisler ve düşünceler üzerine dayanan bir şey olmalı ise, ki olmalı, o zaman nefret olduğu gibi, hırs olduğu gibi, aşk da olmalı
ama bunun sınırını iyi çizmek lazım.
bizim oyunlardan birinde gerçek hayatta sevgili olan iki insan oyunda birbirilerinden nefret eden grup üyelerini oynmamışlardı (biri barbar biri büyücü ne beklersin ki?) ve mükemmel iş çıkartıyorlardı. Hatta o kadar ki, oyun bittiğinde ve dağıldığımızda ilk yarım saat içinde birbirlerinin elini tutamadıklarını söylemişlerdi...
hah işte bu örneğin tyam tersi başarılabilirse o zaman frpde aşk bal gibi de olur ve olmalıdır
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

evet bak bu konuya deyinmeyi unutmuşum saol....şu sevgiliyken oyunda da sevgili olma mantığı pek hoşama gitmiyo. düşünsenize oyunu burdan tamamen farklı olmak için oynuyoruz oı zaman ne zevki var orda da sevgili burdada:( ama şunu söliiim bunu yapan dm leri kınıyorumm...kızamyın ama harbiden yani 
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Oyunlar sırasında karakterler arasında aşk yaşanması gayet doğal. Tabi tek seferlik oyunlarda değil, uzun süreli oyunlarda. RPG lerde gerçek hayatı canlandırmamız gerekiyorsa, hayatın bir parçası olan aşk ve ilişkiler de bunun içine dahil olmalı. Tabi öncelikle dm'in bu konuda dengeli bir tutum sergilemesi gerekir. Dm bu konuda takıntılıysa ya da komplexli bir tipse iş zıvanadan çıkabiliyor. DİKKAT!!
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?
Yaa benim oyunlarımda hep aşık olduğum bir kız vardı. DM özellikle karşıma çıkarmazdı ama ben aşık olurdum. Ama kız da bana yüz vermezdi. Vallahi kaç kızın acısı var içimde yani bence olur yaa oyun değil mi bu gnomun yüreği de aşık oluyo.. Bence senaryodan çok oynayanlara kalmış bi şey gibi.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
,
keSİNLİKLE HAYATTA OLMASI MÃ?MKÃ?N OLAN HERşEY OLMALIDIRKİ Bu Wraith:The Oblivion Shadow Players Guideın son sayfalarında incelenen oyunda sexuality faktörünüde içeriri.Ama bence oyuncular arasında olmaması daha uygundur.Nedeni "İnsan bu,belli olmaz...". 
Mümkün olmayan
)) Benim felsefem şudur hayatta her şey mümkündür ama kızların benden hoşlanmamasının hayatta mümkün olmayan bi şey olması güzel de olurdu hani.. :Ã?
HARBE GİDEN
katılıyorum lakin bunun ayarı önemli dozu...yoksa anında tadı kaçar..Erotizm konusunda boşuna ısrar etmiyorum ben...
Olmalı. Kesinlikle erotizm bulunmalı oyunlarda
Bir kere erotizm estetiktir...göze ve akla pek güzel hitap eder. düşününce insanın içi kıpr kıpır bir hoş olur. bunda tiksincek bir taraf yok işte aksine pek hoş ve güzel bir şey bencede erotizm...
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Erotizm aşk yaaa ne alakası var yaa bunların yaa ben istesem erotizm yaratırdım oyunlarımda ama ben aşk istiyorum sevda.. Saf iki gencin arasında gelişen bir sevgi bağı ama olmuyo yaa olmuyo olmuyo neden olmuyo yaa :.. (
HARBE GİDEN
*
Olur ama öncelikle oyunun amacını "İyi bir hikayeyi hep beraber anlatabilmek." diye ele almalı.Bu arada erotizim ve daha bir yığın plot sadece iyi bir hikaye için kullanılmalı.Eğer oyununuzda bir tavşanı bir transeksüel ile sevişirken oyuncuların karşısına çıkartacaksanız çıkartın.Hatta bence çıkartın.Oyunun akışı değişecektir.Oyunun kendi iradesi ile gelişebileceği serbest bir hayal alnı daima olmalı bence.
Bence aşk derken burda erotizm kastedilmemiş tam olarak, o konu önceden konuşulmuştu hala da başka bir başlıkta konuşuluyor da zaten.
Aşk erotizmden çok ötedir, duygulardır hissedilendir aşkı aşk yapan. Platonik aşklardan aldığım zevki ben erotizmden almam. Romantizm çok farklı bir şeydir, inanılmaz güzeldir.
Aşk... Hayatımızın her yanında varsa neden frp'de de olmasın? Mehtabın güzelliğini, yıldızların bir göl üzerinde parlayışını beraber paylaşacak birisinin olması, o kişiden aldığın ilhamın ürünlerini yeniden o kişiye verebilmek... Çok güzel şeyler bunlar. Çok saf, karşılık beklemeden yapılan.
Aynı zamanda rol yapma yeteneğini artırmada da etkisi olduğu kesin. Gerçekten oyun dışında da aşık olmamak kaydıyla. Ã?yle olursa bunun rolle alakası çok daha az olur tabi.
Aşk erotizmden çok ötedir, duygulardır hissedilendir aşkı aşk yapan. Platonik aşklardan aldığım zevki ben erotizmden almam. Romantizm çok farklı bir şeydir, inanılmaz güzeldir.
Aşk... Hayatımızın her yanında varsa neden frp'de de olmasın? Mehtabın güzelliğini, yıldızların bir göl üzerinde parlayışını beraber paylaşacak birisinin olması, o kişiden aldığın ilhamın ürünlerini yeniden o kişiye verebilmek... Çok güzel şeyler bunlar. Çok saf, karşılık beklemeden yapılan.
Aynı zamanda rol yapma yeteneğini artırmada da etkisi olduğu kesin. Gerçekten oyun dışında da aşık olmamak kaydıyla. Ã?yle olursa bunun rolle alakası çok daha az olur tabi.
Taşlar unutana dek...
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

bakın mesela dostlar. kendi grubumun senaryosu 2 senedir devam ediyo. iki senedir aynı senaryo...hayal etsenize bi. karakterler artık o kadar bizden oldular ki. tüm özellikleriniş biliyoruz, kendimizden iyi tanıyoruz resmen. ve o kadar oturaklı oluyo ki aşklar orda. zaten aşk konusnbu ben DM'in karalteriyle yaşanmalı diyorum. playerlar içinde pek mümkün değil tabe:)
Ã?yle gerçek bir aşkın olduğu oyun ne güzel olurdu kimbilir ??? Bir arının çiçeğe kavuşması ırmağın denize akması gibi hep seni bekleyen birbiriniz için yaratıldığınızı bildiğiniz bir beraberlik bir duygu seli bir deniz gibi çoşup taşan duygular ve hiç unutlmayan unutulmayacak anlar...
Ama kızlar anlamıyo ki yaaa bunların hiçbirini bana ne bana ne!!!!!
Ama kızlar anlamıyo ki yaaa bunların hiçbirini bana ne bana ne!!!!!
HARBE GİDEN
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı