Mahkemede savunma senaryoları

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
Post Reply
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Bu tamamen bize kalmış birşey.

Eğlenceden yalanlar beyaz, Zorunlu durumlarda yalanlar pembe, Ã?nceden planlanmış yalanlar siyah...

Ne gerek var? Kendimizi renklerle kısıtlamayalım bence.

:)
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Güzel bir noktaya parmak bastın bence. Yalanları sınıflandırmak için değil iki renk iki bin renk bile yetersiz kalır. O kadar çok değişik durum var ki yalan söylenen. Her biri kendine özel.

Peki yalanları bir şekilde sınıflandırmak isteseydik en mantıklı sınıflandırma ne olurdu sizce? Böyle bir sınıflandırma olası olur muydu?
Taşlar unutana dek...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yalanları sınıflandırmanın ne manası var yahuu o zaman diğer şeyleri de sınıflandıralım. Eğlenci için yapılan dövüş lacivert zorunluluktan yapılan dövüş açık yeşil güç kazanmak için yapılan dövüş bordo... Bu ne yaaa yalan ne ii ne kötüdür her yalan kendi içinde ayrı koşullarla yaratılır. Yaaa inanmayın yalan kötülüğün anasıdır diyenlere yahuuu onlar cidden atıyolar bunu...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Yalanları sınıflandırsaydım;

.......................

Yok aklıma hiç bir şey gelmedi. Nasıl sınıflandırabilirim ki? Yani, zorunlu yalanlar, eğlence yalanları, planlanmış yalanlar, zincirleme yalanlar, yanlış anlaşılma yalanları, üstünde çok düşünülmüş yalanlar, bir önceki yalanı etkisiz kılan yalanlar falan gibi mi ?
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Etkili ve etkisiz yalanlar denebilri ama daha karmaşık bir sınıflandırma. hızla uydurulanlar planlı yalanlar gibi sınıflandırmalar oluşturulabilir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Hızla uydurulan planlı yalanlar mı? Nasıl yani?
sowtim
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sowtim »

?!

Nelerle uğraşıyosunuz abi yaa...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yok şimdi hızla uydurulanlar ayrı bir sınıf mesela annen seni ders çalışmıyoken yakalıyor ve sen o ana bi şey uydurmaya çalışıyosun. Bu daha zor bi yalan türü ama mesela arkadaşlarınla basket oynayacaksın artık bir deşarj olmak istiyorsun hep ders ders ama annen anlamıyo o zaman annene nereye gittiğin yalanını uzuun uzuun planlayabilirsin.
HARBE GİDEN
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Gene de bazı çakışmalar olacaktır, mesela uzun uzun planladığın yalanını söylemeye başlarken sana bir soru sordular ama o sorunun cevabını planlamamıştın, o yüzden ilk yalanını farkedilmeyecek şekilde modifiye ediyorsun benzeri..

Yalanlar günlük hayatta çok işe yarar sowtim. Hatta ondan ne kadar uzak durmaya uğraşırsan uğraş kalamazsın, günü gelir. :)
Taşlar unutana dek...
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Yalan söylemiyorum diyen kişi yalan söylüyordur. :roll:

Benim en büyük zevklerimden biri de, yalan söylendiğini anlayabildiğini idda eden insanlara yalan söylemektir. Kötü bir niyet yok, sonuçta kendimi deniyorum.... :P
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hi hi bu güzel ya da onlara doğruyu sölemek de güzel olabilir bazen insanları aldatmanın en iyi yolu düpedüz gerçeği sölemektir diye duymuştum bi keresinde.
HARBE GİDEN
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Ama burda yalanı saptayan birisine aslında pek de saptayamadığını göstermekten bahsediyor. O kişiye doğruyu söylesen neyi saptamış saptayamamış olacak ki?

Benim sevdiklerimden biri de Jordeyn usülü yalan söylemektir. Yani hem doğruyu söyleyip hem de karşıdakinin yanlış anlamasına neden olmak ve istediğim yönde bir yanlış anlama. Bu işte kinayeler çok ama çok işe yarıyorlar.
Taşlar unutana dek...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

yanii doruyu söleyip aslında inandırmak istediğine inandırmak. Ben bi tüyatro izlemiştim zamanında böle adamlar evini yakıcaz diyolar adama adam yok canım diye kendini adamların evin yanmayacağına inandırıyordu.. Orda diyodu birini kandırmanın en kolay yolu direk gerçeği sölemektir.
HARBE GİDEN
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

O zaman ne kadar eğlenceli olur ki?
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Adamların yalan söylediğini sanmasını sağlamak sanırsam. Evini yaktıklarında hiç kimsenin önlem aldığını sanmıyorum mesela.
Taşlar unutana dek...
Post Reply