Planescape okumak istiyorum.
Nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Yardım edebilecek olan var mı?
Planescape Kitapları
planescape okunabilir bir setting değildir. netekim sizler dragonlance, forgotten realms ve hatta okuduğunuz her kitapla(star wars, dostoyevski, asimov etc) aslında planescape kitaplarını okumuş olursunuz çünkü planescape adı verilen sistem evrenin ta kendisidir. Vakti zamanında çıkan planescape kitaplarının özelliği aynı anda hem novel hem rulebook olmaları idi, yani misal vermek gerekirse, daha iki gün önce dilbao ile konuşuyorduk bunu, a guide to sigil'mi ne...misal o kitap bir rehberin ağzından hikayeleri, efsaneleri, olayları ve in game statları ile sigil'i anlatmaktadır. Factol's manifesto keza benzer şekilde tüm factionların sırlarını çözen bir anarchist'in el altından dağıttığı bir kitaptır. Hemen her kitap birinin ağzından yazılmış gibi olur, Blood War bir demonun ağzından kaleme alınmıştır misal...Lakin illaki rack-size novel okuycam derseniz bildiğim oyun haline getirilen planescape torment kitabı var...ancak planescape tsr'ın unuttuğu ve dolayısı ile basmadığı bir dünya olduğu için bulma şansınız pek yok, bende campaign setting vardı(ki o bile bir çeşit novelcıklar compilation gibidir) onu da sattım...
Planescape in bildiğim kadarıyla 2 (en fazla 3) üçlemesi olması lazım. Onlar da tek baskı yapmış kitaplar olup bulmanın imkanı nerdeyse yoktur.
Zaten planescape bir dünya değildir. Dragonlance yada Forgotten Realms gibi belli olaylar değilinde sınır değildir. Evrenin kendisidir planescape.
Planescape özellikle oynansın diye yapılmış bi settingtir. Okumaktan çok oynamak anlatır planescape in kendisini...
Zaten planescape bir dünya değildir. Dragonlance yada Forgotten Realms gibi belli olaylar değilinde sınır değildir. Evrenin kendisidir planescape.
Planescape özellikle oynansın diye yapılmış bi settingtir. Okumaktan çok oynamak anlatır planescape in kendisini...
"Lovefull Evil"