Planescape Kitapları

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Post Reply
GERGE
Kullanıcı
Kullanıcı

Planescape Kitapları

Post by GERGE »

Planescape okumak istiyorum.
Nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Yardım edebilecek olan var mı?
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

walla ben de istiyorum :)
ama kitapları bulmak pek kolay olmuo
bi ara Chaos War üçlemesinin 2-3 kitaplatrını bulmuştum, 1yok die alamamıştım :(
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

alsaydın aslında. bakarsın sonra ilk kitabı da bulursun
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

planescape okunabilir bir setting değildir. netekim sizler dragonlance, forgotten realms ve hatta okuduğunuz her kitapla(star wars, dostoyevski, asimov etc) aslında planescape kitaplarını okumuş olursunuz çünkü planescape adı verilen sistem evrenin ta kendisidir. Vakti zamanında çıkan planescape kitaplarının özelliği aynı anda hem novel hem rulebook olmaları idi, yani misal vermek gerekirse, daha iki gün önce dilbao ile konuşuyorduk bunu, a guide to sigil'mi ne...misal o kitap bir rehberin ağzından hikayeleri, efsaneleri, olayları ve in game statları ile sigil'i anlatmaktadır. Factol's manifesto keza benzer şekilde tüm factionların sırlarını çözen bir anarchist'in el altından dağıttığı bir kitaptır. Hemen her kitap birinin ağzından yazılmış gibi olur, Blood War bir demonun ağzından kaleme alınmıştır misal...Lakin illaki rack-size novel okuycam derseniz bildiğim oyun haline getirilen planescape torment kitabı var...ancak planescape tsr'ın unuttuğu ve dolayısı ile basmadığı bir dünya olduğu için bulma şansınız pek yok, bende campaign setting vardı(ki o bile bir çeşit novelcıklar compilation gibidir) onu da sattım...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Planescape in bildiğim kadarıyla 2 (en fazla 3) üçlemesi olması lazım. Onlar da tek baskı yapmış kitaplar olup bulmanın imkanı nerdeyse yoktur.

Zaten planescape bir dünya değildir. Dragonlance yada Forgotten Realms gibi belli olaylar değilinde sınır değildir. Evrenin kendisidir planescape.

Planescape özellikle oynansın diye yapılmış bi settingtir. Okumaktan çok oynamak anlatır planescape in kendisini...
"Lovefull Evil"
Post Reply