JARLAXLE (Yıldızsız Geceyi Okuyanlara)

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Post Reply
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

liriel hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler drow kızını okumalı

PS: bu arada o serinin devamı da çeviriliyor yakında çıkacak ikinci kitabı :)
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

evet çok mutluyuz bu yüzden. ayrıca ben Drow Kızı'nda Menzoberranzan hakkında, Kara Elf üçlemesinden öğrendiğimden daha çok şey öğrendim
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Okudum gerçekten muhteşem bir kitap ve öğrendiklerimden sonra daha da muhteşemleşmesini beklemeye hızla başladım.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Ben sadece Menzoborrenzan için okudum. Olaylardan çok mekanla ilgilendim.
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

zaten menzoberranzan dışında pek bişey yok :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Evet ama bana ikinci kitapta olacak gibi geliyo yavv Cunnigham mütiş yazmış yavvv. şu kadından yazarlığı örenmeliyim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Elrond_Carnesir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elrond_Carnesir »

Ya bilmiyorum bence birazcık çatışıyo salvatore'nin kitaplarıyla... Yani bu kitapta drowlar bana daha dostani gözüktü... Salvatore drowları sadece öldürerek zevk alan tipler olarak tanımlıyor. Ancak cunningham drowlara dans bile ettirmiş... Bilemiyorum ya aslında cunningham biraz daha alt seviyeli drowları da anlattığı için böyle olmalı... Yani gündelik yaşamlarında drowlar bana normal gözüktüler...Anayurtta menzoberranzan da dolaşmak için her zaman tetikte olman gerekiyordu... Bilemiyorum yanlışta olabilirim...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

haklısın, kara elf serisindeki menzoyla
yeni serilerdeki menzo aynı değil

ama şehir git gide gelişiyor
ve dünyanın en zeki ırkının da sosyal yaratıklar olması gerekli değil mi? :)
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

yanılmıyorsun. ben de aynı şeyi düşünüyorum. özellikle gomphtan herkesin korkması falan acaip. kadınlar da mı korkuyo...cık cık cık ...:)
Elrond_Carnesir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elrond_Carnesir »

Eski menzo daha karizmaydı daha sadistçe birşehirdi ancak yeni menzo daha eglenceli:) ne biliyim ilginç...
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Yukarı çıktıkları bölümleri hiç sevmedim. Bu arada yukarıdaki drowlar iyi mi? Yani pek menzo drowlarına benzemiyorlar. Hem madem yıllardır yukarıdalar neden ormanda saklanıyorlar? (Mir'de mi yaşıyorlar?)

Çok soru soruyorum, değil mi? :roll:
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

e konuşmalarına bakılırsa iyiler.

evet çok soruyosun :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vallahi Vearuna inananlar pek de iyi gibi değildi hani ama bence Lillielin Derinsuya gelişini de çok güzel yapmış Cunnigham kadına bir defa daha hayran kaldım. şehir hayatına gelince. Bi defa bir Beanre dişisi sanırım daha rahat hareket edebilir sokaklarda hele bir de Lloth barış emrettiğinde. Ayrıca genelde Liriel tehlikeleri pek önemsemiyor sanırım ama ondan da öte Anayurtta hiçöle eğlencelerden veya günlük yaşamdan bahsetmiyordu. Ã?rneğin akşamüstü sıradan bir gün Drizztin nasıl vakit geçirdiğini hiç bilemedik. Sanırım Cunnigham bu açıdan çok iyi.
HARBE GİDEN
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

bilmedik çünkü drizzt paso eğitimdeydi. sora da kaçtı zaten. yani pek bi şey beklemedi gitmek için. ama lirielin çoğu karanlıkaltında geçiyo
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

NIGHT wrote:Yukarı çıktıkları bölümleri hiç sevmedim. Bu arada yukarıdaki drowlar iyi mi? Yani pek menzo drowlarına benzemiyorlar. Hem madem yıllardır yukarıdalar neden ormanda saklanıyorlar? (Mir'de mi yaşıyorlar?)

Çok soru soruyorum, değil mi? :roll:
Hayır drow şehirlerinin hepsi kötü... Muhtemelen daah korunaklı olduğundan ve güneş almadığından orman ve korlulukları tercih ediyorlar.
Post Reply