Unutulmamak bu kadar önemli mi? Nedir bu unutulma korkusu? Senin arkandan birilerinin seni hatırlaması, ölümden sonra ne ifade eder ki?
Veya senin ne işine yarar...
birinin seni hatırlayamasını(iyi yönde) sağlayacak bir yaşamı seçersen, hatırlayanın işine çok yarayan şeyler yapmışsındır.Bu da gayet iyi bir yaşamdır.Ve huzura iyi yaşayanlar daha kolay ulaşır.
Ölüm aslında bütün dertlemizin bittiği, o huzura erdiğimiz olay değil midir? Ölmektan korkmayın. Yeter ki ölene kadar iyi şeyler yapmış olun. En iyisi de savaşarak ölmektir. Ya da kaşlarının arasına tek bir mermi ve acısız son *zıp* diye geliverir.
ölmekten değil beyhude yaşamaktan korkuyoruz sanırım. arkamızdan birileri tarafından anılmak ise aslında sadece boşuna yaşamadığımızı kanıtlamış olmak olacağı için egomuzu tatmin ediyor.
Ne egomu tatmin için ne de hayır duası için yaşıyorum. İkisi de umrumda değil. Kendime saygı duyuyorum, ve onu kaybetmemek için, mutlu olmak, insanları mutlu görmek ve de inandıklarımı savunmak için yaşıyorum. Daha doğrusu yaşarken bunları yapmaya çalışıyorum.
fingolfin wrote:Ne egomu tatmin için ne de hayır duası için yaşıyorum. İkisi de umrumda değil. Kendime saygı duyuyorum, ve onu kaybetmemek için, mutlu olmak, insanları mutlu görmek ve de inandıklarımı savunmak için yaşıyorum. Daha doğrusu yaşarken bunları yapmaya çalışıyorum.
Zaten ben kişileri kast ederek değil genel görüşü açılamak uğruna o şekilde yazmıştım yoksa bilenler benim ne uğruna yaşadığımı bilir.