ADALETİN,ÖLÖMÖN ve SAVAşIN TAPINAğI(TANRI:OREN

Frpworld forumlarındaki eski FRYO(Forum Rol Yapma Oyunu) başlıklarının tutulduğu arşiv.
Locked
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Zigguratında yarı tanrılığını aldığı ayin odasının aynısından bu tapınaktada bulunmaktaydı...
Ayin odasına girdi ve uzun zamandır hazırladığı eski savaş tanrısının kılıcının kopyasını cübbesinin altından çıkardı ve kendine özel rünlerden çizdiği çağırma çemberinin ortasına koydu...
ve 1-2 adım geri çekildi..
kara cübbesini çıkardı ve uzun zamandır saklamya uğraştığı göğsüne kazılı olan düzen işaretine tiksinerek baktı...
İşaretin etkileri tanrının ölümüyle yokolmuştu ama hala bir yara gibi Oren'in göğsünü kaplıyordu...

"Aptal savaşçı" diye mırıldandı Oren ve bir süre incelediği işareti çemberin ortasına çizdi ve büyünün sözlerine başladı...

İlk önce düzenin işareti ynmaya başladı ve arkasından Malovanın kılıcı da alevlerle kaplandı...

büyü sözlerinin ortasında Oren ölümlü hayatı boyunca da kendisine eşlik etmiş olan kılıcını Malovanın kılıcının üzerine attı ve o da alevlerle örtüldü....

büyü sözlerinin sonuna .. "artık savaşı düzenden kurtarıp Kaosun yanına çekmenin vakti geldi..." diye ekledi ve elinde Mavi renkte bir demirci çekici oluştu...

Oren robunu kenara fırlattı ve çemberin içine girdi.. ve çekicle 2 kılıca vurmaya başladı...

Alev inenılmaz bir sıcaklık yayıp bir tanrıyı bile püskürtecek bir sıcaklık yayıyordu ama acı olmadan başarı olmazdı...

Demirin çınlaması tapınakta tam 13 gündönümü yankılandı. ve 13. gün güneş batımında çınlamalar kesildi.

Oren kılıcı tuttu ve yerden kaldırdı

" Bu son yerden kalkışın olacak kadim kılıç çünkü bu ilk ve son yere düşüşündü..."

Oren kılıcı sıkıca kavradı ve Eski savaş tanrısı Malovan'ın gücünün benliğine akışını hissetti, gözleri zevkle parladı ve tapınağı yakın kasabalardan hatta Ufak Ã?adırdan bile duyulabilecek....korkutucu bir kahkaha kapladı.....
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ruhu savaşla yoğrulmuş savaş efendisi, diyarlardaki bu değişimi hemen farketti... kan ve zaferle dolu bir çağın başlangıcı müjdelenirken, dudaklarından sessiz bir dua döküldü...
War, war never changes...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Demek yeni bir tanrı yükseliyor umarın kaosun sona ermesine katkı sağlar bu yükseliş. Lordum adına yükselen yeni bir tanrının rahipleri ile diyarların düzene girmesi için neler yapılacağını konuşmaya hazırım.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

AAAH Üstad Firble...
benimle diyara düzen getirmeye mi geldin??
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Lordum diyarların bir dengeye oturması sanırım sizin de çıkarınıza olacak en azından yok olmasına tercih edeceğinizi düşünüyorum. En kısa zamanda da rahiplerinizle konuşmak isterim lordum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

denge kabul edebileceğim bir şey OZAN; ancak düzeni sağlamayı amaçlıyorsan kesinlikle yanlış yerdesin
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ruhu savaşla yoğrulmuş savaş efendisinin diyarlardaki bu değişimi farketmemesi olanaksızdı.
savaş ve kanla dolu yeni bir çağ müjdelendiğinde dudaklarından sessiz bir dua döküldü...
Duaları henüz dudaklarından çıkmıştı ki kendini karanlık bir yerde buldu...
havanın bayatlığından kapalı bir yerde olduğunu anlayan burock karanlıkta etrafa bir göz attı ve orada devasa karanlık bir figür gördü...
karanlıkta bir kılıç parladı ve burock şu sözleri duydu

"Bu son yerden kalkışın olacak kadim kılıç çünkü bu ilk ve son yere düşüşündü..."

bilge rahip gözleri karanlığa, ciğerleri bayat havaya alışmadan evvel farketti düşmüş tanrısının kılıcını. Kadim kılıçtan yayılan güç o kadar yoğun, o kadar baş döndürücüydü ki, rahip bir an için kılıca bakakaldı

"Duaların bana ulaştı burock, adımı anma sebebin ne?"

"uzun yıllar bu diyarda dualarıma yanıt almaksızın bekledim ve imanımı korudum. Sonunda dualarımda zikrettiğim, rüyalarımda gördüğüm an geldi. Bu kutlu anda yanınızda olmak benim için bi onur LORDUM"

"peki ne için dua ettin savaşçı? dualarındaki dileğin neydi???"

"diyarlardaki yetenekli savaşçıları koruyup gözetecek, adil savaşların bekçisi, onurlu yiğitlerin efendisi bir lord elbette..."

"O zaman dualarına kesin cevabını aldın Onurlu savaşçı... ve figür karanlıktan sıyrıldı...."

Burock karşısındakini tanıyordu.. Lord Oren Dautry.... Cübbesi üzerinde değildi ve göğsünde kocaman bir düzen işareti kazınmıştı. ilk şaşkınlığını atlatır atlatmaz, yeni tanrısının göğsünde gördüğü düzen işareti onu ikinci bir şoka sokmuştu. bunu farkeden oren_dautry:

"Hah o mu?... Eski düzen ve savaş tanrısı Malovanın bana bir cezası...ama bunu önce hayatıyla ödedi sonra ise gücü benim oldu...

bundan böyle diyarda çınlayan her silah benim adımı haykıracak...

Gelelim sana....

Niçin burdasın Burock??
benim adımı andın ve burdasın.. tek söyliyeceğin şey tebrik değildir heralde..."

"ben..."

birden gerçek dünyaya dönen rahibin gözlerinde birden hırsın alevleri belirdi. yılları inandığı tanrıdan uzak, bildiği yoldan uzak geçmişti. şimdi ise imanının meyvelerini toplamak üzereydi.

"ben uzun yıllarımı imanımla başbaşa geçirmeme rağmen yolumdan dönmemiş bir rahip olarak yeni savaş tanrısından başrahiplik talep ediyorum bu diyarlarda. tabii sizin kutsamanızla"

Başrahiplik ağır bir yüktür ve başarıda getirisi büyük olsa da başarısızlıkta götüreceğinin yanında hiç kalır bunların bilincindemisin savaşçı.. Bu riskleri göğüslemeye hazır mısın...

"tanrısından ayrıldığı halde itikatından dönmeyen bir rahip olarak sebatımı çoktan ıspat ettiğimi düşünüyorum lordum."

"Cevabını beğendim Başrahip Burock..."

Oren kılıcı ile Burock a doğru bir hamle yaptı ve Burock çaresizce baltasını kaldırdı...

iki silahın birbirine çarpması ile odayı bir anda aydınlatan ışık Burock un gördüğü son şey oldu...

Burock uyandığında bir kralın kabul odasını andıran bir yerde bir tahtta oturuyordu...

Baltası yanına dayanmıştı..

Karşısında duran Lord Oren kouşmaya başladı...

"Demek uyandın Başrahip Burock, şimdi sana bu mertebenin getirilerini anlatacağım... Artık zehirlenmek ya da hastalanmak gibi şeyler senin için sorun oluşturmayacak.. Doğal yollardanölmen imkansız ve bedenin basit silahlarla kesilemez( burock a bir bıçak fırlattı ve bıçak burock un kalbinden sekti)

Bunların yanısıra iradesi zayıf olan yaşayan ölüler üzerinde mutlak hakimiyet veriyorum sana...

Başarısızlık ise bu konumda hiç iyi karşılanmaz...

Yeni görevinde sana başarılar.. Tapınağı senin ve Yeminerin ellerine bırakıyorum...."

yıllardır hissetmediği ilahi bir kudret BAşRAHİP burock'un benliğini doldururken tek yaptığı sessiz bir dua fısıldamak oldu... yeni tanrısı adına...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ve yeminerin sessiz onayı geldi çok uzaklardan, dünyanın merkezine yakın bir yerde bulunan gerçek yeminer bu gücü hissetmiş ve çalışmalarını çok kısa da olsa bölmüş ve lord Oren_Dauty'e mesajını göndermişti.
"tebrikler lordum oren, artık çok daha güçlüyüz."

Bu tebrik kısa da olsa Lord Oren bu kısa zamanın Yeminer için ne kadar değerli olduğunu biliyordu ve onun bu özverisini ve içtenliğini takdir etti.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Lord Oren devasa kara ellerini kapattı ve tükürürcesi söylenen kimsenin anlamadığı birtakım sözler söyledi...
Tapınağı saran ölüm soğuğu Burock un titremesine sebep oldu. ardından gelen yüz binlerce acı çığlık ise insanın nefesini kesiyordu...

Ve Oren ellerini açtı..
içinde genç bir erkek cocuğu durmaktaydı..

Ölümden kalkan cocuk uyuyordu..
ve Oren cocuğu Başrahip Burock a uzattı..

"AL başrahip , işte ilk görevin.. bu oğlan Firan'ın oğlu, geri kalanını yaratıcılığına bırakıyorum...."
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

lord oren, ellerinde tuttuğu çocuğu burocka uzatırken, bilge rahibin aklındaki plan netti. Yeni tanrı orenin dönüşünü müjdeleyen orduya komuta edecek olan savaş efendisi, ordunun ilk askerini yeni tanrısı orenden teslim aldı.

"Ne büyük bir ironi bu, değil mi lordum... Hainin oğlu, bizim saflarımızda olacak. Belki de babasının değersiz hayatına kendi elleriyle son verecek. Kaosun ve ölümün yeni tanrısı adına..."
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Seni kutlarım başrahip Burock... Ancak ilk olarak bir başka inanca savaş açmak pek de bilgece bir davranış gibi gelmedi bana. Eğer Firanın oğlu kendi dileği ile Orenin inancını seçtiyse bunu Firanın da kabul edileceğini her halde biliyorsunuz. Tabii aksi bir durumun kabul edilemez olduğunu da.
HARBE GİDEN
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Firble wrote:Seni kutlarım başrahip Burock... Ancak ilk olarak bir başka inanca savaş açmak pek de bilgece bir davranış gibi gelmedi bana. Eğer Firanın oğlu kendi dileği ile Orenin inancını seçtiyse bunu Firanın da kabul edileceğini her halde biliyorsunuz. Tabii aksi bir durumun kabul edilemez olduğunu da.
iki yerde yanılıyorsun OZAN. ben başka bir inanca savaş açmış değilim. eskiden AZALIN namıyla bilinen bir lich olan, şimdi ise yeni tanrısının mucizesiyle ete kemiğe kavuşup Firan Zal'Honan adını alan kişi, daha önceden kurulmuş bir ittifakı bozdu. ihanetin bedeli olarak oğlunun bizim saflarımızda kudretli bir savaşçı olmasına karar verdim lordm oren ile birlikte.

ayrıca bu Ã?OCUK, dragonfire nam tanrının bir inananı değildir, sadece AZALINi kendi tarafına çekmek için ölümden getirdiği birisidir. AZALINin eline oyalanması için verilmiş bir oyuncaktan başka bir şey değil. Bu oyuncağın diyarın en kudretli savaşçılarından biri olması eminim ki hem babasını hem de dragonfireı çok şaşırtacaktır.

ben de OZANların her şeyi bildiklerini sanırdım...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bizim gözlerimizden bile gizlenen gerçekler oluyor burock.. Ama birisininölmüş olması da onun kalbinde bir tanrının olmasını engellemez. Ve Firanın oğlunun hala kendi iradesi ile karar verebileceğine inanıyorum ve zamnı geldiğinde bu karara saygı duymanızı bekliyorum.
Firana gelince Firan bildiğim kadarı ile size ihanet etmedi sadece gerçek inancının Lord Orenin inancı olmadığını farketti. İttifaklar bozulabilir. Özellikle o güne kadar söz konusu hesaplar halledildi ise... O nedenle Firanın size hiç bir şey borçlu olmadığı kanısındayım.
HARBE GİDEN
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

istediğini düşünmekte serbestsin OZAN... ama bu, AZALINin bir hain ve artık bir kafir olduğunu ve cezasını çekeceği gerçeğini değiştirmiyor.
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Haddini Aşma küçük ozan, tanrın seni çok şımartmış...

Ben sana üstad Firble diye hitap ediyorsam namına ve sanatına duyduğum saygıdan.

Ama bu sana benim işlerimle ilgili yorum yapma hakkı vermez...

Azalinin benle bir anlaşması vardı... Bozulmaması gereken bir anlaşma...
Ayrıntıları bilmeden yorum yapamazsın
ben anlaşmalarımı yandaşlarımın eline şeker tutuşturarak yapmam......

Burock la bizim tapınağımızın iç işlerinden başka görüşecek bir konun varsa onu görüşmeni öneriyorum.....
Locked