paladin
-
Cyan Bloodbane
- Kullanıcı

-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

bir paladin için herşeyden önce amaç önemlidir. paladini paladin yapan amacıdır. davranışını da bu amaç doğrultusunda değiştirebilir. kralına hizmet eden bir paladinin isyancı bir gruba kibar davranmasını bekleyemeyiz. ama şu da bir gerçek ki en kaba bir paladin bile diğer classların yanında kat kat daha kibar, daha asil durur. çünkü paladin olmanın yegane kuralı asil bir aileden gelmektir. ben şu ana kadar hiç bir köylünün azim edip paladin olduğunu görmedim.
bu arada diyardaki sayılı paladinlerden biri olmaktan gurur duyuyorum..
bu arada diyardaki sayılı paladinlerden biri olmaktan gurur duyuyorum..
Domine, serva animos nostros...
asil bi aileden gelmek, paladin olmanın ön şartıdır diye bi yargıyı kabul edemiycem. bazı düzenlerde (order) böyle bi önkoşul olabilir; ama biçok tarikatta paladin olmaya içten gelen bir çağrı sonucu karar verilir. o kişinin kaderidir yani paladin olmak. bu çağrının, paladin adaylarının sosyal statüleriyle zerre kadar ilgilenmediğini belirtmeme gerek yok sanırım.
generic bi paladin sınıfı üzerinden genellemelere varmak pek dooru olmuyo, ne davranış kodu konusunda ne de bu konuda
generic bi paladin sınıfı üzerinden genellemelere varmak pek dooru olmuyo, ne davranış kodu konusunda ne de bu konuda
War, war never changes...
biçok kişi bu görüşü paylaşsa da (saygılar AZALINHelm wrote:Bence paladinlik insanlara ve aasimarlara hastır.Ã?ünkü öbür ırklar paladin olursa bir yığın sorun ve ikilemler ortaya çıkıyor.
varya burock senle asla anlaşamayacaz. nası olur yaa.. sanırım ben çok fazla bağnazım. abi bir elfi, dwarf u hele half orc u paladin olarak düşünemiyorum...
ikilem paladin in kaderi değildir abi. tek yön ve disiplindir onların kaderi. ve uzun bir yaşam kesinlikle bir varlığı paladinlikten düşürür. çünkü eninde sonunda kaotik bir hareket yapamana sebep olur. 1200 yıl yaşayan bir elf den ömrü boyunca lawful good olmasını beklemek pek de mantıklı değil bence.
bazı ları ben böyle söyleyince zaten paladinler genç ölür die savunma yapmaya çalışıyor. ama hiç kimse hayatına ben zaten erkenden ölecem diye başlamaz hele hele paladinler.
half orca gelince soyu canavar olan birinden ben paladin olacağına inanmıyorum. half or tan bence güzel Gruumsh Anti Paladin i bi ihtimal olurki oda bi yerde mutlaka chotib vir davranış sergiler. adı üstünde orc bu canavar.
ikilem paladin in kaderi değildir abi. tek yön ve disiplindir onların kaderi. ve uzun bir yaşam kesinlikle bir varlığı paladinlikten düşürür. çünkü eninde sonunda kaotik bir hareket yapamana sebep olur. 1200 yıl yaşayan bir elf den ömrü boyunca lawful good olmasını beklemek pek de mantıklı değil bence.
bazı ları ben böyle söyleyince zaten paladinler genç ölür die savunma yapmaya çalışıyor. ama hiç kimse hayatına ben zaten erkenden ölecem diye başlamaz hele hele paladinler.
half orca gelince soyu canavar olan birinden ben paladin olacağına inanmıyorum. half or tan bence güzel Gruumsh Anti Paladin i bi ihtimal olurki oda bi yerde mutlaka chotib vir davranış sergiler. adı üstünde orc bu canavar.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Ben sanırım biraz ön yargılı bir insanım.Ã?ünkü şahsen grubuma bir half-orkun girmesine asla izin vermem.Yada bir drowun ki bu Drizzt Do'Urden bile olsa.Aynı şey meslekler için de geçerli.Yani şöyle bir hayalini kurunca bir paladin kafamda üstünde parlak zırhları olan uzun saçlı kılıcına sıkıca tutunmuş bir insan olarak canlanıyor.Yani mantığım ve hislerim bir elfin bir half orkun bir cücenin bir paladin olmasına tamamen karşı çıkıyor.Bunun nedeni eski adetlerden dolayı olabilir ( d&d 'nin en eski kural kitaplar o minnacık olanlar )
şu an bir paladinin insan veya aasimar olmasından yanayım.Ölene kadar da bu böyle olucak sanırım.Karşıma bir cüce paladin çıkarsada ona asla paladin muamelesi yapmam(ama bu adam muamelesi yapmayacağım anlamına gelmiyor yanlış anlaşılmasın).Ã?ünkü paladinliği insandan başka hiçkimseye yakıştıramıyorum.
şu an bir paladinin insan veya aasimar olmasından yanayım.Ölene kadar da bu böyle olucak sanırım.Karşıma bir cüce paladin çıkarsada ona asla paladin muamelesi yapmam(ama bu adam muamelesi yapmayacağım anlamına gelmiyor yanlış anlaşılmasın).Ã?ünkü paladinliği insandan başka hiçkimseye yakıştıramıyorum.
Caspenar the Imp ;
''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''
-Veldrin
-Veldrin
tabii ki paladinin hayatı dümdüz bi çizgidir; ama vinas solamnusun hayatı benim kastettiğim ikilemlere iyi bi örnek olabilir.AZALIN wrote:ikilem paladin in kaderi değildir abi. tek yön ve disiplindir onların kaderi.
bırakınız düşsünner efendimAZALIN wrote:uzun bir yaşam kesinlikle bir varlığı paladinlikten düşürür.
valla seni bilmiyorum helm, ama AZALIN, bağnazın, örümcek beyinninin kralıdır. o kadar örümcek beyinnidir ki, lloth inananlarıyla yarışır. ama sen deHelm wrote:Ben sanırım biraz ön yargılı bir insanım.
dediğine göre hiç de fena sayılmazsın bağnazlık hususundaHelm wrote:şahsen grubuma bir half-orkun girmesine asla izin vermem.Yada bir drowun ki bu Drizzt Do'Urden bile olsa
varya bi gün ikiye bölecem seni.,
ne demek paladinler bırakınız düşsünler, bunu asla kabul edemem. adam düşmek için mi paladin oluyor. adam olabilecek en kutsal görev için yolaçıkyor. bırakınız düşsünler miş. hırsız mı abicim bu ister olsun ister olmasın triplerine gircek.
düşmek bir paladin in en büyük korkusu dur. tanrısının kutsamalarından yolundan uzak kalmak.. bunlar paladin için hayatın tek anlamı.
bırakamazsın onları ööle düşsünler die...!!!
ne demek paladinler bırakınız düşsünler, bunu asla kabul edemem. adam düşmek için mi paladin oluyor. adam olabilecek en kutsal görev için yolaçıkyor. bırakınız düşsünler miş. hırsız mı abicim bu ister olsun ister olmasın triplerine gircek.
düşmek bir paladin in en büyük korkusu dur. tanrısının kutsamalarından yolundan uzak kalmak.. bunlar paladin için hayatın tek anlamı.
bırakamazsın onları ööle düşsünler die...!!!
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
şimdi güzel kardeşim, ben bırakınız düşsünler derken onu kastetmedim. yani eğer bi paladin, paladinlik görevlerini yerine getiremiyorsa düşer zaten. insan olsa da half-orc olsa da. tabi ki düşmek için paladin olmuyo ve tanrı korkusu içlerinde var. sorarım sana, half-orc'un içinde tanrı korkusu yok mudur? üstelik paladin olanında? ben bırakınız düşsünner dediğimde, senin
lafından hareket ettim. işte bu elf, paladinliğin gereklerini yerine getiremiyor ve düşücek; ama bu o elf ilen alakalı, bireysel bişiy. bunu tüm elflere mal etmek pek doğru diil bence.AZALIN wrote:1200 yıl yaşayan bir elf den ömrü boyunca lawful good olmasını beklemek pek de mantıklı değil bence.
Benim demeye çalıştığım aslında şu.Her ırkın kendine has özellikleri vardır.Mesela orklar güçlüdür ama kafaları az çalışır.Genelde pek akıll olmazlar.Cüceler dayanıklıkdır güçlüdür ama onlarda sanırım biraz dik kafalılar inatçılar.Elfler ise asil ,hızlı, çevik ama biraz çık kırıldımdırllar.Yani bence bu ırkların hepsinin özelikleri bir paladin olmaları için onlara - avantaj sağlar.Bir paladin salak olmaz inatçı ve dik kafalı olmaz çıt kırıldım olmaz.Ama bu özelliklerin hiçbiri insanlarda yoktur.Ã?ünkü insanların özelliği her türlü konuya mesleğe el atabilmeleri ve diğer ırklardan daha çabuk güçlenmeleridir.Bence bu da bir paladinin insan olmasındaki etken.
Birde şu var tabi kıllı bir orkun Helmin tapınağında paldur küldür koştuğunu düşünemiyorum.Garip geliyor nedense .Size gelmiyor mu ?
Birde şu var tabi kıllı bir orkun Helmin tapınağında paldur küldür koştuğunu düşünemiyorum.Garip geliyor nedense .Size gelmiyor mu ?
Caspenar the Imp ;
-Veldrin
-Veldrin
heh... kafatasçılıkta sınır tanımamak bu olsa gerek.Helm wrote:Birde şu var tabi kıllı bir orkun Helmin tapınağında paldur küldür koştuğunu düşünemiyorum.Garip geliyor nedense .Size gelmiyor mu ?
bu kadar laftan sonra şunu da söyliyim: ben bi elfin ya da cücenin ırksal özelliklerinin paladin olmaya çok müsait olduğunu söylemiyorum; ama elften, cüceden, half-orc'tan paladin olmaz demek kesinlikle yannış. Klişeleri bi kenara bırakıp özgün bi şekilde yaratılan bi karakter, ırkı ne olursa olsun paladin olabilir. Yaşasın half-orc paladin!...
-
wicked_one
- Kullanıcı