SON YAKARIş...
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

Matry? ölmüşmüydü. Üstelik benim yaptığımın sanıldığı bir suikastle. Bacaklarımın boşaldığını hissettim ve oturmak için bir yer aradım. Hemen yanımdaki sandalyeye .çöktüm. Yüzümdeki hüznün büyüklüğünü ciddi anlamda hissedebiliyordum. Neden hep ben yaşamak zorundaydım bunl
arı. Zamanında ciddi anlamda sevmiştim o adamı ve ayrılmak zorunbda kaldığıktan sonra ölse ne kadar üzülürdüm diye düşünmemiştim hiç. Düşünmemem en mantıklısı olmuş çünkü şu an yıkıldığımı hissediyordum. Ama her şeye rağmen...bu kadar üzüleceğimi tahmin edemezdim.
Ellerimi saçlarımın arasından geçirdim ve öfkeyle bulanmış gözlerimilonca patronuna çevirdim.
"Lanet olası adam ona neden dokundun?"
arı. Zamanında ciddi anlamda sevmiştim o adamı ve ayrılmak zorunbda kaldığıktan sonra ölse ne kadar üzülürdüm diye düşünmemiştim hiç. Düşünmemem en mantıklısı olmuş çünkü şu an yıkıldığımı hissediyordum. Ama her şeye rağmen...bu kadar üzüleceğimi tahmin edemezdim.
Ellerimi saçlarımın arasından geçirdim ve öfkeyle bulanmış gözlerimilonca patronuna çevirdim.
"Lanet olası adam ona neden dokundun?"
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
Mouflin'in kendinden geçmeden önce duyduğu tek cümle 'Yerinde olsam çocuğu bırakırdım dostum!' oldu. Radian'ın zırhlı eldiveni adamın burnunu kırıp, yere yığılmasını sağlarken kırılan kemiğin sesi net bir şekilde duyulmuştu. Ukala savaşçı yerde yatan adamın kasıklarına tekme atmadan önce 'Seni uyarmıştım!' dedi. Mouflin'in arkasındaki üç adam hırıldayarak silahlarına davrandı. İkisi uzun hançerler, ötekisiyse kısa bir kılıç çekmişti. Belfas öfkeli bir ifadeyle kısa kılıcını çekti... Radian'sa yüzünde geniş bir gülümsemeyle bastard kılıcını çekmişti. Lonca'nın üç adamı ihtiyatla üzerlerine geliyordu, ikisi Radian'a biriyse Belfas'a yönelmişti. Radian tam 'İkiye bir, bu sevdiğim bir orandır' demişti ki, fırlayan beyaz bir hançer hırsızlardan birinin boğazına girip, ağzından garip hırıltılar çıkarıp yere düşmesine yol açtı... Yanındaki arkadaşı düşen adam hançeri fırlatan Kunik'e şaşkın bir ifadeyle bakarken, Raidan'ın ağır tekmesi midesine gelerek onu nefessiz bıraktı. Acıyla iki büklüm olan adamın gördüğü bir sonraki şey, yüzüne yaklaşan zırhlı bir eldivendi. Bu esnada rakibinin kendisine yaklaşmasını beklemeyip saldıran Belfas, rahat bir hamleyle rakibinin kılıcını elinden uçurmuştu. Silahsız kalan adam ellerini iki yana açtı, kılıcı tutan eliyle sert bir yumruk atan Belfas adamı boynundan yakalayıp kendine iyice yaklaştırdı. 'Bizi loncaya götürüyorsun dostum, doğruca Usta'nın odasına...'
Astyanax, kendinde de bir değişiklik hissediyordu. Sanki aşağılarda bir yerde bilmesi gereken çok önemli bişeler oluyormuş gibi geliyordu ona..
Ustası öldüğünden beri dağın tepesindeki bu bataklıkta kertenlkelesiyle birlikte yaşıyordu.. Ama havadaki koku onun hep aşağılarda neler olduğuna merak etmesine neden oluyordu.. Gün gelecek öğrenecekti eğer gerçekten bilmesi gereken bişe varsa.. Zaman içinde dağlardan bir kartal ehlileştirmeyi başarmıştı ama kuşu ne zaman aşağı gönderse kuş olayları tam olarak yorumlayamadığı için ustasına anlatamıyordu.
En sonunda kararını verdi bu isli bataklıktan yıllardır evim diye bakındığı yerden ayrılmaya karar verdi.Macerasının uzun yada kısa olup olmayacağını aklına bile getirmemişti..
"Shek gidiyoruz" dedi. Kertenkele sahibini anlamıştı ama sahip onun anladığında bir türlü emin olamıyordu.. Ama bu sürüngenin farklı özellikleri olduğunu biliyordu. Zaten ustasının ölümünede bu sürüngen sebep olmuştu.Ona düşlerinde ustasuını öldürmesi gerktiğini fısıldıyordu.
Ã?amurlara bata çıka yol almaya başladılar. Astyanax sakindi ama bir o kadar düşünceliydi..
Ustası öldüğünden beri dağın tepesindeki bu bataklıkta kertenlkelesiyle birlikte yaşıyordu.. Ama havadaki koku onun hep aşağılarda neler olduğuna merak etmesine neden oluyordu.. Gün gelecek öğrenecekti eğer gerçekten bilmesi gereken bişe varsa.. Zaman içinde dağlardan bir kartal ehlileştirmeyi başarmıştı ama kuşu ne zaman aşağı gönderse kuş olayları tam olarak yorumlayamadığı için ustasına anlatamıyordu.
En sonunda kararını verdi bu isli bataklıktan yıllardır evim diye bakındığı yerden ayrılmaya karar verdi.Macerasının uzun yada kısa olup olmayacağını aklına bile getirmemişti..
"Shek gidiyoruz" dedi. Kertenkele sahibini anlamıştı ama sahip onun anladığında bir türlü emin olamıyordu.. Ama bu sürüngenin farklı özellikleri olduğunu biliyordu. Zaten ustasının ölümünede bu sürüngen sebep olmuştu.Ona düşlerinde ustasuını öldürmesi gerktiğini fısıldıyordu.
Ã?amurlara bata çıka yol almaya başladılar. Astyanax sakindi ama bir o kadar düşünceliydi..
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
Belfas'ın sağlam olan sağ gözü kızıl bir öfkeyle parlıyordu loncaya vardıklarında. Onları içeri almak istemeyen muhafızların fikri Belfas'ın öfkesiyle yüzleştiklerinde çabucak değişmişti. Ya da Kunik yerde baygın yatmakta olan adamların yüzünden o kadarını okmuştu... İçeri girdiklerinde, karşılarında lonca'nın önemli simalarından Astor durmaktaydı. Usta'nın çocukluk arkadaşı olan Astor, orta yaşlı, kısa boylu ince yapılı bir adamdı. Beyaz yüzü ve sarı saçları, buz mavisi gözlerini iyice ortaya çıkarıyor ve ona gizemli bir hava veriyordu. Gündelik hayatında oldukça neşeli olan adamın yüzü bu kez asıktı. Yanında iki muhafızla duran adam karşısında duran Belfas'ı uzun uzun süzdü... 'Sana saygı duyarım Belfas, bir terslik çıkmasını istemem. Lonca'yı terk et! Bu senin meselen değil.' 'İşim seninle değil Astor, ya yolumdan çekilip geçmeme izin ver ya da Usta'ya onla görüşmeye geldiğimi bildiren birini yolla!' Belfas'ın boğuk sesi kesin ve sertti. Bu esnada içeri gelen genç bir hırsız Astor'un kulağına bir şeyler fısıldadı. 'Usta seninle görüşecek, beni takip edin...' Belfas ciddiyetle onu takip ederken Radian bir yandan çevresini incelemekte bir yandan da konuşmaktaydı 'Güzel bir yer, Usta'nın zeki biri olması iyi. Bizi kabul etmese bu güzel yerin dağılması muhtemeldi...'
AstYaNaX yola çıkalı beri yarım gün geçmişti ama artık yürümeye daha bir istekliydi.. Sanki onu bekleyen bir şeylere doğru gittikçe yaklaşıyordu..
yanındaki sürüngenin yanında şarkı gibi mırıldanması beynini uyuşturmuştu. Ona bubu kesmesini belki on kez söylewmişti ama sürüngen hiç duymamış gibi uyarının hemen ardından şarkısına devam ediyordu. Ã?ğle üzeri bir yemek için durdular yemekte kendisi için kaplumbağa kközlemesi vardı. Sürüngende kendine birkaç sinek bulmuştu heralde. Yemekten sonra tekrar yola çıkmışlardı ama ...önlerinde bir grup insan peydahlandı...
yanındaki sürüngenin yanında şarkı gibi mırıldanması beynini uyuşturmuştu. Ona bubu kesmesini belki on kez söylewmişti ama sürüngen hiç duymamış gibi uyarının hemen ardından şarkısına devam ediyordu. Ã?ğle üzeri bir yemek için durdular yemekte kendisi için kaplumbağa kközlemesi vardı. Sürüngende kendine birkaç sinek bulmuştu heralde. Yemekten sonra tekrar yola çıkmışlardı ama ...önlerinde bir grup insan peydahlandı...
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

Bir ışıktı sanki beni yok etmeye çalışan. Işık ışıkla yok olmaz derdim...bu bana ışık olmadığımı gösterdi...suçlansam da suçlanmasam da, bunu yapmış olsam da olmasam da...tüm dizginler onun elindeydi bunu hissedebiliyordum. Ona öylesine büyük bir öfkeyle bakyordum ki...(eski patronuma-ki hiç bir zaman saygımı hakketmemişti) gözlerindeki tedirginliği farkediyordum.
"Onu benim öldürmediğimi çok ii biliyorsu ve sana şunu söylemeliyim ki bunun cezasnı kötü ödüyeceksin."
"Vay vay ...Rose yine aynı Rose....dik kafalı ve aptallık derecesinde cesur. beni kendi loncamda, kendi odamda tehdit ediyorsun tatlım."
" Farkındayım ama beni öldrüemeyeceğindem eminim sadist herif. ama onun kanını kendin yalayacaksın pislik.."
Kötülcül bir kahkaha çınladı kulağımda ve neler olacağını düşünmüordum bile...ben sakindim ve korkusuz..onun karşısında hep öyle olmuştum...
"Onu benim öldürmediğimi çok ii biliyorsu ve sana şunu söylemeliyim ki bunun cezasnı kötü ödüyeceksin."
"Vay vay ...Rose yine aynı Rose....dik kafalı ve aptallık derecesinde cesur. beni kendi loncamda, kendi odamda tehdit ediyorsun tatlım."
" Farkındayım ama beni öldrüemeyeceğindem eminim sadist herif. ama onun kanını kendin yalayacaksın pislik.."
Kötülcül bir kahkaha çınladı kulağımda ve neler olacağını düşünmüordum bile...ben sakindim ve korkusuz..onun karşısında hep öyle olmuştum...
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
porco "sokaklardaki tüm adamlarımı toplattım" dedi yanındaki adama adamın getirdiği haberlere göre tabiki bunu yapması gerekirdi yani kim herkesin loncada olduğu şu anda belfas denen adamın hanına nöbetçi koyardıki ama porconun tepkisi birazdaha garip oldu en azından adamın beklediğinden farklı bu düşünceler arasında boğuşurken porconun onu izlediğini farketti tam gözünün içine bakıyordu
porco"asla herşeyi bildiğini düşünme ..." derken adam kendini savunmaya çalıştı ağzında birşey gevelerken porco"gözler" dedi" gözler herşeyi belli ederler anlamasını bildiğinde onlarda konuşmasını bilirler" dedi arkasını döndü ve uzaklaştı tam kapıdan çıkarken "söylediklerimi yapın sokaklardaki bütün adamları toplayın daha sonra burda 2 kişi belfasın hanını gözleyecek , 4 kişiyide loncanın her tarafına yerleştirin "dedi ve sonra " ortalıkta çok adam doloaşmasın benin alehime yakalanırlarsa kötü bu yüzden bana ölümüne sağdık adamları gönderilmesini istiyorum" dedi ve odadan çıktı.
porco"asla herşeyi bildiğini düşünme ..." derken adam kendini savunmaya çalıştı ağzında birşey gevelerken porco"gözler" dedi" gözler herşeyi belli ederler anlamasını bildiğinde onlarda konuşmasını bilirler" dedi arkasını döndü ve uzaklaştı tam kapıdan çıkarken "söylediklerimi yapın sokaklardaki bütün adamları toplayın daha sonra burda 2 kişi belfasın hanını gözleyecek , 4 kişiyide loncanın her tarafına yerleştirin "dedi ve sonra " ortalıkta çok adam doloaşmasın benin alehime yakalanırlarsa kötü bu yüzden bana ölümüne sağdık adamları gönderilmesini istiyorum" dedi ve odadan çıktı.
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
bir anda kapı açıldı adam olduğu yerde kaldı porco tekrar içeri girmişti direk adamın önüne geldi ve adamın gözlerine baktı ama adam afallamıştı çünkü porconun gözleri açık kahverengiydi ama biraz önce konuşurken koyukahveydi hemde siyaha yakın bi tonda adam daha bişey diyemeden porco"bana bak " dedi "bu yakınlarda kuzenimi bekliyorum "dedi ama cümlenin sonu biraz boğuk çıkmıştı "adam baktığı anda bi yumruk yemiş gibi olmuştu çünkü gözler koyukahverengi idi porco"kuzenimin gelmesiyle bizzat ilgilendim dedi bak geldiğinde yanında büyük ihtimalle bir sürüngen olucak ona iyi davranın o dağlarda bataklıkların olduğu bölgeden gelicek biliyorum yol biraz var ama onları karşılamanızı istiyorum ve karşiılamaya bizzat senin gitmeni istiyorum amladınmı" dedi. adam " evet efendim emirleriniz harfien yerine getirilecektir" dedi ve selam vererek odadan ayrıldı .
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

Odadan çıkmak için izin istemedim. sadece ne yaptığımı bilmeden kapıyı arkamdan yıkılırcasına kapattım. Arkamdan ne işller çevirirlerdi bilemem ama bu iş benim için burada tamamen kapanmıştı. artık ne dostum vardı, ne patronum.!
Bazı zamanlar geriye dönüp baklmak, bazı zamanlar dik yürümek vardır kaderde, ş,md, benimkisi arkamdan gelebilecekleri hesaplamadan dik yürümekti. babama gitmeliyim belki ama yapamazdım ki! annemin saldırısını kendi başıma bulmalıydım. umarım hala bulabileceklerim bulabileceğim yerlerindedir duasıyla hiç bir saldırı olmadan çıktım lonca dışına. herşey halledilerbilirdi. umrım!
Bazı zamanlar geriye dönüp baklmak, bazı zamanlar dik yürümek vardır kaderde, ş,md, benimkisi arkamdan gelebilecekleri hesaplamadan dik yürümekti. babama gitmeliyim belki ama yapamazdım ki! annemin saldırısını kendi başıma bulmalıydım. umarım hala bulabileceklerim bulabileceğim yerlerindedir duasıyla hiç bir saldırı olmadan çıktım lonca dışına. herşey halledilerbilirdi. umrım!
kızın loncadan sağ çıkmasını sağlamak amacıyla loncaya gönderdiği 3 suikastçi geri dönmüşlerdi porco ne olduğunu sorduğunda "efendim gittiğimizde avımız kapıdan çıkmak üzereydi sadece kapı görevlisini isteğiniz üzerine ne olur ne olmaz diye safdışı bıraktık" duygusuz bir sesle"kapıdakini öldürdünüzmü"diye sordu porco suikastçı"öldürmemizi söylemediniz ben şahsen adama görünmeden bayıltıp loncanın 4 sokak ötesine attım " kimse fark ettimi" " hayır efendim üç kişi büyük bir dikkatle taşıdık" peki çekilebilirsiniz sadece senin avının peşimde olmanı istiyorum ama sakın kendini kaybedip ona çok yaklaşma çünkü şu durumda senin düşündüğünden daha tehlikeli" adam selam vererek uzaklaşırken bir anda porconun sesini duyarak arkasını döndü " kahyaya yanıma gelmesini söyle" dedi porco suikastçi odadan çıkarken kapının önünde bekleyen kahya içeri girdi "efendim bi sorunmu var "dedi porco"kuzenimin karşılama törenine senin ilgilenmeni söylemiştim sonuç nedir" "efendim dağlara bataklık bölümüne adamlar gönderildi 6 kişilik gruplar halinde devriye gönderdim" "çok güzel o çocuğun hiçbirşekilde kaybolmasını istemiyorum bakın benim tek akrabam o ve ikimizin damarlarında dolaşan kan kimsede yok şunu bil benim gücüme erişebilir ve belki benim kadar yaşasaydı beni bile aşabilirdi ama şu anda benim için çok değerli hem gücü hemde bana bu dünyada gerçek sevgiyi hissettirebilecek tek insan "dedi porco ve odadan ayrıldı
AstYaNaX ve sürüngeni aynı akşam üstü yürürlerken karşılarına açayip bir gökyüzü çıkmıştı. sanki sehrin üstünde bir hare vardı ve ortasından çıkan bir parmak ona gel işareti yapıyordu.belki sadece bir bulut oyuunu belki sadece bir hayaldi ama ne olursa olsun oraya gitmeliydi. ve derken karşılarında bir grup insan peydahlandı. "efendinm bizi kuzeniniz porco gnderdi" dediler
astyanax "gidelim o zaman" dedi ve kestirip attıu.
yola koyuldular....
astyanax "gidelim o zaman" dedi ve kestirip attıu.
yola koyuldular....
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

Bir insan hayatında güven kelimesini kavrayamadan bir şeyler yapmıssa nasıl mutlu olabilirdi ki? olmamazdım...asla...bir düşünün güven yok, sevgi yok...! lanet olası bir hırsızım ve bu işte iyi olmam bana hayatı güzel kılmıyor. sadece suikastçi arkadaşıma güvenerek nasıl yaşayacaktım ki? güvendiğim tek bir kişi...o da suikastçi...bu da ona güvenim sallantıda demek oluyor. annem ve babamın bana güvenmesi yetmiyormuş gibi kızları olarak ben bile onlara karşı bir güven hissetmiyorum...lanet hayat! oyun oynuyorsun ya benimle! adımlarımı hızlandırdım ve hana girdim...ama tanımadığım bir hana...daha uzağa! tanıdıklarımdan çok daha uzağa. şehrin güney kısmına. Bulut hanına!
öğleden sonra rüzgar başlamıştı porco "sevgili kuzenim adamlarımı bulmuştur umarım yada en azından çağrımı almıştır umarım" dedi kendi kendne daha sonra semtin güney kesimindeki kumaş yapıp satan dükkanına gitti bu kesimde gelir seviyesi biraz düşmekle birlikte insanlar daha sıcak ve daha dürüst olurdu porconun buraya bir dükkan açmasının amacıda buydu her ne kadar yeterince parası olsada insamların gözünde bu para havadan gelmişti ve havadan gelen para iyi değildi bu paranın ne olursa olsun bir kaynağı olmak zorundaydı ve porco parasının kaynağı olarak devamlı başka başka yaerlere küçük büyük dükkanlar açmaya pazarlarda mallarını sundurmaya başladı böylece insanlar onu iş adamı falan gibi birşey zannediceklerdi hem böyleleikle dikkat çekmeden istediği gibi haraket edebiliyordu ama kumaş dükkanındayken o gün garip birşey oldu porco kapının önünde oturmuşken bir anda rose un karşıdan geldiğini gördü ve dumur bi halde kaldı rose un buralarda ne işi olabilirdiki bu mahalleye gelmesi için hiç bir amacı yoktu porco biranda ayağa kalktı ve rose a doğru yürümeye başladı ve tam kadının önünde durdu reverans yaparak" bu üzgün bayana eşlik edebilirmiyim ya da bu güzel bayan benim dükkanımda birşeyler içmek istermi acaba " dedi porco en sevimli haliyle amabu anda ona doğru gelen kahyası efendisinin kiminle konuştuğunu gördüğü anda dondu kaldı ne yapıcağını şaşırdı bunu fark eden rose kalfaya baktı ve sonra porcoya baktı ama porco kalfayı tanımamazlıktan geldi ve teklifini tekrarladı
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

Karşımdaki adamın neden aniden bu şekilde savranmdığını anlayamadım. garip gelmişti. "Bu adam deli miydi acaba?" Kafamdan bütün her şeyi çıkardım ve ona bakıp teklifini nazikçe reddedebilirdim. Hiç tanımadığım bir adamla neden bir şeyler içecektim ki. Bir sebep almalıydım...belki de...bunun için ii bi sebep!
"Pardon ama sizi daha önce hiç görmedim bayım. Neden bu teklifi kabul edeyim ki?"
"Pardon ama sizi daha önce hiç görmedim bayım. Neden bu teklifi kabul edeyim ki?"
porco yavaşça bir iki adım geri çekildi ve rose a bakarak "lütfen beni yanlış anlamayın sizin biraz sıkkın olduğunuzu gördüm biz şehrin bu kısmında kendimizi daha mutlu hissederiz biz burda sanki başka bir kasabada gibiyiz bu yüzden buraya gelen giden bell,idir sizde hem ilk defa geldiniz hemde biraz sıkın göründünüz bana bende belki bir hikayeniz vardır diye düşündüm konuşmak çoğu derde devadır sizcede öyle değilmi