Abi daha güzel bir cevap olabilirmiydi bilimyorum herkes özveriyle yanıtlamış sorumu sende onları derleyip toparlamışsın sağolasın abi.Birde şu unutulmuş diyarlarda ölüm kavramı topicine de bakarsan makbule geçer.Herkese teşekkürler...fingolfin wrote:pyros:D.
Blasted üzgünüm fakat verdiğin bilgiler direk filmden ve doğal olarak yanlış. Bakalım, Elrond'un Ayrıkvadi'de savaşa yollayacağı askerleri yok. Ayrıkvadi 2. Ã?ağ'da bir istikham olarak yapılmıştı fakat Son İttifak sonunda büyük miktarda elf öldü ve bazıları da Valar diyarına geri döndüler. Asuthay Elflerin Orta Dünya'yı terketmeyişinin sebebi ona olan bağlılıklarıydı. Yarattıkları güzelliklerdi. Ve Elfler Sauron ordularına karşı savaştı. Kuyutorman'ın kuzeyinde yaşayan Kral Thranduil'in Halkı saldırıya uğradı (Thranduil Legolas'ın babası oluyor). Orklar üç kez Lorien'e saldırdı ve üçünde de geri püskürtüldü. Hatta saldırılar püskürtüldükten sonra Thranduil güneye inerek, Celeborn da kuzeye çıkarak Kuyutorman'ın Güneyini temizledi. Ve Galadriel gelerek Dol Guldur'u yıktı. Ki Dol Guldur Sauron'un Son İttifak'tan sonra ilk kez ortaya çıktığı sığınağıydı.
Tek Yüzük yok edildikten sonra, Elflerin Üç Yüzüğü güçlerini kaybetti ve yarattıkları güzellikler yavaş da olsa solmaya başladı. Dördüncü Ã?ağ başlamıştı ve Kral dönmüştü. Orta Dünya'daki elflerin sayısı azalmıştı ve bu insanların çağı olacaktı. Bu sebepten elflerin çoğu Gri Limanlardan veya Anduin ağzından açılarak Ölmeyen Diyarlara ulaştı.
Orta Dünyada Ölüm kavramı?
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Ne yani Fingolfin dediklerim yalnışmı.. Elrond Savaşın bitmesini beklemiyormu hatta savaş bittinten 4 yada 1 yıl olması lazım Celeborn , Galadriel, Elron, Gandalf vs. Valinor' a gitmiyorlarmı? Elrond mifer dibine asker yollamıyormu. Sen Evet. Celeborn'un falan savaştığını biliyorum.
abi sen heralde sadece silmarillion'u okudun ? bi daha bi gözat kitap'a hatırlarsın...
abi sen heralde sadece silmarillion'u okudun ? bi daha bi gözat kitap'a hatırlarsın...
"For Blood And Honor"
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
Elrond belki de elinde kuvvet olsaydı Gondor'a yardım amacıyla yollardı, bilemiyorum. Yüzük yola çıkarken şöyle bir cümle sarfediyordu; 'Eski günlerdeki gibi elimde bir elf taburu da olsa ... ... ...' yani elinde büyük bir askeri kuvvet yok. Zaten Elrond'un oğulları Elladan ve Elrohir, Dunedain'le birlikte Aragorn'un yardımına gidiyorlardı. (Üçüncü Kitap - Gri Bölüğün Geçişi).
Fingolfin aklıma geldi ben silmarillion'u okumadığım için bilgi donanımım az ; Saruman ikinci ''filmde'' uruk-hai ye siz sakatlanmış elflersiniz diyordu , yani orc ırkının elflerin sakatlanmış hali olduğunu ima ediyordu , ben kitapta böyle birşey hatırlamıyorum ama filmde özellikle dialoğu geçiyor ve bir açıklaması vardır herhalde.Silmarillion da kötü ırkların orc ve goblinlerin oluşumu hakkında bilgiler nelerdir?Saruman ın söylediği laf tamamen doğrumudur?
şimdiden Teşekkürler...
şimdiden Teşekkürler...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Evet sürüden ayrılanı kurt kapar misali gölün çevresi,nden tek ayrılanları kapar melkor ve onları işkence ile orklara çevirir.
BU arada elfler asla dünya üzerinden gitmezler. Hiçbir yerde ölümlü değillerdir, yalnızca katledilince ölürler. onun dışında orta dünya'da da ölümsüzlerdir. Katledikleri zaman Mandos'un salonuna göçereler ve bir süre sonra tekrar Valar'ın yanına Valinor'a dönerler. İnsanlar ise sürekli Mandos'un salonlarında kalırlar öldüklerinde. o yüzden onlar misafirlerdir dünyada. cücelerin ise nereye gittiği bilinmemektedir. elfler önceleri onları öldüklerinde taşa dönüştüklerini sanmaktadır amma bu yanlıştır. Bunların hepsi silmarillionda yazıo valla.
umarım yanlış hatırlamıyorumdur yoksa çok pis bozarırım valla...
BU arada elfler asla dünya üzerinden gitmezler. Hiçbir yerde ölümlü değillerdir, yalnızca katledilince ölürler. onun dışında orta dünya'da da ölümsüzlerdir. Katledikleri zaman Mandos'un salonuna göçereler ve bir süre sonra tekrar Valar'ın yanına Valinor'a dönerler. İnsanlar ise sürekli Mandos'un salonlarında kalırlar öldüklerinde. o yüzden onlar misafirlerdir dünyada. cücelerin ise nereye gittiği bilinmemektedir. elfler önceleri onları öldüklerinde taşa dönüştüklerini sanmaktadır amma bu yanlıştır. Bunların hepsi silmarillionda yazıo valla.
umarım yanlış hatırlamıyorumdur yoksa çok pis bozarırım valla...
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
Elflerin ruhları Valinor'a sadece nadiren dönnüyor, yoksa genel olarak Mandos'un Salonlarında kalıyorlar. İnsanlar asla Mandos'un Salonlarına geçmiyorlar, nereye gittikleri Vala'ların ve Elflerin bilgisi dışında.Katledikleri zaman Mandos'un salonuna göçereler ve bir süre sonra tekrar Valar'ın yanına Valinor'a dönerler. İnsanlar ise sürekli Mandos'un salonlarında kalırlar öldüklerinde.
Orklar hakikaten elflerin kötülüğün sanatlarıyla bozulmuş hali. Henüz Ay ve Güneş yaratılmadan, ve Orta-Dünya'yı sadece yıldızlar aydınlatırken Elfler uyanmıştı. Bazen ufak gruplar haline ya da yalnız dolaşmaya çıkanlar dönmezdi. Onlar Melkor tarafından yakalanıp çeşitli işkence ve kötülüklerle zamanla orklara dönüşmüşlerdir. Trollerse entlerden yaratılmadı. Üçlemenin İkinci kitabında belirtildiği gibi, Ent'lere öykünülmüştür sadece. Fakat Troller ve Entler arasında kudret olarak muazzam fark vardır.
[quote]
Elflerin ruhları Valinor'a sadece nadiren dönnüyor, yoksa genel olarak Mandos'un Salonlarında kalıyorlar. İnsanlar asla Mandos'un Salonlarına geçmiyorlar, nereye gittikleri Vala'ların ve Elflerin bilgisi dışında.
[/quote]
hmm evet yanlış hatırlıyomuşum ama ben işte onu nadiren değil, her zaman gidiyolar diye hatırlıyorum hala...alla alla.
bu arada beren valinor'a mı gidiyodu? işte orayı insan bir tek o vardı da sonra zaten hiçbir ölümlü ile konuşmuyordu.
hatlarım çok karıştı ya...bir daha okumak lazım valla
Elflerin ruhları Valinor'a sadece nadiren dönnüyor, yoksa genel olarak Mandos'un Salonlarında kalıyorlar. İnsanlar asla Mandos'un Salonlarına geçmiyorlar, nereye gittikleri Vala'ların ve Elflerin bilgisi dışında.
[/quote]
hmm evet yanlış hatırlıyomuşum ama ben işte onu nadiren değil, her zaman gidiyolar diye hatırlıyorum hala...alla alla.
bu arada beren valinor'a mı gidiyodu? işte orayı insan bir tek o vardı da sonra zaten hiçbir ölümlü ile konuşmuyordu.
hatlarım çok karıştı ya...bir daha okumak lazım valla
--------------------------------------------------