Ufak bi Öadır
Cüce Gorath rahip Firble'ın önüne gelerek durdu.Burnundan soluyordu. "Rahip Firble eğitim alanı kuruldu ama benim ustam ortalarda yok!"dedi."Aradan üç gün geçti ama hâla eğitime başlamadık.Ne yapmamı önerirsiniz?"diye sordu.
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Cüce büyük bir nefretle uludu.Aniden elinde beliren balta bir anda kendere doğru savruldu.Gözlerinde büyük bir delilik vardı.Cücenin artık hiç acıması yoktu.Eğer bir yakalarsa kesin iskenderi öldürcekti.İskender tam kapıya elini uzatmış açıyorduki dönerek gelen balta ufak kenderin bir çığlık atmasını sağladı.Sakalı tutan eli kanlar içinde yere düşerken iskender büyük bir feryat kopardı.Cüce hiç acımadı.Nefret dolu bakışarla kenderin yanına gitti ve "Bu sana bir cücenin sakalı ile oynanmayacağını öğretir!"dedi.
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Cüce atifin yeniden kalkmaya başladığını görünce hızla yeniden arkasını döndü ve baltasını şiddetle nefret ettiği kenderin kafasına sapladı.Sonra kebderi kucağına aldığı gibi dışartıya taşıdı...
gnom ozan gülümsüyordu ardından asıl kender arkadasında belirdi we eli kesik gibi gözüken ilüzyon yok oldu ardından bir büyüyle sakalı yerine yapıştırdı we kendere dedi ki başkalarının eşya aksesuar ya da saç sakal gibi şeylerini sormadan alamazsın küçük kendercik dedi
çok zaman geçti çok şey değişti...
gnom ozan gülümsüyordu ardından asıl kender arkadasında belirdi we eli kesik gibi gözüken ilüzyon yok oldu ardından bir büyüyle sakalı yerine yapıştırdı we kendere dedi ki başkalarının eşya aksesuar ya da saç sakal gibi şeylerini sormadan alamazsın küçük kendercik dedi
aslında tam eli kopacağı wakit kenderi arkasına ışınlamış we gerçekçi gözükmesi için de bir ilüzyon yapmıştı
cüceye döndü tapınağın içinde asla birine zarar gelmemeli dedi
aslında tam eli kopacağı wakit kenderi arkasına ışınlamış we gerçekçi gözükmesi için de bir ilüzyon yapmıştı
cüceye döndü tapınağın içinde asla birine zarar gelmemeli dedi
çok zaman geçti çok şey değişti...
Cüce sakalına asla sevinemezdi.Ã?ünkü o sakal bir kere kesilmişti.Hızla iskenderi yakaladı ve sıkıca tutarak dışarıya taşıdı biraz sonra çığlıklar ve bir baltanın kemiğe saplanma sesi geldi.
Just ein kendisini hayal meyal gören adamların arasından kaçmayı başarır ve çevresinde dolanan garip bir şeyi hisseder. Bu görünmeyen bir şeydir yine de orda olduunu biliyordun yavaşlayıp hızlana ve zaman zaman duran. Bu zamandır. Onun kutsamasını hisseder. Firblenin sesini duyar.. Bunu hakettiini kanıtladın rahip sen artık zamanın rahibisin. Yüreğindeki sesi her zaman duyabilmeni ve aradığın huzuru orada bulmanı dilerim. Sonra tapınakta gerçekleşen olayları inceler. Tüm bu olanlar çok ... büyük bir hayal kırıklıına uratmıştır onu. Just Wine döner ve bir süre tapınağı sana bırakıyorum der buna ihtiyacım var.. Ve sonra Pug a bakar. Zamanın gücünün karşısında sakalının kaybetmenin çok kolay telafi edileceğini bilmeliydin şovalye. Bir daha birisini öldürmeyi düşünmeden daha iyi düşünebilmeni dilerim. Tanrımızın ve onun kolladıı aydınlık adına gerektiinde öldürmeyi de üstlenen sizlerin bunun ne zaman gerekli olduuna biz rahiplerden çok daha önce anlamanız lazım... şey.. Kısaca hayal kırıklıınna uradım.. Çok şükür bu ölüm gerçekleşmedi. Yarın şovalyelik törenine hazırlan.. Eğer hala istiyorsan şovalye olacaksın. Ancak bu ölümü önleyen Just Wine teşekkür etmelisin. Tabii dediim gibi hala Dragonfire şovalyeliini istiyorsan.
İsKendere döner üzgünüm dostum der burda istediin her şeyi yapabileceini sölemiştim. Zamanın geriye alınabilecei bir yerde yaptıın hatalar sonuçta düzeltilebilirdi. Hafıza silinemezdi tabii. Buna bizim bile gücümüz yetmez ama buradaki insanların.............. Özgünüm sözümü yerine getiremedim. Gnom ozan flüdü çalmaya başlar zamanın fısıltısını ilk defa böyle bir ihtiyaç duymuştur ama tanrısının bunu kendisinden esirgemeyeceini düşünür çünkü buna herşeyden önce onun kendisine verdii görevi yapmak için ihtiyacı vardır. Flüdü çalar ve zaman deişir insanların hani akıllı denen varlıkların olmadıı bir döneme gidecekti. Bir süre belki bir gün orada kalmaya gerçekten ihtiyacı vardı. Flüd hüzünlü bir melodi çalar zamanın çevresinde yac,vaşladıını hisseder Firble ve sonra tüm tapınaın çevresindeki herşeyin hızla deişmeye başlar. Tapınaktakiler için melodi aniden kesilmiştir ve sonraysa Firblenin zamanında olduu yerde sadece bir boşluk vardır sadece boşluk.
İsKendere döner üzgünüm dostum der burda istediin her şeyi yapabileceini sölemiştim. Zamanın geriye alınabilecei bir yerde yaptıın hatalar sonuçta düzeltilebilirdi. Hafıza silinemezdi tabii. Buna bizim bile gücümüz yetmez ama buradaki insanların.............. Özgünüm sözümü yerine getiremedim. Gnom ozan flüdü çalmaya başlar zamanın fısıltısını ilk defa böyle bir ihtiyaç duymuştur ama tanrısının bunu kendisinden esirgemeyeceini düşünür çünkü buna herşeyden önce onun kendisine verdii görevi yapmak için ihtiyacı vardır. Flüdü çalar ve zaman deişir insanların hani akıllı denen varlıkların olmadıı bir döneme gidecekti. Bir süre belki bir gün orada kalmaya gerçekten ihtiyacı vardı. Flüd hüzünlü bir melodi çalar zamanın çevresinde yac,vaşladıını hisseder Firble ve sonra tüm tapınaın çevresindeki herşeyin hızla deişmeye başlar. Tapınaktakiler için melodi aniden kesilmiştir ve sonraysa Firblenin zamanında olduu yerde sadece bir boşluk vardır sadece boşluk.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

Cüce şaşkınlık içinde olanlara bakar.Tüm bu olanlar ne kadarda saçmadır. Düşünceleri ne kadar saçmadır bu rahiplerin.Kimse anlamazmı o sakalların onun onuru olduğunu.Kimse bilmezmi bir şövalyenin koruması gereken en önemli şeyin onuru olduğunu.O kender cücenin sakalını keserek onun onuru ile oynamıştır.Önemli olan sakal değil onur ve prensiplerdir.Önemli olan sakalın kesilmesi değil onu korumak için cücenin verdiği yemindir.Cüce lorduna duyduğu sadakattan asla vaz geçmemeye bundan önce kararlıdır ama şimdi içine bir kuşku düşmüştür.Lord Dragonfire bunu anlamayacak kadar...Cüce içinden "Ben bu onursuz şövalyeler topluluğuna katlcağıma ölürüm daha iyi"der ve hızla çıkışa yönelir...