Bilmeceler

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Gerçekten iyisin baya takdir ettim, hiç kaçırmıyorsun walla. Nerden öğrendin bu kadar bilmeceyi ya da doğal bir yeteneğin mi var çok ilginç.
Yalnız bendeki bilmeceleri tüketmek için biraz uğraşman gerekecek (tüketeceğine şüphem yok ama. :D )

"
Ses veren kırmızı bir tamtam
Dokunmaya gerek olmadan
Ve sesi kesilir
Dokunulduğunda
"

Bilmiyorum ama bu bana biraz daha zormuş gibi geldi, belki direk bilmeden biraz zevk alabilirsin. :wink:
Taşlar unutana dek...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Cevap "Kalp"miş gibi geliyor bana. Kırmızı, ritmik bir ses veriyor davul gibi üstelik ona dokumazsınız.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Bir saniye ceskan bilemedi mi yoksa ben mi yanlış görüyorum? Cevap kalp ve bence zor da bir bilmeceydi doğrusu diyarda ne yetenekler varmış diyesim geliyor.
Hadi bakalım daha elimizde neler varmış.

"
Her yerdedir ama görülemez,
Yakalanabilir ama tutulamaz,
Boğazı yoktur ama duyulur
"

Bunun benzeri bir tane daha vardı, bunun daha rahat cevaplanabileceğini sanıyorum. Ancak zor da sorsam bilinecek gibi o da ayrı konu.
Taşlar unutana dek...
ceskan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ceskan »

Doğru cevabı bugün okulda arkadaşım sayesinde bulmuştum aslında. Arkadaşım dil demişti. Ben cevap o olabilir diye düşünürken kalp aklıma gelmişti. Ama Dragonfire benden daha önce bilmiş.Herneyse ama zormuş üstelik eğlenceli.
Diğer soru ise bence "ses". Heryerdedir duyarız ama ne görebilir ne de yakalayabiliriz.
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Ses sanki çok basit bir cevapmış gibi geliyor bana . Görünen cavbı o sanırım daha derin birşey olmalı.Belki daha manevi.Mesela Mutluluk :D
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
ceskan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ceskan »

Nasıl yani? 8O :lol:
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Birazcık hayal gününe bağlı bizi burada yücelten şeyde bu değilmi zaten ?:D
Mutluluğu göremeyiz ama hissedebiliriz.
mutluluğu yakalayabilirsin ama tutamazsın.
Mutluluğu gayette duyabilirsiniz. :)

Ama muhtemelen palistanın aklındaki cavap sestir :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Mutluluğu göremeyiz biçimi dışındakilere katılıyom aslında artık klasik bilmeceleri geçelim bence içinde bilmeceler olan Questler koyalım.. Ve bilmecelerin birden fazla cevabı felan olsun. önce ayrı ayrı basit cevapları olan bilmeceler ve en sonunda toplu bi cevap.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Aklımdaki cevap aynen tahmin ettiğiniz gibi ses'ti (artık bilmeceyi bilmenin dışında aklımdakini de bilmeye başladınız galiba. :D ) Fakat bence de mutluluk çok mantıklı ve baya baya da zekice açıkçası. Dil de hiç fena bir cevap değil ama tam olmuyor, dokunulduğunda da (anlamsız da olsa) ses verebilir.

Çoklu bilmecelere geçeriz üstat ama şimdilik daha basit bilmecelerde pratik yapmadan ve bilmece mantığımızı oturtmadan çoklulara geçersek çoğu (ceskan ve Dragonfire dışındakiler sanırsam. :D ) afallar, çoklu bilmeceler en zor türlerdendir. Peşpeşe gelen bir dizi bilmecenin hepsinin cevabını bilmek sonra da uygun şekilde birleştirmek gereklidir çünkü. Fakat istiyorsan biraz daha zor bir tane sormayı deneyebilirim.

"
Beni kırarsan,
Çalışmayı bırakmam
Bana dokunursan,
Kapana kısılırım
Beni kaybedersen,
Artık hiçbir şey farketmez
"

Bu bilmecede bilmece kültürümüzü biraz geliştirmenin önemine değinebileceğim bir nokta var.
Taşlar unutana dek...
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Yukarıdaki bilmece dışında bir tane de ekstra koyayım ki isteyen tercih yapabilsin. Bu sefer de bilmece ustalarımızın üstünde düşüneceği bir zorlukta olacak:

"
Ã?emberler halinde giderim,
Ama her zaman dümdüz,
Hiç şikayet etmem,
Nereye götürülürsem götürüleyim
"
Taşlar unutana dek...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Birincisi "akıl" olabılırdı ama 2. cümle bozuyor düşüncemi.

İkincisi ise geometri sorusu gibi olmuş ama bir düşüneyim.
Ne çemberler halinde gidebilir ona bir bakmak lazım. Genelde böyle bulmacaların cevapları ilk satırlarında oluyor. Biraz daha düşüneyim.
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

İlki zaten çok düzgün sayılmaz sanırsam ama yukarıdaki bir bilmeceden cevabını çıkarabileceğinizi tahmin etmiştim. Cevap kalp.

Ve sesi kesilir
Dokunulduğunda

Satırlarını hatırlayınca daha rahat cevaplayabilirdiniz diye düşünmüştüm aslında. Bilmece kültürüne sahip olmanın böyle avantajları var, mesela bir çoklu bilmecedeki basit soruları hemen bilebilmeye yarıyor bu.

İkinci soru konusunda bir ipucu vereyim; çok doğru bir yoldasın Dragonfire. Geometrik bir oyun var ama pratik uygulamasını düşün, kullanılan bir eşya bu. Ve ilk satır çok önemli aynen tahmin edildiği gibi. İkincisi de öyle, sonrakileri hiç görmeseniz bile çok önemli değil.
Taşlar unutana dek...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Darie yada tekerlekmi? Bukadar basit değildir.
Bozuk parada olabilirmiş (Spirit). 1000000 .- şeklinde mesela :)
Off bulamadım düşüneceğim biraz daha :)
Sen bu arada yeni bir bulmaca yaz istersen;)
Ses'de olabilir. Ses çemerler halinde dalga dalga yayılır.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Tekerlek olabilir gibi geldi bana da ama tekerlek düz değildir bir şeyin giderken çembere dönüşmesi gerekiyo. Giderken çember haline gelen ne olabilir ki durun bakalım hadi bi de ben düşüneyim bakalım ne olacak??
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Tekerlek aklımdaki cevaptı. Dairedir ancak üstünde taşıdıklarını düz götürür. Kutu ve benzerlerinin aksine taşındığı zamanlar direnmez daha rahat götürülür.
Ancak ses de çok hoş bir düşünce olmuş bence, son iki satırın alakasını tam kuramadım ama hatası da yok.

"
Hafifimdir,
Yapıldığım maddeden
Fazlası saklıdır,
Görüldüğünden
"
Taşlar unutana dek...
Post Reply