Van Helsing

Her türlü organizasyon, duyurular, davetler, etkinliklerimiz ile ilgili herşey...
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Üç kişiyle epey eğlenmişsiniz anlaşılan. Hani nerdeyse insanları beklerken bile eğlenmişsiniz diyesim geldi doğrusu. :D Film konusundaki kötü dedikodularının asılsız çıkması da ayrıca güzel zaten. Ve mangal konusu da başlıyor hadi hayırlısı.
Daha çooook eğlenilcek çok! :D
Taşlar unutana dek...
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Ortaya karışık biir filim çıkartmışlar bir çok efsaneneın karışımı bukadar olur yanı ordan burdan alıp harmanlamıslar :))

Ama bence ıyıydı tabı fılımdekı karakterlerın gecmısını bılmeyen bırı ıcın asık olunası bır fılım
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
sirgawain
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sirgawain »

[quote="yeminer"]
frankeinstain(ya bu acaba einstain ın adına frank ekleyip başka bir dahi üretme tezi midir yoksa arkadaşın dediği gibi mi yazılır bilmiyorum)'ın canavarı bana o kadar aykırı gelmedi.[/quote]

frankenstein'in albert einstein'la alakası yok. çünkü frankenstein 1818'de basılmış epey eski bir kitap. bayaa zaman var aralarında.
Domine, serva animos nostros...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

evet haklısın. ben sadece ad benzerliği dedim. bu arada kitap 1818 de mi azılmış? vayy be abi don kişot kaç yılında yazılmıştı ki. oldukça eski bir kitap olsa gerek hatta ilk lerden biridir belki de.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
sirgawain
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sirgawain »

don quijote 1600'lerin başında yazılmış diye biliyorum. o kadar eski ki zaten kendisi insanlık tarihinin ilk romanı olur.
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Abi bu rada ilginizi çekermi bilmem kadıkoy carrufur da donkısot çizgi filmi 2 milyon orj vcd :)
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

[quote="sirgawain"]don quijote 1600'lerin başında yazılmış diye biliyorum. o kadar eski ki zaten kendisi insanlık tarihinin ilk romanı olur.[/quote]

evet evet ama olur değil sayılır daha uygun düşer sanırım. ondan önce de kitaplar yazıldı ama modern roamnın atası diyebiliriz. bu arada o zamanlarda kitap yazmak varmış. bir romanın değeri kalelerle ölçülürmüş biz de kitaplara pahalı diyoz abi :)
güç amacın, k
sirgawain
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sirgawain »

[quote="yeminer"][quote="sirgawain"]don quijote 1600'lerin başında yazılmış diye biliyorum. o kadar eski ki zaten kendisi insanlık tarihinin ilk romanı olur.[/quote]

evet evet ama olur değil sayılır daha uygun düşer sanırım. ondan önce de kitaplar yazıldı ama modern roamnın atası diyebiliriz. bu arada o zamanlarda kitap yazmak varmış. bir romanın değeri kalelerle ölçülürmüş biz de kitaplara pahalı diyoz abi :)[/quote]

yok hayır. rahat rahat ilk roman diyebiliriz. don quijote dan önce yazılmış olanlar (düz yazı olanlar tabi) "romance" dediğimiz türden kitaplardı. romance diyince kafalar roman'a gitmesin çünkü epey farkları var. her zamanki gibi yine yabancı kelime alırken çarptırmışız.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

biraz açıklayabilir misin abi? farkları nelerdir?
güç amacın, k
sirgawain
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sirgawain »

romance dediğimiz, tamamiyle orta çağ kültürüyle ve mantığıyla yazılmış eserlerdir. genellikle şiir olarak yazılırlar. konu ya bir aşk hikayesi ya da epik bir kahramanlık öyküsüdür. romance'da karakter işlenmez. önemli olan olaylardır. asil bir şövalye kafasında tanrılaştırdığı, yüceltip ulaşılamaz bir yere koyduğu sevgilisine ulaşmaya çalışır. ya da yine asil bir savaşçı kahramanlıklar yapıp halkını kurtarır. romance'de bunun haricinde konu yoktur. baş savaşçı, sevgilisi, ya da baş bir düşman haricinde karakter de yoktur. bir roman için olmazsa olmaz olan yer ve zaman bile romance için gereksiz bir şeydir.

Don Quijote ise bu klasik romance kalıplarını tamamiyle yararak ortaya çıkmış başlı başına bir romandır. konusu ne erişilemez bir sevgili ne de bir kahramanlık öyküsüdür. dili ise epik diil, abartılı diil. son derece sıradandır(ki o dönem için sıradan bir dille eser vermek başlı başına bir cesaret) don quijote herşeyden önce bir kahraman değildir, düpedüz sanrılarıyla yaşayan bir delidir. bu yüzden don quijote'da olaylardan çok didik didik işlenmiş enteresan karakterler ve onların ruh halleri hakimdir. bir Sanço Panza karakterinin hiç bir romance'da işi yoktur. bir don quijote'un da..

işte bu farklardan dolayı don quijote tarihin ilk romanıdır. aynı dönemde shakespeare denen kral yalakası asil soylu lordların, matmazellerin caf caflı ve sıkıcı yaşantılarını anlatırken cervantes'in yaptığı iş gerçekten harika. kendisini kutluyorum. ruhu şad olsun..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

yav ben bi izledim beenmedim doorusu Kötü filim bence.. Gerçekten kötü bi defa doktor jekıl hikayesi öle bitmiyodu. Bi de filimde bence çok açık var. Ã?ncelikle şu gelinler nerde ise her karşılaşmada biri ölüyoo. Bi de yaa filimin başında bunlar sözkonusu kötü vampirin şatosuna saldırmıyolar mı öle ise nesen sonra şatoya ulaşmak için adamlar duvarın içinden geçiyolar sizce ben annamadım.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

bugün 2. kez gittim filme :-P
o müzik varya..soundtrack ını alıcam :)
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Firble sorunu bir daha yazarsan sevinirim anlaşılması dah kolay olsun :)
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
sirgawain
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sirgawain »

Firble wrote:Bi de filimde bence çok açık var. Ã?ncelikle şu gelinler nerde ise her karşılaşmada biri ölüyoo. Bi de yaa filimin başında bunlar sözkonusu kötü vampirin şatosuna saldırmıyolar mı öle ise nesen sonra şatoya ulaşmak için adamlar duvarın içinden geçiyolar sizce ben annamadım.
önce soruyu yanıtlayayım:
1- filmin başında şatoya saldıranlar "bunlar değil. çingeneler. halk yani.

2- ilk sahne filmin zamanından çok çok önceleri geçmekte. van helsing'den bayaa önce yani. drakula doğa üstü bir karakter olduğu için mekanı ve şatosu da gizemli. o yüzden şatosunu gizliyor, bir nevi boyut değiştiriyor. yüzyıllar sonra ise van helsing şatoyu ancak boyut değiştirerek bulabiliyor.

bi de filmde çok açık var demişsin. gelinlerden her birinin bir karşılaşmada ölmesi mi açık? anlayamadım. film bence gayet kendi içinde tutarlı. konsepti bozacak bir şey yok gibi...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

ilk sahne filmin zamanından çok çok önceleri geçmekte
ya bu siyah beyaz bölümden sonra "one year later" demio muydu, ben mi yanlış hatırlıorm?
yoksa o velkanın suya düşmesinden bir yılkl sonramıydı?
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Post Reply