Ama entrika kurma konusunda hiç de hafife alınacak gibi değil. Lord Hhune veya diğer insan örgütlerinde de çok iyi entrikalar kurabiliyor hatta cidden entrikalarıyla ünlü drowlar onların yanında çok direk hareket ediyormuş gibi gözüküyorlar.
GÖMÖş GÖLGELER...
Cunningham;'ın en güçlü yönlerinden birisi herhalde bir yerin gelenek ve göreneklerini anlayışlarını kitaplarında en güzel şekliyle yansıtabilmek olsa gerek. Gece çok kısa lafı bile o geleneklerin gösterimi gibi geldi. Ve güzel geldi. 
Ama entrika kurma konusunda hiç de hafife alınacak gibi değil. Lord Hhune veya diğer insan örgütlerinde de çok iyi entrikalar kurabiliyor hatta cidden entrikalarıyla ünlü drowlar onların yanında çok direk hareket ediyormuş gibi gözüküyorlar.
Taşlar unutana dek...
Yaa entrikalarına bence cidden laf yok kara elf entrikaları aşıldı bence... Onlara göre bile bayağı uç entrikalar var ama ne yalan söyleyeyim ben en çok hikayenin geçtiği yerleri tanıtışını seviyorum ve insanları.. Onun kararkterleri hikayenin içinden çıkıp adeta gözümüzde canlanıyorlar. Bunu neredeyse figüranlara kadar indirebilen sayılı yazarlardan.. Hakkaten de bence bir klasik yazacak potansiyele sahip bir yazar.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Gümüş Gölgeleri okudum ve bitti hayırlısıyla arkadaşlar...
Ben cunningham'ın yazması gereken hikayenin bu olduğunu düşünmüyorum.Hikaye ve olaylar bence sıradan , bu da okumada Drizzt'ten daha fazla zevk almama sebep oluyor.Cunningham kendisine kuvvetli bir konu bulursa çok iyi kitaplar çıkabilir ortaya.
Birde Cunningham'ın sel geçidi diye bir kitabı ve dolayısıyla bunun üçlemesini gördüm.Bu kitap neyin nesidir , pahalımıdır nedir?? Bilgisi olan varsa paylaşıp bizi sevindirebilir.
Ben cunningham'ın yazması gereken hikayenin bu olduğunu düşünmüyorum.Hikaye ve olaylar bence sıradan , bu da okumada Drizzt'ten daha fazla zevk almama sebep oluyor.Cunningham kendisine kuvvetli bir konu bulursa çok iyi kitaplar çıkabilir ortaya.
Birde Cunningham'ın sel geçidi diye bir kitabı ve dolayısıyla bunun üçlemesini gördüm.Bu kitap neyin nesidir , pahalımıdır nedir?? Bilgisi olan varsa paylaşıp bizi sevindirebilir.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Güzl bir kitaptır ama onda da konu o kadar geniş değil.. Cunnighamın kitaplarında konu çok müthiş deil ama o küçük olayı mütiş tasvir ediyo bence ve de karakterleri ve o küçük hikaye en azından bana epey keyif verecek hale geliyoo.
HARBE GİDEN
Evet Cunningham'ın kitaplarında güzel olan o yanı atlamıştım doğru. Cunningham en basit olayı bile kullanıcıların oldukça seveceği bir hale sokabiliyor. Mesela Avatar Üçlemesi'ndeki konunun boşa "harcandığını" düşündüm ama Cunningham'ın anlattığı konulardaki o rahatlık müthiş bir şey. Mesela Selgeçidi'nde Cunningham Halruaa adlı büyücü ülkesinde geçen bir olayı anlatıyor. Bir olay da var ama ülkedeki olayları adım adım görmek gayet mümkün ve zevkli bir yaşantının olduğunu görüyorsun orda ve tat alıyorsun.
Gümüş Gölgeler müthiş bir kitap ve Cunningham'ın anlatımında üst noktalara çıktığı bir eser -çevrilenler arasında- ama bu diğerleri daha mı kötü demek? Hiç sanmıyorum, benim Cunningham hayranlığım Danışmanlar ve Krallar Serisinde -Selgeçidinin içinde olduğu seri- başlamıştı mesela.
Gümüş Gölgeler müthiş bir kitap ve Cunningham'ın anlatımında üst noktalara çıktığı bir eser -çevrilenler arasında- ama bu diğerleri daha mı kötü demek? Hiç sanmıyorum, benim Cunningham hayranlığım Danışmanlar ve Krallar Serisinde -Selgeçidinin içinde olduğu seri- başlamıştı mesela.
Taşlar unutana dek...
benim de öyle elf gölgesi biraz zayıf gelimişti ama diğer kitaplarının hepsini hayranlıkla okudum. Özellikle savaş sahneleri konusunda karanlığın kuşatmasından sonra bile tüm fantastik edebiyatta belki sadece terry brooks yarışabiir onunla.
HARBE GİDEN
Palisdan kesinlikle katılıyorum.Avatar üçlemesi fantazi edebiyatınıb en berbat , en kötü , üçlemesidir.Böyle önemli bir olayın Richard Awlinson'ın ellerinde harcanmasına hala içerlemiş bir haldeyim.Kitabı da sıkıntıdan yarıda bıraktığımı söylemeliyim...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.