Forumda -RP-

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Just_wiN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Just_wiN »

hakikaten harikasın cüce arkadaşım ama benim hatırladııma göre kendi kendine tanrı olan iki insan wardı bir sitede her ne kadar önceden mod olsalar da
çok zaman geçti çok şey değişti...
Just_wiN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Just_wiN »

peki ben bişey sormak istiyorum benim diyarın ustaları sınawım cidden gecikti fakat sınawı aldığımdan 4 gün sonra sınaw dönemim başladı we ben geçen cumaya kadar sınawladoluydum (burada başka ankara atatürk anadolu liseli 9. sınıf öğrencisi warsa beni doğrulayacaktır) bu benim notumu etkilemez değil mi walla elimde olsaydım çok daha çabuk bitirirdim ama hocaların amacı bizi zora sokmak wallaha
NOOB
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NOOB »

azalin eğer böyle olmamasını istiyorsanız agorada tanrıların yanlışlığı başlığını oku ve eğer bir şey olacaksa bu eşit olmadılır orada açıladım eğer olmazsa böyle ortam karışır çünkü ben hayatta çekemem ezik bir karakter olmayı bu yüzden patryn mesajını attım ve bekledim ne olacak diye hemen uyarı geldi neden çünkü patrynler çok büyük güç ama ya tanrı ve yarı tanrılar hayır hayır olmaz böyle oradaki başlığı oku!!
Korku olgunlaştırır,
Korku yüceltir,
Korku anahtardır,
Bu yüzden,KORKUN BENDEN!!
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

hayır abicim kesinlikle etklemez. kafana takma. :D
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

NOOB wrote:azalin eğer böyle olmamasını istiyorsanız agorada tanrıların yanlışlığı başlığını oku ve eğer bir şey olacaksa bu eşit olmadılır orada açıladım eğer olmazsa böyle ortam karışır çünkü ben hayatta çekemem ezik bir karakter olmayı bu yüzden patryn mesajını attım ve bekledim ne olacak diye hemen uyarı geldi neden çünkü patrynler çok büyük güç ama ya tanrı ve yarı tanrılar hayır hayır olmaz böyle oradaki başlığı oku!!
Abicim senin levelin kaç?

Oren biliyorsan arkadaşın levelini söylermisin?

Bu arada levelin yetse bile diyarda patryn olmak varmı? Dediğim gibi Cüce Sartan olurum dans ederen rün çizerim ona göre.... :D
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Just_wiN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Just_wiN »

teşekkürler bilgilendirdiğin için azalin
Just_wiN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Just_wiN »

abim birbirimizi aşağılamaya çalışmayalım lütfen bu ne bize bişey kazandırır ne ona bişey kaybettirir sadece siteye prestige kaybettirir
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eğer böyle bir uygulamya geçildiyse bi bilinen vardır tabii. Ama belirtmeden edemeyeceğim. Aşırı güçle ilgili konularda hakkınızı vermeden edemeyeceğim. Ancak yukarıya her şeyi denetleyen tanrılar (kullanıcıların asla ulaşamayacağı güce sahip getirilerek bu durum halledilebilir) konularak gücünü aşırı abartanlar denetlenebilir. Ayrıca gücünü abartanlara bunun o kadar da zevkli olmadığının farklı yollarla da anlatılabileceğini düşünmüşümdür hep. Onun dışında bir rangerın yapamayacağı büyü yapması tabii doğru değil bence bu şahıs uyarılabilir ama ırka gelince arkadaşlar.. Kitaplar ırkına benzemeyen karakterler içeren bir çok hikaye dolu bence bunu yaparsak bence istenmeyen noktalara gidilebilir. Ã?rneğin bir cüce çeşitli nedenlerle daha ormanları ve elfleri sevebilir. Bir elf soytarı kılıklı olabilir. Bir gnom ciddi olabilir. (rahiplik görevim yüzünden ben arasıra oldum) yani bunlara kısıtlama getirilmesin bence. He atıyorum bir elf efendim benim aniden kanatlarım çıktı uçuyorum gibi. Mantıklı bir büyü gibi bir şeyle desteklenmeyen ve ırkının fiziki yapısına aykırı bir şy söylerse ona müdahale edilebilir. Gerçi orada bile bir tanrının (yani bir alt admin ya da adminin) örneğin onun rüya gördüğünü rp ile yazıp sorunu rp içinde çözmesi bana daha doğru geliyor. Sonuçta açık bir şey vardır. Tanrı ve yarı tanrıların bizlerin kvram yeteneğinin çok ötesinde güçleri vardır. Güçlerinin bizim bulunduğumuz yerden bakıldığında neredeyse sınırsız olduğu söylenebilir. Kadim bir kurala uyup bizi öldürmemeyi seçseler bile (bunu seçmezlerse bir tanrı rahatlıkla karınca ezer gibi hepimizi ezebilir çünkü) gerektiğinde gayet güzel cezalar verebilirler insanlara (onları öldürmeden) Tabii gücün sorumluluğunu da taşırlar ve onu düzeni sağlamlaştırmak için kullanırlar. (düzen aslında yannış kelime idi oren şimdi kızacak) Biz oyuncular ise onların rp ile konrol ettikleri bu oyunu oynarız.. Doğrusunu söyleyeyim benim için düşük rp oynamak da hiç sorun olmaz hatta daha fazla keyif alırım. Rp yaparken bir başrahip olduğum için bazen epey ciddi boyutlarda güçlerim oldu ama onları da elimden geldiğince az ve gerektiğinde kullanmaya çalıştım.. (zamanındaö aynı tapınağı paylaştığımız kardeşlerim bunu bilirler) Doğrusunu söyleyeyim eğer Firble bir şekilde canlanırsa da eski görevime geri dönmeyeceğim. Bir ihtimal arkadaşların altında çalışabilirim. Ama bir parça o eski özgür ozanı da özledim. (bu arada arkadaşlar gerçekten fazla güç sahibi olmak insanı bozuyor) Neyse biraz karışık oldu ama görüşlerimi belirtmeye çalıştım..
Özetle demek istediğim şu.. Arkadaşlar fazla uçuk durumlara müdahale edilsin ama ırksal özellikler kalıp karakterler yaratıp bizi sınırlandıran bir şey olmasa.. Yani biraz daha ırkı ile çelişen bir karakter de yaratma özgürlüğümüz olsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bilmiyorum çok mu ters düşündüklerim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

üstad firble sana katılıorum. benim uyarım yaparken zaten kendini fantazi dünyasına bile sığmayacak kadar abartan arkadaşlara yapmıştım .elbette hepimiz ruh hali ırksal özellikleri ile uymayan rp ler yapabiliriz. hatta yapmalıyız. her dwarf aynı özgeçmişe sahip olmaz sonuçta.

eğer benim daha önceki mesajımda anlaşılmayan ve açıklanmayan bir şey varsa lütfen herkes eleştri ve fikirlerini buraya yazsın.

saygılar

Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ã?yleyse sanırım aynı şeyden bahsediyomuşuz.. : ) İyi oldu yaa... Yanlış anlamışım ben uyarıyı.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Bu arada benim FR gnomeları hakkında çok bilgim yok. Fakat genel olarak aşırı bir neşeleri yokmuş gibi gelmişti bana kara Elf Üçlemesinde. Aksine zor şartlarda yaşadıklarından ciddi bir ırk gibi yorumlamıştım. Yüzeyde yaşyayan gnomelar var mı?
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

evet bende bu yüzden vakti zamanında gnome'un rp'sini kender'e benzetmiştim,halada benzetirim,gnome'lar niye bu kadar neşe sahibi onu hiç bilmiyorum.Ancak derseniz ki burası ayrı bir diyar ve burada gnome'lar pek neşeli onuda kabul ederim,onun dışında şimdilik gnome'lar neşeli yerine,firble neşeli bir gnome'du demeyi tercih ediyorum.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

aslında benim bildiim gnomlar genel olarak pek de neşeli diildir. firble olaya o şekilde girdii için gnomlar böyle tanınmış olabilir diyarda. sonuçta adamlar mühendis ve kendilerini hayatlarının projesini bitirmeye adamış canlılar. sadece insannardan farklı davranışları ve konuşma alışkannıkları olduğu için böyle bir muamele görüyor olabilirler. ama sorun diil tabi. karakterlerde stereotiplere karşıyız biz, diil mi arkadaşlar?
War, war never changes...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Madem gnomlar hakında tartışıyoruz ben de bi şeyler söleyeyim bari. Ben gnomları ilk olarak fr da tanımadım Shannara serisinde tanıdım oradaki gnomlar epey bir tehtid altında idi ama orada bile net bir şekilde anlaşılan bir şey vardır. Gnomlar kıpır kıpır yerlerinde br ırktı orada tüm o kötü koşullara rağmen.. Blingdestone gnomlarına gelince Drizzt kitapları ne yazık ki pek fazla tanıtamamış ama bakarsanız orada bile muzip bir ırkın ipuçlarını görürsünüz. Tabii yıllardır kendilerini öldüren bir ırkın mensubu ortlarda iken adamlar biraz duruluyorlar ki o da biraz çok değil.
Gnomları merak edenlere cunnighamın büyücü savaşlarını da okumasını öneririm. Çok kısa bir yerde bir nom sokulmuş ama cunnigham her zaman yaptığı gibi yine karakteri çok güzel tasvir etmiş. İsterseniz o karakter üzerinde de tartışabiliriz.
Bir yanlış anlamadan bahsedeyim. Gnomlar mühendis değil.. Daha çok bilimadamı daha çok uyuyor onlara çılgın bilim adamı. Mühendis cüceler gibi büyük projelerle uğraşmıyorlar. Hatta benim bildiğim gnomların ilgilerinin çabuk dağılması söz konusudur. Hele belli nedenlerle bilge olamamışsa.
Kenderlerle gnomların farkına gelince. Ben kenderleri içeren hiç kitap okumadım. Ama söylentilerden. Ve İskender Sanistap gibi frpworld kenderlerinden edindiğim izlenim. Onların dünyaya bakış açılarının bambaşka olduğu yönünde. Korkuları olmayan ve her deneyimi yaşamak isteyen bir ırk gnomlar öyle değil korkuyorlar (en azından ben öyleyim) ayrıca birçok tehlikeyi kenderler kadar olmasa da algılıyor algılayınca da insanınkine benzer tepkiler verebiliyorlar ancak genel olara hayatları (en azından enim) eğlenme bir onu bir ötekini yapma üzerin kurulu. (hatta o nedeni belli bir bilimsel projeleri yok o projeden öbürüne atlıyolar) Ve değerlendirm kabiliyetlei (wisdom) bildiğim kadarı ile daha düşük.
He benim farkım neydi bildiğim gnomlardan . şöyle ki bildiim hiçbi gnom ozan değildir. en klasik gnomlarda bilimin kapladığı yere ozanlaık sanatını koydum. Tabii bilimi gerekirse yine gündem getiririm ama benim birinci tutkum ozanlık üzerine bunun da biliminkine benzer bir büyüsü olduğunu düşünüyorum. Kimbilir belki başka diyarlardaki gnomlar da bir gün ozanlığa başlar????
Ancak alternatif bir gnom karakter beni oldkça sevindirir. Zaten ufak ırkların diyarlarda daha fazla görünmesini ortama daha fazla renk katacağını düşünüyorum.
Ama bize krşı daha anlayışlı olun olmaz mı???
HARBE GİDEN
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

yaaa..arkadaşlar zaten dirzztteki Blingdestone gnomeları son derece özel bir ırk.

onlar svirfneblin. başka hiç bir settingdekiyada romadaki gnomlera benzemezler. ve ortalıktada hiç görünmezler.

diğer gnome ırklarını hepsinden çok daha zor şartlarda yaşayıp hayatı ona göre algılayan tipler. o yüzden çok farklılar. ve son derece sert, ciddiler.

Post Reply