FIRTINAYARATAN VE DULBIRAKAN

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

Antimodes wrote:abi nerden bulunur bu.... kafayı yerim ben şimdi..... bunu duydum ya..... bütün necropolis in borderlarını seal eder.... domain sakinlerine azap çektirim...... :evil:

eh bi arşive bakalım belki vardır 8)
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

[quote="rhielatheredrobe"]Elric benim hayatımın karakteri,, beni mahveden bi seri oldu diyebilirim :D bi ara baya kafayı yemiştim elric yüzünden, rüyamda gri kaosla boğuşuyodum filan,
benim kadar elric fanı birilerileyle konuşmak ne güzel ya oh :wink:
yalnız okuyalı baya bi zaman oldu, bana biri entropiyi açıklayabilr mi? hiç hatırlayamıyorum nerdeyse[/quote]
Entropi kelime anlamı olorak kaos demek ama çıkış yeri termodinamiktir(ehe biraz anlarımda :) ) Evrende olan her olayda, tepkimede,patlamada :) ,onda bunda enerjinin bir kısmı entropiye kaçar yani düzensizlige katılır temel olarak entropi budur. Mesela siz yürürken harcadıgınız enerji yerçekimine, sürtünmeye filan gider hepsi toplanınca ortaya çıkanla gerçekte hesaplanan arasında fark vardır ufaktır bellki ama vardır işte bu fark entropiye kaçan yani düzensizlige katılan kısımdır.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

AZALIN wrote:bu arada herkesten özür dilerim... yukardaki msj bana aittir... antimodes bizim evdeyken... onun nick ile girmiştik... o kalmış...

kimse benden başka necropolis in dark lordu olamaz...... :P
Arkadaşım sen niye benim adımı border morder :) Azalinde girdikten sonra logout yapmadan çıktım suçun yarısı bende yani :) deginmesem azaline haksızlık olcak.
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Elric Yaşıyor

Post by Antimodes »

Tufan wrote:Daldım bodoslama ama,ben Elric hayarnlarından biri olarak;ayrıca da Conan hastası bir müptela olarak, Conan ve Elric'in bir arada mücadele ettiği ve Elric'in Conan'a Barbar,Conan'ın ise Elric'e uğursuz büyücü dediği ve sırtsırta Karmaşanın ölü savaşçılarına ve iblislere karşı çarpıştığı bir çizgiroman okumuştum...Vallahi Yalan eğil;yanlız bu seri 1980..kaç senesinde yayınlanmış çok ski bir seriye aitti...Hatta Conan New York'da,Conan Wolverine'e karşı gibi bir kaç bölümlük ara seriler de vardı...
Evet bende biliyorum o bölmü gerçekten iyi bölümdür okuyalı çok oldu şöyle böyle hatırlıyorum ama Elric ve Conan bir arada daha ne olsun :)
rhielatheredrobe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by rhielatheredrobe »

hmm, o zaman entropinin yok edilmesi gibi bişiy söz konusu olamaz, ya da çok çok zordur, bu nedenle mi savaş yasa ile kaos arasında yaşanıyor?
bir de entropi kaosla beslenen ve ondan etkilenen bişiy mi , yoksa bağımsız mı?
sessizliğini koru ya da ondan daha iyi bir şey söyle
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

rhielatheredrobe wrote:hmm, o zaman entropinin yok edilmesi gibi bişiy söz konusu olamaz, ya da çok çok zordur, bu nedenle mi savaş yasa ile kaos arasında yaşanıyor?
Entropi kelime olarak kaosun eş anlamlısı olarak kullanılır ama termodinamik bilim dalının içinde ortaya konmuş bir terim bende onu anlatmaya çalıştım. Entopi sistemlerin işlemesi sırasında karmaşaya kaçan enerjileridir aynı zamanda tüm kaos enejisi gibi bişeydir ama bu konu bir dönemlik ders olarak anlatılıyo mak müh te o yüzden fazla derine inmeyim. Entropi sadece termodinamik de kalmamış tabi bugün kaos denklemleri denen bir olgu var bilimde hatta kaos bir bilim dalı artık. Kelebek etkisi (Newyork da 3 gün önce kanat çırpan bir kelebegin yarattıgı hava akımının bugün Ankarada fırtınaya dönüşmesi) vb. ,tubitak yayınlarından faydalanabilirsin bu konuda.

şimdi gelelim fantezi ile ilgili kısmına evet entropi yok edilemez çünkü her düzen (sistem) entropiye bedelini öder yani entropi karşıtıyla beslenir bir bakıma ama kaos denklemleri gösterdiki aslında kaosda da bir düzen vardır yani burda bakış açısı önemli ben şöyle görürüm hayat ve evren karmaşadır ancak evren yok olursa, varlık diye birşey kalmassa yani geriye sadece hiçlik kalıdıgında (yada kalmadıgında garip bir laf oldu :) ) düzenden bahsedilebilinir. Ben biraz kaoscu kaçıyorum elric in alemi açısından bu yüzden taraflı yazarım bu konuda :) .

Kısacası entropi kaosdan degil düzenden beslenir belli bir düzen içinde hareket etmek isteyen her sistem entropiye bir parçasını bırakmak zorundadır çünkü sistem içindeki bileşenler düzensizligi, sistem dışı olmayı arzularlar.
Antimodes the Wild
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

rhielatheredrobe wrote:hmm, o zaman entropinin yok edilmesi gibi bişiy söz konusu olamaz, ya da çok çok zordur, bu nedenle mi savaş yasa ile kaos arasında yaşanıyor?
Kaosla düzen savaşıyor çünkü bu dogaları dedigim gibi her düzen entropiye bedelini öder ama her kaosun içinde düzen vardır. Bunlar ters ama aynı şeylerdir belkide. Elric te ham kaosdan dünya yani bir bakıma düzen yaratılıyor ama yaratılan düzen de kaos içeriyor. Kaosla düzen savaşıyor çünkü tüm varlıklar çevresiyle uyumlu ve rahat şekilde yaşamayı yani düzeni ve elde edebilecekleri en büyük serbestligi yani düzensizligi aynı zamanda arzuluyorlar.
Antimodes the Wild
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

varmı böylesine yaratılmış, tasvir edilmiş ikiz kılıçlar.

iki kara kılıç.

ve onlardan birine mahkum bir prens (elric) ruh çöküntüsü içinde. lanetli kara kılıçlardan biri sebebiyle bütün dostlarını, aşklarını öldürmüş, ırkının yok olmasına sebep olmuş.

ömrümde 2 kere okuduğum tek seri. ELRIC serisidir.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
nonagam
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by nonagam »

Azalin wrote:varmı böylesine yaratılmış, tasvir edilmiş ikiz kılıçlar.

iki kara kılıç.

ve onlardan birine mahkum bir prens (elric) ruh çöküntüsü içinde. lanetli kara kılıçlardan biri sebebiyle bütün dostlarını, aşklarını öldürmüş, ırkının yok olmasına sebep olmuş.

ömrümde 2 kere okuduğum tek seri. ELRIC serisidir.
abi hiç kitapsız kalmadın mı yahu.....

elric'in ilk kitaptaki haline hayran ki hayranım.... hele " ben sizin eğlenmenizle eğlenirim" demesi yok mu..... tanelorn muydu neydi onu kurtarmayı anlamadım... eliric niye , nasıl ev kuzusu oldu.... oldu mu yada.....

tüm seriyi okumadım , ki çevrilip çevrilmediğini de bilmiyom... bi de yan seriler filan teeeey..... zaten elric beni serilerden ürküten kitap.... uzunca zaman sadece 4 kitap vardı , bende diyodum dördünü okuyunca bitcek ne güzel.... bi gün elime para geçti , 3 ve 4'ü birlikte aldım.... hemen çayımı aldım ve bitirdim( bu hemen sayılmaz tabiii).... zevk ve merak içinde ( nasıl-niye bitti anlamamıştım) 4'ün son sayfasını çevirdim.... 5'te görüşürüz.... kaç kitap bu seri hala bilmiyom.... biri aydınlatabilir mi?
elithlarad
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by elithlarad »

Seri altı kitap ama elin mahkum sonrasında Hawkmoon'u da ,eternal champion -DC bununla ilgili bir grafik roman da çıkarmıştı sanırım-meselesi sebebiyle,okuyorsun.
Ayrıca Elric Conan crossoverı Lal Kitap'tan çıkan Conan Klasik Maceralar Cilt III'te bulunabilir.
Would you like my mask?
would you like my mirror?
cries the man in the shadowing hood
You can look at yourself
you can look at each other
or you can look at the face of your god
Post Reply