Fantastik kitaplardaki en iyi replikler
Tanrının canı çok sıkılıyor ve kendine bir şehir ada şehri yaratıp oraya yerleşmeye karar veriyor. Diyarın dört bir taragından toplanan özel insanlar (en iyi aşçılır, en güzel kadınlar, en yetenekli katiller) adaya naklediliyor. İlk başta herkes şaşırıyor ama sonra buna çok seviniyorlar. Bir süre her şey iyi gidiyor ama sonra, tanrının saçma sapan şakalarına katlanamayan bir grup, tanrıyı alarak geldiği yere geri götürmeye kalkışıyorlar.
Kitap inanılmaz komik. Son sayfaları da bana ait, ne yazacağıma daha karar vermedim.
-Tanrı bazen böyle şeyler söyler, bir keresinde de insanlara düşünme yeteneği vereceğini söylemişti. Neyse ki onu caydırmanın bir yolunu buldum.
-Tanrı dudaklarına götürdüğünün şarap değil de bir tahtaparçası olduğunu
fark eder;
-Kalas değil, kadeh!
-Tanrı aynadaki görüntüsüyle ilk dega karşılaşır;
-Bir de eşim benzerim olmadığını söylerler!
Kitap inanılmaz komik. Son sayfaları da bana ait, ne yazacağıma daha karar vermedim.
-Tanrı bazen böyle şeyler söyler, bir keresinde de insanlara düşünme yeteneği vereceğini söylemişti. Neyse ki onu caydırmanın bir yolunu buldum.
-Tanrı dudaklarına götürdüğünün şarap değil de bir tahtaparçası olduğunu
fark eder;
-Kalas değil, kadeh!
-Tanrı aynadaki görüntüsüyle ilk dega karşılaşır;
-Bir de eşim benzerim olmadığını söylerler!
-
galadlirim
- Seçilmiş Savaşçı
"Biliyorum güzelim,biliyorum,"diye tekrarladı Tika nın bembeyaz ve tertemiz tutmakla büyük gurur duyduğu bluzunun kabarık kollarını düzelterek.Artık bluzun kolları da harabeye döndürülmüş şehirdeki her şey gibi kirlenmiş islenmişti.
Ejderha Mızrağı-Destanı-Güz Alacakaranlığın Ejderhaları
"Ona dörtyaprak derler."Ogion asasının bakır ucunu cılız otun dibine batırarak durmuştu,böylece Ged bitkiye yakından baktı;bitkiden kuru bir tohum zarfı kopardı ve Ogion başka bir şey söylemediği için sonunda sordu:"Ne işe yarar usta?"
"Bildiğim kadarıyla hiçbir işe."
Yola devam derlerken Ged tohum zarfını elinde tutuyordu,sonra fırlattı attı. "Dörtyaprağı her mevsimde,yaprağıyla,çiçeğiyle,köküyle,kokusundan,görünüşünden ve tohumundan tanıyacak hale gelince,o zaman gerçek ismini öğrenebilirsin;varlığının ne olduğunu kavradığın için.Bu da kullanımını bilmekten daha önemlidir.Sonuç olarak,sen ne işe yarıyorsun?Ya da ben?Gont Dağı bir işe yarar mı?Yada Açık Deniz?"Ogion yarım mil daha gittikten sonra nihayet"Duyabilmek için susmak gerekir,"dedi.
Yerdeniz Büyücüsü
Ejderha Mızrağı-Destanı-Güz Alacakaranlığın Ejderhaları
"Ona dörtyaprak derler."Ogion asasının bakır ucunu cılız otun dibine batırarak durmuştu,böylece Ged bitkiye yakından baktı;bitkiden kuru bir tohum zarfı kopardı ve Ogion başka bir şey söylemediği için sonunda sordu:"Ne işe yarar usta?"
"Bildiğim kadarıyla hiçbir işe."
Yola devam derlerken Ged tohum zarfını elinde tutuyordu,sonra fırlattı attı. "Dörtyaprağı her mevsimde,yaprağıyla,çiçeğiyle,köküyle,kokusundan,görünüşünden ve tohumundan tanıyacak hale gelince,o zaman gerçek ismini öğrenebilirsin;varlığının ne olduğunu kavradığın için.Bu da kullanımını bilmekten daha önemlidir.Sonuç olarak,sen ne işe yarıyorsun?Ya da ben?Gont Dağı bir işe yarar mı?Yada Açık Deniz?"Ogion yarım mil daha gittikten sonra nihayet"Duyabilmek için susmak gerekir,"dedi.
Yerdeniz Büyücüsü
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
-
FreyaImplorer
- Kullanıcı

-
winterwolf
- Kullanıcı

Raistlin ve diğerleri bir yığın olaydan sonra kararık ormana (addan tam emin değilim) girmişlerdir. Orda ormanın efendisi bir tek boynuzlu at tarafından karşılanır ve ağırlanırlar. Caramon önüne konan et yemeğine büyük bir iştahla saldırır ama diğerlerinin garip bakışları aklnın başına getirir.
İri savaşçı durur ve karşısında ki tek boynuzlu ata bakarak "Oh. Kusura bakmayın. Sanırım bir arkadaşınızdı."der...
İri savaşçı durur ve karşısında ki tek boynuzlu ata bakarak "Oh. Kusura bakmayın. Sanırım bir arkadaşınızdı."der...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
-
legacy_user_1144
"Asla bulamayacaklar sanmıştım! "dedi devasa ejderha.Bir ejder,etkisini yitirmeden ne kadar salya akıtabilir ki?
Zifnab: Hep şikayet hep şikayet.Benim performansım hakkında bişi söylemedin.kaçın sizi ahmaklar lafını nasıl söyledim sence?
Ejder: Gandalf daha iyiydi.
Zifnab: *öfkeden köpürerek* Gandalf mı?!?!? Tabi söyle onun eteklerinde
bir Balrog vardı.O zaman sen bile hislenirsin.
Ejder: *şimdi köpürme sırası ondadır* ben neyim ciğer kebabı mı??
Zifnab: Sürüngen desen daha doğru olur bence
Ejder: Ne dedin sen bakayım.Unutma büyücü.yalnızca yardımcımsın.Yerin doldurulabilir.
Zifnab: tavuk kebabı dedim *telaşla* acıktımda. Bu arada onlardan geri kalanlara ne oldu.
Ejder: Kimlerden tavuklardan mı?
Zifnab: Elfler, insanlar seni sersem ejder!!
Ejder: Zamirlerine dikkat et o zaman.şuna bak koşuşturmacada bir pulum kırılmış
Zinfab: Kimse kolay olacağını söylemedi.*hüzünlenerek*
Ejder: Bu konuda haklısın..Sende şansları varmıdır?
Zifnab: Olmak zorunda...
İşte aklıma gelen en harika diyalog. Ölüm Kapısı serisi Elf Yıldızı
Bu arada Fizban rLLzzzz....
Zifnab: Hep şikayet hep şikayet.Benim performansım hakkında bişi söylemedin.kaçın sizi ahmaklar lafını nasıl söyledim sence?
Ejder: Gandalf daha iyiydi.
Zifnab: *öfkeden köpürerek* Gandalf mı?!?!? Tabi söyle onun eteklerinde
bir Balrog vardı.O zaman sen bile hislenirsin.
Ejder: *şimdi köpürme sırası ondadır* ben neyim ciğer kebabı mı??
Zifnab: Sürüngen desen daha doğru olur bence
Ejder: Ne dedin sen bakayım.Unutma büyücü.yalnızca yardımcımsın.Yerin doldurulabilir.
Zifnab: tavuk kebabı dedim *telaşla* acıktımda. Bu arada onlardan geri kalanlara ne oldu.
Ejder: Kimlerden tavuklardan mı?
Zifnab: Elfler, insanlar seni sersem ejder!!
Ejder: Zamirlerine dikkat et o zaman.şuna bak koşuşturmacada bir pulum kırılmış
Zinfab: Kimse kolay olacağını söylemedi.*hüzünlenerek*
Ejder: Bu konuda haklısın..Sende şansları varmıdır?
Zifnab: Olmak zorunda...
İşte aklıma gelen en harika diyalog. Ölüm Kapısı serisi Elf Yıldızı
Bu arada Fizban rLLzzzz....