Mitoloji Tanrıları

Hayatını tanrıların ışığını aramaya adamış olanlara.
Post Reply
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yaa tapınaklarla ilgili başka başlık vardı neyse önemli deil o kadar.. Tanrıları gezegenleştiren sanırım romalılardı o açıdan merak ediyorum hangisi hangi gezegendi die .. Mesela zamanında vulcan diye hayali bir gezegen de bulmuşlar biliyor muydunuz?
Bu arada Hint mitolojisinde hükümlünün dedii gibi tek tanrı var ama farklı formları var hatta bu da da bunlardan biri farklı formlara ne deniyor mitoloji de bilin bakalım.
.
.
..
.
Avatar Bu sözcük.. işte fr a hint mitolojisinden geçmiş. Çok tanrılığın zenginliği olmasa da yine de hint mitolojisine de bayılırım ben kaos ve düzen arasındaki dengeyi en mütiş tasvir eden mitoloji belki de hintlilerin ki.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

ek bir sınav çıktı o yüzden okula geldim! :evil: :evil: ama birazdan hintli hocamız ile konuşup hint inançları ile ilgili daha fazla şey öğrencem...buraya da yazarım sonra...:)
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vaay bee abi hakkaten merak ediyorum hint inançlarını. Yazını heyecanla bekliyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Hint mitolojisi mi? Nereden aklınıza geldi? Yanlış anlamayın, şu ana kadar hiç duymadım da.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Güzel bir mitolojidir bizden uzak olduğu için pek duyulmaz ama budizm ve Hinduizm gibi iki muhteşem din çıkartmıştır. Ve hiç din savaşı olmadan bu kadar yayılan tek dindir.
HARBE GİDEN
tifileray
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tifileray »

Hükümlü wrote:HELİOS!!

Helios herşeyi görendir. o güneşin asıl temsilcisidir! Apollon ile karıştırlmamalıdır. Helios hergün pırıltılar içersindeki şatosundan ayrılır ve gürbüz atların çektiği arabasına atlayarak gökyüzünü baştan başa kateder. ondan sonra atlarını okeanos'un suyunda yıkar ve bir kayıkla tekrar doğuya gider. BU böylece deavm eder. Helios aynı şekilde apollon gibi çok yakışıklı, kaslı bir delikanlı olarak gösterilir. saçları güneş ışınlarından oluşmuştur. o herşeyi görür. Afrodit'in Ares ile olan kaçamağını hephaistos'a söyleyen odur, demeter'in hades tarafından kaçırılan kızı persephoneyi haber veren yine odur. onuın gözündan hiçbir şey kaçamaz! o her zaman parıltılı sarayında oturur ve herkesi, herşeyi görür. Tanrılar bile onun gözündan kaçamaz. Aynı zamanda alçakgönüllüdr helios. Tanrılar, titanlar ila yapılan savaştan çıktıklarında dünyayı paylaşırken helios yanlışlıkla es geçilmiş ve ona bir yer bırakılmamıitır. bundan üzülen zeus paylaşımın tekrar yapılmasını ister ama helios her hangi bir huzursuzluğa yol açmamak için bunu kabul etmez. o sırada yeni oluşmuş bir adayı gözüne kestirir ve orayla yetinir. bu ada Rodos adasıdır. dediğim gibi helios alçakgönüllü olduğu gibi adildirde. bu görüş yetisini hiçbir zaman kendine lehine kullanmamıştır.

Aslında mitoloji karizmatik kişiler geçidirir aslında. hepsi kendine özgüdür.
Hermes, Zeus, dionysos, artemis, hera...hepsi hepsi
ama benim favorim

HELİOS'TUR! GÃ?NEşİN ASIL VE ASİL TEMSİLCİSİ:

Tamamen katılıyorum.Okurken ööle bi etkilendim ki yani öyle iyi anlatmışsın ki helios'u

Ona sarılıyım mı?
Thibbledorf Pwent
tifileray
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tifileray »

Ama helios'tan sonra favorim Hermes'tir.Aslında ben hermese benzerim.Sportif,kurnaz,çevik ve tarafsız oluşumla

Ona sarılıyım mı?
Thibbledorf Pwent
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Isis'i tek geçerim. :) Mısır mitolojisi neden ilgimizi çekiyor? Age of tan beri bende takıntı oluştu.
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Ben Zeus diyorum güçlü kudretli ve yere bakan yürek yakan bi tanrıdır üstelik kraldır ancak bi özelliği vardırki beni hepsinden çok korkutur HIRSI adam babasını oldurmus başa geçmek için hırslı adam tehlikeli adamdır o yüzden uzak durcan kulğınıza küpe olsun
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

ceskan wrote:Odin bilgelik tanrısı olmalı.
Odin yalnızca bilgelik tanrısı değil daha pek çok sıfatı var hava, büyü, savaş tanrısı gibi zaten iskandinav inanışlarında nerdeyse tüm tanrılar savaş tanrısıdır, çünkü iskandinavlar tek bir tanrıya tapmazlar ve savaş onlar için kutsaldır, ayrıca tanrıları için tapınakda yapmazlar ibadet için doğaya giderler.Bence Odin çok sağlam bir tanrıdır kendine özel hayvanları vardır bunlar iki kunduz ve sekiz bacaklı bir attır ayrıca Tolkien'in kitabındaki elfler ve cücelerde bu mitolojidendir çünkü tanrıların bir kısmı bu şekilde tasvir edilir yanılmıyorsam Skadi elf Heimdall ise cüceydi bunun dışıda Surtur bir Fire Giant Thrym ise Frost Gianttır ayrıca herkesin bildiği Vlykrie'lar bu mitolojidendir. Frey'in elçisi her sabah uçan at arabası ile ufukta bir yay çizer ve güneşte onu takip eder ama bulutlu ve soğuk Norveç şafağında bunu çok ender görebilirsiniz ayrıca yarım yüzlü Hel yeraltı tanrısı, Tyr ise paladinlerin atası, Odin tanrıların babası ve onun oğlu Thor ise yıldırımların ve gücün tanrısıdır.Aegir ise Odin'in ezeli düşmanı kötü tanrıların en kötüsüdür...eh aslında daha yazacak çok şey, eğer merak ederseniz onlarıda yazarım.
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Dünya Mitolojisini okuyan var mı? Yazılanların yarısını bile bilmiyordum.
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Dünya Mitolojisini okuyan var mı? Yazılanların yarısını bile bilmiyordum.
dünya mitolojisi mi?!!?!

ya ben bu başlığı unutmuştum. :D evet ben o gün srilata bhadrakumar'la yani hintli hocamızla konuştum. bana bildiklerini anlattı ve ben de olabildiğince not aldım. o zaman notlarımı toparlayaıp çok çok çok basit bir yazı yazayım buraya :D bir ara unutmazsam. :D
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

İskandinavlar'ın Thor'u...

Uzun sarı saçları, karizması ve çekiciyle bir numaradır. (Mitolojinin) Dibini bile ıncık cıncık edenler o kadar da basit olmadığını bilir. Ayrıca kurgusal versiyonlarında da (tv, çizgiroman) Zeus hep yufka yürekli, orta yaşlı bir baba gibidir (bana göre metroseksüeldir :P) ama Thor'un karizması diğerlerinde yoktur. Sapına kadar erkekim ulen, dermiş gibi bakar.

Not: Ã?ekicine, "kodummu oturtgaç" adını takmıştım :P
If you"re with me, i share my house and food;
If you"re my enemy, i"ll fight till last drop of my blood.
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Evet. Donna Rosenberg, Dünya Mitolajisi, Büyük destanlar ve söylenceler antolojisi.
Hint mitolojisi hakkında da epey bir şey var. Sen bahsedince, ben de gidip bu kitabı buldum. Haklıymışsın, hint mitolojisi gerçekten de güzelmiş.
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

tifileray wrote:
Hükümlü wrote:HELİOS!!

Helios herşeyi görendir. o güneşin asıl temsilcisidir! Apollon ile karıştırlmamalıdır. Helios hergün pırıltılar içersindeki şatosundan ayrılır ve gürbüz atların çektiği arabasına atlayarak gökyüzünü baştan başa kateder. ondan sonra atlarını okeanos'un suyunda yıkar ve bir kayıkla tekrar doğuya gider. BU böylece deavm eder. Helios aynı şekilde apollon gibi çok yakışıklı, kaslı bir delikanlı olarak gösterilir. saçları güneş ışınlarından oluşmuştur. o herşeyi görür. Afrodit'in Ares ile olan kaçamağını hephaistos'a söyleyen odur, demeter'in hades tarafından kaçırılan kızı persephoneyi haber veren yine odur. onuın gözündan hiçbir şey kaçamaz! o her zaman parıltılı sarayında oturur ve herkesi, herşeyi görür. Tanrılar bile onun gözündan kaçamaz. Aynı zamanda alçakgönüllüdr helios. Tanrılar, titanlar ila yapılan savaştan çıktıklarında dünyayı paylaşırken helios yanlışlıkla es geçilmiş ve ona bir yer bırakılmamıitır. bundan üzülen zeus paylaşımın tekrar yapılmasını ister ama helios her hangi bir huzursuzluğa yol açmamak için bunu kabul etmez. o sırada yeni oluşmuş bir adayı gözüne kestirir ve orayla yetinir. bu ada Rodos adasıdır. dediğim gibi helios alçakgönüllü olduğu gibi adildirde. bu görüş yetisini hiçbir zaman kendine lehine kullanmamıştır.

Aslında mitoloji karizmatik kişiler geçidirir aslında. hepsi kendine özgüdür.
Hermes, Zeus, dionysos, artemis, hera...hepsi hepsi
ama benim favorim

HELİOS'TUR! GÃ?NEşİN ASIL VE ASİL TEMSİLCİSİ:

Tamamen katılıyorum.Okurken ööle bi etkilendim ki yani öyle iyi anlatmışsın ki helios'u

sağolasın tifileray; ama ben okudumd asürekli aynı şeyleri takrar etmişim :D şu işe bak be!
ama hakikaten helios örnek alınması gereken bir tanrıdır...
Post Reply