paladin

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
wicked_one
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by wicked_one »

yaw kusura bakmayın bard demişim paladin dicektim yoksa elflerden bard çıkmazsa olmaz hehehehehe
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

bu bard muhabbeti nerden çıktı annamadım; ama işte bi genelleme daha. tüm genellemelerin yannış olduğu gerçeğinden hareketle buna da yannış diyorum. Birthright campaign setting'inde tanımlanan elflerin favored class'ı bard'dır.

ewt paladin dioduk...?
War, war never changes...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

aptal bir karekterdir genelde ;) genelde
ama abi ya bunun geneli meneli yok. paladinsen o saçma kurallara uyuyosan aptal gibi bişeysin abi be :D yani sen olmasan da o kurallar seni aptal gibi davranmaya zorluyor.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
wicked_one
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by wicked_one »

yeminer wrote:aptal bir karekterdir genelde ;) genelde
ama abi ya bunun geneli meneli yok. paladinsen o saçma kurallara uyuyosan aptal gibi bişeysin abi be :D yani sen olmasan da o kurallar seni aptal gibi davranmaya zorluyor.
bence öle diil...yani tamam onların hayatlarının cümlesi.."siz kendinizi kurtarın ben onları oyalarım"dır...ya aslında paladin rp si eğer ölümü gerçekten işe yarıcaksa orda kalmaktır...yoksa her durumda yettim şeklinde dalmaları rp diildir...aptallıktır...oyunun havasını bozar...ayrıca benim ark.larla aramızdaki espri lvl 4 ten yukarı paladin görmememizdir...ölüp ölüp diriliolar lvl kalmıo hehehehehe
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Helm »

Bence bir paladin aptal olmamalıdır.Ã?ünkü olmadık yerde saçma kararlar verip bir aptallık bir sakarlık yaparsa paladinliğini kaybeder.Hatta zeki ve açık gözlü olmalıdır.Eğer aptal olursa iyi ve kötüyü ayırt edemeyip ışığa hizmet ediceğine karanlığa hizmet edebilir.Yani kolay kandırılıp yoldan çıkarılır.Buda onun sonu olur.Bu yüzden bir paladin aptaldır cümlesine pek katılmıyorum.Ã?ünkü bence aptal olan paladinin paladinliği kısa ömürlüdür.

Saygılar..
Caspenar the Imp ;

''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''

-Veldrin
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

yeminer senden zaten tanrı kavrammanı yada kabullenemi beklemiyorum... :D
sen zaten bu konuda kendine aşmış durumdasın...

abicim nasıl aptal olur ya bir paladin. ewt aptallık ve cesaret arasında görünmez bir ve ince bir çizgi var. ama zaten paladinler bu çizgide yürüdükleri sürece yaşarlar.

ilahi bir güç ve iyilik amacında herşeyini vermek, feda etmek aptallık değil, ERDEMDİR. heleki bu bir kötülüğün yok olmasına ve canların kurtulmasına sebep oluyorsa.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Helm »

Katılıyorum Azaline.Hatta şöyle bir örnek vereyim bir savaşta goblinler ellerinde , içinde patlayıcı fıçılarla düşmanın üstüne gidip kendini öldürmek uğruna o fıçıyla birlikte patladımı goblinler buna aptallık der.Ama aynı şeyi insanlar yaptımı insanlar buna cesurluk der.Bilmem anlatabildim mi ?
Caspenar the Imp ;

-Veldrin
Andero
Seçilmiş Savaşçı

Post by Andero »

Paladin öğretisinin ilk maddesi her zaman kötünün karşısında durmak ve ayrım gözetmeksizin bütün iyilerin yanında yer almak, onlara yardım etmek, gerekirse bu uğurda ölmekten kaçınmamaktır. Ama bu durup dururken ölmek anlamına gelmiyor.Ölü biri çevresine yardım edemez. Bu yüzden sırf paladin rpsi yapacam diye sağa sola tek başına atlayanlar hakikaten işin suyunu çıkartıyorlar. Ama gerçek paladin kötülüğü durdurabileceğini anladığı an hayatını vermekten çekinmemelidir. Bu ayrımı yakalayabilmek gerekir. Bu yüzden paladin, olunması zor bir karakter.
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Helm »

Evet bu ayrımı yakalayabilmek için de akıllı olmak lazım.En azından kafanın biraz çalışması lazım.Bu yüzdende half orkların paladin olma ihtimali nerdeyse yoktur ( :mrgreen: ). . Ama bu demek değildir ki en akıllı olan ırk en iyi paladin olur.Birde şöyle birşey var bir insan bir orkla heralde kendi isteğiyle çiftleşmez kesin bir zorla güzellik var bu işte.Yani tecavuz sonucu oluşmuş bir varlığında paladin olması enteresan(sadece varsayım tabi ama mantıksız da değil hani) . Tekrar söylüyorum bence en uygun ırk paladinler için insanlardır bu onlarca saydığımız sebeplerden dolayı.Neyse ben biraz fazla uçtum galba eğer öyle olduysa affınıza sığınırım.
Saygılar..
Caspenar the Imp ;

-Veldrin
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

şehrin surlarına birkaç saat mesafede olan bir köy, bir gün orkların saldırısına maruz kalır. yıkım kesin, katliam büyüktür; fakat bazı orklar, hayvani dürtülerine kapılıp insan kadınlara tecavüz etmişlerdir. İşte bu felaketin anıları olan tıhumlar o anda atılmıştır. Derken, masallardan fırlamışçasına gelir şehrin yılmaz savunucuları olan şövalyeler. atlarını doğruca mütecaviz orkların üzerine sürerler ve felaketi yaşama sırası orklara gelir. Daha sonra, artık talan edilmiş köyün hayatta kalan kişileri, erdem timsali şövalyeler tarfından şehre götürülür.

Birkaç ay sonra, o felaket gününün anıları tekrar canlanır. Talan ordusu tarafından hamile bırakılan kadınların doğurma zamanları gelmiştir. Bu acıya dayanamayan bazıları, doğum sırasında can vermiş ve yeni doğanlar da iyi kalpli şövalyelerin bazıları tarafından evlatlık alınır...

Bu hikaye kesinlikle olmayacak bişiy diildir ve işte bu evlat edinilen çocuk(lar) pekala üvey babalarının yolundan ilerleyen şanlı şövalyeler olabilirler.

Çok nadirdir diyebilirsiniz ama asla olmaz diyemezsiniz...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

abicim paladin olunmaz eğitimle ancak şövalye olunur.

ama paladin doğulur.

burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

daha önceden de dedim ama tekrarlıyım. paladin generic bi kavramdır. chivalry kavramı üzerine kurulmuştur. ortaçağda hristiyan dünyasında olan şövalyelik bir tarikattır. paladinlik, tüm bu tarikatlara verilebeilecek genel bi isimdir. Bu half-orc şövalye olabilir demek paladin olabilir demektir.
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

ii de biz bu oyunu ortaçağda yada avrupada oynamıyoruz.

bu konuda herkesi 2E Complete Book Of Paladins 'i okumaya davet ediyorum. orda bir şövalye ve paladin arasındaki farklar son derece ii anlatılmıştır.

paladin olacak bir bebek doğduğunda zaten o tanrının ışığını ve inancını içinde barındırır. yapılması gereken tek şey bir tapınakta bu inancı ortaya çıkarmak ve eğitimi verebilmektir.

yani sokaktan toplanan her "half-bred" le bu iş olmaz...

burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

peki bu "half-bred" neden tanrının kutsamasına sahip olamasın?
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Helm »

AZALIN wrote:abicim paladin olunmaz eğitimle ancak şövalye olunur.

ama paladin doğulur.
İşte bu söylediğine tamamen katılıyorum.Bu yüzden herkes paladin olamaz.şovalye olur.Mesela bakınız Gümüşay elflerine.Onlar şovalye ama paladin değil.Ã?ünkü elfler genelde kaotik olurlar.Yani gümüşay efleri bile paladin olmamış veya olamamış bir yarım-ork neden ve nasıl olsun.O damarlarında gezen ork kanı onu hep rahatsız etmez mi?Onu kötülük yapmaya karanlık tarafa geçmeye zorlamaz mı ? Her ne kadar dirense o paladin olmuş yarım-ork eninde sonunda yoldan çıkmaz mı ? Evet çıkar hemde bence bu pek uzun sürmez.Eğer paladin olucaksan sonuna kadar gidiceksen.Ã?yle yada böyle dönmek olmaz.Bence bir fallen paladine de 2. bir şans verilmemeli .Ama nedense kurallar öyle demiyor ki bu bile bana çok saçma geliyor
Ayrıyeten demişsin paladinler yarım-ork bebeklerini evlat ediniyor.Bu da bence pek olucak birşey değil.Tamam o orkları asla öldürmezler veya ölüme bırakmazlar ama bir yolunu bulup yaşamalarını sağlarlar ama evlatlık edinmezler.Ã?ünkü bence ne olursa olsun o bebeklerin damarlarında ork kanı geziyor.Potansiyel katil onlar.Ne kadar doğru yola sokarsan sok öyle yada böyle onlar o yoldan çıkar.şimdi diyeceksiniz ki insanlarda hiç mi kötülük yok hiçbiri mi kötü yola sapmamış?Evet ama insanlar random dır .Yani herşey olabilirler.İşte bu yüzden insanların lawfull good olanları paladin olabilir her insan da paladin olamaz.

Saygılar..
Caspenar the Imp ;

-Veldrin
Post Reply