MSN CAMPAIGN

“şöyle güzel bir oyun oynatan olsa da oynasak” ya da "Oyun oynatacağımda adam var mıdır ki acep?"diyorsanız bu bölüm tam size göre...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

MSN CAMPAIGN

Post by Türklider »

MSN CAMPAIGN:

MSN Üzerinden oynanacak bir oyun planlıyorum. Oyunda karakter sınırlaması yoktur. Ã?ünkü bir şehirdeki birden fazla kişiyi oynayacak ve ister teker teker, ister de toplu halde çeşitli serüvenlere atılabileceksiniz. Bunu yapmak için de sadece beni online bulmanız yeterli...

Oyun 3rd Edition Temel (Core) Kural kitaplarını baz alarak oynanacak. Karakterlerin maceralara atılmaları ve o maceralarda ne kadar zaman geçirdikleri takvim esasına göre belirlenecek ve böylece halihazırda bir macerada bulunan kişi, daha fazla online olduğu için diğer karakterlerin önüne geçemeyecek. Fakat az online olanlar geçen zamanda tavernada vakit geçirmiş sayılacaklar (katılıp uzun süre giremeyenler.) Her hafta, maceralara başlama süresi 1 ay sonraya kayacak... Ã?rneğin; Bu ay herkes Mayıs'ın günlerinde maceraya başlayıp ona göre mayıs'ta bitirirken gelecek hafta maceraya atılanlar Haziran ayında başlamış sayılacaklar... Böylece devamlılık sağlanacak...

Karakterleri ve yaptıklarını, eğer oyunda haksızlık çıkmayacağından emin olursam, forumda hikayeler halinde yayınlayacağım. Ayrıca kişiler kendi maceralarını da kağıda dökebilecek ve bu sayede yazılar için bir çeşit kaynak üretmiş olacağız...

KARAKTER YARATIMI:

3rd PHB'ye bağlı kalarak, oyuncu olmak isteyenler bana ikinci seviye bir karakter hazırlayacaklar... Stat konusuna gelince aşağıdaki örneğe göz atmanız yeterli:

Dağıtılacak 18 Stat var... Her statınız temel olarak 10'dan başlıyor ve en az 3, en fazla 18 olmak üzere yerleştiriliyor...

Bir barbar ürettiğimizi düşünecek olursak, bu 18 statı dağıtma şeklimi göstereceğim:

Half Orc Barbar. Adı Gruok.

STR: 10+8=18
DEX: 10+5=15
CON: 10+7=17
INT: 10-3=7
WIS: 10+1=11
CHA: 10 =10

Bunlar temel verilen puanlar... Sonra Gruok, Half Orc olduğundan dolayı STR'sine +2, INT'ine -2 ve CHA'sına -2 gelecek ve son statları şu şekilde olacak:

STR:20
DEX:15
CON:17
INT:5
WIS:11
CHA:8

Sonra skillerini ve Featlerini (yetenek ve marifetlerini) bunlara göre belirleyip bana yollayacak (MSN yoluyla).

Yollama sırasında internette bulunan hazır Karakter kağıtları, hem sizin karakter üretirken zorlanmamanızı, hem de benim karakterleri düzenlerken sorun yaşamamamı sağlar...

Başka bir sorusu olan bana Özel Mesajdan olaşabilir... Ya da online olduğumda MSN'de willsword@hotmail.com dan beni bulabilir...

Ayrıca 160354482 ICQ numaramdır...

Saygılarımla...
Türklider...
Just_wiN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Just_wiN »

güzel fikir abi
ben zaten senin oyunlarına katılıyorum
çok zaman geçti çok şey değişti...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Sağol... Ama artık sadece bu campaign'i oynatacam MSN'den... Karakter yollayarak katılınıyor... Artı oyunun ortasında çıkanların bütün oyunu rezil etmemeleri için bu sistemi kurdum... Bir kaç parça bir şeyler kazırladım... Yakında İbadetleri de yayınlayacam... Herhangi bir sorusu olan bana MSN'den ulaşsın...

şEHİR HAKKINDA BİLGİ

Campaign'in başlayacağı şehrin adı Trenario. Kendi adını taşıyan Trenario Ticaret Krallığı'nın başkenti. Başkent olmasına karşın Kral bu şehirde yaşamıyor. Yakınlarda bulunan Evkro isimli küçük tatil kasabasında yaşıyor. şehir 4500 kişilik. Çok işlek ticaret yollarının kavşağında bulunmasının yanı sıra çok eski kültürlere de ev sahipliği yapması çeşitli güç odaklarının iştahını kabartmakta.

şehrin altında, şehrin eski hallerinin kalıntıları yatmakta. Eskiden çok daha büyük olduğu söylenen bu şehir, toprağın altında millerce uzunlukta koridor ve mahzenlerden oluşan bir ağ barındırmakta... Fakat bu yeraltı tünellerinden şehire geçişler çok az olduğu için yer altında bu geçişler için büyük mücadeleler verilmekte. Bunun farkında olsa da aşağıya müdahale için ne yeterli gücü, ne de sayısı olan askerlere sahip değil şehir. O yüzden şehirde büyük miktarda maceracı eksikliği yaşanıyor.

Bunun yanısıra diğer ülkeler arasında yaşanan büyük çaplı ve çok cepheli bir savaş, Trenario gibi kuvvetli bir müttefikin her ülke taradından arzulanmasına yol açmakta ve gizli tehlikeler kadar açık şekilde devam eden bu savaş da Trenario için büyük bir tehdit. Cephenin her yanındaki komutanlar, bir diğerini suçlayıp Trenario'yu savaşa katmak için fırsat kollamaktadır.

Ticaret yollarının güvenliği ve sağlamlığı da Trenario için bir uğraş kaynağıdır. Ölkeyi kuşatan büyük çaplı savaş nedeni ile büyük sekteye uğramış olan ticaret, savaştan kaçıp sağda solda eşkıyalık yapan çulsuzlar tarafından da tehdit edilmekte. Bu konuda Trenario, elinden geleni yapmaya kararlı görünmektedir.

şehre bakacak olursak, Her tür ırkın bir arada yaşadığı, açık açık bir nefretin görünmediği bir şehirdir. Fakat herkes bilir ki her dakika karanlıklarda yeni ölüm fermanları imzalanmakta ve bir yığın nefret tohumu büyümekte... Bu yüzden barışçıl görünümüne rağmen, gerçekten bir şeyler başarabilen herkes, her zaman arkasını kollar...

Trenario geniş, yayvan bir tepenin üzerine kuruludur. Binlerce yıllık oluşumlar sonucu üst üste kurulan şehir nedeni ile tepe ne kadar düzgün şekilli olsa da bu şekli bozan sağa sola serpiştirilmiş eskiden kalma ev yıkıntıları ve önemsiz harabeler mevcuttur. Bu harabelerden bazıları şehrin boş arazilerinde çocukların oyun mekanına dönüşmüştür.

şehir, yirmi beş metre yüksekliğinde, on metre kalınlığında ihtişamlı duvarlarla korunur. Bu duvarlar, zaman içinde genişleyen şehri tekrar tekrar düzenlenmiş ve kuşbakışı bakıldığında herhangi bir planı yokmuş gibi görünen bir şehir katmanları dizisi haline gelmiştir. Ã?oğu yerde iç surlar inceltilip sanat eserleri ile dekore edilerek şehrin bir parçası haline getirilmişken, dış duvarların zayıf olduğu bölgelerde kalınlığını ve şeklini korumuştur.

şehrin içinde en büyük yapı, Kör Koruyucu'ya adanan türbe-tapınaktır. Kral, şehrini ziyaret ettiğinde bu tapınağın içinde durur ve rahiplerle beraber şehri gezme planlarını burada yapar. Kralın yokluğunda ise şehri Tüccar-Rahiplerden oluşan bir divan yönetir...

Saygılarımla...
Türklider...
high_elf
Başbüyücü

Post by high_elf »

Evet katılmak isterim, justwin'in dediği gibi güzel bir fikir
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

Thief hazır!
If you"re with me, i share my house and food;
If you"re my enemy, i"ll fight till last drop of my blood.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Bir de arkadaşlar kimse ne olduğunu söylemesin. Ã?ünkü siz şehirde karşılaştığınızda sadece sıradan insanlar olarak birbirinizi göreceksiniz. Yani yolda yürürken "aha bu fighter, aha bu thief" demeyeceğinize göre, birbirinizin sınıfını da bilmemenizi öneririm...

Alignmentleri (Yönelim) açıklamamanız gerektiğini söylemiyorum bile...

Saygılarımla...
Türklider...
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

Tüh, daha önce söyleseydin söylemezdim :oops: Bence iyi fikir.
If you"re with me, i share my house and food;
If you"re my enemy, i"ll fight till last drop of my blood.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

İbadetler:

Bu dünyada ibadetler ve adaklar Tanrılara değil, onların görevlendirdiği ajanlarına yapılır. Her ajanın bir sembolü vardır. Bu sembol, onun adıdır. Tanrılar, gezegeni ve doğayı yarattıktan sonra oluşan ölümlüleri muhattap almayarak Torgahal odası denilen özel bir boyuta çekilmişlerdir. Fakat zaman içinde kontrolü kaybeden ölümlüler, Torgahal'e ulaşınca onları düzene sokmak için ajanlar yollamışlardır...

Bir süre sonra hem ajanların hem de Tanrıların birbirleri ile uyuşmazlıkları sonucu ajanlar düzen sağlamak yerine birbirleri ile savaşır hale gelmiştir ve ölümlüler onları kendi çıkarları için kullanmaya başlamıştır... Bir süre sonra da onlardan güç talep ederek onlarına dına savaşmaya başlamıştır...

Bu ajanların en yaygınlarını sayacak olursak:

Kör Koruyucu: Işık ve merhamet Tanrısı adına inmiştir. Kuralcı İyi özellikler gösterir. Düzeni ve adaleti savunur. Rahipleri ve adamları iyileştirme özellikleri ile ünlüdür.

Yeşil Yaprak: Doğa Tanrıçası adına inmiştir. Nötr İyi özellik gösterir. Dengeyi, merhameti ve saflığı savunur. Rahipleri ve adamları doğa güçlerini kontrol etmeleri ile ünlüdür.

Mavi Kurt: Doğa Tanrıçası adına inmiştir. Kuraltanımaz İyi özellik gösterir. Adaleti, hakları ve güveni savunur. Rahipleri ve adamları adalet uğruna savaşmaları ve destanları ile ünlüdür.

Sabrailus: Bir Başmelektir. İyilik adına inmiştir. Kuralcı iyi özellik gösterir. Büyüyü, bilgiyi ve onuru savunur. Rahipleri ve adamları büyülü güçleri ile ünlüdür.

Altın Diş: Bereket Tanrısı adına inmiştir. Nötr İyi özellik gösterir. Cömertliği, kanunları ve üretmeyi savunur. Rahipleri ve adamları cömertlikleri, zenginlikleri ve becerileri ile ünlüdür.

Kızıl Soytarı: Eğlence ve Yol tanrısı tarafından yollanmıştır. Görevi insanların ve diğer ölümlülerin davranışlarını incelemektir. Rahipleri ve takipçileri az da olsa her şeye burunlarını sokmakla ünlüdürler. Ne tür bir yönelim özelliği gösterdiği tespit edilememiştir.

Gümüş Zırh: Kural ve Ceza tanrısı adına inmiştir. Kuralcı Nötr özellikler gösterir. Kuralları, bürokrasiyi ve itaati emreder. Rahipleri ve adamları yöneticilik özellikleri ve intikam seferleri ile ünlüdür.

Katip: Kural ve Ceza tanrısı adına inmiştir. Kuralcı Nötr özellikler gösterir. Büyüyü, düzeni ve bilgiyi savunur. Rahipleri ve adamları bilgelikleri ve kütüphaneleri ile ünlüdür.

Papatya Kralı: Doğa Tanrıçası adına inmiştir. Nötr özellik gösterir. Sevgiyi, ihtişamı ve huzuru savunur. Rahipleri ve adamları iyileştirme özellikleri ile ünlüdür.

İri Ormancı: Nötr güçler adına inmiştir. Dengeyi ve doğayı savunmak üzere yeryüzünde bulunmaktadır.

Flamasız Kumandan: Özgürlük tanrıları adına inmiştir. Kuraltanımaz nötr özellik gösterir. Özgürlüğü, iç huzuru, kişisel başarı ve azmi savunur. Rahipleri ve adamları kişisel başarıları ile ünlüdür. Her birinin başarı alanı farklıdır.

Demir Çizme: Güç tanrıları adına inmiştir. Kuraltanımaz nötr özellik gösterir. Yiğitliği, savaşı ve gücü savunur. Rahipleri ve adamları savaştaki başarıları ve paralı askerlikleri ile ünlüdür. (Hatta birbirleri ile bile savaşırlar.)

Kılıç Ustası: Katliam tanrısı tarafından yollanmıştır. Dünyada kargaşa çıkarmak, acı çektirmek ve insanların ölümlülüğünü hatırlatmakla görevlidir. Kuraltanımaz kötü özellik gösterir.

Kara Göz: İhanet ve zulüm tanrısı tarafından gönderilmiştir. Gizli oyunları, entrikaları ve gücü savunur. Her tür ibadeti gizli yapılır. Bir çok kültist davranışın arkasında yer alır. Gerektiğinde Kılıç ustası'ndan daha acımasız, Gümüş Zırh'tan daha katı olabilir. Ancak ihanet ruhu Rahipleri ve adamlarının birbirine düşmesine neden olur.

Weramortgren Büyük bir şeytanbeyidir. Gücü elinden alınmış bir tanrı olduğu söylenir. Ölümlülerin seviyesine inince gözü dönmüş ve çirkinleşmiştir. Amacı Gezegeni yok ederek oluşan gücü kendisi için kullanmak ve yeniden bir tanrı olmaktır. Büyük zenginlikler, güven ve güç vaat ederek adam toplar. Acımasızdır ve affetmez. Kendi alt boyutunda yaşar. Yaptıkları bütün gezegen tarafından tanınmasına yol açmıştır.

Hırsız Tilki Kurnazlık tanrıçası tarafından yollanmıştır. Nötr kötü özellik gösterir. Bencilliği, güvensizliği ve sahiplenmeyi öğütler. Rahipleri yoktur. Adamları, soygunları ve ihanetleri ile ünlüdür.

NOT: Daha deity'lere eklenecek çok şey var... aradığınız özel bir şey olursa size bilgi veririm... Ayrıca yukarıda saydıklarım arasında bir sorun yaşarsanız yine bana sorabilirsiniz.

==================

TRENARIO TARİHCESİ:

Trenario en yeni hali ile dört/beş nesildir ayaktadır. Daha önce çeşitli sebeplerden dört kez yıkılmıştır. şehrin yıkılışını hatırlayan çok yaşlı elfler mevcuttur. Fakat sayıları iyice azalmıştır.

İlk iki yıkılışının nedenleri zamanla unutulmuştur. Üçüncü yıkılışında şehir ikibin yaşında idi (ikinci yıkılışından beri). Büyük bir savaşın sonunda kaybederek yakıldığı ve ejderhalar tarafından ziyafet sofrası olarak kullanıldığı söylenir.

Dördüncü ve son kez yıkılışında Weramortgren'in kurduğu paralı asker orduları, ırkların son direnişi olan Trenario'yu da yıkarak ümitleri söndürmüştür. Fakat başarısını kutlamak için bir boyut kapısı açtıran Weramortgren, kahraman bir maceracı grubunun, tam onun geçişi sırasında kapıyı kapatması sonucu üç kolunu ve bir bacağını kaybederek çekilmiştir. Bunun üzerine ordusu inancını yitirmiş ve ihanetler sonucu kendi kendisini yok etmiştir. Ordunun kalanlarını ise Birleşik ırkların orduları yok etmiştir. Fakat ordunun ajanları hala çeşitli ülkeleri birbirine düşürmektedir...

Kıta Tarihçesi: Kıta, bir çok ırkın bir arada yaşadığı ve ırkçı akımların pek başarılı olamadığı bir yapıya sahiptir. Irklar tarafından izole hale getirilmiş ülke sayısı azdır. Fakat bu yine de ayrım yapılmadığı anlamına gelmez. Bir çok yerde, ülkenin söz sahibi ırkı, diğerleirni vatandaş saymamaktadır. Hatta diğer ırkları köleleştirmiştir.

Kıta, şu ana kadar altı adet bilinen büyük savaşa şahit olmuştur. İlki, tanrılar umursamazken ölümlülerin büyük kralı Renghofen, kıtayı ele geçirmek için bütün ülkeler ile savaşmıştır.

İkinci savaşta Tanrıların cezalandırıcı orduları ölümlülerin hayatlarını mahvetmek üzere kıtaya inmiş, başarılı olamayıp yok edilinceye kadar ciddi ve kalıcı zararlar vermiştir gezegene.

Üçüncü savaş, politik çatışmalar sonucu büyük elf beyi Ortiden ve müttefikleri ile Ork şamanı Yulgamesh ve müttefikleri arasında olmuştur.

Dördüncü savaş, prensler birliği'nin Kont Rdeyon'a karşı açtığı savaştır. Tarafsız olan ülkeler bile yakılıp yıkılmıştır. En sonunda iki ülke de yok olmuştur.

Beşinci savaş, bütün gezegeni etkileyen büyücü Vladimos ile Weramortgren'in savaşıdır. Gezegendeki nüfus yarı yarıya, bir kaç ay içinde gerilemiştir. Katliam tepeleri'nin üzerinin milyonlarca ölü ile dolmuş olduğu söylenir. Toprak öylesine kirlenmiştir ki, artık savaş olan yerlerin çoğunda çöller büyümektedir.

Altıncı savaş ise şu an devam eden ticaret savaşıdır. Ticari yolların dağılımında haksızlık yapıldığını öne süren cüceler, kendilerine daha iyi ve geniş toprak arayışı içinde savaş başlatmış ve bütün gerginliklerin su yüzüne çıkmasını sağlamışlardır. Tam bir cadı kazanına dönen kıta, büyük bir savaşa daha tanık olmamıştır. Ã?atışmalar, yerel olarka devam etmektedir...

NOT: Diğer kısımları (Kültür, gelişme gibi.) ayrıyeten yazacağım... Bir de harita koyacağım...

Saygılarımla...
Türklider...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

MSN CAMPAIGN'E YENI EKLENEN DM'IMIZ FREYA IMPLORER VE BENIM ORTAK KARARIMIZ İLE MSN CAMPAIGN DUZENLEMEYE GİRMİşTİR

Oyunu Zar bazlı sistemden kurtararak çok daha fazla oyuncunun daha iyi oyunlar oynamasını sağlamak amacı ile düzenlemeye soktuk oyunumuzu...

Oyuna başlamış veya başlayamamış oyuncularımızdan özür dileriz...

Saygılarımla...
Türklider...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

MSN Campaign ile ilgili forum da kurduk... Bilgileri oradan alabileceksiniz...

Reklam olmasın diye yazmıyorum; bana özelden ulaşsın sitenin adresini öğrenmek isteyenler...

Saygılarımla...
Türklider...
Sensei
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sensei »

bende oynamak istiyorum bir katil gerek her yere ... :twisted:
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Karakterlerinizin skill ve Featlerini tam dağıtmaya özen göstermenizi tavsiye ediyorum...

Tabi, doğru şekilde yollayana kadar uğraşırım öğretmeye... Ama eğer biliyorsanız, tam yapıp yollayın... şu an sitede download kısmı olmadığından dolayı benden msn yolu ile karakter editörü alabilirsiniz...

Saygılarımla...
Türklider...
tifileray
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tifileray »

Bende varım arkadaşlar karakterimi gönderdim lidertürke flamasız kumandan'ın bir rangerı olarak.

Ona sarılıyım mı?
Thibbledorf Pwent
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

MSNCampaign'i ne yazık ki Exile'ın eline bırakmak zorunda kaldım çünkü MSN üzerinden DM'lik yapmayacağım... Çok canımı sıktılar...

Belki ileride yaparım ama herkes tatildeydi filan, pek yürümedi bu iş...

Ama belki ileride devam edebiliriz...

Saygılarımla...
Türklider...
necroyunus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by necroyunus »

Tüh siteye yeni üye oldum sayılır mesajıda yeni okudum ki bir de ne göreyim çok geç kalmışım
şimdi olmayacak bu iş öyle mi tüh
Zaten ünide msn dışında pek oynıyacak zaman falan bulamayız
Neyse sağlık olsun
Post Reply