rouge kitleri ve prestige kaslarını paylaşalım

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
MaNiak
Gölge Ustası

rouge kitleri ve prestige kaslarını paylaşalım

Post by MaNiak »

millet ben duyduğum ama doğruluğu içik kesin bişi söliyemiceğim shadow dancer prestij klasinden bahsetmek istiorum

Gölge dansçıları gizemli,çoğu insanın hayatında bir kere olsun göremeyeceği kadar gizli.Kimilerine göre adaleti sağlayan güç,kimilerine göre gücü fazlaca abartılmış çapulcu topluluğu ancak halkın onlar hakkındaki temel düşüncesi korkulur olduklarıdır.

HD:d8

Requirements:
Alligment:any
Move Silently:8 ranks
Hide:10 ranks
Perform:5 ranks
Feats:Dodge,Mobility,Combat Reflexes

Class Skills:
Balance(Dex),Bluff(Cha),Decipher Script(Int,exclusive skill),Diplomacy(Cha),Disguise(Cha),Escape Artist(Dex),Hide(Dex),Jump(Str),Listen(Wis),Move Silently(Dex),Perform(Cha),Pick Pocket(Dex),Profession(Wis),Search(Int),Spot(Wis),Tumble(Dex),Use Rope(Dex)
Skill Points at Each Level:4+Int mod.

CLASS FEATURES
Weapon and Armor Proficiency:
Shadowdancers are proficient with club,crossbow(hand,light,heavy),dagger(any type),dart,mace,morning star,quarter staff,rapier,sap,shortbow(normal and composite),shortsword;proficient with light armor

1st level/Hide in Plain Sight:Gölge dansçıları hide skillerini gözlenmeye başladıktan sonra bile kullanabilirler.Eğer 10 ayak yakınlarında gölge varsa,gölge dansçıları bunu saklanmak için kullanabileceklerdir.Gölgeyi gözleyen biri herhangi bir değişim farketmeyecektir.Gölge dansçıları bu özelliği kendi gölgeleri için kullanamazlar.

2nd level/Evasion:Rogue ve Monkalrın kullandığı gibi bu özelliği kullanabilirler.

2nd level/Darkvision:Gölgedansçıları Darkvision büyüsüyle aynı etkiye sahip bu özelliği kazanırlar.

2nd level/Uncanny Dodge:Roguelerin ve Barbarların kullandğı gibi bu özelliği kullanabilirler.

3rd level/Shadow Illusion:Gölgedansçıları günde bir kere Silent Image büsüyle aynı etkiye sahip bir illüzyon yaratabilirler.

3rd level/Summon Shadow:Gölgedansçıları gölge çağırma yeteneğini kazanırlar.Bu gölgeler Gölgedansçısı ile aynı alligmente sahiptir.Rahiplerin Turn Undead özelliğinden etkilenmezler.Gölgedansçısı her üç seviyede fazladan bir tane gölge çağırabilir ve bütün gölgeler +2 HD alır.(Base attack ve saveleri yükselir)
Eğer gölgeler Gölgedansçısı tarafından veya başka bir güç tarafından ortadan kaldırılrsa sorcerer ve wizardların familiarlarına uygulana kurallar geçerli olur.

4th level/Shadow Jump:Gölgedansçısı gölgeden gölgeye hareket edebilir.Başlangıçta bir günde 20 ayak hareket ederken bu sayı her iki seviyede ikiye katlanır.Gölgedansçısı hareket limitini istediği gibi bölebilir ancak 10 ayakata kısa mesafelere bölemez.

5th level/Defensive Roll:Rogue special abilitysi ile ile aynı özelliğe sahip.

7th level/Slippery Mind:Rogue special abilitysi ile aynı özelliğe sahip.

10th level/Improved Evasion:Monkların 9.seviyede kazandıkları özellikle aynı.

Yarı ingilizce yarı türkçe ancak bu kadar oluyo :)
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Ankadığım kadarı ile epey güçlü bir class peki zayıf özellikleri var mı?? Bence bir iki dezavantaj daha da iyi olabilir bir de.. gölge dansçıları tam olarak nedir bu özelliklerini nereden kazanırlar karakterlerinde ortak yanlar var mıdır? aleignmentlari aynı olmasa da.... Bunların hepsi bu mütiş yetenekleri doğuştan falan mı kazanıyor bir gölge dansçısının (birinci level) backroundunu yazarsan sanırım bu klası sanırım daha iyi anlayabiliriz...
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

Gölge dansçıları işte önerim çocukluklarından beri Mask tapınaklarında eğitilmiş özel hırsızlar bunlar 15 yaşlarına geldikten sonra yetişmeleri için civarda buluna hırsız loncalarına bandit çetelerine veya herhangi bir izciye verilebiliyor veya tapınakta kalmaya devam ediyor sonra 20 yaşından sonra isterse tapınaktan ayrılıyor veya orada kalıp tapınağın görevlerini yerine getirmeye devam ediyor.. Öocuklar kaçırılıyor çeşitli yerlerden... O sevgili barbar dostlarımızın bile birkaç çocuğunu kaçırıp bu şerefi veririz artık... Ancak kaçırılan çocukların çok azı en yeteneklile bu mertebeye yükseliyor eğitimin çeşitli noktalarında bşarısız olanlar öldürülüyor......
Hiç bir ışık aynaya baktığınızda gördüğünüz karanlığı yok edemez.
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Değişik bir backround olmuş.. Doğrusu eğer böyle ise gölge dansçıları çok da güzel olmayan bir geçmişe sahipler bu özelliklere sahip olmanın tek yolu buysa tüm vaad ettiklerine tağmen gölge dansçısı olmak istemezdim.
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

Her güç karşısındakinden bir şeyleri de alıp götürür dostum... Bak bunu en iyi maniak bilir... Kaldı ki söz konusu arkadaşlardan başaranların güçleri birçok rahibi bile altedecek boyutta.... Sonuçta bunu haketmeliler değil mi??? Aa sana söz veriyorum başaranlar tüm yaşadıkları zorluklara rağmen oldukları şeyden mutlu olacaklar.....
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

ya millet bence yanlış back round mask herşeyi kendi başarısı olarak görmeyi seven biri ama ben back round olarak shunu sölerim her şehrin ülkenin altındaki yöneticilerdir hiçbir hırsızın onlardan haberi olmaz kendilerine göre guildleri wardık kimse birinin gölge dansçısı olduğunu bilmez yüksek seviye gölge dansçıları zaten nadir gölgelerin dışında dolaşırlar nadir ortaya çıkarlar her kıralın arkasında bir gölge dansçısı wardır yada en azında kırallar hep onlar tarafından korunur gölge dansçıları sadakat üzerine eğitilir ve kendi içlerinde ihanet etmezler hırsızlara göz yumarlar bi yerde dünyanın kaderini belirleyen bir alt guild üyesidirler kendi içlerinde guruplaşmazlar ve hayatlarının sonuna kadar guild e bağlı kalırlar çalmazlar ihtiyaçları yoktur en iyi rahipleri tanır en iyi büyücülerle iş yaparlar para sorun diildir guild asla parasız kalmaz guild her zaman gereken şeyleri sağlar sınırları yoktur guilde alınacak çocuklar doğmadan üstün aşmış guild üyeleri tarafından seçilir ve doğar doğmaz gölgelerin içinde guilde gelir buna ilk tanışma denir seçilen her çocuk eğitimini en üst düzeyde tamamlar ve kendi yaş gurubuyla eşit konumdadır guild hiçbir zaman kendinden birini öldürmez bilgileri dahilinde ölüme terk etmez guild başkanları hayatta kalan en yaşlı ve dolayısıyla en güçlü şahısıdır guild in gölge dansçıları bazı özel insanlar ve diğer ırkların bazı özel üyeleri dışında elflerden oluşur (çok yaşamları daha çok bilgeleşme şansları ve çeviklik özelliklerinden dolayı ama cücelerde buçukluklarda gnomlarda bu sanatı icra edebilir)
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

Peki dostum bu senin kitin sen karar ver backround konusunda.... Ama doğrusu ben onca gücü nerden edindiklerini yine de anlayamadım doğuştan gelen yetenek mi??? Olabilir Paki bu yetenek guild de mi gelişiyor?? Hiç başaramayanlar yanlış seçimler (aslında yeteneği olmayan birinin getirilmesi olmuyor mu?? ... Bir de bana hırsız loncaları civarında dolaşan birileri için fazla iyi geldiler.. Hadi bir iki tanesi oldu diyelim arasıra çıkyo değil mi??? Ama bilmiyorum genel olarak yükselme eğilimlerinin olmaması sadakat yani sonuçta benim gibi bir tanrı bile sadakatli müridler ister yine de ben hırsızların kendilerini sınarlayan bu duygudan mümkün olduğunca kurtulmalarını isterim. Dediğim gibi senin kitin yarat bakalım ve işimize yarayacağını umalım...
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

bu loncanın hırsız loncasın dan çok büyük farkları war bikere bunlar çalmak üzere eğitilmiyorlar daha çom süikast koruma ve özel en mahrem yerlere girip dünyanın kaderini değiştirecek şeylerin sahiplerini belirleme gibi özel görevleri war mesela bir kral yanlış bir karar wermek üzereyse kararından çewiriyorlar kırala vezir süikast düzenliycekse ilk vezir ölüyo yada kral yanlış bişi yaptıysa kral ölüyo bu loncanın yüksek yetenkli üyeleri zaten noble şekilde yaşıyo lord yada sür ünvanlarıyla çağırılıyo yada bu yaşamı sıkcı bulup benim gibi hayatı nı cebine koyuyo ve özel işlere gönderiliyo (bu arada benim artık kim olduğumu bilmeyen kalmasın ben uzuun süre 70 yıl kadar gölge dansçılarının arasında eğitildim sonra kaderimi kendim çizmeliydim ve hırsız loncasına kendimi kabullendirdim ama bu iyi olmadı çünkü bir kızı sewdim lonca başkanı onu ölüme yolladı bende o zamandan beri loncadan ayrıyım şimdi çoğu büyük şehirde sür yada lord ünvanıyla çağırılmama rağmen ben gölge dansçısı olarak guild in en önemli en tehlikeli işlerine talibim ama bir gün, bir gün, "intikam"
lonca dağılacak hırsızlar; her hırsız kendi kaderini kendi çizecek lonca başkanı ise, mask kaderini sen belirle sana saygı duymam yeniden saygı duymam için sebep oluştur bana)
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

Demek intikam almak istiyorsun hırsız dostum... Ama beni bir loncaya bağlayıp onun dağılması ile zarar göreceğime inanmak bence yanlış olur... Eğer beni bir hedef olarak seçti isen dene bakalım ikimizin de epey eğleneceğimize şüphem yok :))))))))))))) Hem başarırsan belki tanrı bile olursun kim bilir???? Bana olan saygını yeniden mi kazanmak istiyorsun... Saygı nedir ki dostum hiç bir şey değil... Evet bazılarında bulunması hoşuma gider biraz sadakat gibi ama sanırım senin öfkeni dindirmeye yetmeyecek.. Hadi bakalım önce söz konusu loncayı dağıtmayı düşünüyor olmalısın sana yolunda başarılar....
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

ya sen hiç bişii doğru anlamazmısın ben bir shadow dancer ım aranızda bulunduğum şeyler bana çok az şey kattı ama çok fazlasını aldı aşkımı aldı sewgimi aldı senden nefret etmliyorum ama saygıda duymuyorum ayrıcva lonca dağıldıktan sonra senin inanlarının sayısındaki azalma gözle görülür olacak ben ozaman rahat edicem insanların doğruyu buldukları zaman (örnek ben) senin onlardan aldıklarını gördükleri zaman rahat edicem ama lonca başkanlarının kaderini sana bırakıyorum al sana şans saygımı kazan kazan ki ilerde sana saygı duymam senin için övgü olsun
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

Demek loncaları dağıtarak bana inananları azaltacaksın.. Nasıl yapacaksın bunu bir lonca ile hallolmayacağını biliyorsundur.. Ayrıca bağımsız çalışan katiller bandit çeteleri ve bir de tapınaklar var ki hepsinden yüzlerce var... Ve tabii bunların hepsini dağıtacaksan sana başarılar.. Bulabilirsen bir tanrı ile müttefik olmanı öneririm.. şimdilik karışmadan izlemek daha eğlenceli olacak gibi gözüküyor... Dostum bir hırsızın bana inanıp inanmaması çok da önemli değildir o karanlıklara sığındıkça bana güç katar her backstep i benim hayat gücümü arttırır şu anda sen bile benim gücümü arttırıyorsun.. Ama madem denemek istiyorsun dene bakalım hırsız lonca teşkilatlarını dağıtmayı.. Bana da eğlenecek bir şeyler çıksın demek aşık olmuşsun :))) Ne ilginç bir hırsızın duygularını kontrol edebildiğini sanırdım.. Dikkat et duyguların seni hala esir tutuyor... Ve bir gün sana çok büyük bir zarar verebilirler.... Karanlıklar seni kollasın dostum :)))) :))))
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

mask dostum mu ne dostu senin dostun olabileceğini hiç düşünmemiştim ayrıca bir şeye şahit oldum ki loncalar okadard akötü diillermiş ben üyelerin arkadaşlık duyguların kaybettiğini sanırdım ama estebin yanıldığımı kanıtladı ve yazık o ölen çocuk ama sen o ölen üyeler için kılını kıpırdatmadın
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

Eğer o romantik tanımdan yola çıkıyorsan ben hala kimsenin dostu olmadığını düşünüyorum... Ama benim tanımıma göre karanlıkla haşır neşir olan herkes benim dostumdur çünkü birbirimizi biraz olsun anlayabiliriz. şu olaya gelince evet estebin klasik hırsız davranışından farklı bir davranış gösterdi.. Bakalım ilgiyle izliyorum ama... o hırsızlaın öyle farklı gözüken bir barbara araştırmadan saldırmaları bence aptalcaydı ve ölmeyi hakettiler.. Yine de hırsızları temsil eden herşeye meydan okuyan bu adamı takip ediyorum bakalım ne olacak??? Bu arada seni de izliyorum...
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

yanlız değilsin emin ol!
Estebin
Kullanıcı
Kullanıcı

o çocuğun suçu yoktu!

Post by Estebin »

O çocuk hırsızlığı sadece hayatını kurtarabilmek, karnına biraz yiyecek sokabilmek için yapıyordu. Senin hayata bakış açınla bakmasını gerektirecek hiç bir zorunluluğu yoktu onun MASK :!: Lonca başkanlığına oynamıyordu, ileride daha büyük paralar kazanacağına dair bir hayali yoktu :!: Hayır onun güce ihtiyacı yoktu :!: Yetenekliydi, isteseydi güç kazanırdı ama hayır o bu hayatı zorunluluktan seçmişti. Ölmeyebilirdi, ölmese idi ona hayatının geri kalanını hırsızlığa ihtiyaç duymadan yaşayabilmesi için yardım edecektim. Barbar bunu ödeyecek :twisted: Onun çaresizliğini kullanan sen de... Sana ben bir şey yapamam. Emin ol yalnız, yapabilseydim yapardım. Ben o çocuk gibi değilim, hayatımı hırsızlığa başvurmadan lüks olmasa da gayet muntazam idame ettirebilirim. Ki son bir iki yıldır pek işe çıkmıyordum, aşkım Crinn'i bulabileceğime dair son umutlarımı yitirince daha dürüst işler yapmaya başlamıştım. şu son olaylar bazı şeyleri değiştirdi. Öocuğun masum amacı ile benim yanımda çıraklık istemesi, barbarın onu öldürmesi ve tabii ki gölge zırhın özelliklerini kullanabilmek için yakında halledeceğim iş... Ben gölgeleri hayat tarzı olarak benimsedim ondan kaçamam. Kaçma çabam da yok! O çocuk benden farklıydı, kaderi çok farklı olabilirdi...
Karanlık yolumu gösterir, sessizlik gerçeği bana fısıldar. Onlar benim yoldaşım, ben onların parçası.
Post Reply