Unutulmuş Diyarlarda Değişen bi şey Yok mu?

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Post Reply
Firble
Forum Yöneticisi

Unutulmuş Diyarlarda Değişen bi şey Yok mu?

Post by Firble »

Arkadaşlar dikkat ettim ya da bana öyle geldi ama sanki unutulmuş diyarların genel coğrafyası hep aynı gibi geliyor benim gördüğüm kadarı ile en azında yıkılan hiç bir şahir yok yanılmıyorum değil mi hatta galiba şehirlerden birinde ciddi bir ihtilal bile olmuyor şu ana kadar okuduğum tüm kitaplar bir şehrin yıkılmanın eşiğine gelip kurtuluşu üzerine (yol hikayeleri dışında tabiii) Ben mi yanılıyorum yoksa ilerde bu tür kitaplar da gelecek mi??? Bilmiyorum şöle ciddi bir ihtilali ve bir şekilde daha düzgün bir sistemin unutulmuş diyarlara yayılmaını izlemek güzel olurdu.. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz???
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

Akar Kessel'in sonradan oluşma kulesi yıkılmıştı ama
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

cormyr yıkıldı aga, sen ne diyosun ya? goblin plane'ine boyut açıldı, gaznetler fink attı, nalavara ortamlara böğürdü, azoun öldü..arabel'mi ne o şehir yok edildi...koca imparatorluktan, o büyük purple knight ordusundan geriye bi avuç purple dragon kaldı o kadar...
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Anouroch da beliren gölge şehride unutmamak lazım.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

cormyrin her bi tarafında goblinler ve orklar cirit atıyo şu anda. onnarı belli bölgelerden temizleyenlere toprak ve ünvan verilecek hatta. o kadar umutsuz durum yani.
War, war never changes...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yaa iyi de akar Kesselin kulesi kitabın başında var olmayan bir şey di sonuçta her şey (düzen olarak) kitapın başındaki haline döndü bir bakıma Comyr e gelince merak ettim şimdi. Ben şimdiye kadarki kitapları düşünerek söyledim. Comyr kitabı daha çıkmadı galiba...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Helm »

Aslında yıkılan dökülen bayaa oldu .Mesela Anauroch Netheril -büyü krallığı- yüzünden çöl oldu ki aslında kendisi çöl değildi ama şu an kocaamaanuçsuz bucaksız bir çöl.Sonra en acısı ve en kötüsü Myth Drannor.Bir zamanlar güzel bir şehir olan Myth Drannor artık harabe oldu.Sonra tabi birde Cormyr var ki bunu düşünmek bile istemiyorum.Hımm son olarakta Arabel var ama oraya giren çıkamıyor.Bu yüzden içinde ne olduğunu bilen yok.
Caspenar the Imp ;

''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''

-Veldrin
tremour
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tremour »

ya abi zaten forgetten realms cok guzel bir seri degisen bir seyler olmasına gerek yok bence en sevdigim serilerden biri bence
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

DL

Post by haplo25 »

Ben şahsen bu unutulmuş diyarlar haritsından hiçbirşey anlamadım
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: DL

Post by Helm »

haplo25 wrote:Ben şahsen bu unutulmuş diyarlar haritsından hiçbirşey anlamadım
Anlamaman doğal çünkü acayip büyük ve karışıktır kendisi.Anlamak için de bir adet forgotten realms campaign setting alıp bütün şehirleri ve özelliklerini haritaya bakarakten okuman yeterlidir (ki pek kolay birşey değil bu da :???: )
Caspenar the Imp ;

''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''

-Veldrin
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

dl

Post by haplo25 »

saol da ben unutulmuş diyarlarla fazla ilgilenmiom. Favorim Dl ve Ölüm Kapısı. Drizziti okum mu ? Güzel deilmiş gibi gelio
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

haplo25'e ikinici Drizzt okumasını önerdiim oluo galiba (bknz.şafağa geçit) ama Drizzt deyince akan sular durulur, sana yanlış gelio bence hiç pişman olmzsın Drizzt'i okudum diye, çok memnun olacainda çok büük bi ihtimal, hiç olmadı öyle bir kahramanla tanışmş olursun :-P
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Post Reply