paladin

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

abicim şimdi sen bunu dedin ya:
AZALIN wrote:abicim paladin olunmaz eğitimle ancak şövalye olunur. ama paladin doğulur.
ve sen de onayladın ya Helm. Bi sayfa önce ben de şunu dedim:
burock bi sayfa önce wrote:asil bi aileden gelmek, paladin olmanın ön şartıdır diye bi yargıyı kabul edemiycem. bazı düzenlerde (order) böyle bi önkoşul olabilir; ama biçok tarikatta paladin olmaya içten gelen bir çağrı sonucu karar verilir. o kişinin kaderidir yani paladin olmak. bu çağrının, paladin adaylarının sosyal statüleriyle zerre kadar ilgilenmediğini belirtmeme gerek yok sanırım.

generic bi paladin sınıfı üzerinden genellemelere varmak pek dooru olmuyo, ne davranış kodu konusunda ne de bu konuda
burda annaştık, tamam. şimdi ben sizin kafatasçılığınızdan rahatsızım, onu hemen söyliyim:
Helm wrote:Ã?ünkü bence ne olursa olsun o bebeklerin damarlarında ork kanı geziyor.Potansiyel katil onlar.Ne kadar doğru yola sokarsan sok öyle yada böyle onlar o yoldan çıkar.
bu çok rahatsız edici bi yargı bence.

Bunu da geçeyim. Bana, bi half-orc'un neden bi tanrının çağrısına hak kazanamadığını açıklayabilir misiniz?
War, war never changes...
AresMajere
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AresMajere »

Selam arkadaşlar..Başından beri okudum paladin olup olmamak konusundaki yorumları..

Her zaman aklıma şu geliyor.Elfler ve dwarflar insanlara yardım etmeye bu kadar meraklı iseler neden elfler kendilerini evermeat e kapadılar..veya dwarflar neden kendilerini dağların içine hapsettiler..

Arkadaşlar wizards ne yazık ki zaman ilerledikçe sırf kar etme amaçlı hareket eden bir kurum halini almıştır ve ne yazık ki kurmuş olduğu dünyaların temel çıkış noktalarını göz ardı etmiştir.

En basit olarak orta dünya ırklarını düşünün, orada dünyayı kurtarmak için yapılacak mücadelede elflerin gemilerine atlayıp gidişlerini,dwarfların kendilerini dağların derinliklerine kapayışını hatırlayın.

Bu ırklardan nasil paladinlik çıkar..Lütfen aklınızı başınıza devşirin ve wizards in oyuna gelmeyin.Wizards sırf pazarlama uğruna Dragonlance gibi bir alemi çevir yanmasına dönüştürdü..İnanılmaz kural ve ölçülerle kurulmuş bir alem fallafoş oldu..

FR in tarihinde elf ve dwarf savaşlarını ,okuyun...O ırklardan asla paladin olmaz..Orc u tartışmıyorum bile
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

güzel kardeşim bana ne wizardstan... tamam belki öyle olabilir. özellikle hasbro wizardsı satın aldıktan sonra daha ticari şeyler yapmak istiyo olabilirler ama bu ne sizin ne benim derdim. ben diyorum ki:
burock az önce wrote:Bana, bi half-orc'un neden bi tanrının çağrısına hak kazanamadığını açıklayabilir misiniz?
Andero
Seçilmiş Savaşçı

Post by Andero »

Burock sana katılıyorum ama şunu da düşünmek lazım. Paladin olsun ya da olmasın bunların tamamı sonuçta bir toplum içindeki farklı bireyler. Half-Orc olmayan herhangi bir toplumda ne olursa olsun half-orca hengi gözle bakılacağını (oda yaşatılırsa) tahmin edersin. Tabi bu half-orc aldığı çağrıya karşı gelemez ama bu çevresinin ona tepkisini değiştirmez. Bir insan toplumunda bu paladin half-orc ne yaparsa yapsın her zaman kuşkucu gözlerle izlenecek ve onlara nasıl yardım ederse etsin hep toplum dışı kalacaktır. Aslında bunlar bir paladinin görevini yerine getirip getirmemesini etkileyecek olaylar değil. Bir paladin her şartta görevini yapar ama bu half-orcun o toplumda yaşama şansıda çok zayıf ve ölü bir paladin artık görev yapamaz. Paladinler ölmeyecek demiyorum yanlış anlaşılmasın ama bu ölüm çok gereksiz olur. Tutunma şansının en çok olduğu yer half-orc bir toplum. Burada da diğer half-orcların kendi ırklarından da olsa bir "paladin"e nasıl bir gözle bakacaklarını kimse bilemez. Buradaki sorun canlı doğası. O halde bu half-orc inzivaya mı çekilmeli? Kendi içindeki o çağrıya karşı gelemez nasıl olsa... Ama bu sefer de paladinliğinin bir esprisi kalmaz.

Uzun lafın kısası bu olay tamamen toplum yapısı ve canlı doğasıyla ilgili bence.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

bi kere half-elflerin de half-orcların da bi toplumu yoktur. bu bireyler, kendilerine yakın gelen yarılarının oluşturduğu bi toplumla beraber yaşar. Bu böyle...

şimdi, half-orcumuzun, tanrının çağrısını aldığını kabul etmiş Andero. Bu kabulden hareketle, bu çağrıyı alan bi kimsenin (ırkından bağımsız olarak) bu çağrıyı reddetmesi mümkün değildir. Toplumun ona karşı olarak takındığı çekingenlik/saldırganlık arasında bi yerde olan tavırları ise sadece, tanrısının onun imanını sınaması olarak görecektir.

Dolayısıyla half-orcumuz, insan paladinlerden daha zorlu yollardan geçecek olsa da paladindir. Hatta, insan paladinlerden daha çok zorluk çekeceği için belki imanı daha da sağlam olacaktır :wink:
Andero
Seçilmiş Savaşçı

Post by Andero »

Aslında bunun onun imanını sınayacağı düşüncesinde haklısın. Bu hiç aklıma gelmemişti. Mantıklı. Ve evet bu onun imanını güçlendirebilir :D . Aslında tekrar düşününce bir paladinin amaçlarını yerine getirmesi için illaki bir toplum tarafından kabul görmesi gerekmediği geliyor aklıma. Kendi başınada yaşasa bir paladin her zaman bir paladindir. Evet haklısın.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

teşekkür ederim Andero. İnsannar örümcek beyinli olmadıkları sürece :-P anlaşılabileceği aşikar, bunu gösterdin, ben teşekkür ederim.

Yannız şu noktanın altını çizmek istiyorum : Ben her half-orc paladin olsun, onnara çok uygun bi sınıf bu, hatta insannardan çok daha iyi paladin olurlar demiyorum, demem de. Benim karşı olduğum tek şey, PClere kısıtlama konulması. (altını da çizdim bakın :D )
Andero
Seçilmiş Savaşçı

Post by Andero »

Bir şeyin doğru olduğunu düşünüyorsan ve buna tüm baskılara karşın devam ediyorsan bunun adı kararlılıktır fakat yanlış olduğunu anladığın bir şeyi hala sürdürmeye çalışıyorsan bunun adı dik kafalılıktır. Dik kafalılığa hiç bir zaman lüzum yok bence...
Bunises
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bunises »

Paladin'ler benim oyunlarımda eskisi gibi sadece İnsan olur insan olacaktır; ama 3ed'da "ırklar paladin olabilir" anlayışını, 2ed'da aklımdan geçirdiğim "istisna olamaz mı?" sorusunun karşılığı olarak görüyorum. Tabi bu istisnalara goblin,ork vs... asla giremez, girmemeli! :mad: :wink: :!:
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>
paladine
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paladine »

arkadaşlar elflerde paladin olması kurallar el verse bile garip ve saçma olmazmı sizcede tüm alemlerde sorunlarla yüzleşmek yerine güvenli kutsal toraklara kaçmayı seçen elfler değilmi hem zaten adamlarda bladesinger denen nadide bi sınıf var paladinlik bence elflere ağır gelir herkezin harcı değil o canını tüm ırkların iyiliği için feda etmek
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

paladine wrote:arkadaşlar elflerde paladin olması kurallar el verse bile garip ve saçma olmazmı sizcede tüm alemlerde sorunlarla yüzleşmek yerine güvenli kutsal toraklara kaçmayı seçen elfler değilmi hem zaten adamlarda bladesinger denen nadide bi sınıf var paladinlik bence elflere ağır gelir herkezin harcı değil o canını tüm ırkların iyiliği için feda etmek
bu mantığa göre, masaüstü oyunnarda hiçbir PC, adventuring bi dwarf ya da elf oynayamaz. Ã?öle diil mi canım, elfler ormanlarında otursun, cüceler madennere kapansın... O zaman boşuna oynamışız bunca sene elfli cüceli partilerde.
paladine
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paladine »

şimdi dwarflar madenlere kapanmış elfler ormana saklanmış bu iki güzide ırkta kendi başını kurtarma çabasıyla kimseyi takmadan yaşıyor zaten bende bunu söyledim canım kardeşim işte bu yüzden insanlar dışında hiç bir ırktan paladin çıkmaz neden çünkü nerde kendinden yada ırkı hatta klanından başkasını düşünen elf yada dwarf onlarda bu açığı zaten bladesingerve barakorla kapatmışlar tek dertleri sürekli onarı bulan müsibetlerden kurtulmak ama illede dersen ki ben elf,dwarf paladin olcam sana tavsiyem şu iki ırkın koruyucularında birini seç
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

burock wrote:
paladine wrote:arkadaşlar elflerde paladin olması kurallar el verse bile garip ve saçma olmazmı sizcede tüm alemlerde sorunlarla yüzleşmek yerine güvenli kutsal toraklara kaçmayı seçen elfler değilmi hem zaten adamlarda bladesinger denen nadide bi sınıf var paladinlik bence elflere ağır gelir herkezin harcı değil o canını tüm ırkların iyiliği için feda etmek
bu mantığa göre, masaüstü oyunnarda hiçbir PC, adventuring bi dwarf ya da elf oynayamaz. Ã?öle diil mi canım, elfler ormanlarında otursun, cüceler madennere kapansın... O zaman boşuna oynamışız bunca sene elfli cüceli partilerde.
işte elflerin ve dwarfların kendini dışarı vurmuş, maceraya atılmış yada bir göreve cıkmış olanları bizim oynadığmız PC lerdir. bu adamlar kendi çıkarları yada ırklarının bir işi olmadıkça dünyayı kötüden kurtaracam die yola çıkmaz. onların dış dünyayla pek işi olmaz.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

eh peki, madem tanrıların iradesine ket vurmak konusunda bu kadar ısrarcısınız, o zaman paladinnerin hepsi insan olsun, kabul. benim bu konuda dicek bişiyim kalmadı artık.
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

AresMajere wrote:Her zaman aklıma şu geliyor.Elfler ve dwarflar insanlara yardım etmeye bu kadar meraklı iseler neden elfler kendilerini evermeat e kapadılar..veya dwarflar neden kendilerini dağların içine hapsettiler..
Bu iki ırk o dediğin mekanlarda yaşıyorlar, çünkü kendilerine en uygun olarak oraları bulmuşlar. Bu bir seçimdir ve onların dünyadan ayrı kalmak istedikleri anlamına gelmez. Yani ben Ankara'da yaşamaya alıştım ve başak herhangibir şehirde yaşamak istemiyorum diye İstanbuldakilerin başına ne geldiğini umursamıyorum demek değil ki.

Kaldı ki bence de her hangi bir sınıfın bir ırka mal edilmesi yanlıştır. Uygun RP yapıldığı sürece, her türlü ırk, her türlü sınıfı seçebilmelidir. Herhangi bir sınırlamayı uygulamayı kesinlikle istemem -zaten 2nd fazla sevmememin en büyük nedeni de bu.
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
Post Reply