Belgariad dizisinde geçen relg adında bir karakter var biliyorsunuz.Bu adam çok dindar hatta yobaz...Ben bu ismin nereden geldiğini düşündüm ve buldum.İngilizcede
religion=din
religious=dindar
gibi kelimelerin kökünden gelmiş bence..Peki bu relg kelimenin latince kökü mü yoksa eddings bu kelimeyi bir kural tanımaksızın çıkarmış.
Daha önce açtığım "ulgo dili" adlı başlığım pek ilgi görmedi ama arkadaşlar bilen varsa söylesin.Bu belgariaddaki kelimeler nereden geliyor diye..
Aslında albasti, kimsenin ulgo dili başlığına ilgi göstermemesinin sebebi kimsenin bu konuda bilgili olmamasından kaynaklanabilir, şahsen bana çok yabancı bir konu, ama bilgili olupta yazmayan varmıdır onu bilemem.
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
evet benimde okumuşluum var o seriyi, ve ulgo dili başlıını okumama rağmen Thlyrotel'in de dedii gibi bilgim olmadıı yüzünde cevap yazamadım, benimde kitaptaki isimler hakkında takıldıım noktalar var ama bu konu hakkında bilgili ve ilgili biri karşıma çıkmadı daa...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Pardon ama bu bos merakından dolayı seni kutlarım ilk once ama hayal gucunu biraz zorla o kadar zor bişi diil olmazsa david eddingsin kendisine sorarsın