HUMA DESTANI ?

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Post Reply
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

HUMA DESTANI ?

Post by green_eye_of_devil »

Evet DL'cilerin merakla beklediği kitap piyasaya çıktı okuyan varmı varsa görüşleri nelerdir buları merak ediyrum ve içeriği nasıl humayımı anlatıyor yoksa affetteki savaşı ve humanın yaptıklarını mı anlatıyor?
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

ben daha önce huma destanıyla ilgili bilgi vermiştim kitapgahta bulunuyor
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Ejderha Mızrağı dünyasında Ruh Döven'in ana karakteri olan Raistlin Majere'den sonra en çok merak edilen karakterlerdir Huma ve Magius.Bu kitap Huma ve Magius'un bir minator olan Kaz'la birlikte olan mücadelerini anlatıyor.
Batıya gitti Huma,Gümüş Ejderhanın üzerinde.Yolları ıssız toprakların üzerinden geçti,sadece ölülerin yürüdüğü veejderhaların isimlerini söyledikleri bir yerden.
Krynn'i derinden etkileyen Afet'ten geriye kalan,Huma'nın öyküsünün kırıntılarıydı sadece.
Onun yaşadıkları,ilk defa tüm detaylarıyla anlatılıyor.
Bu diyarı Karanlık Kraliçe'nin elimden kurtarmak için yapılan çağrıya bir adam yanıt verir.O Düstur ve Kural'a olan bağlılığı ve bir gümüş ejderhaya olan aşkı tarafından yönlendirilen,ilk Mızrak Kahramanı'dır.
Hayatının gidişatı onu bir kahraman haline getirmişti.Bu kitapta onun bir efsaneye dönüşümünü bulacaksınız.
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

OKUDUM ve YAZDIM

Post by green_eye_of_devil »

şimdi bu kitabı aldım ve okudum şu söyliyeyim herkeze tavsiye ederim ama bazı problemler var

Mesela magius DL'de Raistlin ve Huma'dan sonra encok merak edilen kahrama olmasına karşın fazla bilgi verilmemiş sadece güçlü zamanında takhisis ve Galan dracos a hizmet etmiş bir ASİ!!.ve canını insalığın ve soyunun kurtulması için canını tehlikeye atan bir minator vardır.

Ve pekte iyi olmayan bir kavram asilik iyi işlenmiş ve anlatılmış bilmeyenlere:Asilik hiçbir büyü tarıkatına bağlı olmayan ama bütün büyü tarikatların büyülerini yapan kişilerdir Galan Dracos gelmiş geçmiş engüçlü asi büyücüdür ve takhisis'i yenmeye calışmıştır.

Garibim takhisis burada şamar oğlanına dündüğü acıkca belli
1-Fistandantilus yenmeye calıştı
2-Galan Dracos yenmeye calıştı
3-Raistlin Majere yenmeye calıştı Ama hiçbiri beceremedi bir dışında?!!

Ayriyeten DL büyücüler Magiusun ölümünden sonra hancer taşımaya başlamıştır denir buda saçma arkadaşlar emin olun Magiusun orada değil hançeri kılıcı olsa hatta bu kıcık büyülü olsada birşey yapamazdı en güçlü büyücü tarafında esir alındı ve oun tarafından öldürüldü esiralınma olayını ise anlatmayayım okuyun ve görün.
şu sözün anlamını görücelsiniz

''Her iyinin içinde bir kötü , her kötünün içinde bir iyi vardır'' sözü kanıtlan mıştır.
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

daha dün bitirdim. ve gerçekten harika buldum.

inanç kavramı ve Solamnic Knight kavramını mükemel işleyen bir kitap.

Humanın her sözü tam bir inanç yükü veriyor insana. özellikle Solamniya şövalyeleri hakkında bilgi isteyen ler ve Rp sini merak edenler için inanılmaz bir kaynak.

tavsiye edilir.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

dragonlance kitapları içinde weis&hickman'ın yazmadıkları arasında en başarılı kitap kabul edilir legend of huma. ben muhteşem bulmuştum kitabı, hem gaz dolu olması çabuk ilerlemesini sağlıyor hemde Azalin'in dediği gibi başta solamnic knightların code ve measure'ını gayet başarılı bir şekilde yansıtıyor. bu amaçla yazılması gereken ama yakınına bile yaklaşmayan "vinsa solamnus"felaketinden sonra çok iyi geliyor yani. green_eye arkadaşın magius'la ilgili yazdıklarına ise pek katılmıyorum. magius'un gizemini koruması bence iyi olmuş netekim ne kadar açıklarsanız o kadar basitleşir değil mi? (bkz: raistlin) hem magius'un ismini geçtiği her şey gizemlidir, staff of magius, dagger of magius, magius'un kendisi...daima bir gizem aurası ile kaplıdır. lakin gizemi magius'un büyük gücünü gizlememiş, en azından her babayiğit "they need more than a couple of dragons to stop me" diyemez. netekim bu kitabı okuduktan sonra staff of magius'u raistlin'in elinden alıp kafasına vura vura "değerini bil ulan bu çomağın, sen o adamın attığı tırnak bile olamazsın" demek istemişimdir, evet :)

galan dracos ise kitaptaki "bug" karakterdi bana göre. yani düşünecek olursak "gelmiş geçmiş en güçlü büyücü" ünvanı ne fistandantilus nede raistlin'e aittir lakin galan abimiz son dakka büyüsü ile bunu ortadan kaldırmış ve yazar gelecek sert eleştrilerden kurtulmuş oldu...buz üstünde estetik alanında 10 tam puan veriyorum yazara bu noktada.

huma'ya gelicek olursak...harika işlenmiş, baştan sona diğer kitaplardaki saygı ve göndermelere uygun olmuş. huma'nın neden paladine'ın seçilmişi olduğunu anlamak, bir solamnic knight'ın neden krynn'in koruyucusu kabul edildiğini görmek, huma'nın takhisis'e meydan okuması şu an bile tüylerimi diken diken ediyor.

yani diyeceğim odur ki fistandantilus yeniden doğuş, vinas solamnus gibi kitapevlerinin "hazır talep varken yolalım şunları" mantığı ile çıkarttıkları kitapları boşverin, huma destanı nı okuyun.
saygılar, sevgiler.
<div>-sıkıldım-</div><br>
Selia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Selia »

Eh bu hafta sonu alacağım.Kitapçılarda bir bakmıştım.Ve güzele benziyor.Vinas Solamnus'u almıştım.Maalesef tam beklediğim gibi değildi.
dragonlancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dragonlancer »

Huma Destanı'nı okudum, Weis&Hickman a yaklaşan bi kitap daha bulduğuma sevinerek hem de.
Ama anlamadığım birkaç nokta var::
Silah Kardeşliğinde Raistlin bir Solamnın kitabını okuyor, Magius'un Asa'sıyla ilgili. Magius ejderin karanlığını asanın ışığıyla deldi, Magius asayla uçardı falan. Ama bu kitap madem Huma'nın hikayesini en detaylı bir biçimde anlatıyor ve Magius da Huma nın en yakın arkadaşı, bunlara bu kitapta da yer vermek gerekmez miydi...
Yoksa o Solamnın kitabı tamamen uydurma mıdır, Raistlin'in asa hakkında yeni bilgiler edinmek için okuduğu şeyler, sadece birer efsane midir...
Bu arada, Magius'u (bu kitapta hayal kırıklığına uğrasam da) tüm büyücülerden üstün tutarım :wink:
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

kitabı bende okudum tavsiye ederim herkese cesareti akılla birleştiren bi şovalyenin hikayesi , saygı duymamak elde değil

okuyun eminim keyif alacaksınız
Stygian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Stygian »

Huma destanını okudum gecen yaz ve cok begendim.Özellikle su yanındaki minotaur adı aklıma gelmiyor birde onun bindigi bronz ikisi süper ikili tam birbirlerini bulmuslar.
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

ya zaten huma destanı, orjinal ejderha mızrağınındaki humayla çok çakışıo. yani bi garip yazılmış kitap. efsaneler'deki humanın takip ettiği geyikten eser yok. ki bu önemli bir ayrıntıydı mesela
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

ama güzel kitap orası ayrı... özellikle sonu beni cok etkilemişti
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Selia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Selia »

Magiusun ölümü beni etkiledi.Okumuştum.Bayağı üzüldüm.Favori,en sevdiğim büyücüdür.:)Minator un adı Kaz.Onu sevmedim.Bu kaz ın kendi kitabı bile var.
Neyse.
Huma Destanı diğerlerine göre bayağı iyi yazılmış.
Post Reply