Savaşçının tercihi (Bütün fighterlara sesle

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
ThePatryn
Kullanıcı
Kullanıcı

Savaşçının tercihi (Bütün fighterlara sesle

Post by ThePatryn »

Sen olsan hangi silahı seçerdin?
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Gürz seçerdim ama çok ağır bir silah olduğundan beni yerler gibime geliyor...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

her silah kullanılışına göre en iyi silahtır..

ama bir savaşcının eline en akışanı tabiki kılıç ...
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
s_e_f_t_a_l_i
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by s_e_f_t_a_l_i »

nei böyle bir anket açtınız ki tartışmanın bir anlamı yok bile tabiki bir kılıç bir fıghter ın kitaplardan bile daha fazla güvenebileceği en iyi arkadaşıdır(hani şu kitap insanın en iyi dostudur muhabbetine bi gönderme :D )
paladine
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paladine »

bende kılıc dedım ama bence bu sıstem zaten elf ve ınsan yanlısı dıye tüm ıyı sılahlar kılıc nıye söyle saglam bı balta yok dwarflar ıyı balta yapmak ıstememıslermı unutmuslarmı gercı savascı ıyı olduktan sonra ne onemı var kılıcmıs baltamıs sapanmıs
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

elf olsam kılıç insan olsam da kılıç belki gürz cücüe olsam balta. Silah seçimi ırka da bağlı
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

balta lazım: odun kesmek için :roll:
gürz lazım: prestij ve gösteri için 8)
kılıç lazım: kelle alıp zafer kazanmak için :twisted:
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Ereshin
Başbüyücü

Post by Ereshin »

Ben burada balta dedim ama war hammer falanda olabilir vahşetin tadı çıksın yeter fighter olsam psikopat olurdum çünkü
I break the silence now because I want the facts known. If I am to be judged let me be judged by the truth.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

kılıçson derece makul benim için.mümkünse great sword ve tercihen vorpal :D .
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Ganthrak
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ganthrak »

Barbarıda fighter classın bir kiti olarak sayarsanız benim de cevabım balta olur tabi ki. Kılıcıda kürdan niyetine kullanır dişlerimi karıştırırım anca :D
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Benim grupda bir 8. level eleman'da vorpal vardı, grup ogre magi, duergar gibi encounter'larla savaşırken vorpal'ı aldıktan bir gün sonra giant troller musallat olmaya başlamıştı, zaten 2 gün dayandı grup ondan sonra da ölüp gitti. :)

şimdi efendim anketteki şık seçimi çok az. Hani topuz, hani mızrak, hani sırık (şaka yapmıyorum) vs.?

Gürz aslında çok işe yarar bir silahtır, tek dezavantajı vardır, o da usta bir kılıç kullanıcısı tarafından kolayca savuşturup kilitlenebileceğidir. Ama bu gürz'ün tek dezavantajıdır, bu dezavantajı gözardı ettiğinizde çok kullanışlıdır, geniş yarım daire savurmalarıyla rakiplerinizi kolayca uzakta tutabilir, ardından dikeylemesine saldırılarla düşmanınızı rahatça safdışı bırakabilirsiniz.

Mızrak da çok işe yarar bir silahtır, ama uzun menzili yüzünden yakın savaşta hiç bir şansınız olmaz. Düşmanınızı öldürmek için tek yapmanız gereken düşmanın karnını hedefleyip mızrağı ileri itmektir. Ã?te yandan düşmanınız çekilirse mızrağı atıp başka bir silah çıkarmalısınızdır çünkü tüm hızlıyla size doğru gelen bir düşman varken geri gidip mızrağı tekrar saplayamazsınız. Bu teke tek dövüşte bir dezavantaj olmasına rağmen kalabalık savaşlarda (gerçek savaşlardan, meydan muharebelerinden bahsediyorum) çok işe yarar olmasını sağlar zira bir adam çekilirse diğerine gelecektir mızrak. Bu yüzden gerçek savaşlarda çok işe yarar bir silahtır.

Baltalar bir çok çeşide ayrılır ama en kullanışlısı kuşkusuz çift taraflı baltadır. Bu baltanın asıl özelliği, pala, mızrak ve tek taraflı baltanın aksine vurmak için tekrar geri çekilmek veya silahı çekmek zorunda kalmamasıdır. Düşmanınızın sağına savurduğunuzda elinizi tekrar eski konumunu getirip tekrar savurmaktansa rahatça elinizi sola doğru savurabilir, ikinci keskin tarafla düşmanınızın işini bitirebilirsiniz. Aynı özellik bir çok kılıçtada vardır, ama kimi ele kılıcın kime ele baltanın daha fazla uyduğunu inkar etmemelisiniz, edemezsiniz.

Topuzun en büyük özelliği en rahat ve hızlı kullanılan silahlardan biri olmasıdır. Zira ne mızrak gibi tek şansınız vardır, ne de topuz gibi savurmak uzun zaman alır. Kılıç gibi " hmm şöyle savurmalıyım yoksa kendimi de keserim " diye düşenmenize hiç gerek yoktur çünkü topuzda böyle bir olanak yoktur. Tek yapmanız gereken " vurmak " tır. Bu bile tek başına topuz'u seçmeye yetebilecek bir etkendir.

Sırık her ne kadar " hadi canım yahu, savaşçı bunu kullanırmı yapma ya hahaha " gibi laflara maruz kalsa da çok işe yarar bir silahtır. Tabii kullanılacak sırık tahta olmamalıdır yoksa karşınızdaki kılıçlı kişi sırığınızı rosto gibi dilimleyebilir. Sırık demir olmalıdır ve uçlarında topuzlarda bulunan ezici ovalimsi dikenlerden olursa çok daha iyi olur. Sırıkla yapabileceğiniz en iyi saldırı, iki elinizle ortasından tutarak düşmanınızın kafasına doğru sırığı sol elinizle sağa sağ elinizle sola iterek yapabileceğiniz saldırıdır. Düşmanınızın bunu engelleyemezle kafasının yanına büyük ihtimalle savaşı oracıkta sonlandıracak bir darbe alacak, kılıcını kaldırıp engellese bile çok büyük bir dezavantaja düşecektir; aynı hareketin tersini (yani bi sefer sağ elinizle sola sol elinizle sağa iterek) yapıp düşmanınızın kafasını dağıtabilirsiniz! Ve kılıcı sağ taraftan gelen darbeyi engellemek için kafasının daha (size göre) sağında olacağından, bir sonraki darbeyi engellemek için neredeyse hiç bir şansı olmayacaktır!

Ben şahsen karşımda iyi bir kılıç ustası varsa sırığı, yoksa gürzü tercih ederim.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

iyi de LoudesTr, peki ya düşman oldukça dibinde ise o zaman sırık dezavantajlı duruma düşmezmi.bildiğim kadarıyla sırık la saldırmak için rakiple arada belli bir mesafe bırakmak gerekiyor.peki ya düşman bu mesafenin içine girecek olursa o zaman hiçbir işe yaramasagerek bu metal sırık.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Eldarin wrote:iyi de LoudesTr, peki ya düşman oldukça dibinde ise o zaman sırık dezavantajlı duruma düşmezmi.bildiğim kadarıyla sırık la saldırmak için rakiple arada belli bir mesafe bırakmak gerekiyor.peki ya düşman bu mesafenin içine girecek olursa o zaman hiçbir işe yaramasagerek bu metal sırık.
Tam tersine, dibinizde ise daha avantajlı olursunuz! Tekrar yazıyorum; dikkatli okuyun:

Adam dibinizde. Siz sırığınızı iki elinizle ortasından tuttunuz. şimdi, sol elinizi kendinize çekin, sağ elinizi ileriye itin; düşmanınızın kafasının yanına doğru hızlı bir hareket yaptınız. Düşmanınız miğfer giyiyorsa demirin demire çarpması zaten sersemletecektir, miğfer giymiyorsa kafasının ona göre sol tarafı parçalanacaktır ki bu ölüm demektir. Ama düşmanınız bu hamleyi büyük ihtimalle kılıcı solunda yukarıda tutarak karşılayacaktır.
Çok güzel; istediğimiz buydu! şimdi sağ elinizi kendinize çekip sol elinizi ileri itin; ama bunu yaparken kılıca dokunacak şekilde yapmalısınız ve kılıç sizin sopanızı itememeli. Bu hamleyi yaptığınız anda düşmanınızın hiç bir şekilde kaçış şansı kalmayacak, sırığınız kafasının ona göre sağ yanını parçalayacaktır!

Ama çok küçük bir ihtimal de olsa rakibiniz bu numarayı biliyorsa kafasını geriye doğru atmayı akıl edecektir, bu durumda kendisi bir sonraki hamlesini körlemesine yapmak zorunda kalacaktır; acınası bir savunma hamlesi. Kafasını arkaya doğru atmış bir kişinin körleme hamlesini rahatça savurabilirsiniz teorik olarak. Ama hiç riske girmek istemiyorsanız bi adım geri giderek kafasını arkaya atmış rakibin çenesine sırığınızı indirebilirsiniz; başka bir sersemletici darbe. Düşmanınız yere düşecektir (düşmüyorsa adamın ayakları yere çivilidir) ve eğer gürz kullanıyorsa tamamen savunmasız kalacaktır veya yatarken gürz kullanacak kadar aptal bir kişiyse kendi kendini dağıtması muhtemeldir! Eğer kılıç kullanıyorsa yatarken savurmak çok zordur. Yine de hala yakındaki hamlelerinizi engelleyebiliyor ve tekme atabiliyorsa, derhal sırığınızı ortadan tutmaktan vazgeçip bir uca yakın şekilde tutarak mızrak saplar gibi göğüse indirmeye başlayın. Yere düşmüş düşmanınızın hiç bir şansı kalmayacaktır.

Lourdes.
ThePatryn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ThePatryn »

Bu ankete azmadım ama hançerde en iyilerinden tabi büyük bir kılcı , gürzü veya baltayı durduramaz ama buna rağmen onu atabilirsiniz ve de 1.silahınız düştüğünde azda olsa onunla idare edebilirsiniz.Ağır bir baltaya veya gürze karşı çok işe yarıyaracak bir silahtır.Hatta kara gün dostunuzda denebilir çünkü küçük bir arbedede yere düştüğünüzü düşünün ve kılcınız sizden 3 m. ileride.Bence en iyi minik silahlardan biri diyebiliriz.Bu arada LourdesTr (yanlış yazdığımsam pardon) sırık fikride çok hoşuma gitti.
Kötüler her zaman yenilgiye ve ölüme mahkumlardır.
Lye nuquernuva sen e dagor
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Sırık Ninja Turtles ta donatellonun kullandığı silah yanılmıyorsam...
Peki Michalengelo nun kullandığı silah(lar)ın adı nedir etkisini bilen birisi anlatırsa karizmasının yanında da kullanabilrimiyiz bunları?
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Locked