En iyi evil büyü??
Yanlış açıdan bakıyorsunuz. Kendilerine göre neyin iyi kötü olduğu önemli değil. Bir Bhaal inananı milleti kesiyor, bu ona göre iyi bir şey diyorsunuz siz. Ama adama Detect Aligment yapsanız noluyor; Evil. Allah allah büyüde mi sorun yaptık? Yoksa büyü'nün aligment'ı Good falan da o yüzden " Heaaa!!! Bu adam öldürüyo bana uymaz bu kötü!! " mü diyor?
Ayrıca siz bir Baatezu'ya sorarsanız da Baator'dan " Baator, Dokuz Cehennem " diye bahseder, bir Celestial'a sorsanız da... Eee peki Baatezu niye " Heaven " demiyorda " Hell " diyor? Onun cenneti olmazmıydı bu mantığa göre? Yoksa eleman " Cennet " demeye çalışıyor da " Cehennem " diye mi çıkıyor kelime
Ayrıca siz bir Baatezu'ya sorarsanız da Baator'dan " Baator, Dokuz Cehennem " diye bahseder, bir Celestial'a sorsanız da... Eee peki Baatezu niye " Heaven " demiyorda " Hell " diyor? Onun cenneti olmazmıydı bu mantığa göre? Yoksa eleman " Cennet " demeye çalışıyor da " Cehennem " diye mi çıkıyor kelime
aslında sen söylediklerime yanlış açıdan bakmışsın,yalnızca sözcükte takılıp kalmışsın,yukarıdaki örnekten devam edeyim,bir mystra inananı nirvanaya cennet demiyor,nirvana diyor.oradaki cennet yalnızca mekanın niteliğini belirtmek içindi,anlaşılması için ayrıca bir baatezu nine hell'se cennetim demez zaten dese dese evim der:)
elaynmınta bağlı büyülerin ve etkilerin olması, dnd sisteminin bi zayıf noktası bence zaten. mesela bi paladin, ork köyünü basıp ordaki orkları katlederkene, ork şamanı bu durumu gördüğünde "hmm, ben ivılım, o halde ırkdaşlarıma prot from good yapmalıyım" diye mi düşünür yoksa "kötü bi kimse kabilemi tehdit ediyo" diye mi düşünür.
iyilik, kötülük, cennet nedir ki?
iyilik, kötülük, cennet nedir ki?
War, war never changes...
-
Bunises
- Site Yazarı

erethan demişki.
Yanlışlıkla söylendiğini tahmin ettiğim yalnış bir bilgidir. Mystra'nın cenneti Elysium'dur.Mystra inananı için nirvana cennettir.
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>
http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... e4d4#52474
arkadaşlar,
başlığı buraya yönlendirdim. bilginize.
saygılar
arkadaşlar,
başlığı buraya yönlendirdim. bilginize.
saygılar
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...