En iyi evil büyü??

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Burock doğru söylüyor,örneğin FR'de herkez kendi inandığı tanrının mekanına gider ve orası onun için cennettir,Bir Kelemvor inananı için Hades cennetken,Mystra inananı için nirvana cennettir.
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Yanlış açıdan bakıyorsunuz. Kendilerine göre neyin iyi kötü olduğu önemli değil. Bir Bhaal inananı milleti kesiyor, bu ona göre iyi bir şey diyorsunuz siz. Ama adama Detect Aligment yapsanız noluyor; Evil. Allah allah büyüde mi sorun yaptık? Yoksa büyü'nün aligment'ı Good falan da o yüzden " Heaaa!!! Bu adam öldürüyo bana uymaz bu kötü!! " mü diyor?
Ayrıca siz bir Baatezu'ya sorarsanız da Baator'dan " Baator, Dokuz Cehennem " diye bahseder, bir Celestial'a sorsanız da... Eee peki Baatezu niye " Heaven " demiyorda " Hell " diyor? Onun cenneti olmazmıydı bu mantığa göre? Yoksa eleman " Cennet " demeye çalışıyor da " Cehennem " diye mi çıkıyor kelime :)
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

aslında sen söylediklerime yanlış açıdan bakmışsın,yalnızca sözcükte takılıp kalmışsın,yukarıdaki örnekten devam edeyim,bir mystra inananı nirvanaya cennet demiyor,nirvana diyor.oradaki cennet yalnızca mekanın niteliğini belirtmek içindi,anlaşılması için ayrıca bir baatezu nine hell'se cennetim demez zaten dese dese evim der:)
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

elaynmınta bağlı büyülerin ve etkilerin olması, dnd sisteminin bi zayıf noktası bence zaten. mesela bi paladin, ork köyünü basıp ordaki orkları katlederkene, ork şamanı bu durumu gördüğünde "hmm, ben ivılım, o halde ırkdaşlarıma prot from good yapmalıyım" diye mi düşünür yoksa "kötü bi kimse kabilemi tehdit ediyo" diye mi düşünür.

iyilik, kötülük, cennet nedir ki? :-P
War, war never changes...
Bunises
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bunises »

erethan demişki.
Mystra inananı için nirvana cennettir.
Yanlışlıkla söylendiğini tahmin ettiğim yalnış bir bilgidir. Mystra'nın cenneti Elysium'dur.
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Yalanlar prensi adlı romanda nirvana olarak geçiyordu sanki...neyse doğrudur elysium'dur
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Az önce planescape setting'ine baktımda mystra'nın Mechanus'da yaşadığını söylüyor sonradanmı değişti acep?
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... e4d4#52474

arkadaşlar,

başlığı buraya yönlendirdim. bilginize.

saygılar
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
legacy_user_3568

Post by legacy_user_3568 »

finger of death :twisted:

edit by Eldarin...
Post Reply