Mystra TOT öncesi lawful neutral'sa Mechanus'da yaşaması normaldir. Midnight'da Neutral Good olduğuna göre TOT sonrasında elemanın Elysium'a taşınması da normaldir
Ayrıca ork şamanı " Hmmm evet bu kötü kabilemi katlediyor! " ama benim örneğimi düşünün, siz bir baatezu'ya sorarsanız " Burası benim cennet'im! " demez. Baator'dan " Dokuz Cehennem " diye bahseder. Evim de diyebilir ama " Hocam neresi burası? " diye sorabilirsen " Dokuz Cehennemler, berk. " der. " Dokuz Cennet " falan demez bir Baatezu. Kötü olduğunu kabul eder.
Ork şamanı zaten mandalina kadar beyniyle öyle düşünebilir ama lawful evil'ın outer planes'de beden bulmuş hali olan baatezular gerçeği bilir ve kabul eder. Ayrıca Ork şamanı bir " detect aligment " yapıp söz konusu paladin'in good olduğunu anlarsa pek ala protection from good yapabilir, yapmalıdır.....
saf kötülüğün vücut bulmuş hali olan dimınlar ve devılları bu bahse karıştırmak bence doğru diil. Burda, ana madde düzlemde yaşayan ırklardan bahsetmek lazım. dimın ve devıllar tabii ki kötüdür, bu onnarın varlığının kaynağıdır zaten; ama ana madde düzlemde yaşayan fani ırkları düşünürsek böyle bi genelleme yapamayız. Her ne kadar ırkçı yorumlar yapılsa da :
LourdesTr wrote:Ork şamanı zaten mandalina kadar beyniyle öyle düşünebilir
Ben hala, zavallı ork şamanın, kabilesinin tehdit altında olduunu düşüneceğine inanıyorum. Ben mandalina kadar beyni olan bi ork şaman olsaydım ööle düşünürdüm.
şimdi şunu düşünmek gerek; Baatezu'lar ve Tanar'ri'ler sonuçta Prime ve Planar'ların ölüp vücut bulmuş halleridir, orklar öldükten sonra büyük ihtimalle Tanar'ri olacaktır. Zaten onların kötü olduğunu kendin söyledin. Kötü. Buyur işte? Kötü. Kötü olduklarını kabul ederler. Eeee? Orkların çoğu evil değil midir? (çoğunluğu ce dir) Tamam işte. Hayır büyü'nün aligment'ı good falan da " hmm bu orklar bana uymayan şeyler yapıyor bunlar kötü " diyor gibi bir mantık bir derece ama Tanar'riler Baatezu'lar celestial'ların ajanı da mı " biz kötüyüz " falan diyor
LourdesTr wrote:şimdi şunu düşünmek gerek; Baatezu'lar ve Tanar'ri'ler sonuçta Prime ve Planar'ların ölüp vücut bulmuş halleridir, orklar öldükten sonra büyük ihtimalle Tanar'ri olacaktır.
bunu ilk defa duydum....gerçekmi bu??????????
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Arkadaşlar biliyorsunuz 9 tane hayat görüşü vardır. Hayat görüşlerine göre Planar ve Prime'ların öldükten sonra bulacakları bedenler ve yerleri;
Lawful Good: Archon (bir ihtimal Aasimon) - Mount Celestia (Yedi Cennet)
True Good: Guardianal - Elysium
Chaotic Good: Einhrar - Arborea
Lawful Neutral: Modron (yanılmıyorsam modron du ama modron baatezu gibi bütün bir ad değilde gelugon gibi bir tür falan olabilir, emin değilim) - Mechanus
True Neutral: Bilmiyorum - Outlands
Chatoic Neutral: Bilmiyorum - Limbo
Lawful Evil: Baatezu - Baator (Dokuz Cehennem)
True Evil: Yugoloth - Gray Waste
Chaotic Evil: Tanarri - Abyss
Bu genel olarak söyledim, ama arada 3 tane daha cennet ve 3 tane daha cehennem vardır, Arborea, Beastlands, Gehenna Pandemonium falan gibi. Ã?rneğin Barghestlerin ve Yugoloth'ların çoğu Gehenna'yı sever. Ve bazı yugoloth'larda Gehenna'da beden bulur. Yine mesela Gnomların öldükten sonra gittiği cennet başlı başına farklıdır, bu iki taraflı yani tepe baksanız bile yeri göreceğiniz bir cennettir. Ama genel tablo yukarıdaki gibidir, orkların çoğunun Tanar'ri, good ork da duyulmadığına göre hepsi kesinlikle Lower Planes sakini olacaktır.
bu bilginin kaynağının ne olduğunu mrk ettim. Sanırım greyhawka özgü bişiy olsa gerek. Ã?yle olsa da, tüm diyarlar için böyle bi genelleme yapmak mümkün diildir.
Bu Planescape'dir ve tüm ADND diyarlarını kapsar. Oerth, Toril, Krynn falan Planescape'deki bir çok plane'den biri olan Prime Elemental Plane'in içindedir ve burada ölen Prime'ların ruhları Astral Alem aracılığıyla Outer Planes'de hayat bulur. Ve " Ya yok abi şu değildir buna dahil " diyemezsiniz, tüm adnd setting'leri tartışmasız dahildir.
LourdesTr wrote:Arkadaşlar biliyorsunuz 9 tane hayat görüşü vardır. Hayat görüşlerine göre Planar ve Prime'ların öldükten sonra bulacakları bedenler ve yerleri;
Lawful Neutral: Modron (yanılmıyorsam modron du ama modron baatezu gibi bütün bir ad değilde gelugon gibi bir tür falan olabilir, emin değilim) - Mechanus
Bu genel olarak söyledim, ama arada 3 tane daha cennet ve 3 tane daha cehennem vardır, Arborea, Beastlands, Gehenna Pandemonium falan gibi. Ã?rneğin Barghestlerin ve Yugoloth'ların çoğu Gehenna'yı sever. Ve bazı yugoloth'larda Gehenna'da beden bulur. Yine mesela Gnomların öldükten sonra gittiği cennet başlı başına farklıdır, bu iki taraflı yani tepe baksanız bile yeri göreceğiniz bir cennettir. Ama genel tablo yukarıdaki gibidir, orkların çoğunun Tanar'ri, good ork da duyulmadığına göre hepsi kesinlikle Lower Planes sakini olacaktır.
tmm bu planscape tir verdiğin lower plane bilgileride doğrudur.ama hala ölenlerin (orc, gnome,...vs.vs) orda tanarri, baatezu olarak kalktıklarını açıklamıyor.
bununla ilgili bana official kaynak söyleyebilir misin? 2e, 3e fark etmez..
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
LourdesTr wrote:Bu Planescape'dir ve tüm ADND diyarlarını kapsar. Oerth, Toril, Krynn falan Planescape'deki bir çok plane'den biri olan Prime Elemental Plane'in içindedir ve burada ölen Prime'ların ruhları Astral Alem aracılığıyla Outer Planes'de hayat bulur. Ve " Ya yok abi şu değildir buna dahil " diyemezsiniz, tüm adnd setting'leri tartışmasız dahildir.
FRda bööle bişiy yoktur. Torilde ölenlerin ruhları, Fugue Plane olarak adlandırılan bi düzleme gider. Burada beklerler, ta ki kendi inancına mensup olanların ruhlarını toplamak için bi divine agent gelene dek. Daha sonra bu agent, ruhları alır ve kendi düzlemine götürür. Bu son istirahatgahlarında ruhlar, kendi tanrısının düzleminde varlıklarını sürdürür, başka bir şeye dönüşmezler.
LourdesTr wrote:Arkadaşlar biliyorsunuz 9 tane hayat görüşü vardır. Hayat görüşlerine göre Planar ve Prime'ların öldükten sonra bulacakları bedenler ve yerleri;
tmm bu planscape tir verdiğin lower plane bilgileride doğrudur.ama hala ölenlerin (orc, gnome,...vs.vs) orda tanarri, baatezu olarak kalktıklarını açıklamıyor.
bununla ilgili bana official kaynak söyleyebilir misin? 2e, 3e fark etmez..
Nasıl yani kanıtlamıyor? Magic Missile büyüsünün nasıl yapıldığını kanıtlayabilir misin? Chaotic Evil lar Abyssde beden bulur, Lawful'lar Baator'da. Yanılmıyorsam Pandemonium da da beden bulabiliyordu ce ler. NE ler başta Gray Waste de sonraysa Gehenna da beden bulur. Orclarda diğer yaratıklar gibi aligmentlarına göre tanarri baatezu vs olacaktır. Ruhun Prime bedenini bırakıp Planar bedenini bulmasıdır.
Herhangi bir planescape kitabında yazar bu. Planescape Monstruos Compendium 1 de (2nd edition) ayrıntılı bir şekilde Baatezu Tanarri Yugoloth ve Aasimon açıklıyordu oradan rahatça bulabilirsin.
LourdesTr wrote:Bu Planescape'dir ve tüm ADND diyarlarını kapsar. Oerth, Toril, Krynn falan Planescape'deki bir çok plane'den biri olan Prime Elemental Plane'in içindedir ve burada ölen Prime'ların ruhları Astral Alem aracılığıyla Outer Planes'de hayat bulur. Ve " Ya yok abi şu değildir buna dahil " diyemezsiniz, tüm adnd setting'leri tartışmasız dahildir.
FRda bööle bişiy yoktur. Torilde ölenlerin ruhları, Fugue Plane olarak adlandırılan bi düzleme gider. Burada beklerler, ta ki kendi inancına mensup olanların ruhlarını toplamak için bi divine agent gelene dek. Daha sonra bu agent, ruhları alır ve kendi düzlemine götürür. Bu son istirahatgahlarında ruhlar, kendi tanrısının düzleminde varlıklarını sürdürür, başka bir şeye dönüşmezler.
Vardır efendim, vardır. Hepsi kendi düzlemlerine götürülüp beden bulurlar. Hatta Baatezu olmak için illa ölmeye de gerek yoktur; Erinyes'ler Pep'e giderek Prime ları kandırırlar (veya kendi istekleriyle, en son çarede zor kullanarak getirirler) ve Baator'a getirirler, Baatezu ordularına katılmaları için. Succubuslar Prime'larla rüyalarında ilişkiye girdiklerinde yaşam enerjilerinin bir kısmını çalarlar, ayrıca her ilişki genellikle bir "Alu-Fiend" ile sonlanır, bu da ekstra tanarri demektir (daha doprusu tiefling)
kendi düzlemlerine götürür kısmı tamam da, orada beden bulur kısmına ben hiçbir resmi kaynakta rastlamadım. pıleynsıkeypte bööle dersen bilemem, hiç pıleynsıkeyp kitabı okumadım; ama FR CSde Afterlife başlığında benim söylediklerim yazıyo. Bu succubuslar erinyesler tamam ii diyosun ama net bi kaynak versen, ya da buraya bi alıntı şeklinde yollasan bu metinleri, biz de bilgilenmiş oluruz.
Bu arada, FRda, Fugue plane'de divayn eycıntları beklemekte olan ruhlar, bazen, bu pıleyne baskın yapan tanarriler tarafından zorla alınıp köle edilmeye götürülür. Bazen de baatezular, burada beklemekte olan ruhlarla anlaşarak onları kendilerine köle etmenin yollarını arar (devil's deal - ruhunu şeytana satma geyiği ). Kelemvor da (kendisi ölülerin efendisi ve Fugue plane'in lordudur), çok aşırı olmadıkça, bu mütecavizliği hoşgörür. Ama, tanarriler ya da baatezular tarafından götürülen ruhların beden bulduğunun yazıldığı hiçbir kaynak görmedim.