Angmar's Lord ( Ringwraits Lord )

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Blasted
Kullanıcı
Kullanıcı

Angmar's Lord ( Ringwraits Lord )

Post by Blasted »

LOTR dünyasında bildiğimiz kadarıyla İnsan ve Elf büyü kullanıcıları yok. Zaten büyü fazla göz önünde değil. Ringwraits Lord'undan Angmar'ın Büyücü kralı olarak bahsediliyor filmde kitap'da da öylemiydi ? okuyalı baya oldu ve unutmuşum aklıma takılıyordu eğer öyleyse bana bu konu hakkında bilgi verebilecek biri varmı ?
"For Blood And Honor"
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Angmar's Lord ( Ringwraits Lord )

Post by LourdesTr »

Blasted wrote:LOTR dünyasında bildiğimiz kadarıyla İnsan ve Elf büyü kullanıcıları yok. Zaten büyü fazla göz önünde değil. Ringwraits Lord'undan Angmar'ın Büyücü kralı olarak bahsediliyor filmde kitap'da da öylemiydi ? okuyalı baya oldu ve unutmuşum aklıma takılıyordu eğer öyleyse bana bu konu hakkında bilgi verebilecek biri varmı ?
İnsan elf büyü kullanıcıları olmadığı yanlış. 1 kitapta nehirin taşma sebebi doğal nedenler değil. Evet, Dokuzların Lideri'nden " Cadı-Kral " diye bahsedilir kitapta.
Blasted
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Blasted »

Nehrin taşmasının büyü olduğunu sanmıyorum ama taşlar ve at şekillerini Gandalf yapıyordu. Bu taşma olayını açıklayan birşey vardı Nehri geçmeye cüret edemezler gibi birşey diyorlardı... hatırlayamıyorum pek.. :(
"For Blood And Honor"
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Blasted wrote:Nehrin taşmasının büyü olduğunu sanmıyorum ama taşlar ve at şekillerini Gandalf yapıyordu. Bu taşma olayını açıklayan birşey vardı Nehri geçmeye cüret edemezler gibi birşey diyorlardı... hatırlayamıyorum pek.. :(
Büyü. Herhalde yüzük tayfları geçti diye buzullar erimiş nehir taşmış yoksa? Orada " halkımın gücü onları engeller nehire varabilirsek " geyiği vardır.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

O nehrin taşma olayını Elrond yaptı... Atlar da Gandalf'ın eseriydi çünkü atı gölgeyele'yle muhabbeti baya koyulaşmıştı Rohan'dan beri...

Saygılarımla...
Türklider...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

gandalf gölgeyele ile Balrog ile karşılaşmasının ardından dünyaya geri döndüğübde karşılaşıyor.yani frodo yüzüktayflarını peşine taktığı sıralarda gandalf ile gölgeyele nin birbirini tanımışlığı bile yoktu.
bilgilerinize...........
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Hayır efendim.. Saruman'la kapıştıktan ve oradan kaçtıktan sonra kartal kralı onu Rohan'a bırakıyor ve ondan sonra orada kraldan at istiyor... Kral da gitsin başımdan diye "istediğina tı seç ahırdan ve git" diyor... Sonrasında da Gandalf gölgeyele'yi seçiyor... Fakat gölgeyele gandalf'ı sırtına almıyor ve Gandalf onu ikna edene kadar üç gün peşinden koşturuyor... En sonunda ikna ettiğinde koşmaya başlıyor ve Fırtınatepesi'nde yüzüktayfları ile karşılaşıyor. Orada duramayıp gölgeyele'nin yardımı ile Ayrıkvadi'ye ulaşıyor... Hatta ve hatta dirildikten sonra Rohan kralı ile ilk defa yanında Aragorn, Gimli ve Legolas var iken karşılaşıyor. Bu durumda onun ahırından Gölgeyele'yi yürütmüş olması imkansız...

Saygılarımla...
Türklider...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Oncelilkle kitapta nehri ta$iran ve yuzuk tayflarini urkuten olayi Glorfindel yapiyordu. gandalf golgeyeleyi rohana ilk vardiginda aliyordu. Bu da kartal kral onu oraya ta$idiktan sonra olmaktadir ama filmda olay boyle degildir.

bunun di$inda ME de tabiki buyuculer var. hatta sayilari az da degil. Tabiki bir FR yada DL deki kadar cok degiller ama az da degiller. Bunun di$inde Elf kadimlerinin tamami belli seviyelerde buyu yetenegine sahipler.
Cadi krala gelirsek o buyucuydu ki bu guc yuzuklerine dairde bile gecer.

Edit: Ufak bi düzeltme (Dilbao)
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

TurkLeader'da demiş, felaket habercisi olarak nitelendirildiğinden gandalf, Theoden onu başından çabucak savmak için istediği atı alıp gitmesini ister. Gandalf gölgeyeleyi seçer ama Theoden tabii kudurur bu yüzden, zira gölgeyele ayaklarından kanatlı at (böyleydi yanılmıyorsam)'ın torunlarındandır. Falan filan.
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

Grup, Rohan'a yaklaştığında Gandalf'ın "Burada iyi karşılanmayı beklemeyin" geyiği de buradan çıkıyordu galiba..
Desiratus Fatum..
Desiratus Bellum...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Orta Dünya'da elf ve insan büyü kullanıcıları mevcuttur. Angmar'ın Büyücü Kralı'da onlardan biridir. En basitinden Aragorn bile heal büyüsü yapar. Kitapta bundan iyileştirme gücü olarak söz eder. Ayrıca Dragonfire'ın belirttiği gibi Elf Kralları'nın -özellikle Valinor'dan gelmiş olan sürgün Noldor Kralları'Nın- büyüleri kudretlidir. Zira 'Gücün şarkıları'nyla eğitilmişlerdi Kadim Diyar'da.
Ayrıkvadi'deki taşkına gelince; Dragonfire aklında yanlış kalmış. O taşkın Elrond'un emriyle oluyor, Gandalf da -can sıkıntısından heralde :P- süvari şekilleri ve de bazı kayaların yuvarlanması gibi detaylar ekliyor.
Turkleader'ın da belirttiği gibi Gandalf Gölgeyele ile Orthanc'daki esaretinden kaçtıktan sonra tanışıyor.
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Hmm baktim az once. Glorfindel oradaki "I$iktan parlak siluet" mi$. Bunlari korkutan elrondun kudreti ve gandalfin yardimlariymi$. Eh tabiokumayali yakla$ik bir 6 yil olmu$tur. Okadarcik da olsun :P
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Evet aynen öyle. En azından Frodo öyle görüyor. Diğer tüm şekiller kararırken; siikleşip solmayan, aydınlık bir şekil olarak Glorfindel'İn öteki halini görüyor.
Gwaihir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gwaihir »

fingolfin wrote:Evet aynen öyle. En azından Frodo öyle görüyor. Diğer tüm şekiller kararırken; siikleşip solmayan, aydınlık bir şekil olarak Glorfindel'İn öteki halini görüyor.
Bunun sebebi orta dünya elflerinin aynı anda hem maddi hemde ruhlar düzleminde aynı anda yaşamasıdır. Nehiri taşıran Elron dur. Ve evet orta dünyada kitapta büyü kulanıcısı olarak geçmesede özellikle elfler arasında büyü kullaıcıları vardır.
Khorrl Xornbane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khorrl Xornbane »

Olorin(Gandalf), Cirume(Saruman), Allatar, Palando( mavi büyücüler; ama başlarına ne geldi hala belli değil) ve Radagast...Sanırım büyücü olarak adlandırılan büyücüler bu kadardır.

Tbii Elflerin Cure Light Wounds fln saymazsak...
The dwarfs were warriors
of the mountains
in armor of steel and gold
adorned with the faces
of their ancestors
Post Reply