paladin

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
paladine
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paladine »

işte zaten meselede bu elflerde ta ankaradan kalkıp gelipte istanbulluları kurtarmak istemiyor onlar ankarada mutlular ama çokta üzülüyorlar !!!!!! şimdi haklarını yemiyelim.

tek düşündükleri kendi rahatları arkadaşlar kabul edin kimse onlardan legolas olmalarınıda beklememeli hele paladin asla
garbahad
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by garbahad »

tanrıyla yakında uzaktan ilgisi olamaz bence bunu sebebi ehlonna neutral
good fakat paldin sadece lawful good olabilir dolayısıyla olay tanrıda bitmio paladinlerin tanrısı heironeousdur paladin insanı kurtaracaktır alternatifi yok bence bunun kurallar öyle öngörür. Bu arada 3rd ve 3.5 yazış ne varsa 2nd da var 3 ve 3.5 tamamen ticari bana kalırsa ha oynuyoruz ama ben hala 2nd ı tercih ederim.
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

2nd bence de en iyisi, ama yine de en iyi sistem bildiğiniz alıştığınız sevdiğiniz sistemdir. White Wolf sistemi de çok başarılı, hatta FRP'yi o sistemle oynadığımız da olmuştur. Hatta böyle bi başlık açıyım da sistemleri kapıştıralım en iyisi ehehe...

Paladinlere gelince, 3rd edition'un getirdiği saçmalıkları bi kenara koyarsak 2nd editionda paladinleri sadece insanlara özgü bi kavram olarak görüyoruz. Bunun ahlaki ve toplumsal nedenleri de paladinliğin sadece insanlara ait olmasını mantıklı bi şekilde ortaya koyuyor. İyi bi tanrının rahipleri halk arasında uygun gördükleri çocukları (bunlar genelde dindar ailelerin çocukları veya yetimler arasından)seçip aralarına katıyolar ve eğitiyolar. Paladinlik sadece kılıcı eline alıp inancı uğruna kötüleri biçmekten ibaret değil, bissürü kiti var ve bu kitler bildiğimiz anlamda bi ortaçağ feodal şövalyeden bi templara kadar değişebiliyor ki bu ancak teokrasinin hüküm sürdüğü bi ülkede olabilecek sınıflar. şimdi bi half-orc toplumu buna zaten izin vermez, mümkün değil, saçma! :???:
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

1) half-orc toplumu diye bişiy yoktur, aynı half-elflerin toplumu olmadıı gibi, bunu, bu başlıktaki daha önceki bi msjımda yazmıştım, zahmet edip okusaydın görürdün.

2) Böyle bi toplum olsa bile, ben, half-orc paladinin o toplum içerisinde paladinlik yapması gerektiğine dair bişiy söylemedim. Bu zaten olmaz. Drizzt, Menzoberranzan'da mı kalıp Mielikki'nin rencırı oldu?

3) Saçma ne demek? Ne zamandan beri insannarın fikirlerine saçma denebiliyo forumlarda?
War, war never changes...
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

ElvenBard wrote:Paladinlik sadece kılıcı eline alıp inancı uğruna kötüleri biçmekten ibaret değil, bissürü kiti var ve bu kitler bildiğimiz anlamda bi ortaçağ feodal şövalyeden bi templara kadar değişebiliyor ki bu ancak teokrasinin hüküm sürdüğü bi ülkede olabilecek sınıflar. şimdi bi half-orc toplumu buna zaten izin vermez, mümkün değil, saçma! :???:
Abi drowların içinden iyi yönelimli biri çıkıyor da, elflerin, yarı-orkların içinden insanlara önem veren, feodal yapıya uyum sağlayabilen biri çıkamıyor ha. Abi nasıl bir tezattır bu ya?

Doğru paladin'nin bir sürü kiti olabilir. Ve bu dediğin kitlerin hepsi feodal bir düzen gerektiriyor olabilir. Ama bence kitler sadece nasıl RP yapılacağı konusunda ipucu vermesi için yaratılmış şeylerdir. Dolayısıyla illa ki bunlara uyacaz diye bir şey yok ki. Ben bir elf NPC paladin yaratırım, adam ne klasik ortaçağ şövalyesi gibi, ne de templar gibi davranır. Onun iyilik getirdiği yerler, kendi ormanı ve ormanın yakınında ki goblin kaynayan dağlardır. Bunun ne gibi mantıksız yönü olabilir ki...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

sadece human ların paladin olması bence de çok saçma.Ayrıca paladinlerin sadece good olmasıda kabullenilir gibi değil.
Ne yani bir paladin kendini evil bir tanrıya ya da neutral bir tanrıya adayamaz mı.
Bence elf paladin de olur half orc paladinde olur.Hem de bayağı iyi olur.
bu konuda her türlü görüşünüze açığım.
Kovuktakilere selamlar...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

paladinin lovfulluğu da gudluğu da kesindir. o konudan taviz verirsek, konuştuğumuz sınıf paladin olmaz. ayrıca, paladin kiti diye bişiy var mı bilmiyorum ama burda konuştuğumuz şey paladin sınıfının kendisi. Yani, Knights of the chalice gibi bi tarikatın mensupları hakkında konuşmuyoruz burda. Bu nedenle, paladinin LG olması konusunda karşı fikre ben hyr diycem.
Eldarin wrote:Ne yani bir paladin kendini evil bir tanrıya ya da neutral bir tanrıya adayamaz mı.
adar tabi... ama paladin olmaz. o tanrının inananı, o tanrının savaşçısı, o tanrının rahibi, vs... olabilir ama paladini olmaz. Paladin dediğin fedakardır, erdemlidir. Hangi ivıl ya da nötral tanrı, kendi inananlarından böyle bişiy ister ki?
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

bu benim kişisel görüşüm zaten.kimseyi ikna etme gibi bir niyetim yok.Takhisis knight lar bence buna çok güzel bir örnek.
Katılıp katılmama hakkı da size ait tabi gene....
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

DL CSde takhisis Knightler paladin diil ki
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

tamam canım.ama bedenen ve ruhen tanrılarna bağlı olmaları tıpkı paladinlerinkine benziyor.bu yüzden güzel bir örnek dedim.burdan yola çıkarakta evil ya da neutral kiselerin de paladin olabileceğini öne sürüyorum.kural ktaplarında yok böyle birşey tabii ki o ayrı.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

annıyorum senin demek istediini Eldarin; ama senin tarifin, paladin tarifiyle uyuşmuyo. paladin için benim en önemli gördüüm iki nokta, fedakarlık (self-sacrifice demek istiyorum, tam türkçesi fedakarlık mıdır acep?) ve erdemdir. Takhisis knightlarda erdem var; ama fedakarlık yok. Bir tanrının öğretileri arasında bu iki unsur yoksa, o tanrının paladini olamaz.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

eh.paladin in doğası hakkındaki görüş ve düşüncelerimiz farklı olduğuna göre bu konuda tartışacak başka bir durum yoktur tahminimce.ama bence gene de tanrısı müridine yıkımı emrediyorsa bunu yerine getiren kişide paladin olabilir ya da olmalı diye düşünüyorum.bilmem katılır mısın?
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

eh.paladin in doğası hakkındaki görüş ve düşüncelerimiz farklı olduğuna göre bu konuda seni daha fazla zorlayamam.ama bence gene de tanrısı müridine yıkımı emrediyorsa bunu yerine getiren kişide paladin olabilir ya da olmalı diye düşünüyorum.bilmem katılır mısın?
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

maalesef katılamıycam buna da... düşünce şeklini anladım, her şeyi kendi içinde bi mantığa oturtuyosun; ama paladinlik müessesesi, senin düşüncelerine uymuyo :D . Yıkım emreden bir tanrının buyruğunu yerine getiren kimse o tanrının rahibi, inananı, vs.. olabilir; ama paladinlik bu diildir.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

sanırım ikimiz de birbirimizi ikna edemeyeceğiz :D .Demin bir paladinde olması gereken iki özellikten bahsetmiştin.Sacrifice ve erdem.
Paladin i sadece bu iki kutunun içine sığdırmak beni hiç rahatlatmadı.bu konuyu biraz açar mısın?
Post Reply