Ellenium'a ilginin azlıının sebebi??
Bu kadar güzel hikayeli kurgulu karakterli romanlarında neden bu kadar az konuşulduuna dairde bi teorim var, ne kadar az hatalı tarafı varsa o kadar az konuşuluo böle işler... bizim sitede de böle oluyo sanırım...
saygılarımla...
saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
-
winterwolf
- Kullanıcı

Az konuşuluyor çünkü Ellenium'un bir campaign settingi olmaması. Yani insalar Tamuli ve Eosa'da kendilerine ait bir karaterle kendi maceralarını yaşıyamıyorlar. O yüzdendir ki bu tip kitap tartışma başlıkları hariç başka hiç bir yerde geçmiyor adı bu serinin.
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
-
FreyaImplorer
- Kullanıcı

-
winterwolf
- Kullanıcı

Haklısın aslında ama ne yaparsın. Bence de özellikle Belgaraid serisi çok çok daha fazla ilgi hakkediyor Eddings'in ama insanlar genelde DL ve FR yi tartışmayı tercih ediyorlar.drizzt_chosen wrote:tamam da insan oyun olarak oynayamıyolar falan da msela kitap olarak da farkındaysan fazla ne övgü alıo ne yergi...
saygılarımla...
Başka bir sebep de buna benzer bir şeyler olabilir. şimdiye kadar bu kitabı okuyanlardan hiç yergi duymadım. Herkes beğenmiş kitabı. Tabi herkes aynı fikirde oluncada fazla tartışma olmuyordrizzt_chosen wrote:Bu kadar güzel hikayeli kurgulu karakterli romanlarında neden bu kadar az konuşulduuna dairde bi teorim var, ne kadar az hatalı tarafı varsa o kadar az konuşuluo böle işler... bizim sitede de böle oluyo sanırım...
saygılarımla...
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
I$in dogrusu para verebilecegin en iyi seriler derim ben. David eddings muhte$em bir kurgulama ve hic sevmeyeni bile baglayan politik sava$lari muhte$em pandion $ovalyeleri ka`el ve mavigul un sonsuz sava$i. Styric in 1000 genc tanrisi ile ba$ka hicbir dunyaya benzemeyen , karakterler bakimindan zengin, derin ve iyi oturtulmu$ ayricada cok eglenceli 2 seridir. $iddetle tavsiye ederim. Benim Fantastik kurgu dunyamda buyuk bir yer edinmi$tir David EDDINGS.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
Para vermesem de ödünç alsam nasıl olur
. Arkadaştan ödünç almıştım Elenium'u öyle okumuştum fakat serinin 3. kitabını kaybettiğinden öyle kaldı bende...
Bu arada seriye ilginin azlığının bir kaç sebebi var. Ã?ncelikle söylendiği gibi bir settingi yok ve bu tartışma olanaklarını kısıtlıyor. İkincisi DL ya da Drizzt'ten anlatım ve kurgu olarak iki gömlek üstün olması. Bu kaliteli anlatım bazı kişiler için fazla karmaşık olabiliyor sanırsam dolayısıyla karakterleri hakkında bu kadar tartışma yapılmıyor.
Bu arada seriye ilginin azlığının bir kaç sebebi var. Ã?ncelikle söylendiği gibi bir settingi yok ve bu tartışma olanaklarını kısıtlıyor. İkincisi DL ya da Drizzt'ten anlatım ve kurgu olarak iki gömlek üstün olması. Bu kaliteli anlatım bazı kişiler için fazla karmaşık olabiliyor sanırsam dolayısıyla karakterleri hakkında bu kadar tartışma yapılmıyor.
ama galiba sadece türkiyede diil dünyada da pek fazla bahsi geçmio, çünkü bakıosun o kadar fazla site, bilgi falan yok, ayrca Fr ve Dl'nin hanki kitabı olursa olsun bi sürü resmi var nette, Sparhawk ve arkadaşları hakkında nerdeyse hiç yok, bilen varsa yazıversin adresini bende topu topu 3-4 foto var...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
-
winterwolf
- Kullanıcı

Abi yurt dışında ilgi az çünkü bizim daha bir iki sene öne okuyabildiğimiz kitaplar, yurt dışında 9-10 sene çıkmış. Haliyle insanların tartışacak bir şeyi kalmamıştır artık.drizzt_chosen wrote:ama galiba sadece türkiyede diil dünyada da pek fazla bahsi geçmio, çünkü bakıosun o kadar fazla site, bilgi falan yok, ayrca Fr ve Dl'nin hanki kitabı olursa olsun bi sürü resmi var nette, Sparhawk ve arkadaşları hakkında nerdeyse hiç yok, bilen varsa yazıversin adresini bende topu topu 3-4 foto var...
Site sorarsan, aşağıdaki site fena değil, gerçi kaynak olarak o kadar kapsamlı bir şey değil ama idare eder.
Bu arada Belgaraid'in geçtiği dünyanın şöle büyük temiz bir haritasını bulabileceğim bir yer var mı???(yukarıdaki adreste olan harita çook karmaşk
-
winterwolf
- Kullanıcı

Benim kafa iyiden iyiye gitti bu aralar. Gene linki koymamışım.winterwolf wrote:Abi yurt dışında ilgi az çünkü bizim daha bir iki sene öne okuyabildiğimiz kitaplar, yurt dışında 9-10 sene çıkmış. Haliyle insanların tartışacak bir şeyi kalmamıştır artık.drizzt_chosen wrote:ama galiba sadece türkiyede diil dünyada da pek fazla bahsi geçmio, çünkü bakıosun o kadar fazla site, bilgi falan yok, ayrca Fr ve Dl'nin hanki kitabı olursa olsun bi sürü resmi var nette, Sparhawk ve arkadaşları hakkında nerdeyse hiç yok, bilen varsa yazıversin adresini bende topu topu 3-4 foto var...
Site sorarsan, aşağıdaki site fena değil, gerçi kaynak olarak o kadar kapsamlı bir şey değil ama idare eder.
Bu arada Belgaraid'in geçtiği dünyanın şöle büyük temiz bir haritasını bulabileceğim bir yer var mı???(yukarıdaki adreste olan harita çook karmaşk)
http://www.eddingschronicles.com/