Willow wrote:Krynn en son yaşanan Ruhlar savaşından sonra tamamen bölünmüş duruma geldi. Elfler ve insanlar arasında hala durdurulamayan kavgalara karşın cüceler ilk defa kapılarını açtılar. Cüce ve Elf işbirliği Krynn'de dikkat çeke dursun inlerine çekilmiş (yada tıkılmış) ejderhalar sadece ömürlerini sürdürebilecek kadar yiyeceği görebiliyorlardı. Mina'nın bıraktıklarından sonra Krynn tekrar inancını yitirdi. İnanılacak birşeyin olmadığı Krynnde artık para yerine krallara tapılıyor krallar tanrı yapılıyordu. Elfler Solamniyalılara saldıra dursun ejderhalarla birlikte Krynn'den sürülmüş olan büyücüler sadece Palanthas'ta yaşayabiliyordu. Bir büyücüye zorla yaptırılan bir büyü sonucunda Palanthastan dışarı çıkmak için herhangi bir büyü işe yaramıyordu. şehirin kapılarından çıkmaya veya girmeye çalışan her büyücü için ölüm emri vardı. İnsanlar ve Elfler her fırsatta kavga ediyor işin ilginç yanı ilk defa ogrelerde elflere yardım ediyordu. Elfler ve diğer ırklarda büyüyü yasaklamıştı. Fakat Cüce , Elf , Ogre işbirliliğine karşın insanların tek bir şansı kalmıştı. Büyüyü kabullenmek. Buna karşın dünyanın heryerinden büyücüler insan topraklarına doldu.
pek bir saçma olmuş... elfler bir kere toplum olarak "good" eğilimli... cüceler desen hepsi delikanlı... (kötüleri burada söz konusu değil zaten onları es geçtim)
Bu iki ırkın birlikte olması eyvallah da... Ogreler nereden çıktı? bir kere zeki değiller, ikincisi toplum olarak kötü eğilimliler. Bunların cüceler ve elflerle işbirliği yapması zaten "olanaksız" şeyler...
Elfler niçin solamniyalılara saldırdı onu çözemedim... Palanthas'a büyücü akını varsa nasıl giren çıkan öldürülüyor?
Sana öğrenmeni "tavsiye" ettiğim üç şey var;
*bir: politika.
*iki: FRP.
*üç: Satranç
Böylece yazdığın hikayelerde mantık hatalarına düşmezsin... çünkü kimin kime nasıl davranacağını ve niçin arkasını kollaması gerektiğini bilirsin... Ve iyilere karşı bile niçin arkanı kollaman gerektiğini...
Bilmem anlatabiliyor muyum?
NOT: Devamlı eleştiriyorum... Katkıda bulunuyor muyum? Bence evet çünkü dediklerimi yaparsa gerçekten çok iyi bir yere geleceğinden eminim. Uğraşmak güzel bir şey ama benim gibi ukalaların madarası olmasın diye daha benim gibilerden bir tane varken söylüyorum... İleride bir yığın olacak... O zaman altından kalkamaz bu tür baştan başlayan şeylerle...
Saygılarımla...
Türklider...