FRPWORLD UO SUNUCUSUNDA OLACAKLAR

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Peki arkadaşlar , herşey tamamda bu server kurulması için altyapı hazırmı?Hangi servis sağlayıcıdan oynayacağız?FRPWORLD den oynayınca olacakmı?Yoksa bağımsız mı oalcak(bence olmasın)ben bu tip işleri pek bilmediğimden birisi bilgilendirise port falan ne zamn açılacak gibi memnun oluruz...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Willow
Kullanıcı
Kullanıcı

Sorular

Post by Willow »

1) Serverimiz RUNUO emülatörünü kullanacak... Neden Sphere diil ? Manyakmıyız biz ? on dakikada Spherede server açabilecekken RUNUO neden ? Ã?ünkü RUNUO FRP olarak daha geniş bir çerçeve sunuyor.
2) Haritamız Krynn olacak biliyorsunuz... Sosaria'da olabilir diye düşünüyorduk ama Krynn olarak kararlaştırdık.
3) Hangi porttan bağlanılacağı filan FRPWORLD'e bağlı ki henüz daha evet cevabıda alamadık. Yani hala serverin olmama ihtimali var. Sanırım en geç Pazartesi cevabımızı alacağız
4) FRPWORLD bağımlı olacak. Yani bir üyeden istediklerimiz öncelikle FRPWORLD forumlarında aktif üye olmalıdır. İkinci olarak forumlara bir background yazımı isteyeceğiz. Aynı zamanda üyeleri bir zaman diliminde izlemeye alıp ciddi bir rpcimi yoksa dalgayamı vuruyor diye gözetleyeceğiz. Buna görede üye silimi olabilir.
5) FRPWORLD'un vereceği cevap ve bağlantıya göre bazı kararlar alınacak. Yani eğer frpworld kabul eder ve iyi bir bağlantı verirse çok iyi scriptler yazabiliriz.
spawn77
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by spawn77 »

Runuo kesilikle rp ye daha uygun değildir.(bana göre) kesinlikle runuo yu sevmem sevenede rastlamadım. Ama tabikide vardır çok seven eğer runuo olacaksa aktif olarak oynuyacağımıda pek sanmıyorum. Ama yinede destek olurum.

saygılar.
I am the banisher, the ill will that snuffs the final candle
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Spawna katılıyorum,Runuo ile olmaz bu iş,Sphere daha biçilmiş kaftandır(Bence!)
Jacta alea est.
Willow
Kullanıcı
Kullanıcı

Eveet

Post by Willow »

Arkadaşlar birinci olarak sphere sadece PvP shardları için uygun. Ã?ünkü PvP shardları için gereken tek şey birkaç tane süper kuvvetli item , full spell book birde pvp şehri. Fakat FRP bundan daha fazlasını ister. Bu istekleri ancak Runuo karşılayabilir. birinci olarak Sphere sadece basit serverlarda kullanılır. Sphere'in scripting dili çok başarısız , basit ve dardır. Belli konseptlerin dışına çıkamazsınız. Fakat CSHARP diye adlandırdığımız ve Runuo'nun kullandığı scripting dili çok daha geniş bir açı kazandırır codera. Arkadaşım bizde spherede server açmayı biliriz iki günde. Ama Runuo daha geniş daha özgür bir açı kazandırıyor ultima online'a. Birinci olarak Runuo'da çok yeni itemlar ve sistemler var. Ayrıca bizim aklımızdaki dünya ancak Runuoyla mümkün olabilir. Yani istiyorsanız Wolfla yapalım. Lütfen arkadaşlar Runuo'yu iyice incelemeden karar vermeyelim. Runuo ile server açmadanda sphere'i desteklemeyelim
spawn77
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by spawn77 »

Uzun zaman spharede oynadım run uo da. Boşu boşuna uğraşıyosun. asıl sphare da iyi bir server açmak çok zordur. yeni item yaratmak yeni dünya hazırlamak Ã?OOk daha zordur run uo dan. Sphare run uo tartışması yaratmak istemiyorum ama run uo çok adi ve kötü bir sistem üzerine kurulu. ve iğrenç bir denge sistemine sahip. ayrıca asıl pvp üzerine kurulu sistem run uo dur Birazda pvm run uo da mevcut. Ayrıca run uo da Hazır yeni itemların olması benim gibi o başkalarınna göre Yeni olan itemlaradan sıkılmadığım anlamına gelmez.run uo yuda Çok fazla incelemiş bulunmaktayım. Kesinlikle bu konuda bilgisiz olduğumu kabul etmem. Ayrıca run uo da ne yazıkki rp yi kısıtlayıcı engeller mevcut. daha doğrusu krynn deki rpyi kısıtlayıcı etmenler mevcut. bu ultima dünyası olabilir. ama Siz yeni bir dünya yaratacağınıza göre Bu çok kısıtlayıcı olacaktır. ayrıca kyrnn dünyasını iyi bilen biri olduğumu sanıyorum. eğer bir yalnış görürsem Sölerim. altına girdiğiniz iş büyük iyi çalışmanız gerekecek

saygılar....
Maytere
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Maytere »

hehehe evet. kitle bozulma yönüne yıkılırsa ya kırarsın, ya da bozulmayı kabul edersin. ama kuruların yanında yaş da yanarsa güvenirliği ani şekilde sarsabilir onun için karar mevkisinin sağlam olması lazım. Bu arada gördüğüm kadarıyla yapacağınız şeyler uzun kodlar gerektiriyor. Sakın arada sıkılmaya fln kalkmayın böyle bi shard bulunmaz çünkü :D
Willow
Kullanıcı
Kullanıcı

Spawn

Post by Willow »

Spawn ben 3 yıllık ownerım spherede. İstersen bakalım hangimiz daha bilgili ? Ayrıca istersen ben sana sphere'de bir server açayım haftaya dibin düşsün ? Maytere sende çok iyi bilirsin ki c# yani CSHARP'da çalışmak zordur. Bazen bir script insanın günlerini alabilir. Sphere'de script yazmak ise çok basit. Sphere'de en zor scripti en fazla bir günde yazabilirsin. İkinci mesleye gelelim. Runuonun Sphere'den daha başarılı olduğunu iki şekilde görebilirsin. Birincisi www.gamesites200.com'daki serverların yüzde doksanının runuo kullanıyor ve rp shardı olmasından ikinciside piyasadaki en büyük server kitlesine sahip emülatör olmasından. Yani sence yüzbinlerce server sahibimi haklı yoksa senmi ? Sphere daha güzel olsa dünyadaki srv sahiplerinin yarısından fazlası neden Runuo kullanmak gibi bir eziyete katlansın Sphere'in yanında ?
spawn77
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by spawn77 »

Run uo daha yeni. Daha değişik. Daha kolay :!: ayrıca olaylara böle bakma sakın. çok çocukça bir yaklaşım. onlar daha çok kişi bu yüzden onlar haklı sen değilsin bla bla bla.Ayrıca 3 yıllık ownerim diyosun oyun 1998de çıktı ve çıktığı günden oynamaya başladım. Sen hiç oside oynadınmı. Yada her hangi bi yabancı serverda. Yada sananede :D Bu oyunun altından girip üstünden çıktım. Ve sadece mmorpgolarak bu oyundada kalmadım. Daoc swg shadowbane everquest ragnarok online. (en iyisi daoc du tabi :D) Ve daha sayamadıklarımı oynadım. yani mmorpg sistemini iyi bilirim. Tartışma iyice gereksizleşiyor. Ayrıca ben senden daha çok şey biliyom demmeki ben haklıyım kafasınıda değiştir. Bu şekilde bir yere varamazsın. Ayrıca kyrnn dünyasını yaratmak sadece Ultima online oyununu bilmekle olmaz. ikisinide çok iyi bilip ondan sonra karar vermek lazım. Sphare run uo? Bundan sonrada destek olmayı kesiyorum. O ben senden daha çok şey biliyorum istiyosan karşılaştıralım lafı Bana eski okul yıllarımı hatırlattı. ben size yardım etmek isteyen bi adamım. Beni karşınıza alıp topa tutmanızda hiç hoşuma gitmedi

Size başarılar...
Willow
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Willow »

Spawn ben seni topa tutmadım. Sadece sana dedimki bu oyunun staff aleminde ve emülatör aleminde çok düşüp kalktım. Birçok serverda gm lik yaptım. Oside oynamadım çünkü çulsuzum. Ama her türlü yabancı serverda oynadım...Genelde yabancı serverlarda gmlik yapmış olsamda Theselia'dada gmlik yaptım. Alter Realmda , etheral destiny'de , uo dreams'de , alternate-pk da gm lik yaptım. Daha sonra buralardan ayrılıp kendimi sphere'e verdim. Scripting dilini öğrendim map editlemeyi öğrendim verdata editlemeyi hues editlemeyi öğrendim. Yavaştan yavaştan script yazdım ve sonunda avrupada server açtım. Orta düzeyde sevildi. 200 üye filan oldu. Avrupanın en büyük serveri İngilterenin Nebulası uo dreamsin scriptlerini inceledim... Osininde scriptlerini inceledim. Yani meselenin aslı şu : Runuo ve Sphere arasında gerçek anlamlı bir savaş var. Sphere UO için en iyi emülatör. Fakat Age of Shadows'da Runuoyu asla geçemez... Sphere henüz Age of Shadows'a tam modifiye bir versiyon geliştirememişken lütfen daha üstün olduğunu savunmayın
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Yazından anladığım kadarıyla 3d server olacak?Doğru mu?
Jacta alea est.
tifileray
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tifileray »

Arkadaşlar bende katılmak istiyorum bu ultimatee her ay para ödemek mi lazım yoksa bedava mı?

Ona sarılıyım mı?
Thibbledorf Pwent
Quest_For_Tanelorn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quest_For_Tanelorn »

3d server olmasın AoS un 2d si de var öyle yapılması daha uygun olur bence ve dragon lance nin dünyasını yapmak aylar alır.ben 1 sene kadar önce bir server görmüştüm adamlar Kryn ı yapmışlar onlardan haritayı alabiliriz çünkü harıtaı kendimiz yapacaksak 2006 dan önce başlayamayız bir çok şeyden bahsediyorsunuz level,yaş,yeni skiller, ırklar yeni yaratıklar bunları yapmak kolay değil ben şu an google dan arıyorum o serverı ama 100 kadar sayfa var ve işim uzun sürecek.. ve son bir şey daha 3d yaparsanız lagdan kimse oynayamaz second age de bile lagdan ölüyoruz...
Quest_For_Tanelorn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quest_For_Tanelorn »

hala arıyorum bulabilirsem cok yararı olur Dragon lance sitesinin forumlarında sordum
legacy_user_1144

Post by legacy_user_1144 »

Quest_For_Tanelorn wrote:3d server olmasın AoS un 2d si de var öyle yapılması daha uygun olur bence ve dragon lance nin dünyasını yapmak aylar alır.ben 1 sene kadar önce bir server görmüştüm adamlar Kryn ı yapmışlar onlardan haritayı alabiliriz çünkü harıtaı kendimiz yapacaksak 2006 dan önce başlayamayız bir çok şeyden bahsediyorsunuz level,yaş,yeni skiller, ırklar yeni yaratıklar bunları yapmak kolay değil ben şu an google dan arıyorum o serverı ama 100 kadar sayfa var ve işim uzun sürecek.. ve son bir şey daha 3d yaparsanız lagdan kimse oynayamaz second age de bile lagdan ölüyoruz...
3D yada 2D server diye bişey yok.Sen istersen 3D girersin istersen 2D girersin bu senin seçimin yani.Mesela Dark Venue'ye ister 2D ister 3D bağlanabiliyorsun.Bu yüklerkenki seçimin..İkincisi 3D de lag problemi olmaz sadece makina kasılır eğer sağlam bir ram'in yoksa
Locked