yerdeniz
-
galadlirim
- Seçilmiş Savaşçı
yerdeniz
yerdeniz in 4 kitabı var ve ben daha 2. sindeyim bence çok orjinal ler..isimleri.1. yeniz büyücüsü,2.atuan mezarları,3.en uzak sahil,4.tehanu.
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Ben bu seriyi okuyalı uzun zaman oldu.
Değişik bir yaklaşım sayılabilir. Ama hikayeler açısından tam oturmuş hissedemedim. Birçok kısma kendi başınıza bir yorum getirmek zorunda kalıyorsunuz. Diyardaki farklı bölgelerde farklı büyü sistemleri ilginçti.
Değişik bir yaklaşım sayılabilir. Ama hikayeler açısından tam oturmuş hissedemedim. Birçok kısma kendi başınıza bir yorum getirmek zorunda kalıyorsunuz. Diyardaki farklı bölgelerde farklı büyü sistemleri ilginçti.
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
eddings dışındaki hemen hemen tüm fantastik diyarlara ait kitap serilerini okudum ve şunu söyleyebilirimki, yüzüklerin efendisi'nden sonraki en oturmuş, en olgun dünya yerdeniz idi. Dörtleme(ki altılama haline geldi yanılmıyorsam) sparrowhawk üzerinden aslında bir insanın hayatını anlatır, her kitap bir dönemdir; çocukluk, ergenlik, cinsellik, olgunluk....ve öylesine güzel işlenmiştirki konu...beni gerçekten çok etkiledi, sparrowhawk'ın büyük gücü ama mütevaziliği(raistlin baksında utansın), dünyadaki "isim"lerin özelliği ve tabi kalessin....offf...çok güzel kitaptır. FRP'nin, fantastik diyarlar ve rüyaların her köşeden çıkan goblinler, etrafa meteor swarm basan heryeri magical item kaynayan wizardlar olmadığını anlarsınız bu seri ile...Herkes mutlaka ama mutlaka okumalı.!
-
Cyan Bloodbane
- Kullanıcı

David eddings elenium serisi.Sparhawk babanın seriside denilebilir.Kesinlikle herkez okumalı.
Sparhawk adındaki şövalyenin prenses Ehlenayı kurtarmaya çalışması ve cüce trolün dövdüğü içinde trol tanrılarının gücü olan safir gül bhelliumu aramasını anlatıyor.Herkez okusun.
İki veya üç hafta sonra mallorya serisinin 5. ve son kitabı çıkıyor.Vatana ve millete hayırlı olsun.
Ursulanında yeni bir kitabı çıkmış duyduğuma göre.
Sparhawk adındaki şövalyenin prenses Ehlenayı kurtarmaya çalışması ve cüce trolün dövdüğü içinde trol tanrılarının gücü olan safir gül bhelliumu aramasını anlatıyor.Herkez okusun.
İki veya üç hafta sonra mallorya serisinin 5. ve son kitabı çıkıyor.Vatana ve millete hayırlı olsun.
Ursulanında yeni bir kitabı çıkmış duyduğuma göre.
yazarı ursula k leguin'dir, konu temel olarak saprrowhawk nicknameli büyücünün hayatını ele alır, çocukluğundan orta yaşlarının sonuna kadar olan süreç. Her kitap ayrı bir hikaye anlattığı için konu bazında olaya girmiyecem lakin dünya hakkında bilgi vermek gerekrise, yerdeniz pek çok adalar diyarıdır, büyü özellikle roke adasındaki ustalr tarafından öretilir, büyünün temeli isimlere dayanır çünkü yerdeniz'deki herkesin ismi gizlidir. İsimleri bilen onlara sahip olanlara hükmedebilir. Olaylar gelişir....
-
Quest_For_Tanelorn
- Kullanıcı

herkes ayrı birşey söylüyor biri skylancer kardeş sen ursula diyip sparhawk ı anlatmışsın..Yerdeniz serisi çok derin bir yolculuk ve ağır bir seri ben okuyamadım.ben henüz bu kadarına hazır değildim.diğer serilere göre daha muğlak daha belirsiz..
Far far beyond the island
We dwelt in shades of twilight
Through dread and weary days
Through grief and endless pain!
We dwelt in shades of twilight
Through dread and weary days
Through grief and endless pain!
yerdeniz gerçekten mistik bi havaya sahip deişik bi kitap serisi, karakterlerin işlenişi, dünyanın güzel ve karanlık yapısı, daa doğrusu seri güzel işte, herkese tavsie ederim..
tavsie ve saygılarımla....
tavsie ve saygılarımla....
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...