Bir zamanların low-res 16 renk oyunlarını biz yapam
Bir zamanların low-res 16 renk oyunlarını biz yapam
Merhabalar yine ben,
şimdilerde bakıyorumda birçok insan eski oyunlardan konuşup duruyor(bu foruma özel demiyorum) bir de şu durum var işin aslı bu tür oyunları yapmak artık eskisi kadar zor değil...
İşin özeti görüşlerinizi bekliyorum...Umarım iyi bir ilgi olur
OQLANTH the oqlanth
şimdilerde bakıyorumda birçok insan eski oyunlardan konuşup duruyor(bu foruma özel demiyorum) bir de şu durum var işin aslı bu tür oyunları yapmak artık eskisi kadar zor değil...
İşin özeti görüşlerinizi bekliyorum...Umarım iyi bir ilgi olur
OQLANTH the oqlanth
Alp Er Tunga öldi mi?
Issız acun kaldı mı?
Ã?dlek öcün aldı mı?
İmdi ürek ırtılır
Alp Er Tunga Sagusu Divan-ı Lügant-ı Türk
Issız acun kaldı mı?
Ã?dlek öcün aldı mı?
İmdi ürek ırtılır
Alp Er Tunga Sagusu Divan-ı Lügant-ı Türk
comodore, atari, amiga...
Türkiye'de demode ama yurt dışında hala Atari, amiga vee comodore çılgınlığı devam ediyor. Adamlar her yıl bir araya gelip yeni oyunlar ve oyun müzikleri kodluyorlar. Tabi makineleri de update etmişler ama ruh hala aynı. Belki biz de tozlu raflardan eski pc lerimizi çıkarıp bir şeyler yapabiliriz.
bendekiler hala ıcır gıcır ehhheee
bendekiler hala ıcır gıcır ehhheee
aslında gerçekten artık bu tür oyunları yapmak çok kolay. yani teknik açıdan konuşursak, oyun yapımı aşamasında kodlama açısından bi zorluk kalmadı ama bi oyunu oyun yapan 2 şey vardır aslında : senaryo ve oynanabilirlik. esas zor olan da bunlardır zaten. mesela crimsonland diye bi oyun var, bilenler vardır. çok basit bir mantığa sahiptir; ama o kadar oynanabilir bi oyundur ki saatlerce insanı başından kaldırmaz.
yani sözün özü, senaryo ve oynanabilirlik sağlandıktan sonra oyunun teknik yeterlikleri 2. planda kalır.
yani sözün özü, senaryo ve oynanabilirlik sağlandıktan sonra oyunun teknik yeterlikleri 2. planda kalır.
War, war never changes...
-
FreyaImplorer
- Kullanıcı

yani dediğim gibi, bööle bi oyunu yapmak teknik olarak mümkün, oyun programlama, hele 2D oyun programlama artık bayaa basitleşti. ama önemli olan oynanabilirlik ve hedef kitle tabi.. bunnar birbirine bağlı etmenner. mesela bi dos oyunu yapsak, bu kişisel -ya da sitesel
- tatminden öteye gitmez. bi çoğu winxp ya da win2000 tarafından sürülen makinelere sahip oyuncular yazılan DOS oyununu çalıştıramazlar bile.
ha, mesela eye of the beholder klonu bi oyun yapılmaz mı? yapılır... oynanır mı? siz oynarsınız, ben oynarım, biz oynarız ama o kadar. oyun yapma planımız varsa, ciddi konulu, sağlam fikire sahip bi oyun olmalı.
ha, mesela eye of the beholder klonu bi oyun yapılmaz mı? yapılır... oynanır mı? siz oynarsınız, ben oynarım, biz oynarız ama o kadar. oyun yapma planımız varsa, ciddi konulu, sağlam fikire sahip bi oyun olmalı.
War, war never changes...
-
Quest_For_Tanelorn
- Kullanıcı

-
FreyaImplorer
- Kullanıcı

simdi diyceksiniz ki "bu da kim len?"her neyse bi bakayim dedim fikirler cok iyi.sisin kadar tecrubeli olmasamda (ki yas kac ki 18)"sen ne anliyon olum oyunlardan frp lerden git isine bea"bile diyebilirsiniz bide "lan olum bu her seyden bi sey cikariyo kendi kendine cok sey sacmalıyo[sorunuz NIGHT])bile diyebilirsiniz her neyse boyle bi fikir bence cok iyi olur.Ms-Dos olursa biraz nostalji katar ama dediiniz gibi su an herkes (cok iyiymis gibi)Xp falan (tabir çalcam ama)Ms-Dos fakir isletim sistemleri kullanıyo.Ama gende iyi bir TÃ?RK yapımı TAMAMEN TURKCE bir 2d falan bi oyun cok iyi olurdu alemin sazanı olaraktan elimden gelen her seyi yaparım. 
burada oldukça daha iyi tanıyacaksın doatum ama kimse sana o şekilde tepki vereceğini zannetmiyorum. En azından ben vermem. Ben de 18 yaşındayım. 
Eskideeen arkadaşla oyu yapıyoduk 2b platform oyunu bir program vardı adını unuttum ama tabii çok şahane olduğu söylenemezdi... En iyisi baştan yazmak.
Bu arada bi arkadaşım var sazanlığıyla övünür. Kendisi SaZanisttir.
Rakip mi geldi acaba ona...
Eskideeen arkadaşla oyu yapıyoduk 2b platform oyunu bir program vardı adını unuttum ama tabii çok şahane olduğu söylenemezdi... En iyisi baştan yazmak.
Bu arada bi arkadaşım var sazanlığıyla övünür. Kendisi SaZanisttir.
Rakip mi geldi acaba ona...