hani sizofren karakterin olacaagi yeni bir parti kuruyoruz demistim ya,bi eleman da cüce savaş öncüsü olmak istiyor..internetten arattim anacak bisey elde edemedim..cüce savaş öncüsünü zarlari skillleri hitdice kisaca herseyi hakkinda bilgiye ihtiyacim var..bilgisi olan varsa zahmet olacak ama..);))
bu arada, topic kirliliği olmamasi bakimindan buraya yaziyorum:P, sizofren karakter icin yazmis oldugunuz yardim ve oneri fikirlerinin icin cok tesekkurler..sagolun&var olun:))
cüce savaş öncüsü
-
gregorian
- Kullanıcı

cüce savaş öncüsü
The Twilight Is My Robe...
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Ã?ncü derken neyi kastettiğini anlamadım ama şöyle bir şey yapabilirsin;
Akıncı tarzı bir şey arıyorsan:
Cüce Ranger yap, saklanma ve sessiz hareket yeteneklerine çok ver. Böylece önden gidip gözcülük işlerini halleder, farkedilince de kendini koruyabilirsin.
Azap tarzı bir şey arıyorsan:
Cüce barbar yap, en önden savaşa girer ve hem Rage hem de yüksek Hit point avantajını kullanarak arkadan gelenlere avantaj sağlarsın. Sword and Fist yada benzeri kitaplarda da çeşitli barbar hiddetleri bulup bunları marifet (feat) olarak alırsan öncülük görevinde de daha başarılı olursun.
Mesela;
Bir hiddet çeşidi vardı, intimidate+rage tarzı bir şeydi ve adamın gözlerine bakarak hiddete girdiğinde adamın içine korku salarak kaçmasını filan sağlayabiliyordun. Bunun ikinci adımı da sanırım toplu halde korkutma filandı.
Bu şekilde öncelikle elindekileri kullanırsan hem sonradan yapılmış dengesiz prestij klaslarla uğraşmak zorunda kalmazsın hem de oyuna çeşit getirmiş olursun...
Saygılarımla...
Akıncı tarzı bir şey arıyorsan:
Cüce Ranger yap, saklanma ve sessiz hareket yeteneklerine çok ver. Böylece önden gidip gözcülük işlerini halleder, farkedilince de kendini koruyabilirsin.
Azap tarzı bir şey arıyorsan:
Cüce barbar yap, en önden savaşa girer ve hem Rage hem de yüksek Hit point avantajını kullanarak arkadan gelenlere avantaj sağlarsın. Sword and Fist yada benzeri kitaplarda da çeşitli barbar hiddetleri bulup bunları marifet (feat) olarak alırsan öncülük görevinde de daha başarılı olursun.
Mesela;
Bir hiddet çeşidi vardı, intimidate+rage tarzı bir şeydi ve adamın gözlerine bakarak hiddete girdiğinde adamın içine korku salarak kaçmasını filan sağlayabiliyordun. Bunun ikinci adımı da sanırım toplu halde korkutma filandı.
Bu şekilde öncelikle elindekileri kullanırsan hem sonradan yapılmış dengesiz prestij klaslarla uğraşmak zorunda kalmazsın hem de oyuna çeşit getirmiş olursun...
Saygılarımla...
Türklider...
-
Fallen
- Seçilmiş Savaşçı
-
ulysses
- Kullanıcı

Salvatorenin kitaplarında geçen Thibbledorf Pwent gibi bi karakter olmalı, Thlyrotel in dedikleri doğru, bir savaş öncüsünün zırhı dikenlerle dolu, kolçaklarında ve dizliklerinde sivri çıkıntılar olur, miğferindede uzun bi boynuz olur. En önemlisi saldırganlık sağlayan ve acı çekmelerini önleyen, zehirli silahlardan etkilenmemelerini sağlıyan bir potion kullanmaları! Rage attack yapıyor olmaları ve pis kokmaları(karizma 0 larda sürünür
)
fakat başka bi blgi ne yazıkki bendede yok!
fakat başka bi blgi ne yazıkki bendede yok!
Ferahta galip gelenlerden bir bıkmışlık var omuzlarımda, ondan mağlup oluyorum bu aralar hayata!
-
Dilbao
- Başbüyücü
Tüm Dwarf ları bu karakterle özleştirmeyin. Bu karakterden bir tane daha olduğunu sanmıyorum. Salvatore işte, böle saçmalıkları ilk kez yapmıyo...ulysses wrote:Salvatorenin kitaplarında geçen Thibbledorf Pwent...
Dwarf ların ordularının başında olan kişi genelde Fighter/Cleric bir karakter olur. İnandığı tanrı da şavaş ile alakalı yada dünyadaki Dwarf tanrılarının en güçlüsü olan tanrı olur. (büyük olasılıkla Moradin)
Dwarf lar, kendi tanrılarına karşı son derece güçlü bir inanç sahibidir. Doğdukları andan itibaren o tanrıları bilirler ve başka bir tanrının varlığını kabul etmek bile istemezler. Bu nedenle Dwarf ların başında da bir Cleric olması da son derece doğaldır. Savaş anında tanrısının ismi ve Dwarf lar hakkında sözler söyleyerek büyük bir orduyu pek de zorlanmadan kontrol edebilir.
İlk olarak "Defenders of the Faith" ve daha sonra güncellenerek "Complete Divine" kitaplarında çıkan Warpriest prestige class ı, yukardaki yazdığım karaktere uyan bi seçim olacaktır. Class ın iki kitaptaki farklı çizimlerinde de ordusunu son derece savaşçı stili kontrol bir Dwarf kullanmaları bir bakıma bunun kanıtı.
Fakat bu iki kitabın içeriği de serbert dağıtıma açık olmadığından buraya yazmam olanaklı değil ne yazıkki...
"Lovefull Evil"
-
Fallen
- Seçilmiş Savaşçı
-
ulysses
- Kullanıcı

senin anladığın manada bir ordu komutanı cinsinde değil bu bahsedilen class zannımca! Ayrıca büyüle falan alakaları yok, yalnızca büyülü bir potion içiyorlar! saldırıları ise rage attack gibi veya birbirlerini düşmana fırlatmak gibi şeylerDilbao wrote: Tüm Dwarf ları bu karakterle özleştirmeyin. Bu karakterden bir tane daha olduğunu sanmıyorum. Salvatore işte, böle saçmalıkları ilk kez yapmıyo...
Ferahta galip gelenlerden bir bıkmışlık var omuzlarımda, ondan mağlup oluyorum bu aralar hayata!
-
Dilbao
- Başbüyücü
Cücelerde ikisi de hemen hemen aynı şeydir zaten. Birisi hadi buraya dalıyoz der, onlar da oraya gider. birisi sağ taraftan dolaşcaz der, geri kalan ona uyar. Warpriest da ismine bakılırsa savaşta arkadan destek veren bi class olmalı ama hiç de öyle değil, en önde gidip herkese öncülük eden bi class.Thlyrotel wrote:...savaş öncüsü, ordu komutanı değil...
Tanrının bahşettiği güce büyü demez cüceler. Tanrısına inancının sonucudur bu. Büyü ie apayrı bir konudur.ulysses wrote:..senin anladığın manada bir ordu komutanı cinsinde değil bu bahsedilen class zannımca! Ayrıca büyüle falan alakaları yok, yalnızca büyülü bir potion içiyorlar...
Ayrıca o potion lar kim tarafından yapılıyo sanıyosunuz...
Hala Salvatore un karakteri ile özleştiriyorsunuz konuyu. O karakter cüceler arasında sıradışı bir karakterdir diyebiliriz en fazla. Ã?ncü yada komutanlıktan ziyade olsa olsa savaş kahramanı olabilir.
"Lovefull Evil"
-
Fallen
- Seçilmiş Savaşçı
-
ulysses
- Kullanıcı

Dilbao kardeşim bi örnek olarak karakter ismi verdik olayı Salvatore antipatisine çevirdin.
Class hakkında bilgileri de buldum sonunda,
Bu class hakkında bilgileri alttaki linkten bulabilirsin
http://www.angelfire.com/la/larryadnd/D ... rager.html
Class hakkında bilgileri de buldum sonunda,
Bu class hakkında bilgileri alttaki linkten bulabilirsin
http://www.angelfire.com/la/larryadnd/D ... rager.html