özlü sözler..!
"Başarı sende gizli bir hazinedir, onun anahtarı kendine güvendir"
"Hatasıyla yatmasını beceremeyen, aklı ile kalkamaz"
"İnsanlar birbirinin aynasıdır"
"Ã?atalı tutamayan, bıçakla kesemez"
"Yalan; sadece korkunun itirafıdır"
"Emeklemeden, yürünmez"
Levian
"Kendimi arıyorum, gören var mı?"
İbrahim Hakkı Erzurûmî(K.S.)
"Hatasıyla yatmasını beceremeyen, aklı ile kalkamaz"
"İnsanlar birbirinin aynasıdır"
"Ã?atalı tutamayan, bıçakla kesemez"
"Yalan; sadece korkunun itirafıdır"
"Emeklemeden, yürünmez"
Levian
"Kendimi arıyorum, gören var mı?"
İbrahim Hakkı Erzurûmî(K.S.)
bir kişinin hayatındaki değer nedir?para mı ,mevki mi ,güç mü?hayır arkadaşım hiçbiri değil,diğer yaşamda ne yararı var bunların silinip gidecekse bir gün adın.gerçek değer olsa olsa kalıcılıktır,ölümsüzlüktür.halk hikayelerinde,ozan şarkılarında,çocukların dülünde asırlar sonra bile var olabilmektir,gerek saygıyla gerek dehşetle.ancak ölümsüz olmak isteyen ölümden korkmamalıdır.
"Acele karar vermeyin.Hayatin küçük bir dilimine bakip tamami hakkinda karar vermekten kaçinin. Karar; aklin durmasi halidir.Karar verdiniz mi, akil düsünmeyi, dolayisi ile gelismeyi durdurur.Buna ragmen akil,insani daima karara zorlar. Ã?ünkü gelisme halinde olmak tehlikelidir ve insani huzursuz yapar.Oysa gezi asla sona ermez. Bir yol biterken yenisi baslar.Bir kapi kapanirken, baskasi açilir.Bir hedefe ulasirsiniz ve daha yüksek bir hedefin hemen oracikta oldugu
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
"İyi nedir?" diye soruyorsunuz. Cesur olmak iyidir. Bırakın küçük kızlar desinler: " İyi olmak, hem güzel hem dokunaklı olmaktır. "
friedrich w. nietzsche -böyle buyurdu zerdüşt
beeni ve saygılarımla...
friedrich w. nietzsche -böyle buyurdu zerdüşt
beeni ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Westminster Manastırı'nın bodrumunda bir Anglikan piskoposunun mezarı üstünde şu sözler yazılıdır:
"Genç ve hür iken, düşlerim sonsuzken, dünyayı değiştirmek isterdim. Yaşlanıp akıllanınca, dünyanın değişmeyeceğini anladım. Ben de düşlerimi biraz kısıtlayarak sadece memleketimi değiştirmeye karar verdim. Ama o da değişeceğe benzemiyordu. İyice yaşlandığımda, artık son bir gayretle, sadece ailemi, kendime en yakın olanları değiştirmeyi denedim. Ama maalesef bunu kabul ettiremedim. şimdi ölüm döşeğinde yatarken birden farkettim ki, önce yalnız kendimi değiştirseydim, onlara örnek olarak ailemi de değiştirebilirdim. Onlardan alacağım cesaret ve ilhamla, memleketimi daha ileri götürebilirdim.
Kim bilir, belki dünyayı bile değiştirebilirdim."
"Genç ve hür iken, düşlerim sonsuzken, dünyayı değiştirmek isterdim. Yaşlanıp akıllanınca, dünyanın değişmeyeceğini anladım. Ben de düşlerimi biraz kısıtlayarak sadece memleketimi değiştirmeye karar verdim. Ama o da değişeceğe benzemiyordu. İyice yaşlandığımda, artık son bir gayretle, sadece ailemi, kendime en yakın olanları değiştirmeyi denedim. Ama maalesef bunu kabul ettiremedim. şimdi ölüm döşeğinde yatarken birden farkettim ki, önce yalnız kendimi değiştirseydim, onlara örnek olarak ailemi de değiştirebilirdim. Onlardan alacağım cesaret ve ilhamla, memleketimi daha ileri götürebilirdim.
Kim bilir, belki dünyayı bile değiştirebilirdim."
Only God can Judge me!