Gedik savaşları efsanesi
Efla sana verdiğim kitaplarla başlık açıyosun sonra bana söylemiyorsun. Ne dim ben sana? Neyse...
Seri krondor serisiyle beraber sanki biraz maddi amaca döndü gibi. Ne bilim sayfa sayısı kitap başı bir 100-150 sayfa azaldı ama biz hala aynı parayı ödüyoruz. Yine de değiyor yaa. Saçma saçma yerlere gidilmemiş. En zevkle okuduğum serilerden biri oldu. Ama sorarım sizlere Pug nerede??? Kara Macros'un ayrılırken "Artık güç ve bilgi olarak aynı seviyeye geldik." dediği koca Pug son iki kitaptır ortada yok, krondor serisinin 1. sinde de Owyn çıktı zaten Pug dan çok şey yaptı. Bir de nasıl bir şey anlamıyorum, pugın bilgilerine sahip oldu havadan zamanla çıkacak dedi pug. Böyle bir karakter nasıl bu kadar geri itilir? Ya Tomas? Sethanonda karanlıktan sonra ondan haber alan var mı? Ben açıkçası Jazhara ve Jimmy'nin yerine bu ikisini tercih ederdim. Artık yeni kitapta\kitaplarda görecez bakalım kim öne çıkacak ama yine de Jimmy ve Jazhara devam edecek gibi görünüyor. Bir de william tabi.
Hakkaten 8. nerede ya?
Seri krondor serisiyle beraber sanki biraz maddi amaca döndü gibi. Ne bilim sayfa sayısı kitap başı bir 100-150 sayfa azaldı ama biz hala aynı parayı ödüyoruz. Yine de değiyor yaa. Saçma saçma yerlere gidilmemiş. En zevkle okuduğum serilerden biri oldu. Ama sorarım sizlere Pug nerede??? Kara Macros'un ayrılırken "Artık güç ve bilgi olarak aynı seviyeye geldik." dediği koca Pug son iki kitaptır ortada yok, krondor serisinin 1. sinde de Owyn çıktı zaten Pug dan çok şey yaptı. Bir de nasıl bir şey anlamıyorum, pugın bilgilerine sahip oldu havadan zamanla çıkacak dedi pug. Böyle bir karakter nasıl bu kadar geri itilir? Ya Tomas? Sethanonda karanlıktan sonra ondan haber alan var mı? Ben açıkçası Jazhara ve Jimmy'nin yerine bu ikisini tercih ederdim. Artık yeni kitapta\kitaplarda görecez bakalım kim öne çıkacak ama yine de Jimmy ve Jazhara devam edecek gibi görünüyor. Bir de william tabi.
Hakkaten 8. nerede ya?
evet arkadaşlar uzun bi ayrılıktan sonra aranızdayım evet konu gedik savaşlarımı
ya bu serinin 8. kitabı baya uzu8n sürdü ya bayaa iyi bşiey çıkıcak ortaya yada bunlar bizi unuttu aslen eflanın söylediği doğru dişine göre bir adam olmadıktan sonra bzizim pug kardeş parmak hareketiyle öldürürse kitap belli bi zaman sonra sıkmaya başlar ama bide şu yönden düşünün koskoca bir adaya koskoca bir okul yapmaya çalışan bi adam maceralara ne kadar katılır bana bunun cevabını verebilirmisiniz
ya bu serinin 8. kitabı baya uzu8n sürdü ya bayaa iyi bşiey çıkıcak ortaya yada bunlar bizi unuttu aslen eflanın söylediği doğru dişine göre bir adam olmadıktan sonra bzizim pug kardeş parmak hareketiyle öldürürse kitap belli bi zaman sonra sıkmaya başlar ama bide şu yönden düşünün koskoca bir adaya koskoca bir okul yapmaya çalışan bi adam maceralara ne kadar katılır bana bunun cevabını verebilirmisiniz
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
-
winterwolf
- Kullanıcı

Ya henüz olkumadım serinin devam kitaplarını ama Pug ve Tomas'ın fazla görüneceğini düşünmüyorum (sadece tahmin olarak). Yani bir bakıma bu seri başka insaların hikayelerini anlatıyo. Eğer iş ileri de fazlasıyla zora girerse de değişeceğini zannettmem bunun. Yani ikinci seri kendi kahramanlarını yaratacak gibi bir his var içimde.
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
-
Quest_For_Tanelorn
- Kullanıcı

Sanırım kimse oynamadı ancak 2 kitabının oyunu yapıldı.Betrayal At Krondor (1996 Sierra)( www.the-underdogs.org dan bulabilirsiniz) ve Return To Krondor (1998 Sierra) hiç unutamıyorum "Squire James (yani toprakbeyi james) where is the new mage?"(bu yeni büyücü de güneyli kız) oyunda (return to krondor) tanrıların gözyaşlarını arıyorsunuz kesinlikle oynadığım en iyi rpglerdendi ama kimsenin bilmemesi beni çok üzüyor
Far far beyond the island
We dwelt in shades of twilight
Through dread and weary days
Through grief and endless pain!
We dwelt in shades of twilight
Through dread and weary days
Through grief and endless pain!
ühüya hakkaten bilmiyodum bi de güzellerse neyse kaçırdık artıkQuest_For_Tanelorn wrote:Sanırım kimse oynamadı ancak 2 kitabının oyunu yapıldı.Betrayal At Krondor (1996 Sierra)( www.the-underdogs.org dan bulabilirsiniz) ve Return To Krondor (1998 Sierra) hiç unutamıyorum "Squire James (yani toprakbeyi james) where is the new mage?"(bu yeni büyücü de güneyli kız) oyunda (return to krondor) tanrıların gözyaşlarını arıyorsunuz kesinlikle oynadığım en iyi rpglerdendi ama kimsenin bilmemesi beni çok üzüyor
Sadness is my reward because I hate, because I am alone, because I exist. It is the thing which reveals my rage, my envy. I neither live nor die. I will always pursue her. I am sad, I am angry and, I am waiting my time, because I am it, revenge itself.
Özülerek belirtmek istiyorum ki Gediksavaşlarının Ardından serisi Tanrıların Gözyaşı ile sona ermiş.Haber resmi bi kaynaktan diil ama yüksek doğruluk yüzdesi var. Bu arada yazarın Asilkan Prens adlı kitabını aldım ve sevinerek Tanrıların Gözyaşı'ndan sonra bir zamanda (10-15 yıl kadar) geçtiini öğrendim. Bi seriye ait diil tek kitap ama ne de olsa aynı karakterler. Hikaye Arutha'nın oğullarının başından geçiyor. Henüz okuyamadım çünkü öncelikle zaman çarkını bitirmeliyim.Yine de iyi olduğuna eminim alırsanız pişman olmazsınız.
Bütün seriyi (8 kitabı) bitirdim ve okuduğum en iyi fantazya öykülerinden birisi.Akıcı olmuş.En iyi kitaplarıda tartışmasız 1. ve 2. Beni etkileyen en çok Valherular olmuştu.Ashen-Shugar , Draken-Korin..Çok kadim yaratıklar.Ya Pug olmasaydıda dünyaya geri gelselerdi?Okumaya değer bir roman olurdu doğrusu...
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
-
winterwolf
- Kullanıcı

Betrayel At Krondor'u kaçırmış sayılmazsın. Quest_For_Tanelorn'nun da dediği gibi underdogs dan bulabilirsin. Ama o site bene hep fazla yavaş gelmiştir o yüzden buyrun başka bir link:Andero wrote:ühüya hakkaten bilmiyodum bi de güzellerse neyse kaçırdık artıkQuest_For_Tanelorn wrote:Sanırım kimse oynamadı ancak 2 kitabının oyunu yapıldı.Betrayal At Krondor (1996 Sierra)( www.the-underdogs.org dan bulabilirsiniz) ve Return To Krondor (1998 Sierra) hiç unutamıyorum "Squire James (yani toprakbeyi james) where is the new mage?"(bu yeni büyücü de güneyli kız) oyunda (return to krondor) tanrıların gözyaşlarını arıyorsunuz kesinlikle oynadığım en iyi rpglerdendi ama kimsenin bilmemesi beni çok üzüyor
http://abandonware.the-frenchkiss.biz/i ... oad&id=500
Bu arada eğer eski RPG oyunlarını oynamak niyetindeyseniz, internet üzerinde bir dolu site bulabilirsiniz (ki bu sitelerde sırf rpg deil her çeşit eski oyun bulunuyor.):
http://www.squakenet.com/english/default.asp
Yukarıdaki linkde bir dolu eski oyun sitesinin linkleri verilmiş (frenchkiss de M&M serisinin 6 ya kadar olanlarının hepsi mevcut
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim