Cantrip problemi
Re: Cantrip problemi
Bir Cantrip için, özellikle de light gibi, büyüden bile sayılmayacak bir "atraksiyon" için zar attırıyorsan önce senin oyundan uzaklaştırılman gerekir (şaka yapıyorum), ha yok, adam illa zar atsın diosan, buna karşılık, büyücümüz bütün denemelerine rağmen light büyüsü yapamıyorsa ve farzedelim ki standart backpack'indeki torch'u kullanmayı da akıl edemiyorsa ya büyücülüğü bırakıp oyuna goblin olarak devam etsin ya da hepimiz gülelim.sphnx wrote:slmlar sanata gönül verenler.yahu bu cantripler yapılması en kolay büyüler değilmidir. oyun sırasında combat dışında adam light yapmak istiyor.bu adama check atmak gerekir öyle değilmi.Tüm bonuslarla light büyüsünü yapamadı diyelim.ben bu adama ne diyecem.light ı yapamayan bir büyücüyü sanattan uzaklaşyırmak gerekmezmi?:)
[Emekli] Sihirlisayfalar Arcana UO Shard Developer
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
O zaman da büyücünün beceriksizliğinden değil o zırhı giyecek kadar kendine güvensizliğinden yakınmak gerekir?burock wrote:kimse yazmamış ama belki atılan zar, büyücünün üzerinde zırh, kalkan gibi büyü yapmayı zorlaştıran koruyucu ekipan olmasından kaynaklanan, arkeyn sıpel feylıır zarı olabilir.
Eğer zar atılmasına neden olan buysa, dieme hak veririm ben.
Büyüyü yapamamış değildir orada; kendi kendine o büyüyü yapmayı engellemiştir...
Saygılarımla...
Türklider...
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Haybeye de zar atılmaz kusura bakma ama... O büyücüye dokunan olmazsa zaten o dediğini yapar ama sonra kendi başı belaya girer.
Ortalığı dağıtmaması için DM's Guide'da şöyle bir koruma yöntemi açıklamışlardı:
Mesela köyü yöneten adam bu herif çok güçlü olunca delirmesine karşılık anti magic field tarzı, bir şekilde köyü bu adamdan koruyacak bir scroll yada wand alır, yada köyün bir şekilde koruması olur. Zaten şehirde tek güçlü adam o büyücü olmayacağından...
Bir de mesela 14. Seviye bir savaşçı iyi bir şekilde kurulmuşsa 17. Seviye büyücüyü her sürümde alaşağı edebiliyor. (Büyülü malzemeler bilmemneler filan.)
Sana bir soru sormuştum; ne zarı attırdın? Ne modifier'ı ekledin bu zara ve bunu attırırkenki amacın neydi? Bunlara hala cevap bekliyorum...
Saygılarımla...
Ortalığı dağıtmaması için DM's Guide'da şöyle bir koruma yöntemi açıklamışlardı:
Mesela köyü yöneten adam bu herif çok güçlü olunca delirmesine karşılık anti magic field tarzı, bir şekilde köyü bu adamdan koruyacak bir scroll yada wand alır, yada köyün bir şekilde koruması olur. Zaten şehirde tek güçlü adam o büyücü olmayacağından...
Bir de mesela 14. Seviye bir savaşçı iyi bir şekilde kurulmuşsa 17. Seviye büyücüyü her sürümde alaşağı edebiliyor. (Büyülü malzemeler bilmemneler filan.)
Sana bir soru sormuştum; ne zarı attırdın? Ne modifier'ı ekledin bu zara ve bunu attırırkenki amacın neydi? Bunlara hala cevap bekliyorum...
Saygılarımla...
Türklider...
Bu başlığı açalı,sen de dikkat etmişsindir,uzun bir süre geçti.Bu arada gerek sizin cevaplarınız gerekse kitaplardan bilgilerimi artırdım.Bunlar için sağolun.O zaman ben her büyü için zar atıyordum,sanırım kuralları o zaman yanlış anlamışım.mesela dc si 14 olan bir büyü için d20+int mod. yapıyordum.zar atmamın sebebi bu idi.Ben son yazdığım cevabı dilbao nun söylediği ve diğer birkaç arkadaşın söylediği birşey üstüne yazdım.Onlara göre büyücüye dokunmazsan büyüde hiç hata yapmazmış.Belki de ben yanlış anladım.Ama level 9 bir büyüde hiç mi hata yapma ihtimali olmaz büyücünün o anki psikolojisi(korku,arkadaşları için endişe vs.)önemsizmi.Dili sürçemezmi bu adamın.Tamam 17-18 level bir büyücü bazı şeyleri aşmıştır ama hata da yapabilir (zor büyülerde).İşte ben buna cevap arıyorum.Umarım derdimi anlatabilmişimdir. 
varolan sisteme göre, eer arkeyn büyü kullanıcısının konsantrasyonunu bozmaya yönelik bi etmen yoksa, büyü kullanıcısının yapmakta olduu büyü bozulmaz. Bi büyücü, bi büyüyü yapmak için gereken seviyeye gelmişse, bööle dil sürçme, vs... gibi hatalar yapmaz diye de düşünebiliriz bunu.
Konsantrasyonun bozulmaması durumunda zar atmayı gerektiren tek olay vardır, o da büyücünün, normalde kendi seviyesinin üzerindeki bi büyüyü içeren bi sıkrolu aktive etmee çalışması durumudur. Ã?rneğin, 1. seviye büyücü bi fayırbol sıkrolunu aktive etmek isterse, bu durumda "kastır levıl çek" zarı atar.
Konsantrasyonun bozulmaması durumunda zar atmayı gerektiren tek olay vardır, o da büyücünün, normalde kendi seviyesinin üzerindeki bi büyüyü içeren bi sıkrolu aktive etmee çalışması durumudur. Ã?rneğin, 1. seviye büyücü bi fayırbol sıkrolunu aktive etmek isterse, bu durumda "kastır levıl çek" zarı atar.
War, war never changes...
Bazı dmler oyunu yanlış anlıyorlar.. Bi senaryo yazıyorlar ve senaryoda bir sekilde karakterin ''x'' hareketini yapıp ''y'' olayıyla karşılaşmasını bekliyorlar..
Karakter ''X''i değilde başka birşeyi yapıncada senaryo gümlüyor.. Yada karakter ''x''i kendine avantaj haline getiriyor, bu durumda yine dmin beklediği ''y'' olayı gerçekleşmiyor..
E dmde acemi olunca olayın tam kafasındaki gibi olması için böyle saçma sapan checkler attırıyor..
Muhtemelen ya dmin işgüzarlığı, yada yukarda bahsettiğim gibi bir durum söz konusudur..
Saçmalık bence..
Karakter ''X''i değilde başka birşeyi yapıncada senaryo gümlüyor.. Yada karakter ''x''i kendine avantaj haline getiriyor, bu durumda yine dmin beklediği ''y'' olayı gerçekleşmiyor..
E dmde acemi olunca olayın tam kafasındaki gibi olması için böyle saçma sapan checkler attırıyor..
Muhtemelen ya dmin işgüzarlığı, yada yukarda bahsettiğim gibi bir durum söz konusudur..
Saçmalık bence..
Ya ben bu başlığı 1 sayfa olarak gördüm
2. sayfayı okumadan cevap yazmışım, alakasız oldu biraz.. pardon..
neyse ya büyücü büyüleri ezberler, sphnx, yani enerjiyi kullanıma hazır hale getirir.. 18 ınt bir canlınında sadece büyü gücünü oraya çıkartmaya -yaratmaya değil- yarayan 1-2 cümleyi ve hareketi unutması mümkün değildir.. bu figtherın panik içinde kılıç kullanma yeteneğini unutması gibi sacma birsey olur..
neyse ya büyücü büyüleri ezberler, sphnx, yani enerjiyi kullanıma hazır hale getirir.. 18 ınt bir canlınında sadece büyü gücünü oraya çıkartmaya -yaratmaya değil- yarayan 1-2 cümleyi ve hareketi unutması mümkün değildir.. bu figtherın panik içinde kılıç kullanma yeteneğini unutması gibi sacma birsey olur..