HIRSIZ AHLAKI

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hmm aslında biraz mantıklı...
Sonuçta benim kabilem de insan yiyor değil mi?
Ya da gözünü bile kırpmadan insan öldürüyor ya da ağzını burnunu parçalayıp sakat bırakıyor ve hiç de üzüntü duymuyor...
Yania slında biraz benzeşiyor bu anlayışlarımız...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Ohh be sonunda anlatabildim!Tabi senin payında büyük bunda Raist,anladın! :wink:
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ne yani onu bulamk için sanki başka (daha yararlı işlerde çalışan hırsınlar,mesela bilgi satanlar.) bi hırsız kiralayamam mı? ama biraz para biriktirmem gerek. hem bunun scry ı da var :D
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Yine de hırsızlarda onur, şeref, adalet, sadakat, söz gibi değerlerin hiç biri yok ve bizde var... Biz çok daha ahlaklıyız onlara göre...
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

sevgili yeminer scry sanki kesin başarılı olabilen bi büyü gibi konuşuyosun.hem bana scry yapsan oranın neresi olduğunu anlayabilcen mi?bunuda bırak zaten karagahımın duvarları böyle büyüllere karşı savunmalı.(teleport falan)
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ya ne kadar gereksiz şeylerle uğraşır şu büyücüler abi...
Bırakın herkes işini yapsın... Ben kafa keseyim, hırsız çalsın, büyücü de büyü yapsın geçinip gidelim...
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

gel keyfim gel!
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

gel keyfim gel!
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

tabi senin canın yanmadı. adam o kadar uğraşıp biriktirdiğim parayı çaldı.
hem tamam o adamı lonca içindeyken belki bulamam ama hiç işe çıkmayacak mı. ama tüh be :???: bendende baya bi para yürüttü :cry: sizce artık işe çıkar mı :? umarım açgözlüdür de görürü gününü :wink:
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Hırsızın ahlak anlayışı öznel olmalıdır.Hırsızlık ahlakı getirilirse,her hırsızın bu ahlaktan memnun kalması mümkün değildir diye düşünüyorum.Öünkü eğer genel ahlak yasasının varlığını kabul ediyorsak,hırsızlık ve para için adam öldürmek,ahlaksızcadır.

şimdi,eğer ben kiralık katilsem benim için adam öldürmenin ahlaki bir değeri olmasa bile,kalitesi olmalıdır.Öünkü benim oynattığım karakter her zaman insana değer verir,bu yüzden öldürmek için alacağı para tuzlu olmalıdır.En zor işlerden birini de ben yaparım çünkü,kurbanın sırtına bıçağı saplayıp kaburgalarını deşerken eğer çocuğunu,bebeğini düşünecek olursam yaptığım işten haz duyamamakla birlikte,tiksinirim.

Ve en önemlisi,müşteriyi aldatmamaktadır.Dolap çevirin ama müşteriyi aldatmaya karşıyımdır.İyi,Kötü ve Öirkin'de Kötü'nün kendi müşterisinin
öldürmek için tuttuğu adamın,diğer müşteriyi öldürmesi için para vermesini kabul edip dolap çevirmeyi kabul ederim,ama işimi de yaparım.

İşimi yapamazsam,bir sonraki hançer benim kalbime saplanacaktır.

Bu yüzden herkes için sebepler subjektif olmalıdır ve kendilerine göre karar verilmelidir,bu işte meslekle ilgili loncanın kuralları olmalı,fakat ahlakla ilgili kuralların getirilmesi kişilere bağlı kalmalı diye düşünüyorum.
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

arkadaşlar bir hırsızın ahlak değerlerine örnek vereyim öncelikle bazı hısızlar zorunlu olduğu için çalarlar bunlar en azından çok zor durumdakilerden çalmama çalarken mecbur kalmadıkça öldürmeme (insan hayatına saygıdan dolayı) gibi prensiplere sahiptir Bu tip hırsızlar birçok hikayede de var.. Ben mesela asla arkadaslarıma ihanet etmem (belki biraz bireysel.. onur bence ahlaka ait bir kavram değer birisi beni onursuz duruma düşürdüğünde sesimi çıkarmayabilirim... Ve bence bu daha mantıklı olandır özellikle o anda karşı çıkmam başkalarını tehlikeye atacaksa. (veya beni) Bence böyle bir durumda söylenenleri unutmak ahlaksız değil ahlaklı bir davranış
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Harbiden lawful good bir rouge varmış bu dünyada... Sen nelerdeydin be dostum... Ancak senin gibi onurlu iyi kalpli sadakatli bir rouge benim gibi güvensiz bir barbarın arkadaşı olabilir sanırım :)
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Öoğu insan başka gidecek yeri olmadığı için rogue hatta hırsız olur (çünkü ozanın bile bir yeteneğe ihtiyacı var) Mask ın söylediği bir şey doğru lonca acımasız insanları gerektiğinde harcıyan bir yer olabilir ama kapıları herkese açıktır özellikle güçsüz olanlara.... Oraya gelen insanların da bir kısmı ne kadar zor olsa da ahlak değerlerini korumayı başarır... (eğer o hale düşmeden önce sağlam bir geçmişleri varsa hele) Aslında lonca için bu pek de önemli değildir çünkü seni müttefik olarak görür.... O açıdan yanlız olmadığımı düşünüyorum.. Bu kadar karmaşık bir gruptan seçmeden insan alan bir kurumda insanların ahlaki değerleri de bence epey değişken olur.. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz....
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Tamam ama lonca yalnızca kendi çıkarı için bu insanları kullanıyor bence... Öünkü bu insanlar loncaya muhtaçlar ve her dediğine uymak zorunda kalıyor çoğu zaman istemeden. Bu yüzden loncanın bencilliği bütün hırsızları da kendine benzetiyor...
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Loncanın bencil olduğu görüşüne katılıyorum en azından çoğu lonca öyle ama onlar tüm hırsızları kendilerine benzetmeye çalışmazlar hatta bazılarının iyi bir amaca hizmet ettiğini zannetmesi onların işlerine bile gelir.. Kısaca lonca kim olursa olsun insanı kabul eder ve hatta işleri yaptığı sürece karakterini de kabul edebilir.. Hele adamın dikkate değer bir özelliği varsa.... Onun ahlak değeri ile uyuşmayan işleri ona vermeyebilrler bile.... Tabii adam lonca başka işler yapıyor diye lonca ile çatışa da bilir.. Tabii öğrenirse... Öğrense bile biz hırsızların en iyi bildiği şey tüm kötülüklerin önlenemeyeceğidir.. Öyleyse hiç olmazsa onların enerjilerinin bir bölümünü iyi yönlere yönlendirebiliriz... Sonuçta lonca eğer sonunda kar varsa iyi bir şeyler de yapabilir.... Ve eğer benim hırsız olarak ahlaki değerim varsa ve kendime güveniyorsam.. Loncanın yaptıklarına başta göz yumup sonra her defasında iyi bir kar göstererek onları doğru olan işleri yapmaya yönlendirirdim.. Loncaların bu konudaki gücü küçümsenmemeli... Öoğu zaman kralın yatak odasının duvarındaki deliğe kadar pek çok şeyi bilirler.... Gerçi ben izci olduğum için (üstelik buçukluk) o karmaşık şehirlerdeki loncaların üzerinde hiç bir zaman ciddi bir etki sahibi olamam sanıyorum... Ama böyle bir loncada sevanus adında bir dostum vardı.. Bir kaç defa hayatımı kurtardı Üstelik loncadaki konumunu da tehlikeye atarak.... Onu tanıdıktan sonra loncalardaki insanlara daha farklı bir gözle bakmaya başladım.... (dediğim gibi ben bir bandit çetesinde yer almıştım ama bir loncada hiç yer almadım ama çetede loncalar hakkında da epey bir şeyler duydum...)
Post Reply