Elfçe bilenler...

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Emre Yerlikhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Elfçe bilenler...

Post by Emre Yerlikhan »

şimdi garip gelecek eminim ama bu Aktüel dergisinin benden ricası olduğu için size de aktarıyorum. Hani iki üç gün evvel gazetelerde İngiltere'de Elfçe kursları açılacağına dair bir haber çıktı ya, işte acaba burada da bu konu o derecede ilgi uyandırıyor mu diye merak ediyorlar, bu konuda bir haber yapmak istiyorlar. Eğer FrpWorld üyeleri arasında Elfçe bilenleriniz ve bu konuda katkıda bulunmak isteyenleriniz varsa, özel mesaj aracılığıyla bana ulaşabilirse çok memnun olurum. -bu arada benimle konuşan şirzad bey, iyi derecede Klingon dili bilen biri :), tek bildiğim Klingon cümlesini satma imkanımda oldu kendisine : Tah Pah! Tah Peh! Yani "Olmak ya da olmamak" :) -Klingonlular Shakespeare'in bir insan olamayacak kadar iyi bir şair olduğuna inanıyorlar, hatta Klingonca yazılmış çok da güzel Shakespeare çevirileri var :)
The_Exile
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by The_Exile »

Yazık kimse cevap yazmamış.
Bak ben yazıyorum zamanında bana yaptığın onca anti komünist nasihatlere rağmen. :D

İngiltere'de elfçe kursuna gitmek çok komik bir durumdur.Yani elfçe kursuna gideceğine İngilizce kursuna gidilir orda ana dilin gibi ingilizce öğrenilir.Elfçeden daha çok işe yarar en azından.İstanbulda elfçe kursu açılsa gidilebilir tabii ama gene bir işe yaramaz.
hayaletxxx
Kullanıcı
Kullanıcı

yazık ya

Post by hayaletxxx »

bedne birşeyler karalıyımda admı boş göndermeyelim dergiye.amca ben elfçe deilde biracık ingilizce biliom işine yararsa geliyim san bi ropörtaj weri :twisted: yim
Willow
Kullanıcı
Kullanıcı

ben

Post by Willow »

Bildiğim middle-earth dilleri : Sindarin Eflçesi , Quenya Elfçesi , Orta Düzey Rohirric , Azıcık Khuzdul
EnialiS
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EnialiS »

harbi lan elf ler uzun sure yasıyoda ogreni yo kimle konuscan lan elf ce
for !_FRP_!
twi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by twi »

Boşa zaman kaybı. Sen öğrensen bile karşındaki bilmicekki...
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

abi ne elfcesi yaww gavurlar yaaa :D . gidin osmanlıca örenin :D
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
siatias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siatias »

willow elfceyi nerden öğrendin ya?
Ares1
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: ben

Post by Ares1 »

Willow wrote:Bildiğim middle-earth dilleri : Sindarin Eflçesi , Quenya Elfçesi , Orta Düzey Rohirric , Azıcık Khuzdul
baba madem biliyon bize ööretsene yaw biz burda deli oluyoz elfçe elfçe diye bulsak birini yapışcaz kanını emcez herifin(yannış annamayın)bizede ööret valla burda elfçe kursu açılsın direk dalarım hiç acımam siteyede zati azcık ucundan bi Quenya koymuşlar(başka var onu biliyomda isimlerini bilmiyom)azzıcık onu öörendik haa bu arada bende ingilizce var baba röportaj möportaj neyse gelelim istiyırsan????Herneyse WILLOWbiliyırsan bize ööretsene yaw bak biz burdayız bi yere gitmiyoz bi yardımın olsun şu kardeşine bea :twisted: :twisted:
alooooo kime diyom ben Ares bana yardım edin yaw ben beeyle bir yan sanayii ürünü gibi görünmek istemiyom
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

şu an bazı aksaklıklar nedeniyle ulaşılamayan fakat en kısa zamanda tekrar açılacak olan Akademi bölümümzde elfçe kursları bulunmaktadır. Arzu eden arkadaşlar bu açıklayıcı metin yardımıyla elfçe öğrenebiliir.
Ares
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ares »

fingolfin wrote:şu an bazı aksaklıklar nedeniyle ulaşılamayan fakat en kısa zamanda tekrar açılacak olan Akademi bölümümzde elfçe kursları bulunmaktadır. Arzu eden arkadaşlar bu açıklayıcı metin yardımıyla elfçe öğrenebiliir.
baba öyle demişinde zaten orda 6 sayfa yazı var 5.Ders çalışmıyo her neyse orda sadece yazmayı öğreniriz bize (bana)okuma ve konuşma lazım
The future looks pretty black.I'm scared.Only 1 person can help me but SHE does NOT want to help

:twisted: KOYAANISQATSI :twisted:
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

Arkadaşlar ben akademideki elfçe kursuna biraz bakmıştım işe yarar şeyler var.
bunun yanında ben 1-2 ay önce bişeyler bulmuştum biraz gramer , günlük konuşmaya yetecek kadar cümle ve bikaç günlük hayatta kullanılan hazır kalıp variyor. toplam 75 sayfa falan yalnız bunun çoğunu kelime ve hazır kalıplar oluşturuyor gramer çok az 3-4 sayfa falan

çok fazla incelemedim ama bana başlangıç için yeter gibi gözüktü

sorarsanız madem alinde kaynak var sen niye öğrenmedin diye :P
şu anda ingilizcemi toparlamaya çalışıyorumda ondan :cry: onu biraz toparlayayım ilk işim elfçe öğrenmek olacak

en azından elimdekiler (akademi+vbendeki kaynak) başlangıç için yeter

bulduğum adresi burda vermem uygun olurmu bilmem. Ama şukadarını söyleyim araştırın bulursunuz :P
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

şimdi aklıma geldi eğer bulamzsanız ben maille atabilirim. heralde elime yapışmaz.

Ama önce araştırmanızı tavsiye ederim
neden?

zahmet çekmeden ulaşılan şeyin değeri az olur :P

tamam yeterince iğrençlik yaptım bahsettiğim şeyin işine yarayacağıı düşünen varsa internette bulamazsa (ki bulması çok kolay) benden isteyebilir.
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

allah aşkına elfçe öğrenmek işinize yarıyacak! hani ölü bir dil bile değil! :? :???:

ben misal ortaokulda kopya çekebilmek ve notlaşmak için cüce rünlerini öğrenmiştim. hobbittekileri ve emin olun işe yarıyor!! :D
ama elfçe öğrenmek niye? gidin bir kendinizi geliştirin fransızca, almanca, çince, zuluca öğrenin; ama bence elfçe öğrenmek tıraşçılıktan başka bir şey değil. :wink: :-P
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

insanlar bazen kendilerine ruhzal zevkten başka bişey kazandırmayacak şeyler yaparlar bir buna hobi yada eylence diyoruz. sonuçta pul koleksiyou yapmak yada kibrit çöplerinden gemi yapmak bana elfçe öğrenmekten daha faydalı olmaz.

souçta hayatımı amanın bu benim ne işime yarıyacak, bu bana ne kazandıracak diye düşünürsem hayat çok çekilmez olur. :P

bence sorduğun soruları kendi hoblerine yada yapmaktan zevk aldığın bazı şeylerin sana ne kazandırdığına yöneltirsen doğru cevapları alırsın. :wink:
Post Reply