syncx wrote:ne olursa olsun abi iki laf soylerek buyu yapilmaz ha bide buyu agzindan nasi cikarsa o kadar iyi tutyo filminde dikkat edersiniz buyu yapmak icin illa diksiyon kursuna mi gitcez ben su anki en sacam fantastik kurgu dur hp
neden olamsın ki?
sanki başka kitaplarda büyünün sözlerini yanlış söyleyince de büyü oluyor
yani kurduğun alakaya birşey diyemiyorum
syncx wrote:ne olursa olsun abi iki laf soylerek buyu yapilmaz ha bide buyu agzindan nasi cikarsa o kadar iyi tutyo filminde dikkat edersiniz buyu yapmak icin illa diksiyon kursuna mi gitcez ben su anki en sacam fantastik kurgu dur hp
neden olamsın ki?
sanki başka kitaplarda büyünün sözlerini yanlış söyleyince de büyü oluyor
yani kurduğun alakaya birşey diyemiyorum
Syncx'e hak weriorm ve sonuna kdr arkasındaym.Ben hiçbir kitapta büyü yapmak için malzemeleri Ã?iftetelli fln oynarmış gibi dans ettirerek büyü bile denilmeyen şeyler yapıldıını görmedm şahsen.Hayır ya büyü sözü olsun da kaşık-sopa gibi cisimleri evirip çevirmeyelim,yada büyü sözü olmasın öyle çocuk bahçesindeki veletler gibi oradan buradan çevirelim.Hatta bence HP olmasın ama şimdi yine ortamı germeyelim
Denizleri seviyorsan,dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan,önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan,düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan,yalnızca hayati seyredersin.
Syncx zannımca bilmediği bir konuda yorum yapmış. Tüm diyarlarda büyü yaparken telafuz çok önemlidir ve en ufak hata iyi ihtimalle büyünün işlememesine veya büyücünün zarar görmesine neden olur.
Abi sen yanlış anlamışsın heralde.Ben de biliorm en küçük hatanın büyünün bitmesi demek olduğunu ama hiçbir büyünün de (MM bile dahil) iki sözle yapıldığını duymadım.Hadi bunu geç oraya buraya sopa sallamak da neyin nesi? Yeni moda bu mu?
Ben ilk defa büyünün bu kadar basit olduğunu HP'de gördüm.. Adamlar pardon çocuklar medi. bile yapmıyor hadi büyü yapalım aç şu kapıyıda girelim içeri 2sn. de bitio büyü çubuğu kırılmış bantlıyor yaptığı büyü geri tepiyor falan..
Ve bu kadar saçmalık olabilir sen Tolkien'in çalışmalarına önderlik olarak Ã?ocuk masallarını göstermişsin. zuhaha yok ya olmaz böyle bişe harbiden yaşını merak ettim ? + Elf isimleri icin program demişsin Ya adam zaten dil bilimci oturup programlamı arıyacak ozamanda böyle programları bırak bilg. varmıydı ? Adam kendi dil yaratmış sen link vermissin burda program var oda yapıo elf isimleri diyorsun.. adam 11 ciltlik orta dünya tarihçeleri yazmış + silmarilliyon + güç y. dair arkalarında okadar sözlükçe var adamın harcadığı çaba kadar başka kım harcamıştır? Bir de ben Tolkien'e laf etmiyorum diyorsun..
Bence frontside_air arkadaşımızın üstüne çok gittik.Bunu burada keselim.O da fikrine karşı bu kadar sert tepki verenlere doğal olarak olmayacak (bana göre olmayacak)şeyleri savundu.Bu konu burada kapansa iyi olur.Ayrıca frontside kardeş Hp de hala büyü konusunda bir felsefe olduğuna inanmıyorum.Belki felsefe kelimesinin yerine büyüler yada büyü yapma şekilleri desen daha güzel olurdu....
Saygılar....
Hellblade....
Amras__Fefalas wrote:Syncx'e hak weriorm ve sonuna kdr arkasındaym.Ben hiçbir kitapta büyü yapmak için malzemeleri Ã?iftetelli fln oynarmış gibi dans ettirerek büyü bile denilmeyen şeyler yapıldıını görmedm şahsen.Hayır ya büyü sözü olsun da kaşık-sopa gibi cisimleri evirip çevirmeyelim,yada büyü sözü olmasın öyle çocuk bahçesindeki veletler gibi oradan buradan çevirelim.Hatta bence HP olmasın ama şimdi yine ortamı germeyelim
bak anlatamadım galiba bunların kanında büyü var (ejder kanından gelmek gibi bişi yani)
adam büyülü bir eşyayı sallayarak (başka yerlerde değnek, asa vb... şekilde geçen aletlerden biri) ve birkaç söz söyleyerek büyü yapıyor.
bunun nesi saçma geldiysa açıklayayım.
ve "çiftetelli, kaşık-sopa gibi cisim, çocuk bahçesindeki veletler" gibi benzetmeler kullanmanı da pek hoş karşılamadım.
Ben ilk defa büyünün bu kadar basit olduğunu HP'de gördüm.. Adamlar pardon çocuklar medi. bile yapmıyor hadi büyü yapalım aç şu kapıyıda girelim içeri 2sn. de bitio büyü çubuğu kırılmış bantlıyor yaptığı büyü geri tepiyor falan..
Ve bu kadar saçmalık olabilir sen Tolkien'in çalışmalarına önderlik olarak Ã?ocuk masallarını göstermişsin. zuhaha yok ya olmaz böyle bişe harbiden yaşını merak ettim ? + Elf isimleri icin program demişsin Ya adam zaten dil bilimci oturup programlamı arıyacak ozamanda böyle programları bırak bilg. varmıydı ? Adam kendi dil yaratmış sen link vermissin burda program var oda yapıo elf isimleri diyorsun.. adam 11 ciltlik orta dünya tarihçeleri yazmış + silmarilliyon + güç y. dair arkalarında okadar sözlükçe var adamın harcadığı çaba kadar başka kım harcamıştır? Bir de ben Tolkien'e laf etmiyorum diyorsun..
zaten büyü yapmak o kadar basit değil ki. normalde büyü yapmak için müthiş bir konsantrasyon veya duygu yoğunluğu gerekiyor. onların büyüyü kolay yapmasının sebebi ellerindeki asaları. büyüyü yapmak için gereken enerjinin çoğunu o karşılıyor. lütfen başka sistemlerle karşılaştırıp saçma olduğunu söyleme. bu ayrı bir sistem.
ayrıca benim sözümü yanlış anlamışsın. bir dilbilimci olarak başka dillerden özenerek dil yazması normal birşeydir. sen elf isimleri uydurmasının rowling'den iyi olduğunu söylüyorsan haklısın. tolkien'in çalışmalarını da takdir ediyorum ama konu kitap yazmaya gelince iş değişiyor. istersen ikisini bir de bu yönden kıyaslamayı dene.
sphnx wrote:Bence frontside_air arkadaşımızın üstüne çok gittik.Bunu burada keselim.O da fikrine karşı bu kadar sert tepki verenlere doğal olarak olmayacak (bana göre olmayacak)şeyleri savundu.Bu konu burada kapansa iyi olur.Ayrıca frontside kardeş Hp de hala büyü konusunda bir felsefe olduğuna inanmıyorum.Belki felsefe kelimesinin yerine büyüler yada büyü yapma şekilleri desen daha güzel olurdu....
Saygılar....
Hellblade....
felsefe kelimesini yanlış kullanmış olabilirim. bu yüzden herkesten özür diliyorum.
ben doğru olduğuna inandığım şeyleri savundum. siz de öyle...
ama lütfen harry potter'ı eleştirirken filmine veya 1. kitabına bakarak eleştirmeyin. harry potter'da ilk kitaplarla son kitapların arasında mantık hataları olduğunu ben de biliyorum ama böyle şeyleri de eleştirmeyin. zaten 4 ve 5. kitaplarda mantık hatası yok.
eğer eleştirecekseniz harry potter'ın kaç kitabını okuduğunuzu söyleyin ki ona göre cevap vereyim. ben iki seriyi de okumuş biri olarak fikrimi belirttim.
saygılar...
ben Tolkien' i çok severim kitapları ve yarattığı dünya ve mitolojiyide
ama harry potter ı da çok seviyorum bence oda çok iyi
kestane şekerini de çok severim ama onun konumuzla alakası tabiiki yok:= :}
hepsi güzel salvatore yle tolkien i karşılaştıramayacağın gibi h... p... yı yazan kadını da karşılaştıramassın neden karşılaştıramassın çünkü hitap tarzları konuyu ele alış şekilleri farklı
Tamam o zmn frontside senden özür,biraz çok üstüne gittim ama artık anlamışsındır HP'den nefret ediyorum.Yani bu kişisel bişi kimse üstüne alınmasın.Ben yine HP'den nefret ediyorum ve edeceğim.
NOT:sphnx bu tartışma kadın-erkek tarafına hiç gitmedi,gitmez de
Amras__Fefalas wrote:Tamam o zmn frontside senden özür,biraz çok üstüne gittim ama artık anlamışsındır HP'den nefret ediyorum.Yani bu kişisel bişi kimse üstüne alınmasın.Ben yine HP'den nefret ediyorum ve edeceğim.
NOT:sphnx bu tartışma kadın-erkek tarafına hiç gitmedi,gitmez de
ben de özür diliyorum çok sevdiğim bir kitap olduğu için ben de biraz hararetle savundum ama ne olursa olsun okumanızı tavsiye ederim
wallaha yaw welet alıyo eline bi minicik şeyi iki lafla büyüyü patlatıyo.şimdiye kadar gördüğüm en dandik kitap.bu arada o filmden bence fantastik kurgu olmaz....
bence harry potter ile diğer fantastik kurguların ele alınış tarzları farklı, bu kadar da kötü olarak değerlendirilmemeli, bazılarımız da önyargısız okusa ... hehe