Amatörlüğü aşmak

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
arashi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arashi »

ya abi ne biliim tutupta hiç lakasıs birinin dm olmasını bekleyebilirmiyis?? HAYIRRR en azından bilen biri dm olsa oynanabilite artıcak...
Groller
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Groller »

Ahh...İlk başladığımız zamanları hatırladım.Elimizde 3 tane el kadar kitap,DM Guide,Monster Manual,Palyer's Handbook...hepside 1988 basımı....harfler minnacık zaten onun yüzünden gözlerim bozuldu :) ...Verebiliceğim tek tavsiye pes etmemeniz..burda arkadaşlarımızın katlandıkları zorluklardan destek al...Dedikleri gibi artık herşey daha kolay.Dışarı çıkıp oyun için gerekli herşeyi satın alabilirsin.(Galat-tirin in 6 lık zar olayı bizimde başımıza gelmişti)Frpworld gibi siteler mevcut burdan şekil:1-A daki gibi yardım isteyebilirsin.Ã?evrende eminim bir sürü cevher vardır.Bu insanlara oyunu kısaca açıklayıp bi kaç deneme yaparsan doğru insanları bulacağına eminim.Dm olayına gelince de ... Dm olmak için hem oyunu iyi bilmek hemde bazı üstün vasıflara sahip olmak gerekiyor hepmizin bildiği gibi.Bence çok zor bi iş ve size engel olabilecek şey bir süre sora çıkması muhtemel kim dm olcak tartışmalırıdır.Burda bazı arkadaşların playerlık haklarından feragat etmeleri gerekir :D :D :D ...neyse çok konuştum susiim artık...
alyugel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by alyugel »

Eğer birilerini frp'ye heveslendirmek hatta manyağı yapmak istiyosan bence görsel malzemelerin çok büyük bi yeri var. Hex-gridli düz beyaz kağıt üzerinde elde kağıtlarla oynamak yerine bi kaç freeware programla düzenlenmiş renkli haritalar ve tabi ki minyatürler çok güzel bi başlangıç olur.

E minyatürler biraz pahalıya gelecektir tüm npc'leri de minyatür yapmaya kalkarsan ama sadece oyuncuların karakterlerini minyatür, npc'leri kağıttan yaparsan bu da yeterli olur.

Ha tabi bi de "terrain" olayı var ki ona yanıp tutuşan kaç tane oyuncu gördüm :D bu da bildiğin kağıt modeller oluyo. Kuleler, surlar, köy evleri, kaleler hatta fıçı, masa, mezar ve mezr taşı, zindan merdiveni gibi ufak ama görselliğe dayanan ve oyuncuları bağlayan temalar. Yapması ve bi düzen içine oturtması zaman alsa da sonuç muhteşem. Yalnız odanın büyük bi kısmını kaplıyo :wink:

:!: Ve biliyorum, burada minyatür ve terrain karşıtı bir çok insan var. Bu yazdıklarım benim görüşümdür ve yaşadığım tecrübelerin sonucudur. Polemiğe girmeye gerek yok! :wink:
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

alyugel wrote:Ve biliyorum, burada minyatür ve terrain karşıtı bir çok insan var. Bu yazdıklarım benim görüşümdür ve yaşadığım tecrübelerin sonucudur. Polemiğe girmeye gerek yok!
Bunu da nerdena çıkardın??
"Lovefull Evil"
alyugel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by alyugel »

Minyatüre karşı "aşırı" tepkili bi iki üye tanıyorum. Önemli bişe diyil gerçekten :wink: :D
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Minyatürler, DnD'nin savaş sistemine birebir oturan aksesuarlardır. Zira, DnD, dolaylı yoldan minyatür satmak için geliştirilmiş bir sistemdir bile denebilir. Ama şart mıdır? Değildir. Ama gerçekten çok zevkli olabiliyor minyatürlerle. İlk zamanlar aksiyonu engeller diye düşünmüştüm fakat, sonra sistemi daha iyi çözdükçe faydalı olduklarını anladım...

Saygılarımla...
Türklider...
alyugel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by alyugel »

Turkleader wrote:Minyatürler, DnD'nin savaş sistemine birebir oturan aksesuarlardır. Zira, DnD, dolaylı yoldan minyatür satmak için geliştirilmiş bir sistemdir bile denebilir. Ama şart mıdır? Değildir.
Kesinlikle haklısın, minyatürler, özellikle de tsr'ın dizayn ettikleri tam d&d için. Yalnız D&D minyatür satmak için değildi ilk çıktığında. Zaten baba; "oturup böyle bişeyler yapsak, kendimizce oynasak" diye düşünmüş. Hiçbir ticari amacı yokmuş ki...

Tabi TSR geliştirirken işin b.kunu çıkarmış (İYİ ki de çıkarmış :D ) ve minyatürler daha sonra ortaya çıkmış.

E minyatür tabii ki de şart bir ekipman değildir. Ama oyuna kazandırdığı görsellik "takdire şağyan idir." :-P
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Minyatürler sonradan çıkmadı. Aksine ilk çıkanlar onlardı. 1970 lerde TSR ilk kural sistemini çıkardığında konu sadece minyatür savaşına dayanıyordu ama minyatürlerin tümü birbirine benzemiyordu, hepsinin kendine has özellikleri vardır. Chainmail dediler bu sisteme. Sonra Gary Grax abimiz çıktı ve Dungeon&Dragon kurallarını tasarladı, Chainmail deki sayısala karakterize etme yöneminde yola çıkarak. Sonra olaylar gelişti...

Bu arada aranızda TSR ın açılımını bilen varmı??
Ben söyliim, "Tactical Strategy Rules", yani doğrudan minyatür oyunlarına kural yapmaya hedefli bir firma idi kurulduğunda...
"Lovefull Evil"
Post Reply