George Martin A Song of Ice and Fire Serisi

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Post Reply
madhal
Kullanıcı
Kullanıcı

George Martin A Song of Ice and Fire Serisi

Post by madhal »

Bu mükemmel serinin ne zaman turkceye cevrilecegi belli mi ?
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

seriyi arkabahçe yayımlayacak ama şimdilik bir çıkış tarihi veremiyorum...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Gundarin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gundarin »

Bu seri nasıl bir seridir? Spoiler vermeden genel hatlarıyla biraz bilgi verebilirmisiniz.
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

çevirmen arkadaşlardan birine sordum ve cevabını aynen aktarıyorum...

"simdik üç kitap(800-1000-1200 sayfalık sırasıyla), iki de yayınlanmış kısa öyküsü mevcut bu güzide dünyanın. dördüncü kitap insallah sene başında çıkacak. ama öyküler romanlardan bağımsız ve 100 yıl kadar önce cereyan ediyor ama romanlarla aralarında birkaç hoş paslaşma da yok değil.
dünyayı kısaca tanıtmak gerekirse klasik bir fantezi okuyucusuna biraz fazla orta çağ vari gelebilir. kültür kesinlikle avrupa ağırlıklı ama bunun yanında otantik bölgeler ve kültürler de mevcut. büyü çok az var romanlarda, aslına bakarsan bu ilk basta beni biraz tedirgin etmişti. büyü istemeseydim tarihi roman okurdum falan dedim. ama sonradan bunun daha bile iyi olduğuna karar verdim. yazarın bir röpartajından alıntı yapmak istiyorum bu tezimi savunmak için. "magic must be magical!" yani "büyü, büyülü bir şey olmalıdır!"
velhasılkelam bu dünyayı, bu kitapları şiddetle tavsiye ediyorum. george r.r. martin'in bu serisi türkiyede bilinmese de amerikada stephen king'in kara kulesinden sonra en çok okunan fantastik serilerden biri!"

umarım yardımcı olabilmişimdir...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Severian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Severian »

Game of Thrones ilk kitabın türkçe çevirisini raflarda görünce çok hoşuma gitti ama baktım.. pek ilgi görmüyor gibi geldi , ne gariptirki dragonlance wheelof time sword oftruth yada dethgate gibi çocuk kitaplarıyla oyalanan fantasyciler şimdiye kadar çıkmış en olağan üstü fantasy serisini tanımıyorlar kitap orda öylece duruyor ..
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Seri gerçekten harika. İlk kitabı geçenlerde okudum ve belki de okuduğum en iyi fantastik kurgu romanlardan birisi. İkincisi de yakın bir zamanda Türkçemize kavuşturulacaktır eminim. Kitabın en çok dikkat çeken özelliği her bölümün başlı başına bir karaktere ait olması. Sanırım kitap için bir yaş sınırlaması bile varmış. Yada söylenti olabilir bilmiyorum. Ama seriyi herkese tavsiye ederim. :D
Vampir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Vampir »

Serinin ilk kitabının ilk yarısı çevrildi, çok da farklı bir havası vardı.Okuduğum en iyi fantazyalardan biriydi.Lakin bu güzellik yapılan kötü yayıncılığı gizlemiyorÃ?ıktığı gün alıp iki günde okuduğunuz bir kitabın ikinci yarısı aylar sonra basılırsa bu işin ne zevki kalır bilmiyorum?
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
Ozicano
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ozicano »

Bir yıldan fazla oldu sanırım birinci kitabın birinci kısmı çıkalı ama ikinci kısım hala ortalarda yok!
EphiNee
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EphiNee »

Gorath wrote:Sanırım kitap için bir yaş sınırlaması bile varmış. Yada söylenti olabilir bilmiyorum. Ama seriyi herkese tavsiye ederim. :D
doğrudur kitap biraz adult ve kitabın arka kapak yazısında da "büyüklere göre bir öykü" diye bahsediliyor. arkabahce de sitesinde kitabı tanıtırken aynı ibareyi kullanmıştı yanılmıyorsam. ikinci kitabı bekliyoruz, başarılı bir seri kesinlikle.
Post Reply