Küçük bir kovalamaca
Adam ortaya çıktı uzun yer yer beyaz sarı saçlarını at kuyruğu biçiminde toplamış,beyaz sakalları taranmış kırmızı cüppeli bir curet yaklaştı.Kulağındaki inci küpesi sislerin arasında bile parlıyordu.Cüppesinin üzerindeki yüzlerce küçük göz ilginç bir motif oluşturuyordu.
-Drammarung Oxile,bunu tahmin etmeliydim.
diye tısladı siyah cüppeli.Sesindeki nefret ve alay açıkça belli oluyordu. Tamamen kendi büyüsü etkisindeki bu topraklarda olası bir savaşta bu büyücünün hiç bir şansı olmadığını biliyordu.
-Ve ruhunu satmış Xark Stratra.
İki büyücü de bir an olsun gözlerini birbirinden ayırmadan olası bir savaş için en avantajlı konumu almayı hedefliyorlardı.Tax ise olayların etkisinden sıyrılmaya başlamıştı ve bu iki büyü kullanıcısının ortasında kalmaya hiç mi hiç niyeti yoktu.
-Dediğim gibi siyah cüppeli ölüm taciri o mücevher sana ait değil hatta benim olduğunu bile söyleyebilirim.Küçük dostumuz onu benden çaldı.
Oxile ın sesi Tax için tehditkar bir hava takınmıştı.şimdi işler iyice karışıyordu.Olası bir savaşı kim kazanırsa kazansın sonuç Tax için hiç te iyi olmayacaktı.
-Senden çaldı ve de bana getirdi,benim topraklarıma benim kullanmam için!
-Hayır o mücevher bana ait ve hep öyle kalacak!
-Buna karar vermenin tek bir yolu var bunu biliyorsun değilmi ama belki geldiğin gibi gidersin de bende senin ruhunu düğmelerimden birisine hapsetmek zorunda kalmam.
dedi Xark cüppesinin önündeki parmak kemiklerinden yapılma düğmeleri göstererek.
-Drammarung Oxile,bunu tahmin etmeliydim.
diye tısladı siyah cüppeli.Sesindeki nefret ve alay açıkça belli oluyordu. Tamamen kendi büyüsü etkisindeki bu topraklarda olası bir savaşta bu büyücünün hiç bir şansı olmadığını biliyordu.
-Ve ruhunu satmış Xark Stratra.
İki büyücü de bir an olsun gözlerini birbirinden ayırmadan olası bir savaş için en avantajlı konumu almayı hedefliyorlardı.Tax ise olayların etkisinden sıyrılmaya başlamıştı ve bu iki büyü kullanıcısının ortasında kalmaya hiç mi hiç niyeti yoktu.
-Dediğim gibi siyah cüppeli ölüm taciri o mücevher sana ait değil hatta benim olduğunu bile söyleyebilirim.Küçük dostumuz onu benden çaldı.
Oxile ın sesi Tax için tehditkar bir hava takınmıştı.şimdi işler iyice karışıyordu.Olası bir savaşı kim kazanırsa kazansın sonuç Tax için hiç te iyi olmayacaktı.
-Senden çaldı ve de bana getirdi,benim topraklarıma benim kullanmam için!
-Hayır o mücevher bana ait ve hep öyle kalacak!
-Buna karar vermenin tek bir yolu var bunu biliyorsun değilmi ama belki geldiğin gibi gidersin de bende senin ruhunu düğmelerimden birisine hapsetmek zorunda kalmam.
dedi Xark cüppesinin önündeki parmak kemiklerinden yapılma düğmeleri göstererek.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
Bunun açık bir tehdit olduğunu anlamak için büyücü olmaya gerek yoktu ve Tax geri geri küçük adımlar atmaya başlamıştı bile.Büyücülerin Tax ın anlamadığı bir dilde konuşmaları duyulmaya başladığında Tax etrafın tehlikeli olduğunu hissetmeye başlamıştı.İki büyücü de birbirlerine ölümcül büyülerini okumaya başlamıştı ve Tax bir an önce buradan kurtulması gerektiğini hissetti ve bunun için daha uygun bir an olamazdı.
Arkasını döndü ve koşmaya başladı,çamurda koşarken çıkardığı ayak sesleri sanki takip ediliyormuş hissi uyandırdı.Arkadan gelen çığlık ile bir an yere kapaklandı ama kendisine gelip ayağa kalktı bir mağara girişi gördüğünü sandı o tarafa yöneldi içeriden dışarıya doğru esen bir rüzgar suratını yaladığında bunun bir geçit olduğuna karar verdi ve içine daldı bu lanetli bölgeden kurtulmayı umarak.Mağarada her hareketi hatta nefes alış verişi bile yankılanıyordu.Ã?nünde geçiti tamamen kaplayan beyaz büyük bir ışık hüzmesi dans ediyordu Tax ışığın yavaşça etrafını sardığını hissetti ve bir anda tüm vücudunu kapladı.İçinden büyük bir enerji dalgasının geçtiğini hissetti ve aniden kendisini bu ışığın merkezine çekilirken buldu.Direnmeye çalıştı ama elinden hiç bir şey gelmiyordu.
Tax o an için sonunun geldiğini düşünmeye başlamıştı.Ayakları yerden kesildi ve Tax bilincini yitirdi artık her yer onun için karanlıktı.
Arkasını döndü ve koşmaya başladı,çamurda koşarken çıkardığı ayak sesleri sanki takip ediliyormuş hissi uyandırdı.Arkadan gelen çığlık ile bir an yere kapaklandı ama kendisine gelip ayağa kalktı bir mağara girişi gördüğünü sandı o tarafa yöneldi içeriden dışarıya doğru esen bir rüzgar suratını yaladığında bunun bir geçit olduğuna karar verdi ve içine daldı bu lanetli bölgeden kurtulmayı umarak.Mağarada her hareketi hatta nefes alış verişi bile yankılanıyordu.Ã?nünde geçiti tamamen kaplayan beyaz büyük bir ışık hüzmesi dans ediyordu Tax ışığın yavaşça etrafını sardığını hissetti ve bir anda tüm vücudunu kapladı.İçinden büyük bir enerji dalgasının geçtiğini hissetti ve aniden kendisini bu ışığın merkezine çekilirken buldu.Direnmeye çalıştı ama elinden hiç bir şey gelmiyordu.
Tax o an için sonunun geldiğini düşünmeye başlamıştı.Ayakları yerden kesildi ve Tax bilincini yitirdi artık her yer onun için karanlıktı.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
Tax için heryer karanlıktı sonra suratını okşayan ılık bir rüzgar hissetti beraberinde güzel kokular taşıyan bir rüzgar.Vücudu bitkindi ama esen bu rüzgar sanki enerjisini tazeliyordu.Kulağına bir su sesi çalındı durmadan akan bir su olmalıydı.Ayak sesi duydu zeminde gezinen gözlerini açmak için uğraştı ve başardı.Arkasında o beyaz ışık hüzmesi hala dans ediyordu,etrafına bakındı önünde durmadan akan bir şelale vardı ve kendisinin bu şelalenin arkasında olduğunu anladı.Yavaş yavaş esen ılık rüzgar hala yüzünü okşamaya devam ediyordu.İçinde bulunduğu mağarayı incelemek için doğruldu ve az daha şaşkınlıktan düşüp bayılacaktı.Duvarlar ve zeminden yükselen büyük kristal parçaları sudaki yansımaları mağaranın içine taşıyor bir büyük kristalden yansıyan güneş ışığı mağara içinde adeta dans ediyor ve biraz önce içinden geçtiği arkasındaki o beyaz ışık hüzmesini oluşturuyordu.Bu rengarenk kristal parçaları çok değerli olmalıydı.Bir an için bunlarla kesesini doldurup şehre dönmek geldi aklına ve hemen ayağa kalktı.Kristallerden yansıyan ışık bir an için yüzüne yansıdı gözlerini kamaştırdı her taraf bembeyaz göründü. Gözlerinin kamaşması geçtiğinde karşısında gördüğü güzellik karşısında hiç bir söz söyleyemedi hatta kıpırdayamadı bile.
Bu olaylar bir şekilde onu endişlendirmişti , gerçi şu an için hiç bir harekette bulunamazdı. En ufak bir enerji açığa çıkarsa bu iki büyücü tarafından mutlak bir şekilde kurtulamayacağının bir kanıtı olurdu . Hızlı bir şekilde düşündü, hırsız aptal değildi eğer tehlike altında olduğunu farketmişse bir şekilde ortadan sıvışacaktır. İşte o zaman kendini gösterme şansı olacaktı. İnsanı kendi avucunun içine alırsa elması asla her hangi birisine vermeyi düşünemez hatta belki elmasın içinden çıkmaksına yardımı bile bilirdi. Pilanının işe yaraması için hırsızın bir an önce ortadan kaybolması hatta kaçması lağzımdı...
- Evet işte tam istediği gibi kaçıyordu. Kendisini hazırladı birazdan bir misafiri olacaktı. Büyüsü işe yaramıştı işte elmasın içinde duruyordu hırsız. Ayılması uzun sürmeyecekti, gözlerini kırpıştırıyordu işte. Bu insan her kez gibi sıradan birine benziyordu ama tuhaftı bir asırdan beri kimseyle karşılıklı konuşmamış hatta gerçek anlamda görmemişti. Büyü çok fazla enerjisini emiyordu. Sonunda uyanmıştı biraz beklemek istedi hırsızın tepkisi onu güldürmüştü evet komik bir hali vardı...
- Evet işte tam istediği gibi kaçıyordu. Kendisini hazırladı birazdan bir misafiri olacaktı. Büyüsü işe yaramıştı işte elmasın içinde duruyordu hırsız. Ayılması uzun sürmeyecekti, gözlerini kırpıştırıyordu işte. Bu insan her kez gibi sıradan birine benziyordu ama tuhaftı bir asırdan beri kimseyle karşılıklı konuşmamış hatta gerçek anlamda görmemişti. Büyü çok fazla enerjisini emiyordu. Sonunda uyanmıştı biraz beklemek istedi hırsızın tepkisi onu güldürmüştü evet komik bir hali vardı...
Sonra bir korku hissetti yüreğinde gözleri kararmaya başladı karşısındakinin kafası yavaşça kendisine dönerken.Sonra gözlerindeki karanlık yavaşça kalktı,ama Tax hala yerde oturuyor karşısındaki şeyden geri geri uzaklaşmaya çalışıyordu kesinlikle ona bakamıyor sürekli yere bakıyordu.
-Evet evet bir rüyadayım bunu biliyorum işte.
Kafası karışmış saçmalamaya başlamıştı.
-Hayır olamaz yok yok sadece masallar.Bir e..ee..ejj.der.ha .Kesinlikle rüyadayım.
Kendisini dürtüklüyor içinde bulunduğu rüyadan uyanmaya çalışıyordu.Sonra karşısındaki gümüşten pulları içerisindeki zarif bir o kadar da heybetli ve korkunç yaratığa bakma cesaretini içinde buldu.Gözlerini kaldırdığında yüreği hızla çarpmaya başladı,gözlerine inen karanlığa engel olamıyordu.İçindeki korku en üst seviyeye çıktı tekrar.
-Lanet olsun
dedi.Gözlerini sıkı sıkı yumdu.
-şimdi yavaşça gözlerimi açacağım ve sıcak yatağımda uyanacağım.Biliyorum böyle olacak.
diye mırıldandı kendi kendine.
-Evet evet bir rüyadayım bunu biliyorum işte.
Kafası karışmış saçmalamaya başlamıştı.
-Hayır olamaz yok yok sadece masallar.Bir e..ee..ejj.der.ha .Kesinlikle rüyadayım.
Kendisini dürtüklüyor içinde bulunduğu rüyadan uyanmaya çalışıyordu.Sonra karşısındaki gümüşten pulları içerisindeki zarif bir o kadar da heybetli ve korkunç yaratığa bakma cesaretini içinde buldu.Gözlerini kaldırdığında yüreği hızla çarpmaya başladı,gözlerine inen karanlığa engel olamıyordu.İçindeki korku en üst seviyeye çıktı tekrar.
-Lanet olsun
dedi.Gözlerini sıkı sıkı yumdu.
-şimdi yavaşça gözlerimi açacağım ve sıcak yatağımda uyanacağım.Biliyorum böyle olacak.
diye mırıldandı kendi kendine.
Anlaşılan gerçek görüntüsüyle insanı fazlasıyla ürkütmüştü. Eğer onu avucunun içine almayı düşünüyorsa en son istediği şey ondan ölesiye korkan bir insandı. Hızlıca düşündü, zavallı insan karşısında duranın bir ejderha olduğuna inanamıyordu ve gözlerini sımsıkı kapamıştı...
Kendisini insan bedeninde göstermeye karar verdi. Uzun saçları bir şelale gibi dökülüyordu rengi altın sarısıydı. Teni kar gibi beyaz ve dolgundu. Gözleri gri ama keskin bakıyordu. Üzerinde bedenini ikinci bir deri gibi saran şeffaf bir elbise vardı, yürüdükçe kalçaları sallanıyordu.
Hoş geldin yabancı! Kelimeler ağzından çıkar çıkmaz insanın gözleri açıldı...
Kendisini insan bedeninde göstermeye karar verdi. Uzun saçları bir şelale gibi dökülüyordu rengi altın sarısıydı. Teni kar gibi beyaz ve dolgundu. Gözleri gri ama keskin bakıyordu. Üzerinde bedenini ikinci bir deri gibi saran şeffaf bir elbise vardı, yürüdükçe kalçaları sallanıyordu.
Hoş geldin yabancı! Kelimeler ağzından çıkar çıkmaz insanın gözleri açıldı...
Bu evet bu bir kadın sesiydi.Yavaşça gözlerini açtı ilk önce yere baktı ve bir lanet okudu.Hala aynı yerdeydi,bir süre gözlerini yerden kaldırmaya cesaret edemese de sonunda yavaş yavaş gözlerini yerden kaldırdı ve yine benzer bir şekilde hareketsiz kaldı.Bu kez korkudan değil hayranlıktan oluşan bir şaşkınlık hareket etmesini engelliyordu.Bu kadın şimdiye kadar gördüğü en güzel kadındı hatta Katerina dan bile güzeldi.Aslında karşısındaki tam anlamıyla bir dişiyi yansıtıyordu,vücudunun bütün hatlarını belli eden tül giysisi içerisindeki kadın Tax'ın bütün hayranlığını uyandırmıştı.Yerden yavaşça doğruldu ve eğilerek bir revenans yaptı.
-Tax "the knife" Kramer,hizmetinizdeyim leydim.
Yabancı istediği gibi karşılık vermişti. şimdi sıra ondaydı melodik bir sesle konuştu
Tekrardan hoş geldin Tax " the knife" Kramer. Benim adımda Yaz Alevi Burda bulunmanın nedeni bana yardım edebilecek tek kişi olmandır.Biraz isteğin dışında oldu bu ama bana bir tek sen yardım edebilirsin. İnsan karşısında hayranlık dolu bakışlarını ona çevirmiş pür dikkat söylediklerini dinliyordu. Bu arada lütfen benimle gelin biraz dinlenip bir şeyler ikram etmeme izin verirseniz beni çok mutlu etmiş olursunuz. Sözlerini bitirmişti dolgun dudaklarında masum bir gülümseme belirmesi insanı harekete geçirmişti. Yavaş adımlarla yürümeye başladı arkasından onu takip eden hırsızın nefes alışlarını duyabiliyordu...
Yabancı istediği gibi karşılık vermişti. şimdi sıra ondaydı melodik bir sesle konuştu
Tekrardan hoş geldin Tax " the knife" Kramer. Benim adımda Yaz Alevi Burda bulunmanın nedeni bana yardım edebilecek tek kişi olmandır.Biraz isteğin dışında oldu bu ama bana bir tek sen yardım edebilirsin. İnsan karşısında hayranlık dolu bakışlarını ona çevirmiş pür dikkat söylediklerini dinliyordu. Bu arada lütfen benimle gelin biraz dinlenip bir şeyler ikram etmeme izin verirseniz beni çok mutlu etmiş olursunuz. Sözlerini bitirmişti dolgun dudaklarında masum bir gülümseme belirmesi insanı harekete geçirmişti. Yavaş adımlarla yürümeye başladı arkasından onu takip eden hırsızın nefes alışlarını duyabiliyordu...
Tax iradesi dışında bu kadının peşinden sürükleniyordu ve açıkçası bu konuda da hiç şikayetçi değildi."Yaz alevi" tam da bu türden bir kadına yakışır bir ad diye düşündü.Tek düşündüğü kadının eşsiz güzelliği idi,ne mücevherler ne büyücüler ne de ölüler...Sadece ve sadece yaz alevi.
Onun peşisıra ilerliyor ve arkasında bıraktığı o muhteşem kokuyu izliyordu.Birşeyler ikram etmek ile ilgili bir kaç söz duydu ama Tax olan bitenle ilgisini keseli çok uzun bir süre olmuştu olaylar sadece gelişiyor Tax ise bir figuran gibi bu selin içerisinde sürükleniyordu.
Onun peşisıra ilerliyor ve arkasında bıraktığı o muhteşem kokuyu izliyordu.Birşeyler ikram etmek ile ilgili bir kaç söz duydu ama Tax olan bitenle ilgisini keseli çok uzun bir süre olmuştu olaylar sadece gelişiyor Tax ise bir figuran gibi bu selin içerisinde sürükleniyordu.
Karşısındaki hırsız sanki hayal alemindeymiş gibi bakıyordu ona. Bu nedense hoşuna gitmişti, cimenlerin üzerine serdiği minderlerden birine oturmadan önce son bir bakış atmı. Buyrun llütfen oturun ve dilediğiniz gibi yemek yiyin
İnsan önce biraz tereddüt etmişti ama daha sonra kendisini minderlerin üstüne bıraktı, ortada binbir çeşit meyve ve yemek vardı. şaraplar her kezin ağzını sulandıran cinsindendi.
İnsan önce biraz tereddüt etmişti ama daha sonra kendisini minderlerin üstüne bıraktı, ortada binbir çeşit meyve ve yemek vardı. şaraplar her kezin ağzını sulandıran cinsindendi.
Tax kendisini etkisi altına alan bu kadının güzelliği karşısında bir süre şuursuz hareket etti.Yavaş yavaş kendine geldi Tax.Üzerinde oturduğu minderi ve çimenleri farketti.Biraz önce etrafta bulunan o kristalleri hatırladı,burada da etrafta o kristallerden vardı hem de hemen her renkten.Ve şelale sanki tüm etraflarını çevirmiş gibiydi.Bu düşüncelerle etrafına bakan Tax bir an için o korkunç görüntüyü hatırladı.Kendisini korkudan titreten o ejderha görüntüsünü.Isırdığı elma ağzında kalmıştı.
-Burası çok güzel bir yer bayan neredeyse sizin kadar.Yaz alevi size ne kadar da yakışan bir isim.
Tax açık açık kur yapmaya başlamıştı bu güzel kadına.
-Burası çok güzel bir yer bayan neredeyse sizin kadar.Yaz alevi size ne kadar da yakışan bir isim.
Tax açık açık kur yapmaya başlamıştı bu güzel kadına.
Karşısında ona kur yapan bir insan vardı, bu iş artık iyice hoşuna gitmeye başlamıştı.
Teşekkür ederim ama söyleyin lütfen bana yardım edecekmisiniz .
Bu soruyu o an sorması tam isabet olmuştu, nede olsa artık yavaş yavaş gücü tükeniyordu. Büyü yapmak ve özellikle çıkamadığı bu elmasın içine birini getirmek sandığı kadar kolay olmuyordu. Bu sözleri söyler biraz dengesini kaybetti . İnsan ondaki bu ani rahatsızlığı anlamış gibi hemen yardımına geldi. şimdi insan olan bir hırsızın kollarında duruyordu...
Teşekkür ederim ama söyleyin lütfen bana yardım edecekmisiniz .
Bu soruyu o an sorması tam isabet olmuştu, nede olsa artık yavaş yavaş gücü tükeniyordu. Büyü yapmak ve özellikle çıkamadığı bu elmasın içine birini getirmek sandığı kadar kolay olmuyordu. Bu sözleri söyler biraz dengesini kaybetti . İnsan ondaki bu ani rahatsızlığı anlamış gibi hemen yardımına geldi. şimdi insan olan bir hırsızın kollarında duruyordu...
-Yardım mı ne çeşit bir yar...
Tam bu esnada kadının sendelediğini gördü düşmeden hemen önce Tax kadını yakaladı.Kadının bu kadar yakın olması onu heyecanlandırdı ama kadın için endişelendi.
-Bayan iyi misiniz?Hanımefendi ?
Tax umutsuzca etrafına bakındı sonra kadını yavaşça yere yatırdı sırtına minderlerden bir destek yaptı ve bir miktar suyu bardağa doldurup kadına içirmeye çalıştı.
Tam bu esnada kadının sendelediğini gördü düşmeden hemen önce Tax kadını yakaladı.Kadının bu kadar yakın olması onu heyecanlandırdı ama kadın için endişelendi.
-Bayan iyi misiniz?Hanımefendi ?
Tax umutsuzca etrafına bakındı sonra kadını yavaşça yere yatırdı sırtına minderlerden bir destek yaptı ve bir miktar suyu bardağa doldurup kadına içirmeye çalıştı.
içtiği su hiç bir işe yaramazdı sadece insanı şüphelendirmemek için içmişti. Zamanım azalıyor sadece beni dinle,
Güçlü bir büyü yapıldı bana hemde kadim zamanlardan kalma bir büyü, uzun süredir hapsedilmiştim. Ama bir şekilde bulunduğum yerden kurtulma şansım var . Sende olan bir elması kimseye vermemen lağzım. Bu elmasın hangisi olduğunu biliyorsun şimdi bana yardım edecekmisin. Gerceğin bir kısmını aktarmıştı bilmesi gerekenden daha fazlası değil. Bu anlattıkları, karşısında duran hırsızı epey şaşırtmıştı ama sadece düşünüyordu şu an cevabını daha vermemişti...
Güçlü bir büyü yapıldı bana hemde kadim zamanlardan kalma bir büyü, uzun süredir hapsedilmiştim. Ama bir şekilde bulunduğum yerden kurtulma şansım var . Sende olan bir elması kimseye vermemen lağzım. Bu elmasın hangisi olduğunu biliyorsun şimdi bana yardım edecekmisin. Gerceğin bir kısmını aktarmıştı bilmesi gerekenden daha fazlası değil. Bu anlattıkları, karşısında duran hırsızı epey şaşırtmıştı ama sadece düşünüyordu şu an cevabını daha vermemişti...
Tax kadının söylediklerinden hiç bir şey anlamamıştı ama kadının gittikçe tükenen enerjisini görebiliyordu.Onu daha fazla yormaması gerektiğini düşündü.
-Evet bayan evet size yardım edeceğim.şimdi biraz dinlenin.
Tax anlamamıştı nasıl nereye hapsedilmişti?Kim hapsetmişti?Elmasla ne ilgisi olabilirdi?Tax etrafına bakındı.Herhalde bitkinlikten saçmalıyor diye düşündü.Kadının ne gibi bir hastalıkla lanetlendiğini anlamaya çalıştı ama belirgin hiç bir şey yoktu.
-Evet bayan evet size yardım edeceğim.şimdi biraz dinlenin.
Tax anlamamıştı nasıl nereye hapsedilmişti?Kim hapsetmişti?Elmasla ne ilgisi olabilirdi?Tax etrafına bakındı.Herhalde bitkinlikten saçmalıyor diye düşündü.Kadının ne gibi bir hastalıkla lanetlendiğini anlamaya çalıştı ama belirgin hiç bir şey yoktu.