Frp ve Kızlar
- mightywolf
- Kullanıcı

Way be, biraz giremedim nete, forumlara goz atıyım dedim
benim topic alıp gitmis basını..
Frp Ve Kızlar demisken , tanıstıgım biriki bayan oldu. Dogrusunu soylemek gerekirse duygusallıkları on planda oldugu icin bir grupta farklı olaylar ola biliyor..
Ornegin, ben gozumu kan bulamıs bir katil oynarken, yanımda gezdirdigim yardımcım bir bayan olunca bazı olaylar farklı gelisiyor, buda frp nin guzel yanlarından birtanesi...
------------------------------------------------
Cevaplar icin tesekkurler
Saygılarımla, Rus...(yeni nick'im
)
Frp Ve Kızlar demisken , tanıstıgım biriki bayan oldu. Dogrusunu soylemek gerekirse duygusallıkları on planda oldugu icin bir grupta farklı olaylar ola biliyor..
Ornegin, ben gozumu kan bulamıs bir katil oynarken, yanımda gezdirdigim yardımcım bir bayan olunca bazı olaylar farklı gelisiyor, buda frp nin guzel yanlarından birtanesi...
------------------------------------------------
Cevaplar icin tesekkurler
Saygılarımla, Rus...(yeni nick'im
-
necroyunus
- Kullanıcı

- mightywolf
- Kullanıcı

Ne kızı erkegi olmaz , tobe tobe... Bu baslıgı acmamın asıl amacı , frp oynayan kızlar war ise onlar ile tanısmak ve oyun mantıklarını gormek idi... Bildiginiz gibi kızlar erkeklere gore daha duygusal bir yapıya sahipler , dusunceleri bizden cok daha farklı oluyor, buyuzden grubunuzda diplomasi iyi yapan bir kız oldugunu dusunsenize .... bence acılmayan kapı , izin alamadıgınız yer kalmaz heralde.
Herneyse..
bi nokta koyalım bu konuyada.
Sonuç: Oynayan kızlar war.. Ben görmedim daa. Insallah dahada cogalır ... Hayırlısı. İyi oyunlar.
Herneyse..
Sonuç: Oynayan kızlar war.. Ben görmedim daa. Insallah dahada cogalır ... Hayırlısı. İyi oyunlar.
Evet ben de bir tane tanıyorum. Kendisi D&D oynamaya yeni başladığında girdiği grup yaklaşık 10 kişiydi (+ oyunu izleyenler..Erdinç gibiler
) Bu kızcağız 7 saatlik oyunda maximum 4-5 cümle konuşabiliyodu. O yüzden adı Erdinç olan yardımsever bi DM bu duruma el attı... şu anda kendisi "Vampire The Masquerade" oynamaktadır İyi bir seçim yaptı bence. Kendi türünden birini oynamak zor olmasa gerek.
Bu şahsın mükemmel bir fotoğrafı sitemizde bulunmaktadır."İzmir Buluşmaları'nda" bimemkaçıncı fotoğraf.(Vampire en çok benzeyen ve bayan olan)
Bu şahsın mükemmel bir fotoğrafı sitemizde bulunmaktadır."İzmir Buluşmaları'nda" bimemkaçıncı fotoğraf.(Vampire en çok benzeyen ve bayan olan)
Valla ben bi bayan olmama rağmen FRP oynarım, fantastik/bilimkurgu okurum...
Beylere şunu söyleyeyim... Aslında çevrenizde FRP'ye meraklı ya da en azından potansiyeli olan birçok kız vardır... "Sen ne anlarsın bunlardan yaaa" diye ezmediğiniz zaman oldukça zevkli FRP anılarınız olur eminim...
Ya da çevrenizde mutlaka LOTR filminden birisine aşık olmuş bi kız vardır... Bu aşkı kullanın işte (aşkı kullanın ha, niye kendimi drow gibi hisseti acaba?
), kıza kitapları verin, FRP'yi öğretin filan... Ama lütfen ezmeyin! Bir de önce DL ya da FR okutun (aslında doğrusu LOTR okutmak ama -neden anlamam- sıkılır insanların %70'i LOTR'den)), öyle direk Ravenloft filan verirseniz kaçırırsınız kızı valla... 
Beş altı insan toplanmış oyunumuzu oynuyorduk, NPClerle pazarlık yaparken sevgili arkadaşlarım "Sökelim kalbini abi", "Olumlu cevap vermezse götürelim zindanlara öldürmekten beter edelim", "Hadi be daha işkence yapmıyor muyuz?" gibi laflar ediyorlardı sürekli... Neymiş kızlar FRP oynarken sapıtabiliyormuş... 
Beylere şunu söyleyeyim... Aslında çevrenizde FRP'ye meraklı ya da en azından potansiyeli olan birçok kız vardır... "Sen ne anlarsın bunlardan yaaa" diye ezmediğiniz zaman oldukça zevkli FRP anılarınız olur eminim...
Ya da çevrenizde mutlaka LOTR filminden birisine aşık olmuş bi kız vardır... Bu aşkı kullanın işte (aşkı kullanın ha, niye kendimi drow gibi hisseti acaba?
Duygusallık kısmı biraz değişiyor aslında...mightywolf wrote:Bildiginiz gibi kızlar erkeklere gore daha duygusal bir yapıya sahipler , dusunceleri bizden cok daha farklı oluyor, buyuzden grubunuzda diplomasi iyi yapan bir kız oldugunu dusunsenize ....
Aslında bazen sapıtmıyorlar da değil hani 
Mesela bizim oyunda bi kız arkadaş vardı. Savaşçı oynatıyordu. Karşısına bir kirpi çıkmıştı ve ona saldırmasın diye zor tutmuştuk
Kirpiye silah çekmişti. Gayet sakin bir kişiliğe sahip bu arkadaş ne kadar paranoyal olmuş gördünüz mü
Aslında bu işin şakası tabi
onu bunu yapmaya iten sanırım dm imizin onu koca bir ormana sokup paranoyak yapmasıydı. Kızlar rp ye renk katabiliyor. Tabi onların varlığı bizi biraz kısıtlıyor olabilir ama latif varlılarının kattıklarını da unutmamak gerek
İyidir iyidir... Lisedeyken gurubumuza kızları almadığımıza pişmanım şimdi, belki birkaç frpci daha kazanmış olurduk.
Mesela bizim oyunda bi kız arkadaş vardı. Savaşçı oynatıyordu. Karşısına bir kirpi çıkmıştı ve ona saldırmasın diye zor tutmuştuk
Aslında bu işin şakası tabi
İyidir iyidir... Lisedeyken gurubumuza kızları almadığımıza pişmanım şimdi, belki birkaç frpci daha kazanmış olurduk.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
-
Logan
- Kullanıcı

vala benim oynadıgım bir oyunda 2 kız 2 de erkek oynuyorduk dm erketii..
ya artık öle bir hal almıştı önümüze gelen bizesaldırıyodu...
bir süre sonra ... önden 2 tane rahip geliyordu ...
bizm kızlar şarja kalktı rahipler bir sis yüksletiler... bizimkilerden biri ağaca diyer de rahipleri geçip... gitmişti..
sonradan rahipler bizim gruba katılmıştı..
ne gülmüştüm ya..
ya artık öle bir hal almıştı önümüze gelen bizesaldırıyodu...
bir süre sonra ... önden 2 tane rahip geliyordu ...
bizm kızlar şarja kalktı rahipler bir sis yüksletiler... bizimkilerden biri ağaca diyer de rahipleri geçip... gitmişti..
sonradan rahipler bizim gruba katılmıştı..
ne gülmüştüm ya..
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
-
galadlirim
- Seçilmiş Savaşçı
şimdi o kızın eminim bir bildiği vardı
Bunun deeyimle karaktere gösterilen özenle,rp yi öneemsemekle çok alakası var.Benim elbetteki ilk başladığımda birçok konuda tereddütüm vardı fakat şimdi biraz istek ve uğraşla çok yol katettim.Yani benim rp yeteneğim ne cinsiyete nede yaşa dayanıyordu tamamiyle deneyim ruhunu işine adama anlamındaydı.
Tabi bakış açıdı da çok önemli.Ã?rneğin ben bulunduğum oyunlarda hem iyi rp yapan hemde çok kötü oynayan erkek gördüm.Ve bana karşı önyargılı değillerdi çoğu zaman,bende olmamaya çalıştım.Fakat emin olun oyunlarda daha iyi daha dikkatli daha karaktere hakim olunca kız ol yada olma sana bakış açısı değişiyor.Ben bunu gördüm.
Ã?ünkü kişi hernekadar kendisi ilerlesede arkadaşları onu şekillendirmede bir o kadar etkili.
(Ayrıca o kirpi değil sincaptı
)
Bunun deeyimle karaktere gösterilen özenle,rp yi öneemsemekle çok alakası var.Benim elbetteki ilk başladığımda birçok konuda tereddütüm vardı fakat şimdi biraz istek ve uğraşla çok yol katettim.Yani benim rp yeteneğim ne cinsiyete nede yaşa dayanıyordu tamamiyle deneyim ruhunu işine adama anlamındaydı.
Tabi bakış açıdı da çok önemli.Ã?rneğin ben bulunduğum oyunlarda hem iyi rp yapan hemde çok kötü oynayan erkek gördüm.Ve bana karşı önyargılı değillerdi çoğu zaman,bende olmamaya çalıştım.Fakat emin olun oyunlarda daha iyi daha dikkatli daha karaktere hakim olunca kız ol yada olma sana bakış açısı değişiyor.Ben bunu gördüm.
Ã?ünkü kişi hernekadar kendisi ilerlesede arkadaşları onu şekillendirmede bir o kadar etkili.
(Ayrıca o kirpi değil sincaptı
bencede kızların tek şanssızlığı genellikle erkekler kadar tecrübeli olmayışlarıdır ben D&D dışında sadece 1 kere oynayabildim o da dm mimiz ankarada biz istanbulda olduğumuz için son buldu malesef ama kendime göre bir grup bulursam seve seve boynamak isterim gerçi öss falan kasar azcık bu sene..... 
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
-
Lord Necros
- Başbüyücü
şahsi görüşüm FRP'nin cinsiyetle alakası olmadığıdır. "Kızlar FRP oynayamaz!" demek, "Bütün kızlar aptaldır!" demek gibidir. Bu tamamen şahsi bir durumdur. Yeteneği yoksa yapamaz, varsa yapar. Ama kızların genelde istenmemesinin sebebini ben oyuncuların çoğunluğunun-ve dolayısıyla DM'lerin-erkek olmalarına bağlıyorum. Erkek olan DM, ayarladığı olaya bir erkeğin bakış açısıyla bakar ama bir kızın bakış açısını hesaba katmaz. Bu durumda kız oyuncu DM'in hiç beklemediği bir şey yaptığında DM dumur olur.
şahsen asla bu tip bir önyargıya sahip olmadım. Olunmasını da tasvip etmem.
şahsen asla bu tip bir önyargıya sahip olmadım. Olunmasını da tasvip etmem.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.
Frp oynayabilmek için hayal gücü gerekir. Oyuncu olayları gözünün önünde canlandıramıyorsa oyuna bağlanamaz ve zevk de alamaz. Teorime göre erkekler biraz daha hayalperest, kızlar biraz daha gerçekçi olduğu için bu oyun daha çok erkeklere yönelik.
İki kez kızlara frp oynatmaya çalıştım ve ikisinde de sonuç hemen hemen aynı oldu:
Dm (ben) combat sırasında ortamı anlatır ve oyunculara sırayla ne yaptıklarını sorar, kızımız o esnada pencereden dışarı bakmakla meşguldür.
Dm: Evet Buse, sen ne yapıyorsun?
B: Hı, bende mi sıra? Zar nerde (Zar 20yi kapar ve sallayıp atar).
Dm: Iıı, önce ne yaptığını söylesen?
B: Saldırıyorum (zarı alıp tekrar atar).
Dm: Bi de kime saldırdığını söylersen...
B: Ã?nümdekine (Zarı tekrar atar).
Dm: Ã?nünde kimse yok ki, bi daha anlatayım mı dövüş ortamını?
B: Amaan, sıkıldım ben gidiyorum.
İki kez kızlara frp oynatmaya çalıştım ve ikisinde de sonuç hemen hemen aynı oldu:
Dm (ben) combat sırasında ortamı anlatır ve oyunculara sırayla ne yaptıklarını sorar, kızımız o esnada pencereden dışarı bakmakla meşguldür.
Dm: Evet Buse, sen ne yapıyorsun?
B: Hı, bende mi sıra? Zar nerde (Zar 20yi kapar ve sallayıp atar).
Dm: Iıı, önce ne yaptığını söylesen?
B: Saldırıyorum (zarı alıp tekrar atar).
Dm: Bi de kime saldırdığını söylersen...
B: Ã?nümdekine (Zarı tekrar atar).
Dm: Ã?nünde kimse yok ki, bi daha anlatayım mı dövüş ortamını?
B: Amaan, sıkıldım ben gidiyorum.
kızlar bir konuya özellikle de böyle uzun uzun düşünülmesi gereken bir konuya odaklana mıyorlar galiba. yoksa hayal güçlerinin zayıf olduğunu sanmıyorum. benim frp denemesini istediğim her kzı ölünce oyundan nefret etti. şimdi sırf frp sevdası aşılamak için DM olarak bir kaç savaştan sağ çıkmalarınba izin veriyorum. (zar bir geliyo, altıya çviriyorum bazen.)
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.