Ne derseniz deyin, yine de ben powerplaye izin vermem... Winterwolf çook çok iyi söylemiş; kendisi gözümün önünde karakter yapmalı diye...
Benim en aşağı statı 14 olup da 2 tane 18, 16, 15 filan olan oyuncularım da oldu. Kimse de seslenmedi. Fakat hiç biri de "benim böyle bir malzemem var, hikayesini de yazdım, sen oynatıver" diye gelmedi açıkçası. Gelemez de...
Yiyorsa, öyle bir malzemeyi kazanır benim oyuncum açıkçası... Böyle bir teklifle gelen oyuncuyu da zaten oynatmam... Özgeçmiş bilmemne ama, bir yere kadar...
Saygılarımla...
DM vs. Player: Karakter ve eşya yapımı
Arkadaşlar...Ã?ncelikle herkese Selamlar....
Statleri süper bi karakter oynatacaksanız diyelim.Tamam statleri süper olabilir ama karakter kusursuz olamaz.Kusursuz derken kastım şu:Mesela geçenlerde prens of persia 2 oynadım.Belki biliyorsunuzdur artık prens eskisi gibi değil(resmen fallen olmuş
)Olayı d&d ye dökelim.Prens kusursuz bi savaşçı...Con idare eder str 16 fln dex uçmuş..wis,int ,cha zaten prens olduu için var
...yani biraz dirzzt gibi..neyse bu adamın statleri süper olabilir ama bir kusuru var.Onun yüzünden masum bir insan öldü....Yani artık kalbinde hep bi yara var ve sürekli kendisini şuçluo,hayat onun için pek bişi ifade etmio.şimdi ben dm sem,Statleri bu şekilde ya da daha iyi(daha iyisi nası oluosa artık) bi adam var party'de...Eğer ben o adamın prens'in bu hayattan bezmiş rp sini hakkını vererek(yani o süper prensi gölgede bırakacak şekilde) yaparsa izin veririm.Hepimiz deriz ki 'statleri çok iyi atsak bile bir iki tanesini 10'un altına çekerim' doğru.Görüldüğü gibi karakter de gene bi kusur var ama bu sefer statlerinde.Benim ki ise adam illa statlerim süper olcak diosa(herhangi bi nedeni olablir illa powerplay değil[seneryo icabı mesela]) bu şeklide adamın iç dünyasında bi kusur olabilir.Ama bu da tam bir rp ile olabilir ancak.Oda o kadar kolay değil.
Biz arkadaşlarla kendimiz için bir dünya yaratıoruz.Grup toplam 8 kişi fln ama...dünya'yı yaratanlar 2-3 kişi.Yani genelde dm bu kişiler olacak.Atıorum bi arkadaş dm ken,bende o dünyayı yaratanlardan biri olduum için rp yapmam daha rahat...tabi doal olarak o dünyanın sırlarını da biliorum.Ama oynarken sölemiorum tabi.Seneryo icabı bir yerin kralı yada bi kahraman olarak oyuna girebilirim.Karakter süper ama onun da birsürü kusuru var.(DL'de oynayan bir grup için yaşlı caramon majer'in grupla bir süre yolculuk etmesi gibi.)Bu şekilde oyanayan karakterlerde daha fazla zevk alabilir.Peki grupta çok güçlü bir karkter varsa ne olur.Mesela ben mage oynuosam gruptaki fighter'in hayvansal olması beni ilgilendirmez.Zaten dm adam gibiyse oyunu onun için daha da zorlaştırır.Grupta ki bi adamın statleri süperse ve ikimzde savaşçı tipi admlarsak bozulruum.Adam cap cup kesio sen bakıosun öle.Gıcık bi durum.Burda olaya dm el atar zaten.
Oyuncuların bir süre sora bulundukları dünyada kahraman olmak istemeleri doğal.Bunun için süper karakterlerde isteyebilirler.Ancak işin dozunu kaçırıp powerplay yapmamalıdırlar.Bunu yapamazlarsa dm zaten yapar(bknz:'Kafana yıldırım düştü':D)
Arkadaşın yaptığı monk'a gelince(monk tı dimi)Anladığım kadarıyla baya kasmışsın ama Turkleader'ın dediği gibi bazı şeyler oyun içinde şekillenmeli.(evet,bileklikten bahsediorum
)Hem ruhsal halin hemde statlerin süperse sana karşı çıkılması doğal.
Yiyorsa, öyle bir malzemeyi kazanır benim oyuncum açıkçası... Böyle bir teklifle gelen oyuncuyu da zaten oynatmam...Demiş Turkleader..katılıyorum.
Son olarak ekleyeyim....Kitaptaki bazı karakter leri tam olarak d&d'ye aktarmak zor.Bence hiç kalkışmamak en iisi.Bir kere second edti. da guenwyvar'ı görmüştüm ve hayal kırıklığına uğramıştım
Dilbao zaten bahsetmiş bu konudan.....
Yazı'yı yazarken msn le uğraştım,sürekli kesildi onun için bazı hatalarım(hertürlüsü) olabilir..şimdiden özür dilerim
Saygılar......(oh be yazdım)
Statleri süper bi karakter oynatacaksanız diyelim.Tamam statleri süper olabilir ama karakter kusursuz olamaz.Kusursuz derken kastım şu:Mesela geçenlerde prens of persia 2 oynadım.Belki biliyorsunuzdur artık prens eskisi gibi değil(resmen fallen olmuş
Biz arkadaşlarla kendimiz için bir dünya yaratıoruz.Grup toplam 8 kişi fln ama...dünya'yı yaratanlar 2-3 kişi.Yani genelde dm bu kişiler olacak.Atıorum bi arkadaş dm ken,bende o dünyayı yaratanlardan biri olduum için rp yapmam daha rahat...tabi doal olarak o dünyanın sırlarını da biliorum.Ama oynarken sölemiorum tabi.Seneryo icabı bir yerin kralı yada bi kahraman olarak oyuna girebilirim.Karakter süper ama onun da birsürü kusuru var.(DL'de oynayan bir grup için yaşlı caramon majer'in grupla bir süre yolculuk etmesi gibi.)Bu şekilde oyanayan karakterlerde daha fazla zevk alabilir.Peki grupta çok güçlü bir karkter varsa ne olur.Mesela ben mage oynuosam gruptaki fighter'in hayvansal olması beni ilgilendirmez.Zaten dm adam gibiyse oyunu onun için daha da zorlaştırır.Grupta ki bi adamın statleri süperse ve ikimzde savaşçı tipi admlarsak bozulruum.Adam cap cup kesio sen bakıosun öle.Gıcık bi durum.Burda olaya dm el atar zaten.
Oyuncuların bir süre sora bulundukları dünyada kahraman olmak istemeleri doğal.Bunun için süper karakterlerde isteyebilirler.Ancak işin dozunu kaçırıp powerplay yapmamalıdırlar.Bunu yapamazlarsa dm zaten yapar(bknz:'Kafana yıldırım düştü':D)
Arkadaşın yaptığı monk'a gelince(monk tı dimi)Anladığım kadarıyla baya kasmışsın ama Turkleader'ın dediği gibi bazı şeyler oyun içinde şekillenmeli.(evet,bileklikten bahsediorum
Yiyorsa, öyle bir malzemeyi kazanır benim oyuncum açıkçası... Böyle bir teklifle gelen oyuncuyu da zaten oynatmam...Demiş Turkleader..katılıyorum.
Son olarak ekleyeyim....Kitaptaki bazı karakter leri tam olarak d&d'ye aktarmak zor.Bence hiç kalkışmamak en iisi.Bir kere second edti. da guenwyvar'ı görmüştüm ve hayal kırıklığına uğramıştım
Yazı'yı yazarken msn le uğraştım,sürekli kesildi onun için bazı hatalarım(hertürlüsü) olabilir..şimdiden özür dilerim
Saygılar......(oh be yazdım)
-
necroyunus
- Kullanıcı

Herşeyi fikirlerini anladım da "gelemez" noluyo.Dövüyo musun adamları?.... neyseTurkleader wrote:Ne derseniz deyin, yine de ben powerplaye izin vermem... Winterwolf çook çok iyi söylemiş; kendisi gözümün önünde karakter yapmalı diye...
Benim en aşağı statı 14 olup da 2 tane 18, 16, 15 filan olan oyuncularım da oldu. Kimse de seslenmedi. Fakat hiç biri de "benim böyle bir malzemem var, hikayesini de yazdım, sen oynatıver" diye gelmedi açıkçası. Gelemez de...
Yiyorsa, öyle bir malzemeyi kazanır benim oyuncum açıkçası... Böyle bir teklifle gelen oyuncuyu da zaten oynatmam... Özgeçmiş bilmemne ama, bir yere kadar...
Saygılarımla...
Tabi artifactin de dezavantajları vardı mesela
Zaten adamla oynamaktan vazgeçtim senaryo olarak yazıp saklıcam hikaye olarak
Ama bileklik olayını anlatıyım
Bilekliği "Hate of the REstless Dead" olarak isimlendirmiştim.
Bir bakıma nedensiz yere katledilmiş insanların nefretinin madde olmuş hali gibiydi(üstünde böyle yazıyordu)
Yine bir grup katil tarafından olmadık yere öldürülecek bir adam hayatının sonlarında büyük bir lanet okuyarak sihir yüklemişti bu bilekliklere.
Oyuncu bunları ilk bulduğunda üstünde bir çocuğun bile kolayca takıp çıkarabileceği bir düzenek vardı.
oyuncu bu bilekliklerin ne olduğunu anlamadan kollarına takıyordu ama taktığı gibi bileklikler neredeyse koluyla bütünleşecek halde tek parça haline geliyordu.Adam hayatının sonuna kadar onunla yaşamaya mahkumdu (bunu sonradan öğrenecek
Eşyanın avantajları attack ve damage bonus ve arada sırada AC verecek. (mesela 4 levelde bir güçlencek)
Bide bunlar üstünden bir çeşit mor alev taşıyorlar.Yanıyo falan böyle ama zararsız
DEjavantajlarına gelince adam charismasına -6 alıyo.Nedeni zaten artifactin özünde nefret yattığı için kimsenin kullanıcısından hoşlanmasını falan istemiyo.Kullanan adam yakışıklı da olsa yanına gelen bir şekilde tiksinti duyuyo adama.
Ayrıca belli bir zar limiti var (daha tam ayarlamadım) her savaşta bu itemler kullanıcıyı sırf nefretle dolduruyo.Herkesi öldürme hissi vermek için bir saldırıya geçiyo adeta.ADam zar atıp karşı gelebilirse savaşa normal devam ediyo.Ama atamazsa berserk moda geçiyo (bundan kastıp bonus falan alması değil başıbozuk nöbetine girip dost düşman tanımaması olayı.Yani bir bonus yok)
Artifactin amacı ise sırf öldürmek.Başka birşey yok.
İşte özellikleri böyle.Belki bir kaç arkadaş bulup senaryoyu oynayabilirim
bu artifacti kullanıp.Fena olmaz o kadar da ya
Sizce bilekliğin hikayesi nasıl? Güzelse çalmayın ha patent alcam
Yok tabi şakada ilk defa bir insan özgeçmişi dışında birşey yazdım fikrinizi istiyorum.
Ha bu arada bu itemin oyuna getireceği dengesizliklere değinirseniz de sevinirim
- mightywolf
- Kullanıcı

Yılların DM'i konusmus, bize soylicek bisi kalmamıs zaten.Turkleader wrote:şahsen ben böyle bir karaktere izin vermem... Eğer bir özelliği varsa, bunu şakkadanak hazır önüme koymasını değil de, zamanla gözümün önünde kazanmasını isterim bir DM olarak...
Benim görüşüm bu, ayrıntıları bilmiyorum... Ayrıntıları da yazarsanız daha net bir fikir söyleyebilirim...
Saygılarımla...
----------
Aslında guclu karakter mantıgıda yanlıs, hadi yapsın lvl 20 karakter statlar hepsi 18, baslasın bide saglam item lar alsın yanına.. Magical lar cart curt.. Ben DM olayım, kabul ederim, ama bu elemanın karsısına hicbi zaman bitane ikitane dallama cıkartmam sahsen, OYUNCU nekadar fanteziye kacarsa DM de okadar fanteziye kacmalıdır... Oyuncunun bekledigini hic bi zaman vermiyen DM, boyle bi durumda, O karakterden ustun olan yaratıkları vs vs cıkartmalıdır onune.. Buyursun rp sinide yapsın oynunuda oynasın ozaman...
Son derece basit bir mantık... Buna izin vermemek kadar sacma bisi olamaz. Amac RP yapmak DEGILMI? ve zevk almak?
---------------------
Belki tepki toplayacam soylediklerimle ama, iki hikaye yazıp, biraz RP yapan herkez ben DM im diyor, bu binevi yazarlıga benzer, adamlar 45-50 yasına gelince kitap yaza biliyor, siz daha dun ki cocuk DM lik yapmaya calısıyosunuz.. Demek istedigim, DM olmak okadar da kolay degil, istedigin kadar oyunu iyi bil.. Tecrube konusmalı... Sonucta demiyorum kotu DM siniz, DM olmaya calısıyosunuz, ama lutfen DM lerin yerini unutmayın, DM'im demeyin....... Tanıdıgım biriki DM'im diyebilecek insan var, sahsen o kisilerle oynamak buyuk bir zevk. Tabiki umarım ilerki yıllarda sizlerde iyi bir DM ola bilirsiniz
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Estağfurullah... Herkesin söyleyecek sözü vardır ya...mightywolf wrote:
Yılların DM'i konusmus, bize soylicek bisi kalmamıs zaten.
----------
Necroyunus arkadaşım, daha yanına alacağın malzemenin sayısal artı eksilerini kafanda kurmamışsın, avantajlarını dezavantajlarını dengeleyebildiğini ispatlayamamışsın, "daha ayarlamadım" ya da "belki"lerle dolu bir açıklama yapıyorsun, başıbozuk nöbetine girdiren bir malzeme olduğunu söyleyerek DM'e seni zırt pırt zor durumda bırakmak için çanak tutuyorsun...
Net olarak ne yapmak istediğini kafanda kurmadan bu malzemeyi savunuyorsun. Bana kalırsa bu tutumun yanlış. Bir DM olarak, diyelim ki sana izin verdim bu malzemeyi alman için; bir zor durumda yeni bi artısının ya da eksisinin çıkıp sana mazeret olmayacağını nereden bilecem?
Benim oyuncularım bana yukarıda bahsettiğim şekilde gelemezler çünkü aramızda kusura bakma ama, benim yaptıklarıma, hazırlıklarıma ve oyun üzerindeki hakimiyetime "SAYGI" vardır... Onlar oyuncu olduklarını ben de DM olduğumu bilirim, buna göre davranılır...
Saygılarımla...
Türklider...
- mightywolf
- Kullanıcı

Saygıyı maygıyı gec simdi ... Oren_dautry guzel soylemis, yapılan karakterlere gore oyun oynatılır. Bu bi kural olduguna gore tartısılıcak bisi yok. Herneyse, Sonucta DM ne isterse nasıl isterse oyle olr. Buyuzden tartısmaya gerek yok, adam istedigi kadar iyi karater yapsın ona gore bisi cıkartır DM mutlaka, ... Su item meselesi, arkadas guzel bi bileklik yapmıs kafasına gore, ancak dedigim gibi boyle birsey oyun akısını bozar, yada senin bildigin bir akısa sokar, buda ne senin nede DM in zevk almasını engeller.Turkleader wrote:Necroyunus arkadaşım, daha yanına alacağın malzemenin sayısal artı eksilerini kafanda kurmamışsın, avantajlarını dezavantajlarını dengeleyebildiğini ispatlayamamışsın, "daha ayarlamadım" ya da "belki"lerle dolu bir açıklama yapıyorsun, başıbozuk nöbetine girdiren bir malzeme olduğunu söyleyerek DM'e seni zırt pırt zor durumda bırakmak için çanak tutuyorsun...
Net olarak ne yapmak istediğini kafanda kurmadan bu malzemeyi savunuyorsun. Bana kalırsa bu tutumun yanlış. Bir DM olarak, diyelim ki sana izin verdim bu malzemeyi alman için; bir zor durumda yeni bi artısının ya da eksisinin çıkıp sana mazeret olmayacağını nereden bilecem?
Benim oyuncularım bana yukarıda bahsettiğim şekilde gelemezler çünkü aramızda kusura bakma ama, benim yaptıklarıma, hazırlıklarıma ve oyun üzerindeki hakimiyetime "SAYGI" vardır... Onlar oyuncu olduklarını ben de DM olduğumu bilirim, buna göre davranılır...
Saygılarımla...
Itemlar ve diger butun hersey, kısacası frp ile ilgili herseyin DM tarafından karar verilmesi gerekir.. Eger oyundan zevk almak ISTIYORSANIZ..... Tavsiyem Lvl 0 dan baslayın ustunuzde don bile olmasın (don suz dolasmanın rp si komik oluyor ve zor tabii
-
necroyunus
- Kullanıcı

Ben burada "bir fikir bir yöntem tartışıyorum"!Turkleader wrote:Necroyunus arkadaşım, daha yanına alacağın malzemenin sayısal artı eksilerini kafanda kurmamışsın, avantajlarını dezavantajlarını dengeleyebildiğini ispatlayamamışsın, "daha ayarlamadım" ya da "belki"lerle dolu bir açıklama yapıyorsun, başıbozuk nöbetine girdiren bir malzeme olduğunu söyleyerek DM'e seni zırt pırt zor durumda bırakmak için çanak tutuyorsun...
Saygılarımla...
ITEM DEğİL!
Lafı başka yerlere çekipte "yok efenim eşyayı bitirmemişin bilmemne"
Eğer gerekirse dmle beraber oturup onuda ayarlarız dm in isteğine göre eşya özelliklerini belirleriz konu bu değil.
Konu dmlerin güçlü karakterlere karşı çıkması yada çıkmaması? Bunun anlaması niye bu kadar zor anlamadım!?!?!
- mightywolf
- Kullanıcı