Drizzt, nerdesin??
Drizzt, nerdesin??
Drizzt serisinden uzun süredir soluk çıkmıyor, en son yayınlanan kitaptn bu yana da bayaa zaman geçti, wulfgar hakkında olan kitap raflarda ne zaman yerini alcak bilen var mı ey yoldaşlar???
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
-
green_eye_of_devil
- Kullanıcı

Drizzt'cim umarın senin kardeşin olan diğer Drizzt ölmüştür ve umarımki yeniden kaldırılmaz bence çok gereksiz bir kişi durmunda gerçi bunu bu hale getiren kitabı yazan kişi ve diğerleridir büyük ihtimalle. 
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
Ra Salvatore un Ã?rümcek kraliçe serisi çıkyor bu ara... Drizztin çıkmamış kitap sayısı bu arada epey bir düştü... Hani Drizzt Drizzt dedik seriyi bitiriyoruz. Kaç kitap kaldı altı falan galiba.. Geride kalan kitap sayısı ise onbir oldu galiba.. Vay be koskoca Drizzt i bitirdik. Helal olsun. RA Salvatore sen de biraz hızlı yaz ama... : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
arkadaşlar Karanlığın Yolları serisinin ikinci kitabı Dünyanın Omurgası şu an matbaada basılıyor. Birkaç haftaya dağıtımı tamamlanır. Sizleri gelişmelerden haberdar ederim.
Türkiye de drizzt serisi orjinal basımdan altı kitap geride.. ama ras ın da eski hızıyla yazdığı söylenemez..
ve bir ek bilgi... salvatore kısa süre sonra drizzt e en az iki yıl ara vereccek ve bu sırada sadece artemis entreri ile jarlaxle kitapları yazacak.. sevenlreine (özellikle night a
) duyurulur...
bu arada anlamadığım şey maden drizzt i sevmiyorsunuz niye oraya buraya mesaj yazıyorsunuz? mesela ben de Ölüm Kapısı ndan iğrenirim ama gidip başlığına abuk subuk konuşmuyorum.. çünkü okuyup beğenenler var ve ben SAYGI duyuyorum.. lütfen diğer insanlara da biraz saygı.. beğenmiyorsanız görmezden gelin, konuşmak tartışmak isteyenlrein muhabbetine limon suyu sıkmayın...
Türkiye de drizzt serisi orjinal basımdan altı kitap geride.. ama ras ın da eski hızıyla yazdığı söylenemez..
ve bir ek bilgi... salvatore kısa süre sonra drizzt e en az iki yıl ara vereccek ve bu sırada sadece artemis entreri ile jarlaxle kitapları yazacak.. sevenlreine (özellikle night a
bu arada anlamadığım şey maden drizzt i sevmiyorsunuz niye oraya buraya mesaj yazıyorsunuz? mesela ben de Ölüm Kapısı ndan iğrenirim ama gidip başlığına abuk subuk konuşmuyorum.. çünkü okuyup beğenenler var ve ben SAYGI duyuyorum.. lütfen diğer insanlara da biraz saygı.. beğenmiyorsanız görmezden gelin, konuşmak tartışmak isteyenlrein muhabbetine limon suyu sıkmayın...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Iyi o zaman Drizz tin butun kitaplarini bitirmis olacagiz. Bana biraz yazarinin onune gecmis gibi geldi. Nasil Doyle Sharloc Holmusu oldurmeyi basaramadiysa Salvatore da Drizztle bas edemiyor gibi sanki. Drizzt in pek cok kitabini sevdim. Beni de etkileyen bir karakterdi. Ama bence artik yavas yavas etkileyici bir finalle sona ermesi gerekiyor. Hatta FRP world olarak finale katkida bulunmak icin baslik bile acmistik di mi ama ? ? ?
HARBE GİDEN
firble şöyle düşün abi... drizzt artık tüm dünyaya yayılmış, fan club ve web site zengini bir karakter..
her kitabı new york times best seller ve haftalarca inmiyor listelerden..
sen bu adamı nasıl bitirirsen bitir milyon kişi senden nefret edecek...
öldürsen sevenleri zaten nasıl öldürürsen öldür beğenmeyecek, drizzt abi bu, böyle ölmemeliydi diyecek..
catti brie ile evlendirsen catti sevmeyenler isyan edecek..
adam ecelkinden ölse koskoca savaş ustası ecelkiyle mi ölürmüş denecek..
zor iş yani drizzt i öldürmek.. yemez.. ayrıca wizards altın yumurtlayan tavuğunu kimselere kestirmez.....
her kitabı new york times best seller ve haftalarca inmiyor listelerden..
sen bu adamı nasıl bitirirsen bitir milyon kişi senden nefret edecek...
öldürsen sevenleri zaten nasıl öldürürsen öldür beğenmeyecek, drizzt abi bu, böyle ölmemeliydi diyecek..
catti brie ile evlendirsen catti sevmeyenler isyan edecek..
adam ecelkinden ölse koskoca savaş ustası ecelkiyle mi ölürmüş denecek..
zor iş yani drizzt i öldürmek.. yemez.. ayrıca wizards altın yumurtlayan tavuğunu kimselere kestirmez.....
In our life, there is if
-
green_eye_of_devil
- Kullanıcı

Norticus'cum ben burada Drizzt okuyalara asla bişe sözüm yoktur ve okuyanlar saygı duyarım benim yazdıkların Drizzt için düşüncemdi ve benim yazdığım bütün yazılar benim düşüncemdir diğerlerine her zaman saygı duyarım...
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
Abi işte büyük yazarlıkta burada gizli bence Drizzt gibi karakteri öldürebilmekte ama öyle bir öldüreceksin ki kimse bu kötü olmuş diyemeyecek ama aynı doyle vakasında olduğu gibi burada da iş Salvatore u aşmış gibi... Ancak öldürmese de bir şekilde onu huzura veya başka bir şeye erdirip.. Ne bileyip kral olur tanrı olur bir şovalye tarikatı lideri olur. Oradan oraya dolaşan ranger olur. Evlenir çocuğa karışır. (başkası ile) buçukluk veya gnomların (bak bu favorim) yanında mutlu bir hayatı olur.... Onu hikayelerin ana karakterliği yerine Elminster örneklerinde olduğu gibi ikinci karakterliğe düşürmek mümkün olabilir. Bir de mesela Cunningham Danilo Thann ı öldürmüyor ama bu tepki çekmiyor.. Ã?ünkü Thann bu kadar ölümle burun buruna gelmiyor. Aslında rakipleri de çok aşırı ölmüyor. Bu daha çok ölümün çok gerilerde yüzünü şöyle bir gösterdiği bir entrika ağı gibi. Ama Drizzt söz konusu olduğunda birçok kişi onun ölümünü bekliyor. Dediğim gibi bence de ölmesin ama başka bir şeyler gerekecek gibi. Eğer yeni bir seri yazılacaksa Drizzt te bir şeyler kökünden değişmeli bence... (mesela tanrılara meydan okuyabilir) Aksi taktirde onbir kitaptır ağırlığı olan bu karakter ne yazık ki kar etme uğruna harcanacak.. İşin kötü yanı... Oldukça etkileyici yazılmış olan seri kitapları bile bu nedenle küçümsenecek... Umarım bu olmaz..
HARBE GİDEN
sözüm green_of_devil kardeşime deil ama cidden norticus'a katılıyorum, istemiyorsanız uzak durunda bizde konuşabilelim bişeyler, tam bi mevzu üzerine konuşuluo drizzt üzerine yada şimdiki yapıldığı gibi sonu hakkında bişey tartışılıo hemen biri atlayıp "pis o,ee o, uzak durun ondan, okumayın!" dio, bırakın da muhabbet hep aynı yere tıkanmasın, lütfen sevmeyin drizzt'i de artık anti-drizztci de olmayın yani...Norticus wrote: bu arada anlamadığım şey maden drizzt i sevmiyorsunuz niye oraya buraya mesaj yazıyorsunuz? mesela ben de Ölüm Kapısı ndan iğrenirim ama gidip başlığına abuk subuk konuşmuyorum.. çünkü okuyup beğenenler var ve ben SAYGI duyuyorum.. lütfen diğer insanlara da biraz saygı.. beğenmiyorsanız görmezden gelin, konuşmak tartışmak isteyenlrein muhabbetine limon suyu sıkmayın...
tepki ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Drizzt kardeşim alınma bu kadar.. Drizzt birçok açıdan ilinç bir karkter bna sanırım biçok kişi katılıyor. Ama sorun bu karakterin gelişiminin onun elde ettiği haklı ünü yıpratacak şekilde gelişmemesi.
HARBE GİDEN
Drizzt'le ilgili kitaplardaki en büyük eksiklikte bu zaten... Birşeyler oluyor ama aslında Drizzt'in hayatıyla ya da kişiliğiyle ilgili hiçbir şey değişmiyor! Drizzt bir karakter olarak ilerlemiyor... Düşmanlar geliyor, Drizzt onları öldürüyor, yeni düşmanlar geliyor... Eee, ne oldu şimdi? Drizzt gerçekten ait olduğu yeri buldu mu, kafasındaki soru işaretleri gitti mi, gerçekten olmak istediği noktaya ulaştı mı? En basitinden Catti-Brie ile olan ilişkisine ne oldu diye merak ediyor insan...
Hunter's Blades üçlemesi bu açıdan daha iyi bir üçleme kanımca... Okuduğum kadarıyla, Drizzt hayatında farklı bir noktaya gelmiş gibi durumda...
Hunter's Blades üçlemesi bu açıdan daha iyi bir üçleme kanımca... Okuduğum kadarıyla, Drizzt hayatında farklı bir noktaya gelmiş gibi durumda...
Salvatore'nin Drizzt'e yukledigi misyon diger roman karakterlerinden cok farkli..Olgun, bilgili, ögreten adam, filozof..vs
Hunter's Blade Trilogy henuz okumadim, ama geriye kalan tum Drizzt Do'Urden romanlarinda ailenin ilimli ve olgun abisi rolunde olmustur. Ha bi ara SURGUN adli romanda kendini biraz bozdu, ancak Svirneflinlerin yanina yerlesince kendine geldi..
Aslinda sorunu yazarin uslubunda aramak gerekir, dikkat edin RA Salvatore'nin karakterlerinin hicbirinde kisilik gelisimi belirgin bicimde olmamistir. Weis&Hickman veya Eddings bu konuda daha basarililar.
Hunter's Blade Trilogy henuz okumadim, ama geriye kalan tum Drizzt Do'Urden romanlarinda ailenin ilimli ve olgun abisi rolunde olmustur. Ha bi ara SURGUN adli romanda kendini biraz bozdu, ancak Svirneflinlerin yanina yerlesince kendine geldi..
Aslinda sorunu yazarin uslubunda aramak gerekir, dikkat edin RA Salvatore'nin karakterlerinin hicbirinde kisilik gelisimi belirgin bicimde olmamistir. Weis&Hickman veya Eddings bu konuda daha basarililar.
The Twilight Is My Robe...
Ã?ncelikle selamlar.
Gregorian sana kesinlikle katılmıyorum, tam tersine Salvatore özellikle Drizzt in kişilik gelişimini irdeler kitaplarında, sadece hikaye yazmaz büyüyen çocuklar içinde bir nevi örnek kahraman sunar, aynı zamanda diğer karakterlerinde de ( Wulfgar, Entreri) bunu açıkça görebilirsiniz.
Hunter's Blade serisini okudum, Drizzt in filozof, bilge öğreten adam özelliklerini pek göremeyeceksiniz, tersine isimden de anlaşılacağı gibi Avcı ya hazırlıklı olun.
Seri çok güzel ama bir nevi hazırlık niteliğinde sanırım Hunter's Blade den sonra destansı bir savaş daha çıkaracak Salvatore.
Gregorian sana kesinlikle katılmıyorum, tam tersine Salvatore özellikle Drizzt in kişilik gelişimini irdeler kitaplarında, sadece hikaye yazmaz büyüyen çocuklar içinde bir nevi örnek kahraman sunar, aynı zamanda diğer karakterlerinde de ( Wulfgar, Entreri) bunu açıkça görebilirsiniz.
Hunter's Blade serisini okudum, Drizzt in filozof, bilge öğreten adam özelliklerini pek göremeyeceksiniz, tersine isimden de anlaşılacağı gibi Avcı ya hazırlıklı olun.
Seri çok güzel ama bir nevi hazırlık niteliğinde sanırım Hunter's Blade den sonra destansı bir savaş daha çıkaracak Salvatore.