Gece Sokakta Kalındığında
Gece Sokakta Kalındığında
Arkadaşlar bu başlık bulunduğu yerden de muhtemelen anlaşıldığı gibi geyik başlığı değil. Ciddi ciddi soruyorum. Diğelim ki her hangi bir şehirde sokakta kaldınız gece... Gitmek istediğiniz beldeye son taşıt kalkmış durumda otele verecek paranız yok. Taksiye de paranız yetmiyor. Sizi alabilecek bir yakınınız da yok. Ya da ona ulaşmak için telefonunuz ya da jeton alacak yeriniz yok..
Çok uç ama imkansız bir durum değil.. şimdi evet farklı şehirler için böyle bir durumda sabaha kadar uyunmasa bile oturulabilecek soğuk olmayan yerler hakkında bence birbirmize fikir verelim. Belki bir gün işimize yarar.
İlk olarak tren garları (büyük olanlar ama) ve otobüs otogarları düşünülebilir. Buralar neredeyse herkese açık yerler. Hastanelerin acil servislerine de gidilebiliniyormuş. Benim ilk olarak aklıma buralar geldi. Aklına gelen eklesin.
Çok uç ama imkansız bir durum değil.. şimdi evet farklı şehirler için böyle bir durumda sabaha kadar uyunmasa bile oturulabilecek soğuk olmayan yerler hakkında bence birbirmize fikir verelim. Belki bir gün işimize yarar.
İlk olarak tren garları (büyük olanlar ama) ve otobüs otogarları düşünülebilir. Buralar neredeyse herkese açık yerler. Hastanelerin acil servislerine de gidilebiliniyormuş. Benim ilk olarak aklıma buralar geldi. Aklına gelen eklesin.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
Logan
- Kullanıcı

vala ben de clege katılıyoum karakol:D ama yok krakolu bilmiyorsan diyorsam sabah kadar gezerim
olamdı taksi duragını birinegirer onlarla sohbet ederim
olamdı taksi duragını birinegirer onlarla sohbet ederim
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

-
green_eye_of_devil
- Kullanıcı

-
Logan
- Kullanıcı

eewt raiste katılıyorum raist bu topigi bitiren noktayı koydu...
.
.
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
kredi kartları ve banka ek hesapları bu günler için var.
kimseye minnet etmem en yakın atm den ek hesabımdan yada kredi kartından para çeker atlarım bir taksiye sonra kredi kartı faizini paşa paşa öderim.
bu nedenle bir kredi kartı edinmek yada ailenizin kredi kartının ek kartını elmak sizi bir çok kötü durumdan kurtarır.
kimseye minnet etmem en yakın atm den ek hesabımdan yada kredi kartından para çeker atlarım bir taksiye sonra kredi kartı faizini paşa paşa öderim.
bu nedenle bir kredi kartı edinmek yada ailenizin kredi kartının ek kartını elmak sizi bir çok kötü durumdan kurtarır.
ALL THE POWER
ON EARTH
CAN'T CHANGE
DESTINY
ON EARTH
CAN'T CHANGE
DESTINY
: )) Sorun şu ki ya ev yoksa... Ya evin İstanbuldaysa.. ve kalacağın yere ulaşamıyorsan... Üstelik üzerinde para yoksa.. Yani az miktarda varsa.. Tabii taksi ile belki o uzak beldeye gidilebilir mesela Erzurumdan Aşkaleye ama taksi de bunu kabul etmeyebilir ya da daha kötüsü gece tarifesi ile 25 30 milyon taksi tutraını arkadaşın ödemek istemeyebilir. Galiba bazen şehirler arasındfa tutar elli milyona bile çıkıyor gibi..
Çok uç bir durumdan bahsettiğimi biliyorum ama yaşanabiliyor. şu 7-11 i merak ettim biraz anlatsana Fingolfin.
Çok uç bir durumdan bahsettiğimi biliyorum ama yaşanabiliyor. şu 7-11 i merak ettim biraz anlatsana Fingolfin.
HARBE GİDEN
Öle ama bunu yapamadığın bir anı yaşayabiliyorsun cidden. Mesela arkadaşın (veya dayın acil bir durum için memleketine gitmişse.. Tam çok hoş diye tabir edilecek şekilde ortada kalıyorsun. Ertesi gün de şehirde işin varsa ilk trenle de geri dönemezsin. (on yirmi milyon büyük ihtimalle otele yetmez) Biraz zor bir durum... Sonuç olarak mecburen kalacak bir yer bulacaksın bedava kalacak güvenli bir yer hadi bakalım öle kurnazlıkla falan kaçmayın düşünün biraz.. Taksi ev gibi şeyler bir anda ulaşılması imkansız şeyler haline gelebilir. Bir gece için de olsa..
HARBE GİDEN
Abi madem illa bizi dışarda bırakacan al ozaman
şimdi apartman girişlerinde doğal gaz peteği olan binalar var onlardan birinin zilini çalarım elbet biri açar girerim içeri kıvrılır peteğin önüne mışıl mışıl uyurum. Biri gelir uyandırırsa durumu anlatırım anlarsa anlar anlamazsa çıkar başka bir ev ararım
sen şimdi gıcıksınya " farzedelimki doğalgaz peteği olan bina bulamadın diyelim" dersin
eğer karakol, hastane, gar falan istemiyorsan. Arkası brandalı kamyonlardan boş olan birinin arkasına girer uyurum tabi eğer ağır uyuyorsan uyandığında kendini başka bir şehre doğru giderken bulabilirsin. buı nedenle sağda solda değil ev önlerinde park etmiş kamyonları tercih etmelisin. hatta bunların arkasında battaniye benzeri şeyler bulabilirsiniz.
kamyondamı bulamadım ozaman toplarım çılı odun yakarım bir ateş sabaha kadar otururum bu kadar beceriksizsem bana müstehak bu.
şimdi apartman girişlerinde doğal gaz peteği olan binalar var onlardan birinin zilini çalarım elbet biri açar girerim içeri kıvrılır peteğin önüne mışıl mışıl uyurum. Biri gelir uyandırırsa durumu anlatırım anlarsa anlar anlamazsa çıkar başka bir ev ararım
sen şimdi gıcıksınya " farzedelimki doğalgaz peteği olan bina bulamadın diyelim" dersin
eğer karakol, hastane, gar falan istemiyorsan. Arkası brandalı kamyonlardan boş olan birinin arkasına girer uyurum tabi eğer ağır uyuyorsan uyandığında kendini başka bir şehre doğru giderken bulabilirsin. buı nedenle sağda solda değil ev önlerinde park etmiş kamyonları tercih etmelisin. hatta bunların arkasında battaniye benzeri şeyler bulabilirsiniz.
kamyondamı bulamadım ozaman toplarım çılı odun yakarım bir ateş sabaha kadar otururum bu kadar beceriksizsem bana müstehak bu.
ALL THE POWER
ON EARTH
CAN'T CHANGE
DESTINY
ON EARTH
CAN'T CHANGE
DESTINY
Garlar ve hastaneler güzel seçenekler ancak çok büyük ve çok küçük şehirlerde bunları bulmak zor olabilir. Küçük şehirlerde bulunmadıkları için büyük şehirlerde şehir içinde uzak bir noktada kaldığı için. Karakoldan emin değilim. İnsanın başı belaya da girebilir gibi geldi bana biraz orada özellikle de yaşça biraz büyüksek.. Apartmanlar denince biraz irkildim .. Doğrusu elinde sopa ile beni kovlamaya çalışan apartman kapıcısı hatırlıyorum. Arkadaşımın evi idi. Sonra adama rağmen binaya girmiştim adam arkadaşımın evinin kapısına kadar kovalamaya devam etti. : ) Gerçi orada galiba cinayet mi işlenmiş daha önce bilmiyorum. Yİne de riskli kamyon konusunda da emin değilim kamyon şöforu bulursa en azından başın belaya girebilir. Belli kafe tarzı yerler belki olabilir ama en azından Ankara o açıdan fakir. (çok fazla alış veriş yapmak zorunda kalınmamalı. ) Aklıma camiler ve kiliseler geldi ama o konuda emin değilim. Siz eğer bir şeyler biliyorsanız söyleyin. Ayrıca tabi belli şehirler için aklında özel yerler olanlar varsa da duymaktan ayrıca mutluluk duyarım.
HARBE GİDEN