Nedir bu drizzt manyaklığı?

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
spawn77
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by spawn77 »

Drizztin son kitabını çoğu arkadaşımız gibi aldım. çabucakta bitirdim. Ve ne edindiğime baktım. Bir yığın kesilmiş ''Kötü'' karakter , iblis duruyordu. Bu bana bi kitap bitirmişim izlenimi değilde sanki bir bilgisayar oyunu oynayıp, hiç bir zevk almadan diğerine geçen, onu kes şunu biç mantığıyla olaylara yaklaşan, Duygudan uzak. aşkı soğuk ve iğrenç anlatan, Beni bu dünyadan almaya yetmeyen bir yapıt gibi gördüm. Ve bıraktım.
I am the banisher, the ill will that snuffs the final candle
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

Turkleader wrote: Ama çizgiromanlar sığ değildir... Bunu pek hoş karşılayamam musura bakma ama ;)

Saygılarımla...
sanırım bir yanlış anlama yahut tarafımdan bir derdini anlatamama olmuş. çizgi romanları bana anlatmak gerçekten yanlış bir hareket olur, yani küstahlık olarak kabul etme ama okuma yazma bilmiyorken abimin çizgi romanlarına bakar, onları okuturdum dolayısı ile bir çizgi roman'ın, profesyonel bir çizgi roman'ın ne kadar kaliteli olabileceğini, ne kadar derin olabileceğini çok çok iyi bilirim. lakin yadsınmaması gereken bir gerçek çizgi romanlarda diyalogların olabildiğince az tutulduğu ve pek çok duygu, derinliğin çizimler vasıtası ile okuyucuya yansıtıldığı, indigo olarak ortaya çıkan türleri saymazsak da(ki saysak da olur) ağırlıklı olarak action'a dayalı oldukları bilinir. lakin kitaplarda üst düzey bir okuyucu olarak karakterlerin güzelce ve ayrıntıyla işlenmesini, başarılı tasvirler, metaforlarla karşılaşmak isterim. netekim kitabın sıfatını belirleyen "novel" sözcüğü bunları da kapsar. lakin salvatore bunları yapamıyan biridir dediğim gibi. aksiyon'u haddinden fazla ön planda tutup görsel yazmadığı şeyleri, sanki bir çizgiroman'daki görselliğe sahipmiş gibi okuyucunun kavradığını varsayan bir tarzı var. bu nedenle kendisinin çizgi romanları kurgulamaya başlamasını takdir ettim. netekim salvatore bunu sadece drizzt'de yapmıyor, star wars serisinin ilk kitabında chewbacca'yı kafasına patlamış bir uydu(gökcismi) düşürerek öldürerekde farkını konuşturmuş ahşap yapılı bir yazardır kendisi. :)

ha kitapta power play olmaz konusuna gelirsek...allah aşkına, drizzt son kitabında saz arkadaşlarını toplayıp 1000 orc kesiyor..ki ondan da geçtin ilk üçlemedeki illithid katliamına değinmek bile istemiyorum. kitapları okuduktan sonra "bre adam, göz var nizam var, monstrous manual var...tamam serbest ölçüyle yazarsın ama....höst.!" diyesi geliyor insanın...ki dedim ben pek çok kereler....benden başka diyenleri de gördüm (bkz: dilbao)

değinmeyi unuttuğum bir başka konu ise "drwoların ne kadar güçlü olduğuna bakın, drizzt o kadar abartı gelmez" iddiası. hatırlatırım ki drowlar da salvatore'un kaka yemesinin sonucudur. :)

hümanist bir yaklaşımla diyebiliriz ki suçlu olan drizzt yada drowlar değildir, suçlu olan onları bu kadar sığ ve basit yaratan salvaotre'dur. netekim aslında pek çok kişinin drizzt'e olan antipatisinin altında salvatore'un bir roman yazarı olarak başarısızlığı yatmaktadır.

öpüyorum hepinizi.
<div>-sıkıldım-</div><br>
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Yukarıdaki arkadaşımızın söylediklerine tamamen katılıyorum...

Kılıç kalkan ortamında, karşınızdaki bin kişi afedersiniz küçük abdestlerini yapsa oluşan gölde boğulursunuz, bırakın öldürmeyi bu adamların hepsi taş atsa kafa göz dağıtır ölürsünüz...

O kadar adamı öldürünceye kadar bir kere yorulursunuz... O kılıçlar, zırhlar ne kadar ağırdır biliyor mu acaba bu salvatore?

Neyse dendiği gibi; Salvatore bu işi beceremiyor... Ki Drizzt zaten aslında Wulfgar'a arkaplan tiplemesi olarak getirilmesi planlanan bir karakterdi... Hatta WotC'dan salvatore'i arıyorlar; "Wulfgar'a yoldaş lazım bişi kurgula gelirken" diyorlar... O da yolda işe giderken zırtlatıveriyo (kurgulama efekti) Drizzt amcayı...

"Salvatore out, yeni yetenekler in" diyorum...

Saygılarımla...
Türklider...
siatias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siatias »

winterwolf wrote:Yeteeer. Abi yeter artık Drizzt abartı, midnight daha abartı, Raistlin en abartı. Bu kaçıncı başlık Drizzt'in (ve ya fantastik dünyanın herhangi bir karakterinin) abartı olduğunu söyleyip, aynı tartışmayı sürekli olarak başlatan. Burda bile (konu sadece Drizzt iken) tutup olayı başka yerlere, kişilere çekmişsiniz.

En çok canımı sıkansa, bu tartışmaların hep aynı sonlanması. "O zaman okumayın kardeşim..."

Demek ki başka bir çıkar yolu yok bu tartışmanın. İş hep istemeyen okumasına dayanıyor. O zaman niye sürekli bir tartışma alevleniyor? İNsanlar hep aynı şeyleri tekrarlıyor?

NOT: Groller, bu mesaj direkt olarak sana karşı bir tepki değil, belirteyim dedim. Ancak bu başlığı açmadan önce keşke biraz forumu araştırsaydın. O zaman, kim bilir adece Agora başlığı altında bile bu konunun tartışıldığı bir kaç konu bulurdun....
kısa ve öz..
tamamen katılıyorum..
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

O kısa ve öz tribin, benim "yeter artık bu kadar drizzt konusu" şeklindeki serzenişimden sonra atılması da ilginç... ;) Ayrıca bu tribin bana karşı kullanılması daha da ilginç...

Saygılarımla..
Türklider...
siatias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siatias »

Turkleader wrote:O kısa ve öz tribin, benim "yeter artık bu kadar drizzt konusu" şeklindeki serzenişimden sonra atılması da ilginç... ;) Ayrıca bu tribin bana karşı kullanılması daha da ilginç...

Saygılarımla..
Walla sorun ne anlayamadım turkleader :? ama ben bu alıntıyı ilk sayfadan yaptım, benim görüşlerimi ilk ve en doğru biçimde winterwolf ifade etmiş..
Sana karşı olan şeyi ise hala anlayabilmiş değilim :? .. dumur diyorum, başkada bişiy diyemiyorum 8O .. Sorunu açıklayabilirsen belki bişiyler söyleyebilirim.. :?
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

spawn77 wrote:Drizztin son kitabını çoğu arkadaşımız gibi aldım. çabucakta bitirdim. Ve ne edindiğime baktım. Bir yığın kesilmiş ''Kötü'' karakter , iblis duruyordu. Bu bana bi kitap bitirmişim izlenimi değilde sanki bir bilgisayar oyunu oynayıp, hiç bir zevk almadan diğerine geçen, onu kes şunu biç mantığıyla olaylara yaklaşan, Duygudan uzak. aşkı soğuk ve iğrenç anlatan, Beni bu dünyadan almaya yetmeyen bir yapıt gibi gördüm. Ve bıraktım.
artemis ve drizzt'in başrolde oldukları sessiz kılıçtan bahsediliyorsa , tek diyeceğim bu kitabı bu kadar kötü gördüğün için senin adına üzüldüğüm...
artemis duygusuzluğu, drizzt'in herzaman akılalmaz dercede duyguları ile hareket etmesi ile bu kitabın en güzel yanları... ayrıca bu kitabın son 30 sayfasını okumanıda tavsie ederim, drizzt ve artemis kapışması had safhada çünkü...

dilek ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Bence R.A Salvatorenin kitaplarinda her karakter uç özelliklerde..Drizzt fazla iyi,Artemis fazla duygusuz,Catti-Brie zaten ayri bişi...Tamam olabilir diyebilirsiniz ama,bazı kişiler buna itiraz edince bişi dememek lasım,bence...
Jacta alea est.
Lean-The-Bard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lean-The-Bard »

ben drizzt'e ya da salvatore ye yönelik bir yorum yapacak kadar bu seriden kitap okuduğumu zannetmiyorum, herkes biraz bilgilendirmiş oldu beni. 'Ancak yeter bıktık böyle başlıklardan' ana temasıyla giriş yapan arkadaşlara bir çift sözüm var... İnsanlar istediklerini yazar tartışır, bu bir forumdur...''Madem drizzt'ten bıktınız, okumayın kardeşim'' diyebilen bir insan, buyursun bıktıysa bu başlıkları okumasın kardeşim diyorum...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Salvatore duygularına o kadar kendisini kaptırmış bir yazar ki karakterlerinden kopamıyor. Karakterleri ile benliği adeta birleşiyor. Bu yüzdendir ki Drizzt hikayesi çok uzadı. Belki olmaması gereken yere geldi. Bıktırdı insanları yada fazla hayranlık uyandırdığı kişilerde oldu ama ölen bir karakteri ölümün ötesinde bırakacak kadar bile duygularını frenleyemedi. Wulfgar'ı geriye getirmesi ve Drizztten kopamaması onun karakterlerine olan bağlılığından başka bir şey değildir.

Bir konuda da Lean-The-Bard arkadaşıma katılmak zorundayım. Madem bu başlığa bir ilgi duymuyorsunuz o zaman ilginizi bu başlıktan uzak tutun. Hatta bu başlığın çevresinde bile dolaşmayın. Üç satır alttaki bir foruma bakabilirsiniz örneğin. şu anda bilmiyorum üç satır altta hangi forum var ama gidin ona bakın belki orada ilginizi çeken bir şey vardır.

Ben bir Drizzt hastası değilim ama herkesin kendisine ait zevkleri vardır arkadaşlar. Lütfen buna saygı duyalım...

Saygılarımla...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Gorath wrote:Wulfgar'ı geriye getirmesi ve Drizztten kopamaması onun karakterlerine olan bağlılığından başka bir şey değildir.
bu forumda bu konuda bilgilerine güvendiim kişilerden öğrendiim kadarıyla, Wulfgar'ın diriltirmesi Salvatore'nin karakterlerine bağlılığından diil, yayınevinin youn baskıları hatta drizzt'i başkasına yazdırırız tehditleri sonucu ortaya çıkan bi olaydır...

hatırlatma ve saygılarımla...
Cyan Bloodbane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Cyan Bloodbane »

Grunlore_Warhammer wrote:haddını falan asmamısın kardesım sadece kendı dusuncelerını belırmısın ama ben tam bır drızzt fanatıgımdır ve sana katılmıyorum ama forumlarında amacı bu degılmı?ınsanlara gorusunu anlatmak ve dıger fıkırlerı ogrenmek ehuehu amma soledım ha :wink:
Drizzt fanatigisin hemde drizzt hakkında böyle bir thread açan adama katılıyosun.
İlginç..
I cry.when angels deserved to die
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

drizzt_chosen wrote:bu forumda bu konuda bilgilerine güvendiim kişilerden öğrendiim kadarıyla, Wulfgar'ın diriltirmesi Salvatore'nin karakterlerine bağlılığından diil, yayınevinin youn baskıları hatta drizzt'i başkasına yazdırırız tehditleri sonucu ortaya çıkan bi olaydır...

hatırlatma ve saygılarımla...
Sanırsam o konu Entreri üzerinde geçerliydi. Yani Drizzt'i başkasına yazdırırız tehditleri Wulfgar için değil Entreri içindi. Umarım bilgilerine güvendiğin kişilerin bilgilerini yeniden sorgularsın...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Gorath wrote:Sanırsam o konu Entreri üzerinde geçerliydi. Yani Drizzt'i başkasına yazdırırız tehditleri Wulfgar için değil Entreri içindi. Umarım bilgilerine güvendiğin kişilerin bilgilerini yeniden sorgularsın...
sorgularım tabiki de, entreri için diil de wulfgar olduunu biliorum...
ayrıca karakter bağlılığının yanında bu kadar para getiren bi işi de çöpe atmanın anlamı olmadıını düşündüünü düşünüyorum, öle derin düşünmek yerine işe biraz DUYGUSAL açıdan bakmak daha mantıklı bence...,

fikir ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Garrett
Kullanıcı
Kullanıcı

gerçekten nesi abartı

Post by Garrett »

"""Artık dayanamıyorum arkadaşlar.Nedir bu drizzt manyaklığı?Yani insanlar elinde iki tane pala tutan çok bilmiş filozof kasaptan neden bu kadar hoşlanıyor?(kimse üstüne alınmasın )Başlarda bende çok severdim ama o başlardaydı (Anayurt).Salvatore sağolsun bence giderek bozuldu.Hiç unutmam Anayurt'u ilk okuduğumda bizimkilerin yanına gidip 'olm bu Kış Gecesi'nden bile daha iyi bi kitap lan...' demiştim.Nazar deydi heralde.Yavaştan bozulmaya başladı kitaplar,savaş sahneleri monotonlaştı,Entreri ile olan çatışması bardağı taşıran son damla oldu.Seri pembe dizilere benzedi.Wulfgar öldü(hayret biri öldü sonunda demiştim ama nerdeee....raise dead çekmişler )sora geri geldi... drizzt ve wulfgar,ikisi birden Catti-bilmem neye aşık...Ama en büyük sorun Drizzt denen bu karakterin o eski sorunlu halinden kurtulup artık her yönden kusursuz bir hal alması.Halbuki o genç,drow dünyasını anlamaya çalışan ve o kaotiklik içinde yaşam mücadelesi veren içimizden biri gibiydi...şimdi bakıyorum bide oda ne?Adam tam bi savaş makinesi..cabada cubada kesior,arada felsefe yapıyor ama bayatladı hep aynı şeyler..Duyduğuma göre Salvatore yeni kitaplarında eski Drizzt gibi yazmaya başlamış...dilerim doğrudur.Yazıyı şöyle bir sahneyle bitirmek istiyorum....
......Alttan gelen pala üstten gelen süvari kılıcına çarptı ve çıkan kıvılcımlardan kör olan entreri hançeriyle testen bir darbeyle rakibini etkisiz hal getirmeye çalıştı ama Drizzt tam zamanında diğer palasını devreye soktu ve darbeyi engelledi...Süvarı kılıcı ve hançer olabilecek her yönden saldırıyor..palalar ise yine son anda(hep son anda olur zaten) savunmadaki boşlukları kapatıyordu. Entreri hançerini fırlattı drizzt ise palasıyla haçeri duvara fırlattı.Ama bu bir numaraydı(başka bişi olsa şaşardım)Entreri boşta kalan elini yumruk yaparak drizzte sert bir yumruk indirdi(yuh)Sersemleyen Drizzt sol kolunu darbeye açık bir şekilde bıraktı ve mecevherli hançerden gelen derbeyi acıyla kabullendi...Entreri ise vurduğu darbe yüzünden sırtıyordu.Ama bu da bir numaraydı!...(Adi len!*kitabı kapatıp atar*) Haddimi aştıysam affola ama bu konuda düşüncelerimi belirtmek istedim,saygılar""" denmiş bence bu forumdaki tek abartı senin yazdıkların Salvatore'her zmn savaşlarıyla övdüğümüz bi yazardır ilk olarak ayrıca bence birçok insanın gözünde Drizzt Do'Urden!i güzel kılan özelliği senin deyiminle felsefe yapmasıdır ki ben gerçekten adamın yazdıklarına bayılıyorm neyse üşendim şimdi Drizzt i savunmak işin daa çok şey derdim ama sanırım bu kadarı bile yeterli ki kitaptaki betimlemeye göre Catti-Brie ya aşık olmamak elde deil
|_!G|-|T |3|2I|\|G£|2 Those who fear darkness have never seen what the light can do
Post Reply